1. Ręcznie piszesz te formuły czy korzystasz z AFL Code Wizard?
2. "Proste, bo proste", ale może i sensowne w jakims stopniu to i jest. choć coś bym dorzucił np. cos z pełnego "automatu" - czytaj p. 3. , oraz coś nad czym trzeba samemu dopracowac np. przecięcia linii trendu (wsparcia i opory). I nad tym ostatnim nie moge zapanować - coś mi nie wychodzi o czym pisałem na któryms z wątków SW.
I połączyć to co powyżej - niekoniecznie wszystkie formuły naraz przeszukując np. dla jednego dnia wstecz - bo by sygnał kupna czy sprzedaży nigdy sie nie pojawił.
3. Sam poszukuję takiego systemu do Ami; póki co codziennie przeglądam poniższy sygnał pod kątem volumenu:
Buy = Volume > Ref( HHV( Volume , 45 ) , -1 );
Czasem zerkam na złote krzyże (sma15+sma45 oraz ema15+ema45)
Ale nie traktuję tego jako bezpośrednie sygnały.
4. Może i chaotyczny ten opis powyzej,
ale jestem takim systemem z AMI b. zainteresowany choć chciałbym z kimś tu pogadać na podobnym poziomie wiedzy co ja. Tak, żeby obydwie (bądź więcej jak najbardziej wskazane) strony coś korzystały dla siebie a jednoczesnie były pożyteczne dla innych. Bo na razie to godziny siedzenia codziennie na forach, a ciągle brak systemu i organizacji w tej mojej "zabawie" z giełdą o co jestem zły na siebie. Może uda się ograniczyc czas poświęcony giełdzie. I niech komputer, oprogramowanie trochę nas wyręczy w tym śledzeniu spółek.
Moja rzeczywistość subiektywna - to wszystko to, co istnieje. Rzeczywistość obiektywna to twór syntetyczny dotyczący hipotetycznej uniwersalizacji licznych rzeczywistości subiektywnych. Philip Dick.