owner napisał(a):Teresa napisał(a):Czy ostatnia czwórka to faktycznie czwórka?
no właśnie...
krzychooo i Teresa jakie zastosowanie mają te fale np przy chęci znalezienia dołka lub górki. wydaje mi się że to jest fajne żeby sobie pooznaczać już istniejący wykres ale żeby na podstawie tych fal złożyć zlecenie na jakąś konkretną cenę to już niebardzo he?
Wszystko na to wskazuje? Ale czas pokaże.
Do owner- Teresa bardzo dobrze to ujął. Nic dodać nic ująć. Jeśli wczytasz się w teorię, to będziesz wiedział jaki zasięg mogą mieć poszczególne fale.
Mnie dopracowanie strategii na FX zajęło 8 miesięcy i cały czas znajduję niedociągnięcia. Nowe układy, zależności, itp...
Przynajmniej mam świadomość (tak mi się tylko wydaje-odczucie subiektywne) w którym miejscu wykresu się znajdujemy. Ale rynek każdego dnia mnie zaskakuje!!!!
Bez eliminowania fałszywych wybić, dopisywania fal niższego rzędu nie będę w stanie określić w którym miejscu (której fali) jest wykres. Konsekwencją tego może być to, że nabędę drogą kupna coś pod koniec fali 5 (trend wzrostowy), a nie pod koniec korekty (fale 2 i 4).
Pojawia się również pytanie, jak stosować SL i jak je przestawiać? Elliott również w tym jest niezastąpiony.
U mnie stosowanie ELLIOTTA zwiększyło skuteczność o 20-30%. Może to mało. Ale zawsze!!!!!
Lepiej mieć te kilka groszy więcej niż dać się wydy.... rynkowi.