PARTNER SERWISU
ipbkyksl
gromryszard

gromryszard

Ostatnie 10 wpisów
sebaseba9 napisał(a):
Jestem z Wami od piątku.

witamy i współczujemy Eh?

markoczarko napisał(a):
skrucz napisał(a):
wydaje się, że kurs osiągnął najniższy poziom i powoli powinno być lepiej

dlaczego tak uważasz?

ciekawe, warto się zastanowić nad tą spółką

po 1,10 czyli więcej niż obecny kurs akcji:(

krewa napisał(a):
obroty żadne - nieco ponad 400K. niech żyje panika!
zastanawiam się nad K na 1,01 - może puszczą komuś nerwy blackeye byłoby miło

oby Ci się nie udałoAngel

sytuacja jest co najmniej dziwna Think

te spadki przeszły moje najbardziej pesymistyczne prognozy; nie wiem czy przeżyje najbliższe 3 tygodnie zwłaszcza, że wyniki to wielka niewiadoma

angryfire bandhead angry8

kiedy wreszcie ten duda się odbije??bandhead już od pół roku jest w trendzie spadkowym - może w końcu czas na zmianę; wie ktoś może kiedy mają ogłosić wyniki??

ktoś już tutaj napisał wyżej i w pełni się z tym zgadzam, że to bardzo śmieszne a i uśmiał bym się bardziej, gdyby nie to, że mam trochę akcji dudy

OMG Pray co się dzieje?? crybaby

prawie wszystkie spółki pięknie rosną a zwłaszcza wig20; no właśnie prawie, ale do tego chyba już akcjonariusze dudy zdążyli się przyzwyczaić.....

może właśnie dzisiaj jest ten dzień kiedy posiadacze akcji zaczną się uśmiechać

pomódlmy się o jakąś dobrą informację bo chyba tylko to nam zostało

dokładnie, szkoda gadać wystarczy tylko popatrzeć na notowania, one mówią wszystko, że dobrze nie jest i wcale się nie zapowiada na lepsze dni

tycoon napisał(a):
krewa napisał(a):
terran napisał(a):
ps. czy z punktu widzenia AT wybilismy w dół?? Eh?

wg mnie wybiliśmy już 9 listopada a teraz dodatkowo wsparcie 38,2 FIBO nie wytrzymało i 50% znajduje się w okolicach 1,20.
dzisiaj ustawiłem się na 1,27 raczej z nudów i ku mojemu zdziwieniu zlecenie zrealizowało się. teraz będę polować na SL poniżej 1,20

odbiło sie od silnego wsparcia 1.26, które było testowane podczas wywalania opoki z 2.09.2009. Jeśli to przełamie widze wowczas test 1.2 - 200-sesyjna i 1.17 Fibo 50%. Moze sie wybroni.

czy się obroni czy nie ja już zwątpiłem w tą spółkę której papier jest mniej warty niż rolka papieru toaletowego

żeby chociaż 1 grosz w górę to nic, ten scenariusz jest już nudny, rano rozbudzenie apetytów a po południu zimny prysznic

fakt, dzisiaj kurs lekko zwyżkuje; oby nie okazało się tak jak do tej pory, że przez większość dnia kurs rośnie a dzień kończymy pod kreską

dako napisał(a):
Potrzebne mi czwarte ;) bo już powoli trace do tej Dudy cierpliwość .

wielu inwestorów już straciło cierpliwość i wielu jeszcze straci jeśli nic się nie zmieni; na razie nie widać żadnych pozytywów, nie ma się co oszukiwać

harleyangel napisał(a):
gromryszard napisał(a):
wydaje mi się, że teraz to już spółka potrzebuje wstrząsu, żeby kurs ruszył w górę bo ani czas ani wyjście na prostą nie wpłynęły pozytywnie na notowania

problem w tym, że nie bardzo widać podstawy do pozytywnych wstrząsów...

przydałaby się rezygnacja Macieja Dudy i zastąpienie go jakimś zawodowcem... tak, to na pewno byłby wstrząs, można rzec nawet euforia

niestety na taki wstrząs nie mam co liczyć

wydaje mi się, że teraz to już spółka potrzebuje wstrząsu, żeby kurs ruszył w górę bo ani czas ani wyjście na prostą nie wpłynęły pozytywnie na notowania

jak na razie to te informacje w żaden sposób nie wpływają na notowania i mamy ciągły spadek cen akcji

hmmmm; pytanie czy to tylko zabawa te 300 tys. na sprzedaży pkc czy rzeczywiście ludzie wyzbywają się akcji co nie wróży oczywiście wzrostów

niezłą operację mieliśmy o 10.08; chyba przez jakiś czas spółka będzie liderem obrotu:P

widzę, że rynek zareagował negatywnie i mamy powolne nurkowanie; nie wygląda to najlepiej

no więc właśnie podstawa do wzrostów jest a kurs mimo to nurkuje

już od dłuższego czasu ktoś dusi i kurs ciągle spada

rzeźnia jednym słowem

tylko, że niestety to wig20 częściej idzie w górę a wtedy z dudą jest różnie, ale mam nadzieję, że na wigu20 nie ma już nic ciekawego i że inwestorzy poszukają ciekawych spółek na wig40 a tutaj duda jest jak najbardziej atrakcyjną spółką do zainwestowania

ciekawe w jakim kierunku pójdzie kurs po wynikach; wydaje mi się że po chwilowej panice i wyjściu wielu zniecierpliwionych posiadaczy kurs wróci do trendu wzrostowego sprzed ogłoszenia wyników

limagraf napisał(a):
Damy rade - 1.60 piekny wynik, tyle wlasnie zakladalem na dzis, jutro kolejne 4/5gr i git, powoli niespotrzeznie do gory...thumbright

chodziło mi o to że 1.60 się obroniło i nie wzrosło więcej ale że jutro się nie obroni i będziemy mieli dalszy wzrost

dzisiaj się obroniło ale jutro już chyba nie da rady:)Whistle

czas pokaże jak będzie; w każdym razie szczęśliwi posiadacze akcji dud długo czekali na lepsze dni i myślę że one właśnie nadeszły; wczoraj mieliśmy ważny wzrost przy dużych obrotach i dzisiaj po porannym uspokojeniu kurs znowu zaczął rosnąć; oby jak najdłużej

elpi napisał(a):
krewa napisał(a):
jest zmiana terminu przekazania raportu za IIIQ z 5 na 9 listopada. mnie się to jakoś nie podoba; mam strasznie subiektywne i niewytłumaczalne wrażenie, że mile to nas nie zaskoczą Think
z jednej strony mam średnią 1,33 i miejsce na ucieczkę, z drugiej zaś - zakładałem, że dopiero po rocznym pomyślę o wyjściu. вот проблема...

Wydaje mi sie, ze zmienili date opublikowania raportu ze wzgledu na debiut PGE. 5.11 wszystkie oczy (i sporo portfeli) beda zwrocone na ta spolke. Wyniki Dudy powinny byc dobre a informacja o tym zostalaby przycmiona przez PGE.

na pewno 5 listopada wszyscy będą obserwować pge więc rzeczywiście publikacja wyników w tym dniu przeszła by bez echa bez względu na to jakie by one nie były, a wszelkie znaki na niebie wskazują że powinno być dobrze i każde następne będą zachęcały inwestorów do nabycia akcji spółki

ciekawe jakie będą wyniki; póki co kurs stoi a wyniki coraz bliżej; nie wygląda to najlepiej

wszystko okaże się 5 listopada; w każdym razie po tym co przeszła spółka w ciągu tego roku i najgorsze ma już za sobą to najbliższe wyniki powinny napawać optymizmem i myślę, że przyciągną inwestorów co się będzie wiązało ze wzrostem kursu

czyżby miła niespodzianka na koniec dnia??

Versace napisał(a):

Hmmm, sytuacja w USA diametralnie się na koniec sesji zmieniła...nie wygląda to najlepiej.

Nie mogę jednak uwierzyć w ponowny test 1.2 na tym papierze... salute

ja też nie mogę w to uwierzyć

znowu blue chipy nam uciekają

żal patrzeć jak kurs ciągle leci w dół protest

póki co dzisiejsza sesja znowu nas zawiodła a już było całkiem fajnie

żeby się nie okazało że wyboista jak do tej pory

narazie na żaden wystrzał się nie zanosi

chwilowy szał sytuacja powoli wraca do normy

robi się nieciekawieangry3

na razie to nam blue chipy uciekają a dud stoi w miejscu

kto lub co rozrusza tą spółkę??!!Think

terran napisał(a):
dzisiaj to juz ta sytuacja sie nie powtorzy ... w gore na otwarciu i tak do konca Whistle

oby

póki co totalny marazm i sukcesywna obsuwa; nie warto tkwić w tym papierze

niepojęte; cały dzień optymizm i na koniec jedna operacja angry3

przed tymi wynikami to jeszcze zdążą zarżnąć świnię

do 5 listopada jeszcze trochę czasu

a kiedy mają być wyniki za 3Q

ile jeszcze papier będzie stał w miejscu??

skoro nie chce rosnąć to może warto sprzedać

ktoś lub coś nie pozwala tej spółce na odbicie; co jakiś czas następuje krótki zryw a potem powrót do punktu wyjścia

u la la dzisiaj ważna sesja no i troszkę się obsunęło angry3 myślę, że posiadacze już tyle przeszli, że taki spadek nie jest straszny

cierpliwi zostali nagrodzeni

siekoo napisał(a):
podoba mi sie poczatek dnia blackeye

mnie też; oby wzrost utrzymał się do końca dnia a potem w następnym i w następnym .....

angry5

siekoo napisał(a):
zastanowmy sie co wiemy i czego jestesmy pewni odnosnie samej firmy:
a) duda ulozyla sie z bankami i nie jest bankrutem,
b) bije sie w piersi i wprowadza procesy naprawcze dobrze oceniane przez komentatorow,
c) rozwija sie na rynku (Rosja),
d) zaczyna sie uniezalezniac (czesciowo) poprzez wlasne chlewnie.

dodatkowo, zaczynamy byc, jak to dzisiaj wyczytalem 'perla w koronie EU' - wiem, wiem, gornolotne, ale...
do rzeczy - jest dobrze, a bedzie lepiej i nic nie przemawia za spadkiem wartosci tych akcji. to co widzimy jest niczym innym jak panika poraportowa i propagandowa (korekta! ratuj sie kto moze!) umiejetnie poprowadzona za raczke przez jakiegos grubaska. a ze ludzie zakupili po 1,6 lub wiecej, bo 'ladnie zarlo' i juz od miesiaca siedza z mrozonka, wiec powoli sie przerzucaja na inne papiery. grubasom to na reke, bo ich nie cisnie ze 'mrozonka', a 'moglbym w tym czasie na papierze xx zarobic xx%'. to oni ustalaja, co i kiedy zacznie rosnac Silenced

kto kupil na short'a, ten niestety jest w plecy (lub zostaje na long'a), bo grubasowi ta spolka sie podoba. takie jest moje zdanie, ale z checia wyslucham innych opinii.

ja uważam podobnie, trzeba jeszcze trochę poczekać ale fakty wskazują, że akcje spółki wzrosną

tomon20 napisał(a):
Nerwy puszczają. Ja trzymam, najwyżej wyjdzie z tego inwestycja długoterminowa ale myślę, że w miarę opłacalna.

spokojnie ja wytrzymuję; chociaż chciałbym żeby spółka udała się na zasłużone wzrosty Angel

już kolejny raz z rzędu - dobrze w ciągu dnia i fatalnie na zakończenie d'oh!

siekoo napisał(a):
gromryszard napisał(a):
siekoo napisał(a):
gromryszard napisał(a):
dzisiaj jak narazie duda wicelider wolumenu obrotu

duzy wolumen i na obecna chwile ponad 6% do przodu - nie wiem jak Ciebie, ale mnie to cieszy hello1

no mnie też cieszy, chociaż chciałbym, żeby ten wzrost utrzymał się przez dłuższy czas, bez takich gwałtownych spadków jak ostatnimi czasy

trzymajmy sie 3some a bedzie thumbright

przede wszystkim nie wolno oddawać papierów za bezcen

siekoo napisał(a):
gromryszard napisał(a):

duzy wolumen i na obecna chwile ponad 6% do przodu - nie wiem jak Ciebie, ale mnie to cieszy hello1

no mnie też cieszy, chociaż chciałbym, żeby ten wzrost utrzymał się przez dłuższy czas, bez takich gwałtownych spadków jak ostatnimi czasy

krewa napisał(a):
gromryszard napisał(a):
tomaszgryciuk napisał(a):
No to korekta sie zaczela,czyszczenie kieszeni.Siedem tygodni wzrostow i buuuum w dol,czekamy do nastepnych wzrostow za rok o tej porze spolka bedzie miec akcje po??????? Stawiam na 2.50-3.50

mamy jazdę bez trzymanki; żadne wsparcie nie działa

sądząc po obrocie - panika wśród mniejszych.
edit: mam na myśli obrót podczas zjazdu z 1,3 na 1,25 w ciągu 10-15 minut

wśród mniejszych czy wśród większych nie ma to teraz znaczenia; faktem jest, że kurs spadł do 1.26

tomaszgryciuk napisał(a):
No to korekta sie zaczela,czyszczenie kieszeni.Siedem tygodni wzrostow i buuuum w dol,czekamy do nastepnych wzrostow za rok o tej porze spolka bedzie miec akcje po??????? Stawiam na 2.50-3.50

mamy jazdę bez trzymanki; żadne wsparcie nie działa

krewa napisał(a):
gromryszard napisał(a):
krewa napisał(a):
gromryszard napisał(a):
póki co to trudno nawet komentować

może jednak skorzystaj z rady kolegi siekoo ;)
jak mawiają nasi bracia Mongołowie - "выше х... не подпрыгнешь"

a możesz przetłumaczyć

nie podskoczysz powyżej pewnej części ciała.

a to racja salute

krewa napisał(a):
gromryszard napisał(a):

może jednak skorzystaj z rady kolegi siekoo ;)
jak mawiają nasi bracia Mongołowie - "выше х... не подпрыгнешь"

a możesz przetłumaczyć

siekoo napisał(a):
gromryszard napisał(a):
tego się nie da wytrzymać

eee, tam nie da sie wytrzymac - idz na piwo a nie patrz w monitor, bo czerwony kolor niezdrowy dla oczu, a wiele zieleni na gpw dzisiaj nie uswiadczysz.
ja dzisiaj tylko z doskoku zerkam, bez zadnych ruchow. jutro, pojutrze bedzie wiadomo wiecej, w ktorym kierunku jaka spolka podaza. tez mam krzyczec 'laaaaaa! zginieeeemyyyy!!' i oddawac grubemu w promocji? po co mam sie stresowac czyms, na co nie mam wplywu?
mowie ci, idz na piwo, spacer, albo zapros zone na kawe thumbright jutro tez jest dzien blackeye

wujek dobra rada:)

tego się nie da wytrzymać

to prawda emocji dziś nie brakuje

krewa napisał(a):
gromryszard napisał(a):
niestety czarny scenariusz

nie widzę powodu do paniki. gracze o słabszych nerwach/miększych jądrach wyzbywają się akcji. osobiście nie dobieram, gdyż widzę bardziej atrakcyjne okazję do pożywienia się na spadkach.

uważasz że spadnie jeszcze więcej??

niestety czarny scenariusz

póki co to mamy zastój

krewa napisał(a):
witam w sądny poniedziałek.
wątpię, by wyniki upubliczniono w trakcie sesji. liczę się natomiast ze "zjazdem" w okolice 1,30 w celu odebrania kilku akcji posiadaczom SL.

1.30??, nie ma szans czas promocji już się skończył

tycoon napisał(a):
ciopawel napisał(a):
kowalski realista sprzedaje kowalskiemu naiwnemu a ten liczy już na zyski w poniedziałek . a tu szok w poniedziałek kurs 1,45

hmm...mysle, ze tak do konca kowalski tego nie bierze...bałby sie przed wynikami z usa i walnym...bierze to ktos z twardymi klejnotami :)

a bierze spore pakiety

obserwując notowania spółki śmiało można powiedzieć - tylko dla widzów o mocnych nerwach violent3

coraz więcej ludzi traci cierpliwość i nie wytrzymuje nerwowo

co z tym dudą się dzieje???

w przypadku dudy to rzeczywiście potrzebny jest spokój; teraz mamy jakże potrzebną stabilizację z małym wzrostem, ale w niedalekiej perspektywie tj kilku miesięcy ten papier będzie szczególnie pożądany a to spowoduje wzrost jego ceny; widzę, że zwiększa się nam wolumen, czyżby byki brały się do ataku?

przełamie się dzisiaj i ruszy ostro do góry czy nie??

coś nie może ruszyć, mimo pozytywnych sygnałów

kiedy ruszy?:)

co dzisiaj się wydarzy??; na razie nie traci aż tak bardzo w porównaniu z większością spółek na giełdzie

tycoon napisał(a):
Prosiaczek idzie najpierw do "40" a docelowo blue chip :)

Po sesji 18 IX m.in. Bogdanka i Duda wejdą do mWIG 40
PAP - Biznes
13 Sie 2009, 19:19

13.8.Warszawa (PAP) - Po sesji w dniu 18 września w skład indeksu mWIG 40 wejdzie Bogdanka, CEDC, Centrozap i Duda. Indeks ten opuszcza natomiast Comarch, Hydrobudowa Polska, Mostostal Export i Police - podała giełda w czwartkowym komunikacie.

W wyniku tej kwartalnej korekty skład indeksu WIG 20 nie zmieni się.

Z koli do indeksu sWIG 80 dołączy BBI Zeneris NFI, Comarch, Hydrobudowa Polska, Kofola, Mostostal Export, Police i Techmex.

Spółki opuszczające indeks sWIG 80 to: Zachodni NFI, Centrozap, Duda, Energomontaż Północ, Jago, Pegas i Projprzem.(PAP)

pif/ ana/

możecie się zgodzić lub nie ale duda to obecnie ciekawa spółka na inwestycję; skończył się nerwowy czas związany z układem i związane z tym duże wahania kursu; zaczynają się pojawiać pozytywne sygnały a cena jest stosunkowo niska; nie tak dawno zawarcie układu, teraz oczekiwania na dobre wyniki za 2Q zgoda na eksport mięsa do rosji co zwiększy sprzedaż a co za tym idzie zysk, zainteresowanie spółką jest duże co powoduje, że obroty od dłuższego czasu spowodowały awans do mwig40; myśle, że kurs się ustabilizował i w najbliższym czasie powinien sukcesywnie wzrastać, już bez takich gwałtownych wzlotów i spadków Angel

wzrost wstrzymany na około 2 godziny Not talking

Raczek_Inwest napisał(a):
Na wykresie dziennym wyrobiła nam sie platforma wzrostowa...
Kolejny zamach na 1,60

P.S.
Kurs aktulany 1,59

nie udało się przebić na koniec widełek ale i tak trzeba przyznać, że dziś była bardzo udana sesja hello1 , jedna z lepszych o dłuższego czasu,; jutro powinna być kontynuacja wzrostów

taniej niż dziś tzn około 1,50

już niedługo raport za 2Q i oczekiwania są niezłe, do tego pojawiła się informacja, że spółka wraca na rynek rosyjski co może oznaczać, że wynik za kolejny tj 3Q będą jeszcze lepsze

siekoo napisał(a):
i chyba masz racje - ja dzisiaj bylem za pazerny, czekalem na golden shot, a potem przegapilem odwrocenie trendu. jak sie juz spostrzeglem bylo +3% i lecialo jak rakieta, a w takim wypadku na tej spolce ja juz nie wsiadam. wole popatrzec z boku. i tak spadnie, bo sie bawia ta spolka jak polrestem w ostatnim czasie. takie przynajmniej moje zdanie - i tak jeszcze bedzie okazja do kupna po promocyjnej cenie.

taniej już nie będzie

było ryzyko, że będzie przełamywał dolne widełki a jest szansa, że przełamie górne

najwyższa pora;

kto to dziś wytrzyma??

czas pokaże; dziś bardzo niemrawa sesja na dud; a na koniec niemiła niespodzianka

odwołując się do pogody, czyżby dzisiaj cisza przed burzą?

ezarza napisał(a):
Moim zdaniem wszystko będzie zależało od wyników (31 sierpnia). I tak ją zdołowali do ok 1,35 zł, że teraz należy jej się wzrost.

obyś miał rację, chociaż mimo pozytywnych prognoz kurs nie chce iść do góry

prosiaczek ucieka i obrał kierunek na północhello1

chyba źle zrobiłeś; wczoraj był przełom i duda zacznie nagradzać cierpliwych:)

duży obrót powinien zachęcać do kupna

jak sądzicie, czy dud przełamie dziś drugie widły?

zaczyna się coś dziaćhello1 dziś może być przełom

Informacje
Stopień: Rozgadany
Ostatnia wizyta: 15 czerwca 2010 14:47:36
Liczba wpisów: 104
[0,02% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,549 sek.

bdpiqqpn
oaaitnqo
kvhswtyk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ennwfmwd
xspkslko
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat