Ja do Sidomy 8 nie mam zastrzezen, poza ta awaria o ktorej pisalem na poczatku. Natomiast jesli chodzi o problemy, to zauwazylem, ze jej dzialanie zalezy w sporej mierze od uzywanej platformy (OS i przegladarka). Nie robilem wielu eksperymentow, ale korzystam z dwurdzeniowego Macintosha i:
1. Po Macowej stronie (Leopard i Firefox) miewam problemy, np. nie moge sie dostac do okienka z cena przy modyfikacji zlecenia, musze robic to "sposobem"
2. Po stronie windowsowej (XP i tez Firefox) zero problemow.
Ogolnie jestem bardzo zadowolony (m.in. z bardzo szerokich mozliwosci peronalizacji i szybkosci skladania zlecen), ale nie mam za bardzo punktu odniesienia. Testowalem tylko system Pekao SA, nie pamietam jak sie nazywa, ale rece mi opadly...
Bardzo mi sie rowniez podoba mozliwosc przenoszenia konfiguracji, zabierajac ze soba pendrive'a moge korzystac z dowolnego kompa i miec "swoje" pulpity bez koniecznosci konfigurowania.
Jesli chodzi o Sidoma 7 vs. 8, to jakis czas temu widzialem na stronie ING Securities zachete do przesiadania sie na "osemke", bo 7 miala byc "stopniowo wygaszana", ale teraz nie bylem w stanie znalezc tej informacji. Albo zle szukam, albo zrezygnowali na razie z tego pomyslu. Mysle ze na dluga mete jednak 7 wylacza, bo nie beda chcieli ponosic kosztow wspierania dwoch systemow.
Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....