0 Dołączył: 2008-12-03 Wpisów: 193
Wysłane:
20 października 2009 16:39:20
przy kursie: 5,65 zł
irfy napisał(a):pop napisał(a): Co ma być karą?-Skup?Co w tym karzącego...?
To był skrót myślowy :) On chciał napisać "Kara musi być! Po coś wchodził, jak Storm schodził?" nie zrozumieliscie panowie mych intencji myslowych... pop ja nie widze nic zlego w skupie bo w tym momencie to byloby racjonalne ale powtorze jeszcze raz: stm zszedl z poziomu 82% do 66% potem z 66% do 52,3%? po co aby teraz znow odkupowac do 66% wiec po co? zatrzad nieodpowiedzialny i tyle a teraz okazuje sie ze jago teoretycznie nie ma kasy na skup bo ma w kasie 1,87mln.. a gdzie ponad 10 baniek za sprzedaz zremba i to co mamy potwierdzone polowe ganta czyli ok. 800 tys. papiera a nie wiadomo czy w ogole nie wychodza z ganta bo oglaszac nie musza juz takze gdzie sie podzialy te pieniazde? ponad 10 baniek za zremba 15mln . za polowe ganta a za calego ponad 30 jesli wyszli z inwestycji oczywiscie? krecha stmu w polowie pokryta czyli 10 baniek bo o splacie 2 polowy na razie cisza takze kase powinni miec no chyba ze przewalili cholera wie na co.. dla mnie wezwanie kara: wezwanie bo musza skupic to co za duzo wysypali a po co wysypali? jeszcze wieksza kara bo ewent. zejscie ponizej 33% i jeszce gorzej dla nich wiem ze tak na szybko napisalem co mysle ale prosze wnikliwie przesledzic i opinie
|
|
0 Dołączył: 2009-04-09 Wpisów: 1 143
Wysłane:
20 października 2009 16:53:45
Wezwanie ich nie zaboli. Minimalna cena wezwania to średnia ważona wolumenem obrotu średniej ceny rynkowej z ostatnich 6m, jednak nie może być niższa od najwyższej ceny, jaką zapłacił wzywający w ciągu ostatnich 12 miesięcy. Tak więc, jeśli odpowiednio nisko zbiją kurs, co będzie dosyć proste, bo łatwo go tu zbić i ogłoszą wezwanie "na dołku", to mogą odebrać po cenie niższej, niż Storm wywalał, więc jeszcze na tym zarobią. Z tego punktu widzenia cała operacja z pozbywaniem się akcji przez Storm przed połączeniem z Jago wygląda jak jakiś bardzo karkołomny short
|
|
0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
20 października 2009 17:03:56
Kasa od Stormmu chyba się nie liczy,bo musieli pokryć straty na opcjach walutowych,Jago nie ma kasy,nie wiem co o tym mysleć...Choć sam ZREMB jest całkiem niezły. Joker,jak to widzisz,o co tu chodzi?Jak z tym wezwaniem i jaka może być cena?
|
|
|
|
127 Dołączył: 2009-03-01 Wpisów: 2 050
Wysłane:
20 października 2009 20:04:03
Na dzień dzisiejszy wezwanie wychodziłoby powyżej 1,15 Co do zbijania kursu,w praktyce jest to mało realne Nie zapominać że STM oddawał wszystko powyżej 10k w pakietach, a nie wszystkie pakiety powędrowały w rynek więc te akcje tą samą drogą mogą wrócić ;) Ale przede wszystkim poczekać do rozstrzygnięcia tej kwestii przez KNF bo jeszcze nic nie jest przesądzone
|
|
0 Dołączył: 2009-07-16 Wpisów: 1 746
Wysłane:
27 października 2009 21:42:12
przy kursie: 5,55 zł
witaj pop, ja globalnej korekty boje sie od konca sierpnia!! mowie powaznie! ale ze jakos mnie ciagnie do gieldy, to i sie paletam tu i owdzie mowiaz powazniej - ile zremb moze spasc? niewiele. z jakich powodow? korekta na szerokim? moze w panice ludziska oddadza troche ponizej 1.10, ale zaraz dzien pozniej odbije do poprzedniego poziomu. wezwanie? i jak zmusza ludzi by sprzedali ponizej 1.10? w nieskonczonosc beda pilnowac kursu? co mnie martwi, to ze zremb dalej bedzie sie odbijal pomiedzy 1.10 a 1.20, chociaz z drugiej strony, zawsze to wiadomo kiedy kupowac i kiedy sprzedawac jesli ktos ma inne pomysly, z checia przeczytam. Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
0 Dołączył: 2008-10-20 Wpisów: 51
Wysłane:
27 października 2009 22:16:06
siekoo napisał(a):witaj pop, ja globalnej korekty boje sie od konca sierpnia!! mowie powaznie! ale ze jakos mnie ciagnie do gieldy, to i sie paletam tu i owdzie mowiaz powazniej - ile zremb moze spasc? niewiele. z jakich powodow? korekta na szerokim? moze w panice ludziska oddadza troche ponizej 1.10, ale zaraz dzien pozniej odbije do poprzedniego poziomu. wezwanie? i jak zmusza ludzi by sprzedali ponizej 1.10? w nieskonczonosc beda pilnowac kursu? co mnie martwi, to ze zremb dalej bedzie sie odbijal pomiedzy 1.10 a 1.20, chociaz z drugiej strony, zawsze to wiadomo kiedy kupowac i kiedy sprzedawac jesli ktos ma inne pomysly, z checia przeczytam. Ja cierpliwie trzymam a mam tego wór, który w najgorszym razie położę rodzinie pod choinkę, a może ten wór będzie za bogaty? Trzymam bo wiem, że jak puszczę to odleci na północ. Chyba że mnie poprosicie to wyskoczę. Spółka na pewno dobra ale wymaga nieludzkiej cierpliwości.Narazie jestem nieludzki.A przy okazji podziwiam ten portal i średnią inteligencji jej uczestników.Pozdrawiam
|
|
Wysłane:
27 października 2009 22:19:47
pop napisał(a): No i jak tam Irfy,chyba wykrakałeś...Jesteś jeszcze na pokładzie?Coś kurczę nie tak miało być...Rzeczywiście tak ,jak mówiłeś-nosił wilk razy kilka,itd... Rynek zrobił się nerwowy...
Jestem, bo ja nie z tych strachliwych. W porównaniu z forexem, gdzie zaczynałem, to tu jest plaża :) Kiedy zorientowałem się, że i tak nie wyjdę stąd, żeby dorzucić do PGE, to znów okopałem się, bo nie lubię wychodzić stratny. Akurat paniki na szerokim to niezbyt się obawiam, z powodu tego PGE właśnie - może to i myślenie magiczne, ale nie wierzę, żeby na debiut tego czegoś wybrano okres, w którym rynek ma szansę spaść na mordę. Mają tam wchodzić fundy, SP też chce swoje zarobić i nie odstraszyć drobnych od dalszych inwestycji. Więc jak dla mnie to teraz szeroki rynek może jeszcze trochę pokisić się, tutaj to spadniemy wtedy do jakichś, ja wiem? 1.05? Ale potem na zachodzi i w USA zdążą ochłonąć a na Zrembie, jeśli info z wynikami będzie korzystne - wyleci krótkie odbicie do 1.15, wtedy wyskoczę :) a dalej - niech się dzieje wola nieba:) Poza tym Zremb to nie Monnari, Ledwozip czy inne Sygnity. Nie wyglądają trupowato, więc jakby co, potrzymam i do świąt :)
|
|
Wysłane:
28 października 2009 10:40:01
przy kursie: 5,40 zł
siekoo napisał(a):witaj pop, ja globalnej korekty boje sie od konca sierpnia!! mowie powaznie! ale ze jakos mnie ciagnie do gieldy, to i sie paletam tu i owdzie mowiaz powazniej - ile zremb moze spasc? niewiele. z jakich powodow? korekta na szerokim? moze w panice ludziska oddadza troche ponizej 1.10, ale zaraz dzien pozniej odbije do poprzedniego poziomu. wezwanie? i jak zmusza ludzi by sprzedali ponizej 1.10? w nieskonczonosc beda pilnowac kursu? co mnie martwi, to ze zremb dalej bedzie sie odbijal pomiedzy 1.10 a 1.20, chociaz z drugiej strony, zawsze to wiadomo kiedy kupowac i kiedy sprzedawac jesli ktos ma inne pomysly, z checia przeczytam. Ja też tak jak Ty obawiałem się globalnej korekty od sierpnia,ale mimo to gralem na kilku spółkach(Zremb,Oponeo,Gant,Netmedia,Hydrobudowa-choć na tej ostatniej nic dobrego nie wyszło,duża wtopa niestety),ale tym razem obawy mam największe wobec całego rynku,stąd to moje wychodzenie z różnych papierów,choć faktycznie sam Zremb wydaje mi się dosyc tani. Ale ja akurat wolę gotowkę na niepewne czasy
|
|
Wysłane:
28 października 2009 11:33:25
pop napisał(a):Kto tak -cholera-sypie...??? Giełda jednak potrafi zepsuć humor! Szambo :) Wybiło z trójkąta, tyle że dołem :) Coś tak czuję, że będzie jednak wezwanie i stąd to dołowanie. Z punktu widzenia wezwania logiczne posunięcie, z punktu widzenia perspektyw - fatalne, bo ta spółka opiera się na drobnych akcjonariuszach. Raz zrażeni - mogą nie wrócić :)
|
|
0 Dołączył: 2008-11-16 Wpisów: 268
Wysłane:
28 października 2009 11:50:15
irfy napisał(a):pop napisał(a):Kto tak -cholera-sypie...??? Giełda jednak potrafi zepsuć humor! Szambo :) Wybiło z trójkąta, tyle że dołem :) Coś tak czuję, że będzie jednak wezwanie i stąd to dołowanie. Z punktu widzenia wezwania logiczne posunięcie, z punktu widzenia perspektyw - fatalne, bo ta spółka opiera się na drobnych akcjonariuszach. Raz zrażeni - mogą nie wrócić :) Ta.. "szambo wybiło" niestety.. Ale to było do przewidzenia - skoro wzrosty na rynku były ignorowane, a opory były "zasypywane"... Jednak trzeba zwracać uwagę, z kim się zadajemy na GPW - a wiarygodność Niebrzydowskiego widzimy w wycenie Zremba. Pozdrawiam
|
|
|
|
Wysłane:
28 października 2009 12:04:41
Zahary napisał(a):irfy napisał(a):pop napisał(a):Kto tak -cholera-sypie...??? Giełda jednak potrafi zepsuć humor! Szambo :) Wybiło z trójkąta, tyle że dołem :) Coś tak czuję, że będzie jednak wezwanie i stąd to dołowanie. Z punktu widzenia wezwania logiczne posunięcie, z punktu widzenia perspektyw - fatalne, bo ta spółka opiera się na drobnych akcjonariuszach. Raz zrażeni - mogą nie wrócić :) Ta.. "szambo wybiło" niestety.. Ale to było do przewidzenia - skoro wzrosty na rynku były ignorowane, a opory były "zasypywane"... Jednak trzeba zwracać uwagę, z kim się zadajemy na GPW - a wiarygodność Niebrzydowskiego widzimy w wycenie Zremba. Pozdrawiam Skoro takie "oczywiste",to czemu nie ostrzegłeś nas wcześniej...? Ja akurat jestem otwarty na merytoryczne negatywy. Logika-wobec wielu pozytywów ze spółki-wskazywała na sporą mozliwość wybicia w górę, duży niepokój wstąpił we mnie dopiero wczoraj i stąd moje wywalanie,choć niestety nie wszystko...Jaki jest w takim razie ewentualny zasięg spadków wynikający z trójkąta?
|
|
Wysłane:
28 października 2009 12:19:57
Nigdy nie byłem wybitnym technikiem, więc proszę traktować moje wyliczenia jako luźną dywagację. Po mojemu - w tej chwili opór widzę gdzieś tak na dołkach z początku lipca, czyli 1.02 - 1.03, później psychologiczna bariera złotówki - jak padnie, to "Boże chroń nas"... Zobaczymy, jakie wydalą z siebie wyniki. Stosując analogię z września, kiedy też oczekiwanie na wyniki było spore a wyszło jak zwykle - będą one cienkie, bo i sypanie podobne jak wtedy. Za szybko trochę. Rozważam wyjście ze stratą :(
|
|
0 Dołączył: 2009-07-16 Wpisów: 1 746
Wysłane:
28 października 2009 12:43:46
ja widze pierwszy opor na 1.06 (dzisiaj jeszcze nie zaatakowany i jestem w tym wzgledzie optymista), nastepnie potwierdzam za irfy, czyli 1.03 i okragla zlotowka. co pozniej? do 0.93, bo nizej wracamy do poziomow grudnia 2008, a przeciez sytuacja jest diametralnie rozna od owczesnej. jak patrze na wykres, to mimo wszystko nie widze tego w czarnych barwach - wydaje mi sie, ze wkrotce (za 2-5 sesji) znowu nas czeka pompka do 1,18 - 1,20. czesto widzimy to, co chcemy i tak tez moze byc w tym przypoadku, poza tym fachowiec z AT ze mnie zaden, ale moze poprawi to komus humor Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
5 Dołączył: 2009-04-23 Wpisów: 154
Wysłane:
28 października 2009 12:55:13
siekoo napisał(a):jak patrze na wykres, to mimo wszystko nie widze tego w czarnych barwach - wydaje mi sie, ze wkrotce (za 2-5 sesji) znowu nas czeka pompka do 1,18 - 1,20. czesto widzimy to, co chcemy i tak tez moze byc w tym przypoadku, poza tym fachowiec z AT ze mnie zaden, ale moze poprawi to komus humor Mój nastrój trochę może by się poprawił, ale zaraz moje spojrzenie pada na drugi monitor gdzie widzę aktualne notowania i zaraz łapię doła :/ Swoją drogą również zakładam wyjście ze stratą...
|
|
Wysłane:
28 października 2009 13:01:25
No dobra,sam też zerknąłem na wykres,choć sam znam AT na poziomie średnim i ciekawy jestem zdania zawodowców. Ja to widzę tak: Jeszcze nie ma co panikowac z tym wybiciem trójkąta,dopóki owe wybicie nie będzie na samym zamknięciu,w trakcie dnia nie raz bywają naruszenia ,chociażby by wyczyścić SL.Natomiast jeśli zmknięcie okaże się wyjściem dołem ,to pierwsze -małe -wsparcie jest na 1,07,potem okolice 1,01-1,03.Sama formacja trójkąta-wg wykresu log.-pokazuje potencjalny zasięg spadków aż na 0,78-0,80 groszy. Ale to tylko moje subiektywne spojrzenie,chetnie zobaczę inne,cenię sobie np.analizy Ownera i Jokera.Pozdrawiam!
|
|
1 Dołączył: 2009-02-02 Wpisów: 71
Wysłane:
28 października 2009 13:42:39
Ja właśnie wsiadłem po 1,08zł. Pamiętajcie, że wybicie powinno być jednak potwierdzone większym wolumenem czego tu jak na razie nie widać.
|
|
0 Dołączył: 2009-06-16 Wpisów: 146
Wysłane:
28 października 2009 14:07:20
parasite napisał(a):Ja właśnie wsiadłem po 1,08zł. Pamiętajcie, że wybicie powinno być jednak potwierdzone większym wolumenem czego tu jak na razie nie widać. Tak tylko że wybicie z formacji powinno nastąpić na odcinku przebiegającym mniej więcej między połową a trzema czwartymi szerokości trójkąta, jeśli nie to traci on swój potencjał i cena może pozostać w trendzie bocznym nawet po przejściu przez apex Co nas nie zabije to nas wzmocni...
|
|
5 Dołączył: 2009-04-23 Wpisów: 154
Wysłane:
28 października 2009 15:38:00
Tak szczerze mówiąc, to ja bardzo liczę na wezwanie, a dokładnie na jego fiasko. Moim zdaniem po nieudanym wezwaniu kurs mógłby się wybić... Ale to tylko takie moje luźne dywagacje.
|
|
0 Dołączył: 2009-07-10 Wpisów: 12
Wysłane:
29 października 2009 11:51:06
przy kursie: 5,60 zł
irfy napisał(a):Fidiasz napisał(a):pop napisał(a): Jaki dane?
Raport kwartalny...? Dokładnie te :) Zobaczymy, co tam Henczke zwojowało :) Ale ustawili się na te 1,07... Komuś zależy na spychaniu, pytanie czy to ma być zbierane w okolicach 1 czy niżej?
|
|
Wysłane:
29 października 2009 13:30:33
przy kursie: 5,60 zł
No, to albo coś z nim nie tak (jakieś trupy w szafie?), albo - jak pisałem już wcześniej - zbijamy pod wezwanie :) Trochę to nieeleganckie w stosunku do akcjonariuszy ale - biznes to nie Wersal :)
|
|