PARTNER SERWISU
cxhgzxao
Aptekarz

Aptekarz

Ostatnie 10 wpisów
Dlaczego IDM ? Bo zdarzają się zlecenia wartości 0,5mln realizowane jednym zleceniem, a kurs skacze jak oparzony. Nie jestem zawodowym inwestorem, a i tak zlecenia przed sesją (sprzedaży i kupna) przynoszą dobre efekty. Jestem przekonany, że specjaliści mogą, przy obecnych obrotach, zarabiać na tym walorze niezależnie od kierunku trendu.

Uważam, że bardziej prawdopodobny od dynamicznego spadku cen jest łagodnie zniżkujący trend spadkowy w okresie ~1,5 miesiąca.

Vox napisał(a):
dobrze, ale co dalej? konsolidacja?

Historycznie dłuższa konsolidacja poprzedzała przeceny, ale dopóki trzymamy się trendu...

Cena docelowa? może 15 PLN (po tyle kupowało się pod koniec 2006)

Faktem pozostaje, że jeżeli dobrze wejdzie w rynek chiński (dzięki temu poprawią AF) i w końcu zarejestrują lek to
wszyscy będą chcieli mieć tą spółkę w swoim portfelu3some . Ktoś zaprzeczy?
[/quote]

Wtedy będą mogli zarobić "inwestorzy strategiczni" co kupią po 0,20.
Przy całej sympatii do spółki, razi brak strategi i traktowanie drobnych akcjonariuszy.

konik napisał(a):
spodziewac sie ladnych wzrostow i nie miec za co kupic, deprymujace

Czasami warto zamienić dobry walor na lepszy...

Rentowność powinna wzrosnąć. Obecnie łatwiej pozyskać odpowiednich pracowników lub podwykonawców.

VirginGuard napisał(a):
enforces napisał(a):
myślę że jutro realizacja zysków. znając biotona to tylko skok w bok na chwilę

nadzieja straszna rzecz jak się na czymś siedzi, choćby to kilka akcji było d'oh! więc mam nadzieję akcjonariat trochę pociągnie papier :-$

a dziś z kolei ktoś się grubo ubrał na poziomie 0.23 - niestety nie mam notowań ciągłych więc nie wiem dokładnie na jakim wolumenie i tym bardziej nie wiem co to może oznaczać (a może pewnie wszystko albo i nic Think ) ktoś się może podzielić wiedzą?

Polecam notowania na interii ; można wybrać wesje pełną wybranych walorów.
pozdrawiam

Przypadkowo obserwowałem notowania 28.01. Kurs wachał się między 0,40 a ,041. W pewnej chwili pojawiło się zlecenie sprzedaży ~ 500 000 z limitem 0,41. Rynek odpowiedział znaczną podażą po niskich cenach i chyba o to chodziło.

addi napisał(a):
Aptekarz napisał(a):

Kurs zbliża się do górnej linii trendu to obroty rosną.

Po aptekarsku to wczoraj kurs też zbliżył się do górnej granicy kilkudniowej konsolidacji a wolumen był nieporównywalnie mniejszy.

Jak widać to nieistotny wskaźnik. Ogólnie chyba masz racje (najważniejsi gracze nie są zainteresowani zmianą trendu).

addi napisał(a):

kliknij, aby powiększyć

Wsparcie na 0,40 jeszcze dzisiaj się wybroniło ale biorąc pod uwagę wolumen zostanie jutro zdmuchnięte i to prawdopodobnie już na otwarciu.

Kurs zbliża się do górnej lini trędu to obroty rosną.

Taurus80 napisał(a):
Niestety tak to juz jest od paru lat obserwuje i przewaznie jest na odwrot jak oni mowia :) Zobacz opcje jak zrobili w bambuko firmy ja w lipcu zeszlego roku po dluzszym pobycie w Paryzu zjezdzalem do polski i znajomym mowile za rok euro bedzie po 4.50 i wychodzi na to ze sie nie mylilem. A juz pod koniec pazdziernika wiedzialem o opcjach malo co by nie zbankrutowala jadna z prezniej rozwijajacych sie firm regionu :( i juz wiedzialem ze cos jest na rzeczy. Generalnie robiac dokladnie na odwrot jak mowia w 90% wyjdzie sie na +. Bessa na naszym rynku tez mysle ze ma sie ku koncowi, zobacz na banki znow robia na odwrot jak dzisiaj powinny dawac kredyty w obcej walucie to co robia??? Znaczy ze niedlugo bedzie odwrot na walutach i najprawdopodobniej zagranica do nas wejdzie bo stanie sie to oplacalne zarobia na gieldzie i walucie. A banki oczywiscie beda dawaly kredyty w walutach w najgorszym momencie normalka i tak w kolko.

Zgadzam się. Sam biorąc kredyt hipoteczny (kilka lat wstecz) wybrałam ofertę dającą mi możliwość przewalutowania w dowolną stronę. Przy wysokim kursie franka wnioskowałem przewalutowanie. Odpowiedziano mi nie bo nie. Za 3 miesiące kurs złotego się umocnił i przysłano mi odpowiedź, że już się zgadzają. Jeśli bankierzy do czegoś namawiają to uważają, iż na tym zyskają.

andrzej-moto napisał(a):
dako napisał(a):
Dziś widać było dużą determinacje do akumulacji walora.Nie wiem jak wam ale mnie pachnie małym odpałem na dniach.

Ja mialem podobne wrazenie- na 0,42 caly czas ktos odnawial male kwoty na kupno- na tyle male zeby nikogo nie zachecic przypadkiem po 0,43 brac. Ale zobaczymy co sie bedzie jutro dzialo!

Troche offtopic; wlasnie sie zastanawiam jak to jest ze skupieniem wlasnych akcji- wydaje mi sie ze to teoretycznie nie powinno miec zadnego wplywu na kurs akcji (podobnie jak wyplata dywidendy- dostajemy kase, ale kurs jest nizszy)- kupuja wiec jest popyt wiec kurs pojedynczej akcji rosnie, ale przeciez kupuja te akcje zeby je umorzyc czyli spolka jest mniej warta- i razem to w sumie na pojedyncza akcje nie bedzie roznicy. Troche sie zakrecilem d'oh! . W kazdym razie jesli bardzo tanio kupia to moze to jednak pozytywny skutek... spekulacja na wlasnych akcjach d'oh! d'oh! przepraszam ale mnie glowa rozbolala od tych przemyslen d'oh! d'oh!

Umorzenie to proces odwrotny do emisji. Przy niskim kursie opłacalny. ( Więcej praw na akcje przybywa niż wynosi proporcjonalny wydatek.)

Kilka miesięcy wrocławski oddział Prospera powysyłał do odbiorców noty odsetkowe. Sam dostałem taką (od f-r gotówkowych) na ~ 200 PLN. Po odmowie zapłaty księgowość Prospera wysłała wiele rozgadanych pism (za potwierdzeniem odbioru).
W ciągu ostatniego tygodnia brakuje u nich tyle ważnych pozycji, że nie sposób traktować ich jako jedynego dostawcy.

Zastanawiam nad tym co się działo i niewiele rozumiem...

Co do interferonów to cena ma drugorzędne znaczenie. A dla firmy największa część kosztów produkcji to chyba rejestracja.

1. Korekty przychodu mają wynikają z umów współpracy i mają okeśloną wartość (podzieloną na środki z marżą urzedową). Praktykują to równierz pozostałe giełdowe hurtownie.
2. Warto zwrucić uwagę na stały wrost cen preparatów nieobjętych cenami urzędowymi.
pozdrawiam

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 10 lutego 2012 16:34:53
Liczba wpisów: 18
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,261 sek.

rjtfbkgv
tydrmxyl
plmreeqi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
olvjhcxl
psofonmc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat