PARTNER SERWISU
ezzndabl
hevelius

hevelius

Ostatnie 10 wpisów
Tak, tak - ostatnia konsolidacja pokazała, że tu trzeba być bardzo cierpliwym i wyważonym.

Doczekamy się wzrostów ponownie. salute

@Kamil

Masz info o przejeciu.

Wg mnie tak. Pięknie zadziałał lekki opór na 4.25 (linia trendu poprowadzona po ostatniej i przedostatniej korekcie)

Mamy wyniki thumbright

Jak ktoś używa Amibrokera, to tu jest fajna rzecz:

www.amibroker.com/library/deta...

Generalnie działa, ale nie bawiłem się jeszcze dokładnie.

PS. A to nie jest tak, że najbardziej wiarygodnym ORGRem jest taki, gdzie linia szyi się wznosi?

Generalnie odkupiłem i dokupiłem jeszcze trochę - za 4.05. Dało by się niżej blah5

Dobra - a teraz zasadnicze pytanie - nie podoba mi się, to co się stało na fixie...Zostało zbite do 4 PLN (cena zamkniecia) i nie bylo chętnych do kupna za tyle Eh?

Co o tym sądzicie? czy jjutro dalej korekta?

Korekta się należy.

Ja się dałem wyleszczyć trochę (czesc papiera), bo poszło mi po SL na 3.9 (ustawiłem wczoraj i zapomnialem zdjac :(()

Ale chyba odkupie - na ten moment ustawilem sie na 3.95

Ja siedzę cały czas...Mnie oczywiście trochę niepokoi, że tak idzie bez oddechu do góry.

Wolałbym spokojniej. Masz rację - zapewne gra pod wyniki. Zobaczymy, co się będzie działo w dzień wyników, lub chwilę przed. Po obrotach będzie widać.

Kamil - w tym tempie to te 6 PLNów zobaczymy pod koniec tego roku.

Jak widzicie perspektywy? king

mojeinwestycje.interia.pl/gie/...

Kto mi wytłumaczy te transakcje pakietowe???angry3

Postuluje za odcieciem wpływu notowan US na gieldy EU Sick angry3 puke_l

No ja nie powiem, bo u mnie jest to piękny strzał :)

Dzień przed wybiciem wywaliłem taurona (ze stratą malutką) i dokupiłem za wszystko właśnie tę spółkę king

Wcześniej miałem trochę, ale podwoiłem praktycznie ilość akcji posiadanych.
Chyba masz rację - od środy jadę na 3 tygodniowy urlop i to zostawię w portfelu.

Mnie martwi, że nagle tak wystrzeliła...

Zasięg trudno przewidzieć Think

Nie stosuje się w serwerach samego stripowania. Teraz std. jest raid 10 (1+0 jak ktoś woli ;))

Macierze nie uratowały?

Dziwne Whistle

Wczoraj i dziś...Zobacz na stooq.pl S&P500 -> Zakres 3d.

Chociaż - nie jestem master of AT binky

WatchDog napisał(a):
Kłopoty niestety pozostają.
Z softem będziemy walczyć w godzinach świtu, jak jest mały ruch.
Oprócz tego jest kłopot na łączach i czasami serwis jest niedostępny, albo tragicznie wolno chodzi. Niewykluczone, że jest to związane z atakiem hakerskim, bo parę rzeczy na to wskazuje. Na szczęście dzięki logowaniu adresów IP wszystko widać jak na dłoni, a ewentualny triumf osoby szukającej zemsty bądź rozrywki będzie krótkotrwały i raczej dla niej kosztowny.

I jak? Był to atak crackerski, czy nie?Bo ciekawość ze względów zawodowych mnie zżera Think

Generalnie nie wygląda to fajnie...Namalowali sobie jankesi podwójny szczyt Think

Ja to nie wiem - chyba tylko ja jestem w tej spółce na SW Eh?

Jeszcze jakbys mogl wyjasnic, to byloby milo...

Mirbud wygrał przetarg o wartości 15,96 mln zł na budowę Oddziału Celnego w Tomaszowie Lubelskim.

To jak Panie i Panowie?

Jutro wychodzić z akcji (jak wszyscy kupują, ty sprzedawaj...)
Czy fale Elliota już się wypełniły i wracamy do wzrostów?

Moja (może i dziwna - wizja...)

kliknij, aby powiększyć

Oki :)

Dziękuje :)

Czy ktoś używał sidomy pod linuxem?

Jak się sprawuje?
Powoli zaczynam dojrzewac do mysli, ze mbank mi przestaje wystarczac :(

O i to jest piękna informacja - poczekam sobie na trochę lepsze nastroje :D hello1

A ja mam pytanie w ramach nagrody... Czy kod, który dostałem mogę wykorzystać sobie później?
Czy od momentu przyznania czas leci?

A ja tam kupiłem LOTOSa z innych względów...Jak zapewne wiecie, są wiercone łupki na pomorzu...

Pomyślcie teraz, co będzie się działo na wszystkich spółkach paliwowych jak im tylko bąka puści ten odwiert...

Wg mnie może być podobnie do tego co się działo na budowlanych po ogłoszeniu, że mamy euro 2012...

1. Dziękuję za miły prezent na otarcie łez od serwisu stockwatch thumbright
2. Czy ktoś jeszcze posiada akcje tauronu?

Gielda w US dzis sie troche zazieleni - usiaki musza odreagowawc wczoraj.

Ciekawe, w którą stronę się kiwnie na fixie...

Najbardziej mi się nie podoba dysproporcja między K i S :/

tomasz79 napisał(a):
hevelius napisał(a):
Czy macie już może akcje tauronu do wyboru w notowaniach ciągłych w mbanku?

już są...

A pod jakim symbolem? Bo ja nie widzę Eh?

Czy macie już może akcje tauronu do wyboru w notowaniach ciągłych w mbanku?

5.18 salute

0.57*9=5.13

PS...Klawisze blisko siebie ;)

Mamy raporcik :)

Moze i :)

Zycze tego wwszystkim, którzy chcą zostać dłużej :)
Ja sobie postanowiłem, że kupuje spekulacyjnie, aby wywalić na 1 sesji i tak tez zrobilem salute

Papa PZU. 353 PLNy - starczy mi :)

Koniec sie zbliza, niewiadomo o sie stanie - choc zaczal sie ruch :)

Przed nami szczyt sesyjny - pokonamy, czy nie?

Ja tam jeszcze mam te papiery Boo hoo!

Wyprzedany nie :)

Chyba troche zbyt pochopnie moje slowa zrozumiales Dancing

Trzymac - jestesmy na wsparciu.

To DT.

Ale DT troche sie tez znalazlo :)

Generalnie, to chyba mali juz sie wysypali w wiekszosci.
To teraz poprosze male wybycie :)

Jupiter chce kupić Ruch.

:)

Nocny - w pełni się z Tobą zgadzam - ostatnio - siedząc w ciszy zasypanego mieszkanka sniegiem, analizując - tak mi własnie wychodzi.

Bardzo dobry artykuł!hello1

Ale chyba nie usuniecie użytkowników, którzy już jakiś są, ale nie są zbyt aktywni? (Np ja?)

Myślę, że jeśli ktos ma kilkaset tysięcy akcji Jupka, to telefony w BM odbierają od niego od razu i bez zwłoki...

To w końcu jest naprawdę gruba kasa w sumie w małej spółce...

Tak, ale z drugiej strony bez żadnego obrotu nie urośnie... Nie wiem - dokupiłbym trochę.. Na najbliższej korekcie może to zrobię - a jak nie to trudno :)

No proszę państwa - mamy raport...

Co wy chcecie od Javy...
Java jest na pewno 100% lepszą platformą od M$ rozwiązań. I dzięki właśnie M$ macie teraz takie rozterki...

Wg mnie brać coś na Androidzie - tu leży przyszłość - nie na darmo większość znaczących producentów PDA na to przechodzi...

Windows Mobile jest straszliwie niestabilny...

Co rozumiesz przez brak platformy mobilnej?
Jesli chcesz natywną obsługę, to rzeczywiście... Pewnie się dopiero pojawi. Ale zawsze jeszcze jest Java ;)

Bardzo ciekawy artykuł.

Dokładnie - ja polecam Era G1...

Jest na Androidzie (www.android.com -> poczytać). OpenSource, oparte na linuxie - podejrzewam, że nic stabilniejszego nie znajdziesz. A jak coś będzie szwankować to połowa najlepszych programistów-hakerów nad tym będzie pracować thumbright

A ja bym tam chciał, żeby zgarnęli te stopy... Muszę ten papier uśredniać... Jak na razie mam średnio po............ 18 PLN d'oh!

W całym artykule jest o PLN... Trochę się obawiam, że dostaną w naszej walucie... Choć jest to bez sensu :)

Wymienią PLN na EUR... To samo, czego się analitycy obawiali przy eureko...

Kasa trafi na rynek i PLN poleci....

Ehhh... Dziwne zachowanie jest tego papierka... Ale przynajmniej jest spokojnie Whistle

Hej.

Zacząłem ostatnio czytać o Elliocie. Jest to bardzo interesujące i przemawia do mnie... Powiedzcie mi - czemu nie kontynuujecie wątku?
Ja postaram się może wysłać jutro moją analizę WIGu20 i WIGu...

EDIT:
Ok. To jednak dziś dokleję... Moja analiza wykresu WIG. Długofalowa. I niezbyt optymistyczna :( Zasięg (c) na podstawie 50% fali 3 w fali spadkowej A i fali wzrostowej hossy.

Nie wiem, czy się nie mylę, ale ze względu na krótkotrwałość naszego rynku, wstrzeliliśmy się w prawie końcówkę cyklu na świecie... Dlaczego analiza rozpoczyna się od 1999 roku? Ze względu na zwiększone zainteresowanie giełdą przez większą ilość inwestorów indywidualnych, oraz ułatwienie dostępu do narzędzi.

Jeśli moja analiza jest do kitu - proszę o informację Think

PS. Zamiast To bedzie B, winno być to bedzie C

kliknij, aby powiększyć

A ja dziś wszedłem dla zabawy PKC Think

Wyszło mi, że średnio kupiłem za....2,89 Anxious

Panowie, spójrzcie na Jupitera Boo hoo! 3some

Buldi - a jak będziesz określał punkt wyjścia z inwestycji?
Szykujesz raczej długo, czy krótko trzymać spółki w portfelu?

Niezmiernie ciekawywątek się szykuje!

Będę obserwował, bo takie podejście również mnie interesuje i staram się je stosować od powrotu na giełdę :D

Moja analiza (nie wiem, czy wiele warta...)

kliknij, aby powiększyć

Widać wyraźnie, że kolebiemy się w okolicach wsparcia 38,2% zniesienia Fibonaciego (2,16).
Mocnym wsparciem jest 1,98. Generalnie wróciliśmy do kanału wzrostowego po ostatnim odpale.

Co do trójkąta... Się rysuje Whistle

Dodatkowo:
MACD - może zacząć zawracać.
RSI - Wychładza się.
Wolumen na spadkach nie jest wysoki.

Spółka powinna być OK -> Widać wyraźnie po analizie ze stockwatch hello1

Ja tam się nie mogę doczekać jakiegoś info, oraz raportu w listopadzie Boo hoo!

Czy ktoś jeszcze jest na jupiterze z szanownego grona stokwatch?

Sprawdzcie "rekomendacje" RDO ;)

Wszedłem dziś w Jupitera za troszkę kasy. Średnia zakupu 2,23. Mam nadzieję, że urośnie :)

Poleciało mi po stopach dziś.

Może to i dobrze, bo spada. Może odkupię taniej.

Morfeusz, jak uważasz, do jakiego poziomu korekta na TSCAPITAL?

Jeśli gruby ma Ski od takiego poziomu, to biada nam :(

No i co z tym totmesem?

Bądźmy twardzi. Ja mam MCI w portfelu już 2,5 roku d'oh!

Dapi napisał(a):

Oczywiście żaden się do niczego nie nadaje, jedyne co robi to to co chciałeś czyli ucina całą bessę

Ok. Masz rację - zwrot większy.
Co do 22 sesji, to ma to swoje uzasadnienie. 22 sesje to ~miesiąca notowań Whistle

Tak, ale chyba nie chodzi o to żeby kupować na ostro wykupionym rynku... A wykupiony to powyżej 70... 50 już zaczyna zbliżać do tego poziomu... Jednym słowem - uzasadnij :D

Dodałem obsługę Volumenu:

Buy = (Volume > Ref( HHV( Volume , 22 ) , -1 ) AND Close>Open AND Cross(RSI(),40)) OR (Cross(MACD(),Signal()) AND Volume > HHV(Volume,22));

Teraz trochę lepiej :D

Z jakich wskaźników, oscylatorów najczęściej korzystacie w Waszej AT?

Widzieliście dziś akcję na totmesie?

Ciekawi mnie co może być tego przyczyną... Info wg mnie nie było jakieś geniealne...

Ręcznie piszę.
Moj poziom wiedzy nie jest wysoki, moze oprocz tego, ze jestem informatykiem i nie stanowią dla mnie problemu przeróżne języki programowania...

To z wolumenem jest dość ciekawe. Muszę potestować thumbright

Hej.

Próbuję wymyślić system do AMI.
Wymyśliłem sobie coś takiego... W okresie hossy się sprawdza, ale bessy - niestety. Może moglibyście mi podsunąć jakiś pomysł?
Proste, bo proste, ale wyglada to tak:
Buy=(Cross(MACD(),Signal()) AND RSI()<50) OR Cross(RSI(),30);
Sell=(Cross(Signal(),MACD()) AND Close<Open) OR Cross(70,RSI());

Pozdrawiam!

Tak - wszystko przez brak konsekwencji, czytanie forum na bankierze...Itp.. Na szczęście nie są to ogromne kwoty w moim przypadku.

Ale widzę, że tu można się wiele nauczyć salute

Hej!

Widzę, że tu się można jakoś przedstawić, jak jest się leszczem d'oh!
Więc tak... Moje inwestycje:
Zainwestowałem w 2007 roku...W czerwcu, dokupiłem w sierpniu... Potem pojechałem na wakacje...Jak już wróciłem, to prawie nie było co zbierać...No to co zrobić. Trzymać. Kiedyś odrobi...Kupiłem wtedy (w lipcu i sierpniu) (można się głośno smiać):
MCI, PCGUARD, WDMSA, ENERGOPOL.

No i zapomniałem o rachunku, co by się nie denerwować... Ostatnio patrzę - wzrosty... Dokupiłem MCI po 5.97, TSCAPITAL po 0.97...

No a teraz każdy widzi co jest... Sick
Czy również się dopisuje do leszczy?
Jedyne na czym mi się udało zarobić to:
LZPS i PROCAD... Ale nie wiele... Anxious

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 29 kwietnia 2011 21:10:54
Liczba wpisów: 81
[0,02% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,341 sek.

kxdlcrvt
penaxonk
keynozry
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
krmvstbd
qrxakswg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat