Nie trzeba być analitykiem technicznym by zauważyć że nie ma kto tego ciągnąć do góry. Ulica pociągneła troche na bazie wyników i to tyle w temacie. Profesjonalni nawet tego nie tkneli a zachód szortuje: rss.knf.gov.pl/RssOuterView/fa...
|
|
To co mówi zarząd CD Projekt a rzeczywistość to 2 różne drogi. Upłynie troche wody zanim inwestorzy zaczną wierzyć w to co mówi zarząd CD Projekt.
|
|
Temat:
ALLEGRO
Jest to tylko korekta z zakresem 67.0 zł max 66.4zł, SM jeszcze się nie rozładowali do końca. Oczywiście są to tylko moje spostrzeżenia.
|
|
A jeśli to zrobił niezadowolony pracownik (pracownicy) firmy majacy dość nieudolnych decyzji swoich zwierzchników?
|
|
Temat:
CIGAMES
Wiem ze mowi sie tu o firmach ich przychodach i stratach ale chcialbym byscie rzucili okiem na ten kawalek snipera na PC www.youtube.com/watch?v=PvSSCG......sam jestem po 10h grania i ledwo sie od niej oderwalem. Nie mialem zadnych bugow zwiech czy innych wypisywanych udziwnien a za gre dalem 18£ i jest warta kazdego pensa...
|
|
Dawno nie pisalem, ale faktycznie tylko potrafia pieniadze brac od nas...
|
|
Temat:
BORYSZEW
Taurus80 napisał(a):A ja mysle ze te 0.40 dla bardzo wielu bedzie gigantyczna pulapka pewnie i dla samego Boryszewa...
|
|
Wielkie dzięki Wodzu Jak zawsze można na Ciebie liczyc jestem zielony jeśli chodzi o cyferki a wiadomo że dobry księgowy może nieźle zamotać takiego szaraczka jak ja. Jeszcze raz dzięki
|
|
Temat:
TECHMEX
|
|
Narazie jade na OIL i myśle że do 70 dojdzie w planach GTC i Polimex
|
|
Nieźle, podoba mi sie Ważne że do przodu i że masz nosa w dzisiejszych czasach to chyba najważniejsze... Mi brak cierpliwości i max trzymam 2 tyg ale rezultaty mam podobne. Powodzenia
|
|
morfeusz napisał(a):Hmm... chyba miałem rację... Mam rozumieć że w marcu zainwestowałeś w spółke
|
|
Temat:
TECHMEX
nocnygracz napisał(a):Sygnal do zakupu pojawi sie, jak tex wzrosnie na jednej sesji o 10 procent. To ja wole wyprzedzic ten ruch i kupic nizej. A ze ruch bedzie, to wszyscy wiemy, nie wiemy tylko kiedy. Wtedy kiedy WIG20 będzie spadał  Techmex znany jest zę wzrostów pod prąd
|
|
Już jest ok To u mnie miałem przełączone odświeżanie stron (z automatycznie na nigdy) Przepraszam za kłopot WD
|
|
Na laptopie zaśmieconym do niemożliwych rozmiarów (windows XP 32bit IE6) chodzi jak burza bez kłopotów Natomiast na stacjonarnym (windows XP 64 Editin IE7) pomimo uruchamiania przeglądarki 32bitowej mam te właśnie kłopoty. Wszystko wyczyszczone z poziomu przeglądarki (narzędzia-opcje internetowe). Wcześniej tego nie było
|
|
Cały czas musze naciskać F5 po otwarciu strony czy zalogowaniu się gdyż nie widze wszystkich wpisów albo nie pokazuje mi że jestem zalogowany To tak dla przypomnienia
|
|
Temat:
TECHMEX
Niestety ale nie  za duży wolumen jak na moje możliwości
|
|
Temat:
TECHMEX
zdążyłem
|
|
Napisałem pare wątków, które znikneły I mam problemy z zalogowaniem ale o tym pisałem tu wcześniej tylko wątek wcieło Dopiero po wciśnięciu kombinacji klawiszy, które mi podałeś widze swoje nowe wątki Będzie dobrze...
|
|
Czy to dlatego moge mieć problemy z zalogowaniem a jak już zaloguje to nie moge nic pisać bo nie ma "odpowiedz" ??? Nie na wszystkich tematach tylko tych najnowszych i musze cofnąć sie o jedną strone tam kliknąć "odpowiedz".
|
|
Temat:
TECHMEX
Za spokojnie jak dla mnie i dziś wywaliłem  . Będe obserwował i kibicował wszystkim posiadaczom walorka
|
|
Nie inwestuje w spółki typu " D" ale dzis rano zrobiłem wyjatek Wybicie z trójkąta przy dużym wolumenie zapowiada się ciekawe Tylko żebym nie został z piaskiem Kazachskim w kieszeni
|
|
Temat:
IMMOEAST
No tak złotówa się umacnia z minuty na minute, to też dobrze
|
|
Temat:
IMMOEAST
Zmiana tematu...  1.46 w Austrii to daje coś 6.40 na otwarciu Oj będzie sie działo przynajmniej do czasu pojawienia się batona
|
|
Temat:
IMMOEAST
Trudno wycenić taki portal  Dla mnie jest wart każdej ceny Dobrej kawał roboty WD
|
|
Temat:
IMMOEAST
Zauważcie co dziś wyprawia arbiter pisałem już kiedyś o tym. Ja rozumiem pilnowanie ceny ale nie bawienie się batonikiem jak chińczyk bateryjką Edit: uspokoił się...
|
|
Ktoś kiedys dał mi taką rade: "Chcesz grać na giełdzie...? Spłać wszystkie długi, zapłać wszystkie rachunki, daj żonie na życie a to co ci zostanie zainwestuj na giełdzie" Inaczej podchodzi sie do inwestycji jeśli masz wolne środki finansowe a inaczej jeśli są to środki, które masz przeznczyć na inny cel  .
|
|
Temat:
DEVELIA
Sytuacja na tym walorze dość ciekawa od kilku dni atakujemy 0.78 bez skutku, obawiam się zjazdu w okolice 0.67... ale to tylko moje przypuszczenia, oby się nie zisciły
|
|
Temat:
DROZAPOL
Będzie dobrze formacja "złotego krzyża" w większości zwiastowała w krótkim terminie wybicie  . Troche sie dziś pospieszyłem z zakupem i łyknąłem 10k za 1.78 ale nikt nie jest idealny. Wierze że zmierzamy do celu
|
|
Sam sobie odpowiadasz na pytanie.... Ja jak nie wiem co dalej to nie kupuje, czekam aż sie wyklaruje. Spółek jest multum a okazji jest wiele najgorzej to zakochać sie w spółce bo.... dobrze dawała  to nie kobieta tylko twój ciężko zarobiony szmal i trzeba postępować z nim rozsądnie.
|
|
Gratulacje oby tak dalej... Ja jednak czekam na dole
|
|
Którą dolną czy górną???
|
|
Temat:
IMMOEAST
Faktycznie logowałem między 9.10 a 9.30 kilka razy na Aktien i nie było nic no i batonika też nie było
|
|
Temat:
DEVELIA
owner napisał(a):ja też kupiłem po 1.44 za... tysiaka  też na long long term kurde owner zaszalałeś  ale w tym roku ci się zwróci  może nawet zarobisz Ty  to masz poczucie humoru
|
|
Temat:
DEVELIA
Jest to moja pierwsza spółka na 'long term' zakupiłem pakiecik po 0.57 i bede trzymał, takie doświadczenie Narazie jestem happy
|
|
Temat:
IMMOEAST
Na pewno zauważyłeś ale oni dziś wystartowali 1.33 co dawało około 5.90 u nas a my otarliśmy sie ledwo o 5.80 i zjazd. Te 5.80 to należało się z wczoraj gdyby nie zaniżyli na fixingu. Ktoś skupil 50k po 5.55 a na otwarciu dziś pewnie się ich pozbyl po 5.80 to czysta spekuła, czy się myle???
|
|
mardo napisał(a):Liczysz ze Kopex zaskoczy rynek wynikami ? Nie wiem o czym mówisz ??? Edit: aaaaaa to do ownera teraz kumam
|
|
Temat:
06MAGNA
Ja wywaliłem wczoraj po 1.43 jestem happy Różnie bywa z tymi raportami
|
|
andnat napisał(a):jakie wyczucie? tyle to nie tak się kupuje, nie na tym rynku,chyba że umówione Wyczucie ze spadkiem ceny do danej ceny, no chyba że ty wiedziałeś że dziś spadnie z 13.70 do 13.02
|
|
Niezłe gościu ma wyczucie  gorzej jak sie zacznie tego pozbywać Ale jest to pewnie jakiś fundusz albo inna instytucjonalia
|
|
Korekte to my mamy cały czas (korekta korekty  ) nic ja podniosłem poprzeczke w granich 12.50 i tam czekam Narazie siedze na IMMO
|
|
Ładny batonik na 13.02 nie do sforsowania tak szybko 100k=
|
|
Temat:
IMMOEAST
Zjazd był niesamowity 20gr Jutro na wejściu pewnie podciągnie
|
|
Temat:
IMMOEAST
Z moich obliczeń to narazie tak nisko nie spadniemy chyba że wyjdzie jakieś beeee info  , ale warto już obserwować
|
|
Temat:
IMMOEAST
ferit napisał(a):wg mnie korekta powoli się kończy... szykuje się z zakupami w okolicy 4,07-4,15 Zrób edit ceny bo ci uwierzą i tam kosze nadstawią
|
|
Temat:
KROSNO
Ja sprawdzam kurs takich spółek jak Krosno po sesji by nie kusiło. A sprawdzam z czystej ciekawości Stwierdziłem że więcej na nich straciłem niż zyskałem. Ktoś się dziś cieszy bo włożył niewiele i się udało następnym razem włoży dwa razy wiecej i wtopa. Człowiek uczy się na własnych błędach
|
|
Myśle że formacja odwróconego młota, która się tworzyła była by bardzej wiarygodna przy tych obrotach Rynek i tak nie da się oszukać i co mam być to będzie...  Jutro nam o tym powie
|
|
To jest wątek Kopexu
|
|
majama napisał(a):Proponuje sprawdzić takie możliwości: - mozliwosc zmiany zlecenia w trakcie jego trwania, przedłużanie, zmiana ceny Bardzo ważna sprawa Poza tym awaryjność: Dzwonie do BPH i mówie że mi się system wylogowuje co 1min a oni że u nich wszystko ok i że to u mnie coś albo z internetem albo z firewall'em. Odintalowałem G Data firewall nadal to samo przeinstalowałem sterowniki od neta to samo, przeinstalowałem NLO3 to samo. po kilku godzinach przeprosili mówiąc że to jednak u nich  . Kicha totalna. Już dawno bym otworzył coś równoległego ale żeby podpisać musze być w kraju a niestety nie ma mnie. Myśle tu o X-Trader mają niskie prowizje i korzystają z Sidomy, która pracuje na Java co oznacza otwarcie programu na kilku komputerach jednocześnie  .
|
|
owner napisał(a):może ktoś chciał sztucznie wyciągnąć żeby później ładniej wykres wyglądał  bo w tej chwili po tym cud fixie mamy formacje objęcia hossy, szkoda tylko że nie potwierdzoną obrotem. No właśnie bez obrotu a tak prawdopodobnie byłby śliczny 'młot'
|
|
Niezłe wyciągnięcie kursu na fixingu, tylko po co?... mógł te około 10k kupić taniej po trochu i bez szaleństw. Nie moge się dopatrzeć sensu
|
|
owner napisał(a):druga max 10.60 po zamknięciu luki Znasz moje zdanie i wiesz że typuje 10.90
|
|
owner napisał(a):btw: cały czas teraz obstawiałem dołek na 11,80 ale coraz bardziej wydaje mi się że będzie niżej Pierwsza fala spadkowa zejdzie właśnie w te okolice ale druga myśle że niżej Mamy też satelite południową wszystko zależy od jutrzejszej sesji i gdyby nie umacniający sie dolar mogłoby być fajnie Także na wykresie Ichimoku średnie kroczące zaczynają pikować w dół co nie wróży nic dobrego Zawsze pozostaje możliwość zarobku na korekcie korekty tylko trzeba wiedzieć kiedy się wstrzelić Do zobaczenia na parkiecie
|
|
Temat:
KROSNO
TheBlackHorse napisał(a):A ja myślę, że jeszcze będzie można sporo zarobić wkrótce. Na razie obserwować  . Jest tyle spółek na których można zarobić że szkoda sobie zawracać głowe bankrutem... Zbyt duże ryzyko niewspółmierne do zysków
|
|
Jarbas napisał(a):Tak dla przypomnienia to okopałem się po 10.00 Pierwszy kosz na 11.75 jak mu dno odpadnie to 10.90 tak jak mówiłem
|
|
Temat:
KROSNO
To był trup od dawna... tylko trzymany w lodówce ale znalazł się ktoś kto prąd wyłączył... Szkoda mi tylko tych naciągniętych przez spółdzielnie bo główni to chyba szybciej czmychneli a drobni zostali z ręką w...
|
|
ronin napisał(a):Może zrobimy test....dokąd dojdze cena? Ja obstawiam 13.9zł z moich obliczeń tak to wygląda do pierwszej korekty  tekst z 08 March 2009 21:04:53 ciekawe na ile sie sprawdzi
|
|
Temat:
DEVELIA
magnat napisał(a): obroty gigant ... potwierdzają dobre ruchy
Docelowo spodziewam sie tu 1zł w niedługim czasie
|
|
Dzięki ferit
|
|
Czy jest możliwość obserwowania kursu austriackiego na żywo tzn bez opóźnień? Lub wykresu?
|
|
Temat:
IDEON
chupacabra napisał(a):Negocjacje w sprawie pozyskania przez Centrozap finansowania od Europejskiego Banku Odbudowy i Rozwoju toczą się od miesięcy, dzisiaj potwierdzono w tvncnbc, że projekt inwestycyjny centrozapu został odrzucony - to nie pomoże kursowi...puki co ostro w dół - plany spółki się sypią Szkoda bo mogło być dziś ciekawie
|
|
Temat:
IDEON
TheBlackHorse napisał(a):Ronin chcesz żeby tak było czy wiesz, że tak będzie  ? Pewny to ja jestem tego że teraz w Londynie świeci słońce Jeśli nie bedzie negatywnego info to powinien ruszyć na północ oczywiście bez szaleństw
|
|
Temat:
IDEON
Zjechaliśmy do dolnego ograniczenia jutro jedziemy do górnego...
|
|
owner napisał(a): no to po 2 sesjach spadkowych chyba dobry sygnał. ostatnie górki w okolicach 12,50 to chyba niezłe wsparcie. jutro obstawiam wzrost.
Nie jestem aż takim optymistą dlatego popatrze z boku Aczkolwiek nie wykluczam wzrostu na jutrzejszej sesji, powodzenia
|
|
Zwróć uwage owner że prawie wytworzył sie nagrobek  , no ale "prawie" robi dużą różnice Będe obserwował z ciekawości co z tego wyjdzie...
|
|
owner napisał(a):edit: ronin widze że obstawiasz test luki, czas pokaże Dokładnie tak zrobiłem zważywszy na to że raz już sie cena odbiła co umocniło "jej" pozycje. Ale równie dobrze może tam wcale nie dojechać Nie należy też zapominać o średniej kroczącej 15 dniowej, która tez jest silnym wsparciem #:d/  kliknij, aby powiększyć
|
|
Jarbas napisał(a):10.00 bedzie ;) Ustawiłem kosz na 10.9... dycha z przodu ale czy to to samo?
|
|
Jarbas napisał(a): Siedze i czekam na 10... nie umiem uzasadnić dlaczego :) ale czekam... i się doczekam ;)
10...bo lubisz równe cyfry Nie wierze w te 10...ale jeśli by tak było to byś mnie zadziwił Też już czekam na dole no ale nie na dnie
|
|
Temat:
IDEON
Oczywiście żadnych długoterminowych ruchów przy AF = " D"  aż razi czerwony kolor  . Ale nie raz już dała zarobić i trzeba ją obserwować by nie spóźnić się na pociąg
|
|
Temat:
IDEON
mihara napisał(a):juz mam dosc tego co widze.:( albo gora albo dol, cos sie nie moga niektorzy zdecydowac. lepiej zmienic spolka na jakis czas. Buduje się formacja bazy i wydaje mi sie że im będzie dłuższa tym większe będzie wybicie, także cierpliwość Twoja zostanie uwieńczona sukcesem  . Chyba że jakieś negatywne info ale nic mi nie wiadomo
|
|
Czy ktoś może wie czemu kurs dziś był skutecznie blokowany na poziomie 12.99 ???
|
|
morfeusz napisał(a):Cytat:morfeusz się nigdy nie myli... Jesteś czegoś na giełdzie pewien to jesteś martwy...
|
|
Może zrobimy test....dokąd dojdze cena? Ja obstawiam 13.9zł z moich obliczeń tak to wygląda do pierwszej korekty  To tylko zabawa ale w dobrym guście....  Poprosze o propozycje....
|
|
Wielkie dzieki...szukałem w necie ale bez skutku jeszcze raz dzieki
|
|
Czy ktoś mi może powiedzieć od kiedy do kiedy jest przerwa Wielkanocna na GPW w tym roku?
|
|
Czy możesz przybliżyć wszystkim o co chodzi z tym wykresem
|
|
|
|
Owner czy możesz popatrzeć na wykres liniowy... czy nie mówi ci to coś  jakby UFO
|
|
Spójrzmy na wykres dwie ładne białe świece z luką bez górnych cieni, świadczy to o sile rynku to że byki mają jeszcze siły i dopuki się to nie zmieni zamierzam trzymać walor. Przy takim dynamicznym wzroście sygnał zmiany trendu będzie widoczny a jeśli nie to przecież nie strace dochodów dwóch świec w ciągu jednej sesji...  To nie Krosno
|
|
Temat:
KROSNO
A jak myślisz gdzie są pieniądze z banków amerykańskich przecież nie w europie ani w japonii oni też ich nie mają  zostaje nam tylko rosja i chiny. W chińskich fabrykach pracują dzieci za kilkadziesiąt dolarów miesięcznie i oni tego szkła naprodukują  . Napewno nie będzie to szkło wysokiej jakości ale w czasie kryzysu każdy bedzie chciał kupić jak najtaniej
|
|
Zrobili upgrade NOL3, poprawili wykresy tickera ale zlecenia jak się składało tak składa  . Ważne że coś tam poprawili czyli myślą nad tym a to cieszy
|
|
Z AF jestem totalna noga  i nic nie kumam
|
|
Dziś kupiłem po 9.55 ale jak jutro z rana bujnie się w dół to drugie tyle kupie Gdzieś mi mignął raport albo jakieś cyferki Famura i byłem miło zaskoczony pomimo strat na opcjach jakoś wyszli. Nie mam ich akcji....  ale dziś przebili dno a te cyferki nie były najgorsze A przecież to bliźniacza firma gornictwo.wnp.pl/famur-w-2008-...
|
|
Nie było infa?  ale kupiłem.... mam jakieś dziwne przeczucia... Czy może to info jest tak tragiczne i z nim zwlekają? Co o tym sądzisz Owner?
|
|
Czyli Sidoma 8.1 jest OK  cieszy mnie ta wiadomośc. Dziś NLO3 nie odpalił sie do południa. Na szczęście bank BPH ma drugą równoległą platforme i z niej korzystałem, oparta na Javie. Z jednej strony drażni mnie NLO3 ale z drugiej strony nie chce zmieniać banku gdyż wszystko mam na jednej platformie no i ten równoległy system też sie sprawdził chodz bezpośrednio z niego nie można wysyłać zleceń tylko ze strony banku.(Jako awaryjny jest OK) Podejrzewam że zostane przy tym co jestem może kiedyś zrobią upgrade i bedzie taki jak w BOŚ (pakiet zielony). Chciałbym wszystkim podziękować za pomoc i wypowiedzi na ten temat
|
|
No to Sidoma odpada a właśnie X-Trader na niej bazuje a oni są najtańsi. Nie moge sobie pozwolić na jakie kolwiek przerwy w łączności, czasami decydują secundy. Chyba uśmiechne się w strone DM BOŚ czy ma ktoś jakieś doświadczenie w tym kierunku?
|
|
Temat:
IDEON
Jest b. silne wsparcie na 0.54 - 0.55 i jeśli je pokona to możemy zjechać poniżej 0.50
|
|
I to mocna  wszystko zależy od info i otoczenia... czas okaże, ale jestem pozytywnej myśli...
|
|
ogólnie o Kopexie i Famurze. Dobre walory a walają sie po kątach...
|
|
|
|
mówiłeś że 3 marca jest raport???
|
|
Ja jestem w BM BPH i generalnie jest ok za najwyższy pakiet nic nie płace zmniejszyli mi nawet z 0.38 na 0.35% ale składanie zlecen to koszmar wyskakuje mi dodatkowo okno banku (do niczego nie potrzebne i przysłania cały ekran), błędy w podawaniu kursu rzeczywistego wykresy się zacinają. Trzeba robić miliony kombinacji po otwarciu NLO3 by to chodziło jak należy jestem po prostu tym zmęczony z tąd to pytanie o Sidome. Wiem że DM BOŚ ma też ten program NLO3 ale nowszą i doskonalszą wersje (Pakiet zielony pełen) i oglądając demo jest tam wszystko lepiej działające nawet składanie zleceń. Czasami musze sprzedawać PKC bo zanim wpisze hasło i ponownie zmienie cene to już jest za późno
|
|
Czy ktoś mógłby mi udzielić bliższych informacji na temat Sidomy? Planuje zmienić biuro maklerskie i myśle tu o programie który byłby przejrzysty w obsłudze mało awaryjny. Czy są domy maklerskie które nie pobierają opłat za daytrading albo są to opłaty rozsądne. Ja mam 0.35/025% i min 6zł. Uważam je za wygórowane w porównaniu z domem maklerskim X-Trader 0.25/019% i 3zł ale jak to jest w praktyce nie wiem.
|
|
we Wiedniu to sie zgodze ale u nas??? z tego co widze to 617tys. No chyba że patrze nie na te cyferki
|
|
Podziękować Addi za linki....  Nie wiem jak jest definicja ale dziś przeżyłem szok. Słowo arbitraż było mi znane ale nie spotkałem sie z tym w praktyce... teraz już wiem jeszcze raz dzięki Addi  . Kurs spadł gwałtownie i widać było że może iść w góre ale skutecznie był blokowany no i zostałem z papierkiem. I na nic tu AT i AF skoro jest jeszcze ktoś trzeci
|
|
Wyglądało to na zabawe...  czy to znaczy że mogą skutecznie blokować kurs??? I jaki jest kurs we Wiedniu?
|
|
Jeśli ktoś obserwował dzisiaj Immo  to zaobserwował 30k batona zminiającego miejsce cenowe co secunde. Skutecznie odstraszał potencjalnych inwestorów  to z jednej strony K to z drugiej S. Dziwny człowiek kurs swobodnie mógł iść w góre ale widać było że ma niezły ubaw z tego...  Ciekawe jakie bierze leki
|
|
Immo przypomina dziś staw i ktoś kiedyś trafnie to ujął: ...na tym polega odleszczanie papiera....podręcznikowy przykład to Immoeast z ostatnich 2m.....jak trzeba to leszcze po dnie przeciągną, by tanio akcje oddali...wystarczy kurs zbić sztucznie i nawet narybek spłynie....jak trzeba to wodę ze stawu spuszczą i prąd podłączą by nawet ikra leszcza się nie ostała na akcjach...a potem mozna już iść spokojnie i pod kontrolą w górę..... Nostradamus
|
|
myśle że jeszcze dziś powstanie młot ale to tylko myśli  także będe obserwował  i podkupie ale poniżej 9.5 myśle tu o 9.2  . Wszyscy czekają na wyniki a one nie koniecznie muszą być rewelacyjne. Najlepszym rozwiązaniem jest dobry kontrakt taki jak był z Chinami, ale u nich też nie wesoło i kontraktu nie będzie  . Także pozostaje daytrading...  ....pozatym jak tu już ktoś napisał  brak obrotów
|
|
Temat:
PROCAD
Takie RGR z tym że z odstrzeloną głową
|
|