Cześć,
Nie wiem czy używacie myfund.pl, ale jest tam narzędzie do obliczania podatku z dywidend zagranicznych. Jest chyba liczony "konserwatywnie" czyli, że podatek "u źródła" nie może być większy niż 15% (ale można to zmienić). Uwzględnia też kurs waluty z D-1.
|
|
Cześć, Narzędzie warte polecenia - może komuś się przyda. Uwaga! Generalnie serwis myfund.pl jest płatny, ale miesiąc po zarejestrowaniu jest za free więc można skorzystać bez kosztów. Wklejam opis z forum myfund.pl (bez obrazków): myfund.pl/index.php?raport=for...Cytat:Narzędzie to obliczy i zaprezentuje Ci:
* Podstawowe informacje, takie jak ostatni dzień zawarcia transakcji, który należy jeszcze do bieżącego roku podatkowego, maksymalną stratę z lat ubiegłych do odliczenia (zobacz niżej jak jest liczona), minimalną stratę do odliczenia z lat ubiegłych (zobacz niżej jak jest liczona), aktualną wartość zysku/straty do opodatkowania w roku bieżącym,
* Aktualny status podatkowy, czyli jak wygląda aktualny zysk/strata z zamkniętych operacji w roku bieżącym na tle maksymalnej i minimalnej straty z lat ubiegłych,
* Analizę aktualnego statusu podatkowego oraz rekomendację działań, które są optymalne w bieżącej sytuacji (bieżących zysków i strat z otwartych inwestycji),
* Status podatkowy po zalecanej optymalizacji, czyli jak wygląda zysk/strata z zamkniętych operacji w roku bieżącym oraz z zalecanych do zamknięcia otwartych operacji na tle maksymalnej i minimalnej straty z lat ubiegłych,
* Status podatkowy po Twojej optymalizacji, czyli jak wygląda zysk/strata z zamkniętych operacji w roku bieżącym oraz z zaznaczonych przez Ciebie operacji do zamknięcia na tle maksymalnej i minimalnej straty z lat ubiegłych,
* Informacje o tym jak zaznaczone przez Ciebie operacje kupna do zamknięcia wpłyną na zysk/stratę, wartość podatku do zapłacenia, wykorzystania strat z lat ubiegłych,
* Tabelki z zyskownymi i stratnymi otwartymi operacjami kupna.
Wszystko o nowym narzędziu znajdziesz w pomocy
|
|
wygrany86 napisał(a):Witam
Na pierwszy rzut oka myfund wydaje się ciekawe. Czy dywidendy są doliczane do rachunku?? Dywidendy są dodawane automatycznie :) Można również (czego brakowało mi gdzie indziej) dodawać takie operacje jak np. dodanie PP czy splity/scalenia (w sumie też dodają się automatycznie). Ogólnie jest wszystko co potrzeba a dla mnie nawet za dużo ;)
|
|
Temat:
ARTIFEX
Daty debiutu jeszcze nie ma podanej. Co do samego debiutu to różnie może być. Ja obstawiam, że spadnie o 1-2 % na otwarciu.
|
|
Witam, Używasz może serwisu myfund.pl? Może mógłbyś prowadzić tam portfel? Podobnie jak tu: www.stockwatch.pl/forum/wpis-n...Łatwiej było by śledzić ruchy i aktualne notowania gdybyś swój portfel w myfund.pl upublicznił? P.S. Jeden z najciekawszych wątków tutaj :) Pozdrawiam
|
|
Wojetek,
Chodziło mi o to, żebyś może napisał do właścicieli myfund.pl aby dodali takie wykresy jak załączyłeś do portfela publicznego?
Z tego co poczytałem na forum, to chętnie dodają nowe opcje do serwisu i to dość szybko...
Np. ktoś kilka dni temu poprosił o dodanie możliwości "upublicznienia" ilości walorów (tak aby były one widoczne w portfelu publicznym) i za kilka dni już ta opcja się pojawiła... A administrator myfund.pl napisał, że czyta forum stockwatch'a więc może by się dało i te wykresy dodać...
|
|
Hej... W porównaniu do WIG'u jest chyba jakiś błąd bo stopa zwrotu z portfela jest bliska "0". Sprawdź to proszę... Swoją drogą serwis ( http://myfund.pl), z którego pochodzą zrzuty jest naprawdę super - pełna informacja. Szkoda, że w tym co widać z podanego linku (portfel publiczny) nie ma wykresów porównujących do WIGu i do innych walorów. Lub wykresu z zyskiem... Może by poprosić o dodanie tych wykresów do widoku portfela publicznego w serwisie myfund.pl? Dzięki za wykonaną pracę :)
|
|
Witam, Rzeczywiście najlepszą metodą jest TWROR ( en.wikipedia.org/wiki/True_tim...)... Liczyć samemu jest to dość trudno. Jak by chciał się ktoś pobawić lub potestować to polecam serwis myfund.pl. Zdaje się, że w tym serwisie tak się właśnie liczy stopę zwrotu z portfela. Pozdrawiam
|
|
Temat:
TECHMEX
... pamiętajcie, że wniosek o upadłość to następstwo problemów z płynnością a nie strat na działalności podstawowej... Na 90% wniosek zakończy się ugodą...
|
|
Temat:
TECHMEX
Wchodzę...
|
|