PARTNER SERWISU
jeraxyel
mihara

mihara

Ostatnie 10 wpisów
raport tu

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

znowu strata -260, wynikajaca z oddisu wartosci posiadanych budowynkow i kosztow finansowych
co ciekawe Loan to value 79.9% czy zna ktos inna firme o podobnej relacji?
share value 15E, ciekawe jak tynek to jutro przyje, i nie u nas a we FR.

dobrze ze US sie nie zwalilo, moze nie polecimy na dol.

prorocze byly moje slowa;)

i znowy zeszlismy ponizej 4 zl, ogolnie to wogole cos sie wokol spolki dzieje. a tu cisza

Kamil napisał(a):
Nie wiecie z czego się bierze C/WK na poziomie 6? Czy rzeczywiście 1 akcja jest warta 13 gr z hakiem czy jest tu jakaś księgowa manipulacja?

rzeczywiscie , to nie hokus pokus, to banka

bB86 napisał(a):
mihara napisał(a):

no a pod co sa wzrosty na immo?

pod zupelnie inne rzeczy, i zawsze byly pod inne rzeczy :>

ta... :)

a na serio, to gdyby ktos nie widzial jeszcze to:

Press Release
August 14, 2009
Results of the general meeting held on August 12, 2009 of holders
of “Bonds 2012” ISIN code: XS0223586420
On August 12, 2009, a general meeting of the holders of the convertible bonds ISIN code: XS0223586420
(the “Bondholders 2012”) issued by the Company in relation to the issue on December 6, 2005 of
€ 24,169,193.39 5.5 per cent Convertible Bonds due 2012 has been held at the registered office of the
Company. The Bondholders 2012 voted unanimously the appointment with immediate effect of Me Benoît
DIOUF, member of the Luxemburg Bar as the representatives of the body of Bondholders.
In connection with the safeguard proceedings (procédure de sauvegarde) started by the Paris Commercial
Court on March 25, 2009 and published in BODACC (French official bulletin for civil and commercial
announcements) on April 22, 2009, bondholders who are not resident of mainland France have until August
22, 2009 to file their claims.
It is hereby specified that bondholders must file their claims directly with the creditors’ representative or, if
permitted under applicable legal or contractual provisions, through the representative of the bondholders'
body.
Bondholders can find on Orco’s website a dedicated information platform:
www.orcogroup.com/en/sharehold... and send an email to the dedicated
address bondholders@orcogroup.com, in order to directly contact our staff and Maître Valérie Leloup
Thomas, the creditors’ representative appointed by the Paris Commercial Court. Holders of the convertible
bonds 2012 can also contact Maître Benoît DIOUF:
benetienne@hotmail.com.
For additional information please visit: http://www.orcogroup.com

dzis w faktach bylo o wiezowcach - apartamentowcach (przy okazji oddania sea tower) i oczywiscie krotka wzmianka o zlotej44 od pani z Orco cytuje " planujemy wrocic na plac budowy jeszcze w tym roku"

pozyjemy zobaczymy.

to ile jest juz tych akcji w obrocie, bo przyznam ze zaczynam sie juz gubic.

ciepliwi beda wynagrodzeni!!!!
teraz wszyscy patrza na ORCO ( czemu rosnie etc) ale jak mozna bylo po 25 kupic to cisza.. ot uroki gieldy.

pod co wzrosty? bo ile mozna byc notowanym nizej od brankrutow:)

na serio, to ORCO musi w niedlugim czasie

a) ulozyc sie z wierzycielami ( chyba nawet dzis mialo byc spotkanie w tej sprawie) orac
b) przedstawic plan naprawczy bo 6 miesiecy zlecialo od marca
c) w koncu deweloperka ma sie lepiej
a poza tym:
d) waluty sie unormowaly ( bedzie zysk pewnie)
e) spekula
f) wszytsko inne

no a pod co sa wzrosty na immo?

addi napisał(a):
Ekspert napisał(a):
Tym samym z dniem dzisiejszym ogłaszam:
z punktu widzenia AT rozpoczął się trend wzrostowy na ORCO!

Trend wzrostowy rozpoczął się 31.07 po pokonaniu 27,90 a teraz należy obserwować zachowanie się kursu na najbliższych oporach t.j. 37,80 a następnie 38,90
@ czy to ten Słynny Ekspert?

mi trend wzrostowy jest kazdego dnia kiedy kurs rosnie i trend spadkowy jak spada: blah5

fajne w AT jest to ze kazdy my swoje zabawaki i swoja piaskownice, jakby wszyscy robili tak samo to nigdy by nie dalo rady nic zarobic.

a tak jest fajnie, obrot 100 K jak to sie ma do 2K sprzed 2 tygodni. Co za roznica jaki trend, nareszcie jakis ruch w interesie, ile mozna bylo patrzec na okolice 25 zl

ja juz swoje zdanie tu napisalem, 100 zl, na swoje poczekam. o chyba ze trup... ale jakos nie chce mi sie wierzyc.

straszna tu cisza... malo nas na pokladzie oj malo, wielu mowi ze to drugie immo ale albo a) tylko obserwuja b) siedza przyczajeni.

spojrzalem na dane z FR i mysle ze obraz kursu w PL mocno zakrzywiony drastycznymi zmianami na EUR/PLN

ostatnio orco koszowalo okolo 8E na poczatku maja wtedy tez w PL bylo (11.05) zamkniecie na poziomie 34,5 zl a we FR dzienny max na 8.42E,

od tego czasu zl mocno sie umocnila i dzis kurs 8,25E daje zupelnie inna wartosc. a przeciez to prwnie tego roczne maxima we FR ( max zamkniecie w tym roku to 8.65E 28.01.

zakladajac podobne ceny euro co w maju to dzis bylby teoretycznie jakos prawie 36 zl! a jest ? 31 co i tak jest za nisko wobec FR o jakies 3-4%.

i tak sobie mysle ile osob nie dostrzega tej sytuacji poprzez niedowartosciowanie (poprzez zmiany na parze PLN/EUR)

ogolnie uwazam ze super sie dzieje, w koncu skonczylo sie handlowanie 2 tys w ciagu dnia, mamy kilkadzisiat tys obrotu dziennie, uf.

i co najwzniejsze. zakladajac pozytyne utrzymanie sie walut na podobnych poziomach cenowych daje ORCO DRASTYCZNE oszczednosci na kosztach finansowych,a to kluczowe w tej spolce by pokazac jakis, newet skromny zysk.

Moze nie bedzie to drugie immo, i wcale tego nie oczekuje, ile to bylo takich co stracilo na niezlych wachnieciach na immo.

Chcilabym zobaczyc tu porzadne 100 zl i taki mam target, to jest 25E, duzo? moze ale mysle ze ta cena jest osiagalna w perspektywie czasowej o jakiej mysle.

No chyba ze jest szafa a w niej zupelnie inny scenariusz. Wtedy ewakuacja PKC.

dobierac jak najbardziej ale mimo wszytsko chyba tylko pozniej 4 zl.

a ja wysaidlem w last week.... bandhead
tak to jest jak czlowiek cfanakuje i chce odkupic taniej:))

to po cos lapy wystawial? :)

odkuj sie gdzies indziej!

a ja dzis wyskoczylem po 4.16 uf....

ciekawe czy spadnie ponizej 4 zl i znowu na 3,5 czy 3,8 i pzoniej up

markuz12 napisał(a):
moje doswiadczenia z techmexem ..spolka za podwykonawstwo zalegala mi z platnoscia ...wczoraj otrzymalem od sadu klauzule wykonalnosci ....poszlo do komornika ,ktory pewnie wejdzie im na konto ....a kwota jaka mi sa winni ? 26 tys zł! smieszna kwota smieszna historia ..smieszna spolka ....

wlasnie z tego powodu dzis definitywnie opuszczam spolke -swoje ladnie zarobilem, jazda z 6,5 zl na 7.55 mi wystarczy, i nie nielubie gdy ktos kombinuje za mocno. bo co to za kwota 26 tys? ciekawe ilu takich poszkodowanych

moze jeszcze wroce, ale poki co amosfera nie tegas, bo jak to prawda i firma nie placi 26 tys to to juz w moich oczach jest zenujace i nie zasluguje na moje zanagazowanie w spolke.

Bosman napisał(a):
Na BZWBK pojawiła się analiza i rekomendacja dotycząca Techa - cena docelowa 14-16 zł (metoda DCF i porównawcza ) ważny opór w okolicach 8.80 - 8.90, wsparcie 5.70 -5.80. Szans w poprawie sytuacji spółki upatrują w restrukturyzacji sektorowej, więcej GIS mniej INFO, co powinno przełożyć się na redukcję kosztów finansowych dość w znacznym stopniu umniejszających wynik.

my wszyscy to wiemy juz dawno, nie zmienia to faktu ze panowie z Templetona jeszcze troche maja do opylenia, no chyba ze dzis poszla niezla paczka:)

szkoda gadac. to juz 3cia kiszonka u mnie w portfelu... a mialo byc tak pieknie, jak spadnie do 3,50 to sobie mocno dokupie, bo gleboko wierze ze mamy tu ladna spolka

Jarbas napisał(a):
W wyniku zbycia 197 229 akcji fundusz Templeton Asset Management zmniejszył swoje zaangażowanie w spółkę Techmex z 11,77 proc. głosów na WZA (985 247 akcji) do 9,42 proc. (788 018 akcji).

juz niewiele im zostalo... kilka dobrych sesji i zapomnimy o templetonie

pytanie ciagle otwarte kto kupuje:)

llll napisał(a):
Od 2 do 9 lipca Templeton sprzedał ok. 34k akcji i dodatkowo 155k 10 lipca.
Jeśli dziś to również oni sprzedawali to sądzę że w tej chwili pozostało im jeszcze ok. 800k akcji Tex'a. Całkiem sporo...

Ciekawe kto od nich kupuje w tych dużych pakietach no i dlaczego Templeton zdecydował się rozstać ze spółką w takim tempie - jeszcze całkiem niedawno mieli 1,4 mln akcji..... Think

wlasciwie to sie dziwie ze to rsonie, wiedomo ze templeton chce wyzbyc sie akcji, ilu? niewiadomo ale pewnie wszystkich
ktos chce to skupic, bo nie drobni, wiec komu zalezy by cena rosla?

bo wystarczy bym cieprliwym i templeton sam wrzuci akcje do podstawionego koszyka

skad wiec wzrost? przeciez ten kto kupuje wie ze templeton wywala i jeszcze ma 900K do wyrzucenia

HENRY napisał(a):
Tutaj to dopiero spóldzielnia jest,ubierają drobnice jak chcą,zobaczymy do kiedy? Juz mozna zauwazyc ,iz tak od miesiaca ludziska juz sie nie nabieraja na te "skoki info"-a to moim zdaniem tylko dobry prognostyk,widac to nawet na tym forum ,ze niewiele drobnicy juz zostało na papierze...Ja tam nie szybko oddam,napewno nie ponizej 2 złDancing

a o jakim horyzoncie myslisz dla tych 2 zł i co/kto niby ma wyciagnac kurs o 100%?

Alexey napisał(a):
wracamy do gry?
przebicie 6,60 na close + obroty (to drugie juz mamy) to w zasadzie pewne wyjscie nad 7,00
pytanie oczywiscie ile jeszcze papierkow do sprzedania ma Tempelton, i jak bedzie chcial nas nimi karmic...

oby.... i byle tylko koledzy z US podtrzymnali tempo z wczoraj :)

enforces napisał(a):
KrzysztofJerzy napisał(a):
No i mamy przebicie 1 PLN :)
Chwała cierpliwym :)

hello1

a ktoś jeszcze to ma czy wszyscy sie wysypali? :P

no i po przebiciu

zaduzo ludzi sypie i bedzie sypac po przekroczeniu 1 zl
+ kolejne emisje
+ zmniejszenie udzialu w Komi , poprzez empisje akcji spolki zaangazowanej bezposredniu w Wiedniu... jakos to zaczyna sie rozmywac

odpuszam na dluzej, tu nic innego poza drobnymi wyskokami sie raczej zdarzac narazie nie bedzie i bedziemy oscylowac wokolo 1 zl, raz z dolu raz z gory, dobre na DT lub ktorki termin.

Super napisał(a):
Ja kupiłem stałem sie posiadaczem 1250 akcji Od jutra wzrosty (mam naszieje) hehe

a we wtorek to byl spadek ? +2%?

piotr21_1911 napisał(a):
było jakieś złe info, bo sie zastanawiam skad taki duzy spadek wczoraj????

duplo, bo tak nprawde wszytsko leci, a BRE ma osttani jakos tenedencje do bardziej noerwowych rekacji od innych ( wzrostowe sesje po 10% bylo, i dobrych kilka po -7-9% tez)

ja jestem ciekawe gdzie spadnie w20 jak skonczy sie zabawa na KGHM.

co BRE to aktywnie uczestniczylem we wzrostach z 88 na 190, wiec ladnie teraz poczekam az cofnie znow ponizej 140 ( i zaczne wskaskiwac) bo dlugo terminowo (srednio terminowo) to raczej zdecydowanie powyzej 200 bedzie

ale trza byc uwaznym bo wskazniki takie se, no ale jest mbank i multi i powrot do aktywnej ekspansji na detalu w PL ( mneijszy angaz w CZ i SK).

resumujac infa nie bylo, maly obrot ktos wyskoczyl i mamy efekt.

bo centrozap wycofal sie z pomyslu inwestowania w GKS Katowice.

to jak przewidywanie pogody, masz 50% ze trafisz, zroluja albo nie :)

bedzie ok

wazne ze podpisali, nie zmienia to faktu ze cena akacji jest mozna wyciagnieta w gore i juz wielokrotnie pisalem ze cena powyzej 1 zl do wielke ryzyko.

Komi idzie jak krew z nosa i mina dlugie miesiace zanim to zacznie przynosic zysk.

dobrze ze forma dywersyfikuje dzialnosc, balem sie ze nie utrzymaja sie do czasu az komi ruszy. No i jedno wielkie ale, finansowanie komi, jakos cos nie sluchac za duzo w tym temacie a kasy porzeba kilka ladnych workow zlota.

bedzie roslo - pozniej spadalo, znow roslo, by moc spasc.

popieram mk, dlugoterminowo czy kupisz za 15 czy za 25 nie bedzie miec wiekszego znaczenia, urosnie, jedynie co mnie martwi to stowarzyszenie ktore bije piane i mowi OTT musi odejsc... i specjalnie tego nie umie uzasadnic, ktos na forum parkietu napisal ze grupa ludzi kupila po 400 i teraz nie trzyma nerwow na wodzy.

jelsi mialoby spadac, to znajdzmy jeden mocny argument ze najblizsze 6 miesiecy nie da zarobic ( zamiast 6 miesicy mozemy wstawic inny okres)

chyba nikt przy zdrowych zmyslach nie wywala 80mln euro w akcje by stracic, a raczej na tym zarobic. poza tym latwo sie nie opyli 11 mln akcji wiec to raczej na dluzej:)

dodatkowo jest jeszcze 10 mln dla obecnych akcjonariuszy ( nie wiem kto kupi po 7 euro jak moze miec za mniej)

spodziewam sie wiec ze cena wzrosnie do 7 euro w ten badz inny magiczny sposob.

kiedy urosnie, czy wszytsko wyjdzie, czy nie bedzie bujac? a tego to nikt chyba nie wie.

andrzey napisał(a):
Na początku, jako świeżak blackeye, witam wszystkich.

Chciałem tylko napisać, że na stronie OrcoGroup pojawiła się w końcu informacja nt. "układu" z Colony. I tu moje pytanie - jak wg Was zachowa się nasze Orco? O ile oczywiście nie będzie kolejnej jazdy w dół jak dzisiaj 'Pray

andrzey

w gore, czekalismy na to info od maja, kiszac 6,60 ( poczytaj historie), warunki z colony sa moim zdaniem lepsze niz pierwotne.

ale jak wplynie na nas rynek? ciezko mowic, wczoraj usadzilo to vistule o 8 w dol z +20 na +12

cos niefajnie cofnelo, tak jakos za latwo poszlo.

i lecimy ( razem z rynkiem... no ale 70 juz w zasigu reki)

ma ktos jakas wiedze czy wogole cokolwiek z tego co mowil prezio wypalilo? ( co ze statoilem?)

nie mozna miec wszytskiego

czy ktos z tu obcench liczyl na dywidende? ( pytam w kontekscie newsa ze ma jaj nie byc)

osboscie wole aby to madrze zainwestowali, a to idzie na kapital zapasowy ( to znaczy ze bedzie lezec?)

masz okazje do 6.96 masz 8 tys, ladnie Anxious

kisil to sie na 30 zl, wyszlo dolem a dzis mamy 5,1% up, oczekujesz +30%?

ja wczoraj dokopiulem, ustawilem sie po 26 i ladnie mi nakapalo, reszte ( long term) trzymam

pamietaj o jednym OD mraca orco jest w 6 miesiecznym okresie ochronym przed wierzycielami, ma czas, a dzialania wygladaja dobrze

ja pisalem juz zlota 44 to dobry ruch ( po co ladowac kase w cos gdzie kasy nie ma na skonczenie)

colony (nic nie wiadomo) nie bylo newsa by wchodzil, ale nie ma newsa by nie wchodzil

poczekajmy.

EDIT

bardzo fajna sesja, szkoda ze we FR nie rozebrali tych 4 tys po 6.25
ciekawe czy to bylo wejscie spekulacyjne pod 22 czerwca ( wogole skad ta data ze z colony do tego dnia mieli sie okreslic)

pakiecik obrotowy sprzedany 7,7% w dwa dni mi wsytarczy:)

ale tu cichooooooooooooo

nikt nie ma papiera?

Alexey napisał(a):
ja juz w pare sesji musze sie zaczac wysypywac czesciowo. to dobrze dla Was - jak wysypie, na pewno bedzie odpal

duzo tego masz? bo tak o tym mowisz i mowisz, i boje co by nam kursu nie zwalilo na 5 zl :)

narazie bylo cicho. co nie znaczy ze nie wejdzie:)

jedno jest chyba pewne skonczyl sie zastuj i kiszenie po 30 zl. teraz albo gora albo dol

wiekszy obrot i u nas i paris. co ciekawe jak sie obejrzy dzienny za dzisn w paryzu to widac bardzo duze zlecenia z rana a pozniej to juz samo poszlo w malych kupkach.

iktorn napisał(a):
Ja się pozbyłem papiera już jakiś czas temu, ale uważam, że wywalanie akcji w momencie gdy leje się krew i gdy reszta powoli rozważa czy aby trochę nie kupić niekoniecznie jest najlepszym wyjściem. W kazdym razie nie moje pieniądze i na szczeście w porę się zorientowałem, że przecież sa spółki z mniejszymi problemami, niższym realnym C/WK (vide Euromark, Alma) i ogólnie lepszą sytuacją fundamentalną czy potencjałem spekulacyjnym - na Orco bawiłem się jedynie ostatnio w animatora :-).
Skoro trzymałeś do teraz, potrzymaj chociaż do 6.5E (tym bardziej, że stany z lekka odbijają) a jak zleci na 5E dokup trochę i wywal od razu po 6E.. tak przynajmniej ja bym kombinował... niewiele ma to wspónego z zasadą stop loss.

no i walne 8 lipca, oraz popozycja zwiekszenia zarzadu ( dla kogo?)
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

sprzedac raczej nie sprzedam, kisze juz od kwietnia, wiec i pokisze z kolejny miesiac, niechce tylko przegapic momentu kiedy naprawde zrobi sie juz sytuacja bez wyjsca... chociaz jak sie patrzy na monnari i inne, to mozna sie niezle oblowic ( jak ktos sprytny)

iktorn napisał(a):
Jak już kiedyś tam chyba wspomniałem - duży FF i spora kapitalizacja nie są zaletą. Spadnie na 5E, potem może szybko urośnie na 8E, mały odsetek zarobi 60% a reszta będzie pamiętać tylko wieczną kiszonkę w okolicach 7E.

pytanie tylko czy urosnie.... czy juz bedzie tylko spadac:)

dzisiaj cala adeweloperka dostala po dupie, orco jakos najbardziej, ale immo, polnord i inni tez, jedynie ronson jakos na plus.

nie wiem co zrobic, zwlaszcza ze jutro nie bede mogl obserwowac sytuacji. a ustawianie to jakis zlecen wciemno to wrozbiarstwo

mam 2 scenariusze albo 3

a) usrednic
b) sprzedac by kupic taniej
c) sprzedac czesc

eh. do rana musi sie wyklarowac.

enforces napisał(a):
Jarbas napisał(a):
No to znowu odiweczne pytanie...

Sprzedam to do końca sesji czy wisze na weekend :)?

a to są 2 widły czy które? bo jak kolejne to juz nie ruszy

a mozesz cos wiecej wytlumaczyc
jest to chyba jedno z nielicznych zdarzen ( widly) ktorej dokonca nie kumam

mamy otwarcie i ustalamy zakres kusu w jakim sie moze poruszac, dochodzimy do gornych widel jak w przypadku monnari, to bylo cos kolo +9,7%, chwile trwa "bilansowanie", tu piwersze pytanie ile ma trwac? kto , co decyduje ze maszynka idzie dalej, kurs strszela na jakies kilkadziesiat procent, pzoniej chyba byly jeszcze jedne widly( a moze sie juz myle) by ostatecznie zatrzymac sie nia ostatnich, czemu nie zostaly puszczone? co i jak reguluje ten element.

skoro rynek chce placic +100% czemu nie pozwalamy na taki zakres kursu?

widzial juz kto raport?

piotrekkow78 napisał(a):
wszyscy już sprzedali :) ?

a co?

Panowie, przyznac sie kto wlasnie zdecydowal sie kupic 30 000 papiera.... a moze by tak PKC a nie po 7.75? bym akurat sie zalapal:PP

{edit} o juz 7.80, rosnij rosnij, tanio skory nie oddamy:)

jesli cala ta ich restrukturyzacja wyjdzie ( przede wszytskim po wszytskich przejeciach ulozenie odpowiednio kadry zarzadzajacej, wyeliminoanie podwojnych etatow to szykuje nam sie niezelej wielkosci firmemka) byle tylko koszty nie byly za wysokie, bo to potrafi polozyc wszystko.

kliknij, aby powiększyć

jak mowilem tak zrobilem , opuscilem dzis poklad , kupowalem pakiet czysto spekulacyjnie pod wyrok, liczylem sie z ryzykiem i ide odrabiac gdzie indziej, nie wiem czy spadnie dalej, ale nie wygladalo to dzis zachecajaco.

osobiscie bym nie usrednial, tylko albo przeczekal, albo pakowal sie w cos innego, no ale kazdy robi jak uwaza

ej no nie bedzie tragedii, osobiscie mam maly pakiet wiec nie umre ...

ale zauwazcie jak to ladnie bylo skupywane, przeciez tu byla taka goraczka ze hej, i pewnie niesamowita ilosc drobnicy wyskakuje z akcji co trzymali pod wyrok ( patrz inne fora). tuz przed puszczeniem wyroku, bylo po K mln akcji.

moim zdaniem okolice 90gr to tam gdzie sie zatrzymamy. ale moze sie myle, jak spadnie ponizej to ja wyskocze na 100% bo juz kisilem sie tu kiedys od listopada .... z roznym skutkiem, ale niektore kiszonki mialy momentami -60% wiec nie polecam.

prezes zaraz sypnie jakies info i wrocimy na okolice 1 zl.

pozdr

TheBlackHorse napisał(a):
Centrozap nie otrzyma ok. 42,5 mln zł odszkodowania za błędne decyzje urzędników skarbowych - zdecydował Sąd Apelacyjny w Katowicach, który zmienił wcześniejszy wyrok katowickiego sądu okręgowego w tej sprawie.

skoro byly bledne decyzje... pytam gdzie ustawa o odpowiedzialnosci urzednikow.
zyjemy w Panstwie bezprawia, gdzie urzedy moga zniczczyc wszystko i wszystkich i nic sobie z tego nie robic.

moze dozyje jeszcze czasow kiedy bedzie normlanie.

ale watek:)bounce

TomAl napisał(a):
Ja dziś wyszedłem całkiem realizując 40% zysk. Nie dlatego żebym nie wierzył ze nie można tu już będzie zarobić, ale tak jak wielu z was stwierdzam że więcej i pewniej da się wyciągnąć gdzie indziej. Pozdrawiam wszystkich co siedzą na papierze i życzę cobyście sobie jeszcze jakiś apartamencik na Złotej 44 kupili za cash zarobiony na giełdzie ;)

mysle ze finalowe rozstrzygniecie juz blisko, poziom zniecierpliwienia u granic, wahania kursu praktycznie zadne, lekko wiekszy obrot w FR. (juz 55 tys).
co czytam jakies forum to ludzie sie pakuja... moze wiec juz niedlugo bedzie jazda... tylko nikt nie wie w ktora strona:P

ja jeszcze potrzymam. niech sobie lezy i sie kisi.

TomAl napisał(a):
Powiem krótko: zaczęło się. Patrzcie i podziwiajcie. Rekord obrotów już murowany, wzrosty już 8% a w tym tempie będzie znowu dwucyfrówka na koniec...

juz w tym watku bylo mowione, nie mow hop, i nie chwal dnia przed zachodem, poki co mmay tylko +5 a nie dwucyfrowka.

]
bB86 napisał(a):
wow jakie nagle zainteresowanie na tym watku..
ale tak jak ostrzegalem przed opg na watku parkietu, tak tutaj chyba tez powinienem

chlopaki, ta spolka nie ma ani 0,11 ani 0,2 c/wk to raz, kapitaly wlasne wyraznie spadna, bedzie rozwodnienie po emisjach do inwestorow, niszczenie wartosci w najrozniejszy sposob zeby ratowac plynnosc...

jesli przetrwa to -- byc moze -- da troche zarobic, ale czy przetrwa oto pytanie

jedno wielkie zero podobienstw z immoeastem z listopada..
wyglada nie lepiej niz immofinanz owczas, a moze i gorzej

zdefinuj troche zarobic?

co do porownania do immo to sie zgadzam, to raczej immo nie bedzie, ale nie przesadzajmy, ze nie da sie tu ladnie zarobic, Orco jest przecenione, c/wk napewno jest niskie, pewnie po emisji sie zwiekszy. orco bylo jak nabuzowany balon. w moim zdaniem da ladnie zarobic. narazie oscyluje wokol magicznej cyfry 30 zl, jak wzorsnie do 40 to juz da ladnie zarobic, dla mnie troche to i 30%:)) ale nie sadze aby 40 to byl osttani poziom do jakiego urosnie.

osobiscie nie licze na abstrakcyjne 700% jak niektorzy:P i jestem spokojny.

lubie teorie spiskowe... daja takie szerokie pole do interpretacji:)

a na powaznie... uwazam ze zachowanie aribtra za bardzo subtelne i nie nerwowea, casem go wogole nie widac. nie jedzie jak na immo by kurs zgadzal sie co do gr bo to bez sensu.

a co bedzie zobaczymy.

nie no nie przesadzajmy:) moj " fundusz" nie ma mozliwosci wchloniecia takiej ilosci akcji, ale spokojnie po 6.40 sobie kupuje;)

xpete napisał(a):
Pozostaje pytanie kto kupuje... no i dlaczego sie nie ujawnia?

bo jeszcze nie ma 5% :))))

zamkniecie na minimum, blisko 29... oj niefajnie zaczyna sie tu robic. tylko ten p**** maly obrot.

moze poprostu chce sprzedac po tyle:) czemu od razu dolowac? nie ma chetnych na kupno i tyle. a sa chetni do sprzedania.
narazie 7E wydaje sie poza zasiegiem , i bedziemy bujac wokol 6.60

obroty Panie to normalnie szalenstwo, 3,5K akcji. WOW.

kolejny dzien czekania na cos.
juz by i nawet moglo sie wywalic w dol, a tak czlowiek codzien czeka na cos... a cos nie nadchodzi

a co do dzwigow, pytanie jak to wyglada od strony finansowej, kto komu nie zaplacil, ile kar umownych , ile bedzie kosztowalo sprowadzenie nowych dzwigow.

swoja droga skoro to podywkonawca sam sie zdecydowal, to znaczy ze je moze uzyc gdzie indziej, czy odlozy do magazynu?

doncarlos napisał(a):
Apator bedzie miał problem.. konkurencja jest ogromna.. wymienie tylko kilka firm..
Accuenergy(...)
itd..

klka? rozumiem ze jest ich wiecej:) no to faktycznie niezla konkurencja, pytanie jakie sa kryteria przetargu i czy maja szanse,

co do PL to znalazlem takie cus:
Cytat:

Analiza polskiego rynku mieszkaniowego wykazuje, że potrzeby mieszkaniowe ludności są niezaspokojone. Obecnie ludność Polski liczy 37,8 mln (na 1 km² przypadają 122 osoby), tworząc 13,3 mln gospodarstw domowych. Natomiast stan dostępnych zasobów mieszkaniowych obejmuje 11,7 mln lokali.

tylko nikt nie wymienia wszytskich licznikow na raz, pewie rocznie jest tego nie wiecej niz 500 tys. wiec mimo wszytsko 50 mln licznikow to ladne zamowienie, jak na kilka lat to firma bedzie miala stale robote i zysk.

a co do licznikow przedplacowaych, to powinny byc dostepne u kazdego operatora na zyczenie mieszkanca ( np dla wynajmujacych mieszkania)

obstawiam mimo wszytsko >0

aabbcc napisał(a):

spółka ma zadłużenie rzędu 2 mld eur, więc złota to tu nie ma nic do rzeczy. Przerwali budowe bo nie są zamobójcami, kasa im sie kończy to po co maja ładować w budowę na którą bez zewn. finansowania im i tak nie starczy? Pierw sie dogadają z colony i znajdą finansowanie typu mezzanine a potem będa budować - to jednak wcale tak źle nie świadczy o kierownictwie orco.

ja tam sie z tym calkowicie zgadzam, bez sensu byloby isc w zaparte i mowic budujemy... mysle ze zlota44 pojdzie do innego inwestora ale z punktu widzenia firmy moim zdaniem to bedzie dobry news. projekt jest moze i imponujacy ale dosc ryzykowany z ekonomicznego punktu widzenia.

no i dzisiaj jamerykanie pokazali pazura, oni ordobili juz prawie 50% od dolka na S&P.
szykuje sie u nas ciekawa sesja, no i euro opcyjne pewnie przebije i 4,55

byle nie lecialo pozniej 29.

ale o co chodzi?

jak komi wypali to kupie po 2 zl i sprzedam po 4:) poki co nie wierze w mega odpal

tylko jak znam zycie jak wywale to drugiego dnia odbije:) d'oh!

spokojnie czekam na kolejne dni, znam cene przy jakiej wyjde niezaleznie od co i jak, jestesmy juz blisko tego poziomu.

ale pewnie i tak zostawie sobie jakis pakiet, no news=no reason to sell.

owner napisał(a):
tak technicznie jak patrze to kurs wczoraj wszedł a dzisiaj potwierdził mi trend spadkowy i jeszcze ten news o złotej Think . wsparcie w okolicach 29zł (jeszcze)

nie da sie zaprzeczyc jak spadlo z 36 na 29:)))

piotrekkow78 napisał(a):
a te obroty dramatyczne, ktoś wcześniej napisał, iż na podobnych obrotach kurs "osiadł" z 500 na 15 zł - pozostaje pytanie, czy wogóle grubasy zainteresują się tą spółką? czy pozwolą jej dryfować na mieliźnie.
Czekam zniecierpliwieniem na wyniki rozmów z CC, chyba do 22 czerwca się wszystko wyjaśni.

wiesz co nie do konca sie zgodze ze na podobnych obrotach, wystarczy spojrzec na historie, byly sesje we FR po 1 mln akcji
mozna to sobie bez problemu wyciagnac z euronext - przyklad: spadek z 22 na 16 euro przy obrocie700K akcji.

faktycznie spadek z 50 euro na 25 euro odbyl sie na obrocie mniejszym, ale nie tak malym jak dzis, raczej znaczaco powyzej 100K.

dla przypomneinei dzis mielismy obrot 12K we francji, to jest nic, 80 transakcji w ciagu dnia, sam jak bym sprzedal to bym dolozyl niezly % do tej puli. a takich jak jajest pelno osob, i faktycznie moze byc tak ze ktos umiejetnie sprzedaje ( patrz spadek z 50 na 25 euro) a pozniej szlo dla reszty jak juz byl news, ale to nie znaczy ze teraz jest tak samo, nie wiem jak bedzie nie jestem wrozka, czekam jak inni na newsy, jak pisalem wczesniej zredukowalem przy wynikach i czekam.

za to coraz bardziej kupuje koncepcje 6,66 co daje 29,60 przy kursie 4,44 - wyglada znajomo?
ktos obliczyl ze 6,66 to srednia cena akcji dla CC

co do zlotej44 to niefajny news, bo szkoda budynku, z gory widac ze orco poswieca ta budowa na jakis czas.

z drugiej strony placic za dzwigi gdy nie ma kasy w portfelu to bez sensu. a jak nie ma kasy na caly budynek to nie udejamy ze go budujmy.
mozna wiec spojrzec na to pozytywnie. Suma porfela w Orco osob z tego watku jest pewnie wieksza niz dzisiejszy obrot.

czekamy...

EDIT

dla ciekawskich dwie ostatnie transkacje we FR.

17:03:38 80 6.59 37
16:26:01 79 6.70 268

Problem orco polega na 1 podstawowej rzeczy - nie ma zadnych newsow, i nie ma powodu by kupowac, a sa tacy co kupili bo mysleli ze odbije, trzymaja kilka sesji i sa zniecerpliwieni i sprzedaja, widzimy wlasnie takiego drobnego inwestora z 37 akcjami co postawnowil sprzedac po cenie jaka byla w arkuszu K. i tyle. a ze K bylo nizej, nie walczy o akcje za 6.70 jak mozna poczkeac i miec po 6.59 chwile pozniej.

doncarlos napisał(a):
Startować zawsze można.. kto wygra ten przetarg (zwłaszcza w indonezji..) byc może jest juz jasne (a nawet na pewno..)

no dobra ale czy jest producent na swiecie co jest w stanie wyprodukowac 50 mln licznikow? ( moim zdaniem to duzo)
czy nawet jak APATOR przegra moze liczyc na podwykonastwo, pytam bo nie znam spoki i realiow, news wygladal ineteresjaco, i dodalem sobie spolke do obserwowanych.

Ile np jest licznikow w PL??

co do zachowania kursu to zupelnie inna bajka.

www.parkiet.com/artykul/7,8152...

Apator liczy na wielki kontrakt w Indonezji
28-05-2009, ostatnia aktualizacja 28-05-2009 00:09

Spółka wkrótce złoży ofertę na dostawę liczników do Indonezji. Wartość kontraktu może być liczona w miliardach dolarów

Prognozy toruńskiej firmy mogą okazać się zbyt skromne i spółka prawdopodobnie podniesie szacunki wyników finansowych, i to mimo wpadki opcyjnej.

Ogromne przedsięwzięcie

Producent aparatury pomiarowej i łącznikowej przygotowuje się od ponad roku do bezprecedensowego przetargu, który zostanie ogłoszony w najbliższym czasie w Indonezji. Wszystkie tradycyjne liczniki energii w tym kraju zostaną zamienione na liczniki przedpłatowe. Cały „tort” to 50 mln aparatów.

Przypomnijmy, że cena jednego licznika to 200–400 USD, choć oczywiście przy tak ogromnym zleceniu cena jednostkowa będzie na pewno niższa. Koszt takiego przedsięwzięcia szacowany jest więc maksymalnie na kilkanaście miliardów dolarów.

Czy ktos znajacy spolke lepiej moze cos wiecej powiedziec? Czy szanse to wogole jakies sa? Cyy to takie gadanie?

dzis ponownie ruszyla budowa zlotej, przynajmniej jakies prace byly wykonywane i pracowlay dzwigi, nie bylo to moze na full, ale jakies prace na gornych pietrach sie obydwaly.

[EDIT] poodbno to demontaz pompy do betonu

blah5

jako ze nie bylo nic o colony capital, kilka slow z netu

Colony Investment Management, LLC
The business of Colony’s securities platform is to invest in global real estate-related securities on a long/short basis with a goal of achieving competitive absolute returns with moderate volatility while preserving capital.

Colony Investment Management invests long and short in REITs, property companies, and real estate operating companies, including hospitality, homebuilding, and mortgage companies. The target investment universe includes over 800 real estate companies globally with an equity market capitalization of over $1 trillion and average daily trading volume of over $4 billion.Whistle

i googla

Summary
Colony Capital, one of the largest private equity real estate investors in the world, owns office, hospitality, gaming, residential, and retail properties. Its holdings include stakes in France-based retailer Carrefour and hotel operator Accor, as well as Canada-based luxury hotel chain Fairmont Raffles. In 2007 the company backed a nearly $5 billion buyout of Station Casinos by that company's founders and management. Colony Capital is controlled by chairman and CEO Tom Barrack, a renowned dealmaker who originally formed the firm in 1991 to invest in debt from the savings and loan crisis. The company has invested approximately $40 billion in real estate-related assets since its founding.

kilka slow o CEO COlony, wyglada na wizjonera:) i co ciekawe jest tez w BoD w Accor (za google)

www.famoushotels.org/article/5...

spolka i gosc wygladaja na takich co maja leb na karku, jelsi wiec dojdzie do umowy to nie ma sie co martwic o orco, jak nie bedzie umowy to moze nie byc rozowo ( no chyba ze inny podobny "fund" sie znajdzie)

ale nikt nie mowi o odpale:) tu rakiet nam nie trzeba:), byle by nie lecialo w dol, to juz cos ( dla mnie akurat, bo jestem po innej stronnie niz zainteresowani wejsciem)

wydaje mi sie ze bracia zza wielkiej wody wyznaczyli kierunek do konca tygodnia, wszytsko bedzie roslo, moze i orco:) jak ktos sprytny to juz dzis ukrecil 4%

vedor napisał(a):
te male obroty niepokoja

czemu? mnie wlasnie uspakajaja:) jakby lecialo po 100K dziennie to bym sie martwil.

EDIT:
zmkaniecie we FR na 6,79, nono.... 3...2...1...:)

iktorn napisał(a):
Pozbierałem dzisiaj trochę do koszyka w okolicach 29 i niniejszym skończyły mi się fundy na łapanie Orco-noży blackeye
Z wyżej wymienionych powodów mam nadzieję, że to ostatni dzień spadków Whistle
Z kresek wychodziło mi jeszcze kilka dni marazmu, żeby spotkać się z linią trendu wzrostowego.

kase to ja i mam, ale jakos brak wiary ze to koniec nozy, wole trzymac kase na jakis wiekszy noz, albo tasak...

no i zblizam sie juz do granicy 50% kapitalu w jeden spolce, a tej zasady nigdy nie lamie.. *

* no prawie nigdyShame on you

i dupa, ale blisko wiec chyba mozna uznac ze 30:P
co za beznadziejna sesja. juz bylem bliski wyjscia....

ladnie odrobilo na koniec ... dzieki stanom, uff juz maja + 1,89%

sharky napisał(a):
kurs zwalany małymi transakcjami ,a zbieranie trwa w najlepsze
sami popatrzcie i tak od jakiegos czasu ,według mnie wybicie górą na dniach
www.euronext.com/trader/summar...

wejdzcie sobie na intre dniową

no wlasnie ja nie kumam tych kresek bo niby zielone co kurs "raising" ale jak wejedziesz w liste transakcji to mi tu wygalda jakby ktos PKC wywalil 5K akcji a nie kupil.. kurs po transkacji maleje... sam nie wiem. ( mowa o FR)

dopoki sprawa z colony sie nie wyjasni trzymam, chcoaby spadlo na 25. druga czesc mniej lub bardziej umiejetnie uprawiam day trading,

zwrocilem tez uwage ze jak odbilo od 29,60 to jkaby nagle ktos chcial nabrac wiecej papiero, sporo zlecen po K i jakby tak aktywniej szlo, poszlo nawet w okolice 30,20. porownujac obrot 20K do tych co meilismy wczesniej jakos jestem spokojniejszy. moim zdaniem zniecieprliwieni drobni i sredni wywalaja papier, z drugiej strony kto to moze wiedziec:)

owner napisał(a):
kurs chcąc pozostać w kanale powinien się odbić dzisiaj od 29,60...

wrozbita z Ciebie? :)

tylko teraz to poprostu zniecierpliwienie posiadaczy akcji. nie ma zadnych info, ktore by sugerowaly ze trzeba wylecicec. sam wig dzis ma mizerne obroty jak w piatek. oczywiscie nie ma gwarancji ze nie polecimy na 15 zl, bo sie okaze ze ze colony nie wypalilo i ogolnie jest zle, a do tego czasu kurs byl juz zbity do 25 przez zniecierpliowionych.

nie wiem co zrobic.

dawno bym przy tej cenie sprzedal, tylko kurde... ten malutki obrot. co to jest 500K zl i 9K akcji. i trzymam, ale jak tak codziennie na takim obrocie bedzie leciec to nrmlanie zejdziemy do 20

rinder napisał(a):
tak... tylko ciekawe do ilu zleci zanim to nastapi...

nie mniej niz 85 gr, ale obstawiam okolice 90 gr, jutro sie okaze. do 5 czerwca niedaleko

czy ktos zgodzi sie z opinia ze 6,40 aktualne minimum ktore raczej nie bedzie zlamane, obroty w pt byly malutkie, po K dosc duzo zlecen po 1K -2,5K akcji, jakos nie ma duzo chetnych by po tej cenie sprzedawac, Ci co mieli chyba juz sie wyzbyli.

tez sie ostatnio nad tym zastanawiam, kazdy pewnie patrzy w druga strona. my na nich oni na nas

niestety przebili 7 euro w pt, jesli rano w poniedzialek nie bedzie odbicia to bedzie ladna jazda w doll
moim zdaniem poniedzialek da odpowiedz co i jak, niesttey ale mam zle przeczucia,

chciaz wczorajszy spadek byl na znikomym obrocie, to mimo wszystko troche osob postanowilo sie wysypac. nie wiem czy jeszcze czekac, bo jak bedzie tak spadac... to spadnie w koncu na dno:) no i ta spodziewana cofka na calej gieldzie tez pewnie nie pomoga.

zobaczymy, trzymam reke na pulsie by w odpowiednim momencie wyskoczyc

abyst napisał(a):
Sąd Apelacyjny w dniu 22 maja 2009 roku zdecydował, że ze względu na skomplikowany charakter sprawy publikacja wyroku nastąpi w dniu 05.06.2009 roku o godz. 14.00.

poworka z listopada, wyrok bedzie pozytywny, kurs sie wybije pozniej wroci ponizej 1 zl.

iktorn napisał(a):
Jak nie będzie w ciągu miesiąca jazdy pod Colony to ja robię z moimi akcjami puke
Póki co testuję cierpliwość.
Mam nadzieję, że z tego boczniaka we Francji w końcu coś się urodzi.. chociaż spora kapitalizacja i FF może to niestety utrudniać... ot od zniecierpliwionych co kupili papier po 7E będą odkupować inni po 7E i tak w kółko i dla każdego starczy papiera.

7 euro wlasnie obrionione, ale cierpliwosc na skraju. obroty zadne, wywalaja jak napsiales zniecierpliwieni kupuja inni, ciekawe na ktora tura trafi odpal:)

bardzo dobra sesja w mojej ocenie, minialne ruchu po publikacji raportu, brak paniki, zamkniecie powyzej wczorajszego otwarcia, rynek dzis nie pomogl i swoje -2% pewnie dorzucil. we francji to normalnie flauta
od 12 35 transkacji, miedzyy 13:40 a 14:30 brak handlu, normlanie jak cisza przed burza:)
dla ciekawskich www.euronext.com/tools/datacen...

mysle ze wiecej trupow nie bedzie ( zreszta ja uwazam ze raport jest ok)
czekam na wybicie zgodnie z AT, mam nadzieje ze jeszcze w tym tygdoniu Orco zdarzalo sie isc na przekor rynkowi

nie wiem czy wylapaliscie z raportu
Cytat:
On going interests payments on bonds are suspended since the opening of the Safeguard.

czy dobrze rozumiem ze za 2kw nie bedzie wogole minusa za odsedki? to znaczenie moze przyblizyc nas do pokazania + ( troche sztucznego, ale mysle ze do tego czasu uklad z bankami bedzie done)

jakos mimo czerwonego koloru jestem bardzo dobrej mysli.

SlawekW, srednio dokladnie jesli cena jaka reuters podaje rozni sie o 2 zl do ceny zamkniecie. taki szczegol.

w mojej ocenie widac pozytywy tym raporcie. niejmniej ciezko powiedziec czego rynek sie spodziewal i jaka bedzie reakcja.

ja wierze w orco i to ze podniosa sie ze stanu obecnego.

chyba lepiej czytac to po ang... ale i tak google rzadzi.

... no to z tym + to troche przegiolemLiar nie ma to jak myslenie zyczeniowe.
-45, 7 mln euro , ponad 60 mln kosztow finansowych \Whistle

co dobre to widac ze idziemy w right kierunku ( wedlug mnie). cieszy obrot,

ciekawe co an taki raport rynek.

dla swietego spokoju zredukowalem o 50%, najwyzej na otwarciu tylko moje 50% zarobi a drugim wskocze z powrotem troche drozej ale jak bedzie zwalka to poczekam i odkupie taniej ladnie zanizajac cene.

ale ktos mnie 5K po S PKC nastraszyl, zniklo w pore:)

ale mysle ze bedzie ladnie na+, hello1 czekamy na raport i moze nawet WD cos na szybkiego napisze.
ciekawe czy bedzie +, ale by byly jaja Dancing

pozdr

to wazny dzien... dla mnie i dla innych akcjonariuszy:)

zaczyna byc interesujaco

co Ci wszyscy drobni teraz zrobia

no i pytanie zasadznicze, czy to chwilowa cofka czy moze trwale odbiscie od 1 zl...
no i pytanie czy dla sportu pod wyrok nie kupic sobie czegos.

Czy ktos moze zweryfikowac jaki raport dzis bedzie oblublikownay

Na glownej info ze ORCOGROUP 2009-05-20 skonsolidowany - IV kwartał

a z komunikatu wyczytalem ze za 1 kw 2009, wiec jak?

iktorn napisał(a):
Od siebie dodam, że irytuje mnie zachowanie kursu (żeby nie powiedziec *****...),

moze o to chodzi, by sie zdenerwowac* binky wywalic,

jedyne co mnie martwi to totalny bezruch na budowie zlotej44, od kilku dobrych tygodni dzwigi nie hulaja, kreci sie kilku panow ze zmiotkami i zamiata kurz, (kto sprzata na budowie?)

no chyba ze to czas na przekazanie budowy do nowego wlasciciela... albo kompletna plajta.

arykul z kwietnia www.zw.com.pl/artykul/351828_B...

moj punkt widzenia

technicznie choragiwka mamy jak ta lala, jesli jutro nie wybije( lub po raporcie) to spadam stad, po raporice jak bedzie dno, to spadamy i fundametalnie i technicznie:(
formacja ma juz 3 tygodnie i troche ( tak torche na granicy definicji)
wszystkie odbicia widoczne, pieknie wszystko widac, jak ktos ma papier to moze zaryzykowac i poczekac na raport jak nie lubi ryzyka to niech wywala jutro i wraca badz nie po raporcie.

sam nie wiem co lepiej:) - co kto woli.

jedno moim zdaniem jest pewne odlot, zgadka to w ktora strona.

we FR podobnie zamkniecie na 7,2 co nie jest min ostatnich 3 tygodni. jakby mialo byc zle to chyba insajderzy by wywalali, wiec albo robia to zajebiscie umiejetenie ze nie widac, albo nie maja co wywalac, albo wierza ze nie ma po co.

na dwoje babka wrozyla.

[edit] no i obroty... dla mnie a) pasuja do formacji b) za nic w swiecie nie popieraja teorii spadku, chociaz to moze byc mylne

mowielm o wywalaniu rezerw a'la Rosja, kasa z Uni tez sie kiedys konczy, pytanie czy wtedy siegniemy po rezerwy?

lekko?, na 1,47 wysialo kolo 100 tys papiera, wchloniete jak sie patrzy, w jednej transakcji oszlo jakos pond 75K papiera, ladnie jestem ciekaw co jutro, mysle ze kontynuacja wzrostu.

wysiadlem spokojnie rano przy dzikiej szarzy kogos kto usilenie chcial zdolowac kurs, pozniej bylo w gore by ostatatecznie w dol, nadodatek info ze odlewnie stal zmniejszyly zaangazowanie. jestem bardzo ciekawe dalszych ruchow. w sumie zabawa na spolce niczego sobie i ponizej 1 zl mozna by wskoczyc znowu na jakis czas, pozniej to juz raczej tylkow dol bedzie. ten balon peknie albo sie okaze ze cos jest na rzeczy, poszperalem po roznych foracvh i ludki licza na szybkie 2 zl. skad sie tacy biora?

na dlugi okres zdecydowanie odradzam, DT jak najbardziej przy tej plynnosci.

pozdr

zgadzam sie w 100%, to tylko wywalanie kasy, co ma byc to bedzie mi akurat wsio ryba, bo co dobre dla kursu zle dla wydatkow i na odwrot. wiec bedzie co ma byc

co do kursu to cisza dzis absolutna byla:)

chwilowo Pan Tusk i Rostowski dziala w przeciwna strona, podobno od 2 dni BGK interweniuje na rynku i juz obronil 2%.

w mojej glowie sie kotłuje.... ale obecne obroty to nawet mizerne nie sa, one sa zadne, sam bym mogl czesc tego wygenerowac
cos bedzie definitywnie, i albo w gory albo w dol
problem w tym ze nie ma komu sprzedawac, bo kazdy to trzyma, nie ma komu kupowac bo i po co jak nie ma info i stad efekt zastuj
pytanie jakie bedzie info, jak duza strata, jak przyjmie to rynek. jesli bedzie odjazd przed raportem to pewnie bedzie ok,
osobiscie obstawiam wyniki ponizej oczekiwan rynku.

raport jaki jest kazdy widzi, i co? bedziemy szli teraz w gory czy w dol?

mysle ze rynek oczekuje b. zlych danych nie sadze by ktokolwiek myslal inaczej, wiec to raczej w cenie, badz bedzie, a czy bedzie lepiej... nie wiem, srednio sadze, raczej 2 kw bedzie wygladal jako tako

moje przewidywania sie sprawdzily, ciekawe czego rynek oczekiwal

WD znajdziesz chwile by na to spojrzec?

pozdr

Informacje
Stopień: Elokwentny
Ostatnia wizyta: 13 listopada 2009 07:34:19
Liczba wpisów: 218
[0,05% wszystkich postów / 0,04 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,829 sek.

bbxrjtcr
xjkumfco
stmfuhys
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kyhsgdkq
lbjnqvoe
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat