PARTNER SERWISU
ipbkyksl
krzychoooo

krzychoooo

Ostatnie 10 wpisów
Dapi napisał(a):
Wyniki za grudzień 2009

Tutaj

Ogólnie bez tragedii. Na dzisiaj z niczym nie porównuje ponieważ jest za wcześnie.

Witam,
Niewiele wnoszę do całego forum, trochę z braku czasu, trochę dlatego że nie jestem na GPW (kiedyś grałem i może w 2010 wrócę).
Nie analizowałem też całej strategii, jak na razie nie jest mi to do niczego potrzebne.
Ale jeśli mogę zapytać to gdzie w tej startegii ustawiasz SL dla poszczególnych spółek?

Pozdrawiam i również życzę wytrwałości i powodzenia w testach
Krzysiek

Wszystko zależy od tego co konkretnie Cię interesuje?

mlodygniewny napisał(a):
fala 4 nie moze wchodzic w obszar fali 1 - takze te wykresy nie przedstawiaja fal eliota

Tak jest w książkach napisane, to fakt. Może tam gdzie jest fala iii), będzie fala 1 niższego rzędu, ale to czas pokaże.
W kilku miejscach na wykresach pojawiają się znaki zapytania i znaczy to, że oznaczenia są tylko prognozą.
Nie wiem jak długo oznaczasz fale Elliottem, ale może wrzuć swoje wykresy to pogadamy.
Pisanie nie bo nie nie przemawia do mnie.
pozdrawiam
Krzysiek

Tak jak pisałem, moje spojrzenie na wig 20, a raczej na kontrakty na wig 20, oprócz poziomów to zmian w oznaczeniach nie ma.
Na razie bez komentarza, ale odpowiem na każde pytanie.
media.stockwatch.pl/data/2009/...
media.stockwatch.pl/data/broke...

Cześć Teresa,
trzecia fala zawsze jest najdłuższa. Nigdy nie może być 1=3!!!!
Jeśli tak jest szukamy czy nie jesteśmy w korekcie!!!
Tam według mnie jest abc, jako fala B. Ale to tylko moja opinia, osoby która się na tym nie zna.
Jeszcze do końca roku będę miał niewiele czasu, ale od czasu do czasu coś wrzucę. Potem właczę się bardziej czynnie.

Z tym zasięgiem to wychodzi mi różnie, jeśli przyjąć że v fala w fali c ma być równa fali i to okolice 25. Ale jeśli przyjąć (ta wersja bardziej prawdopodobna) że a=c to wtedy 36,50.

A i jeszcze jedno, ostatni wykres - DZIENNY. Sorki nie napisałem

Pozdrawiamsalute

Na pewno mam chwilę zaraz wrzucę....

Ale widzę, że Ty tez sobie świetnie poradziłeś!thumbright

Poniżej wykres z oznaczeniami, Twoje są jak najbardziej ok, dlatego wrzuciłem moje jako oznaczenia alternatywne.

kliknij, aby powiększyć

Nieprzekonanych do Elliotta odsyłam do mojej analizy na IMMOEAST z zaznaczonymi poziomami!!!!

hiuinygus napisał(a):
do krzychooo:
nie podam Ci dokładnie gdzie to wyczytałem że WIG20 ma spaść do 1000 bo nie pamiętam, ale z tego co pamiętam to ma być nawet niżej coś koło 900 chyba. Wczoraj czytałem artykuł o Elliocie na interii/giełdy (dziś już go nie ma bo wkleiłbym linka) i gość rozpisuje że już jest końcówka C a Ty piszesz że dopiero jesteśmy na A, a to wielka różnica. Właśnie nie kwestionuje teorii fal ale za dużo jak dla mnie symptomu "każdy widzi to co chce".

Pozatym, nie napisałem że Kuczyński mówił o Elliocie że spadnie wig20 do 1000, tylko że słyszałem go jak mentorzył w połowie kwietnia na tv biznes, w pełnym majestacie o podwójnym szczycie. potem co się stało to każdy wie. w ogóle masz absolutnie rację że on i cała reszta anali nic nie wnoszą, jak ich czasem słucham to zawsze komediowo biorę te wróżby. sam bym lepiej powróżył najlepiej z fusów.

I jeszcze jedno, podtrzymuję i wkleję jak znajdę zdanie z podręcznika że nie interpretuje się wykresów pojedyńczych spółek na podstawie Elliota, tylko płynne rynki.

Pozdrawiam

Z ostatnim zdaniem się zgodzę, chociaż nie do końca. Im bardziej płynny rynek/społka/index/para walutowa tym dokładniej możemy określić zasięg poszczególnych fal/korekt. Oczywiście pod warunkiem znajomości przynajmniej podstaw teorii.

Jeśli chodzi o wewnętrzną strukturę całej fali wzrostowej, to mi wcale nie wyglada na koniec fali C. Jak znajdę chwilę wrzucę moje oznaczenia dla WIG 20.

Z moich dotychczasowych wliczeń wychodziło mi na WIG 20 w ekstremalnym przypadku 550 pkt, ale do tego to chyba nikt nie dopuści. Moje najświższe przemyślenie to 750. Ale to też byłby dramat.

Pozdrawiam i życzę miłego (chociaż na słoneczny to raczej nie ma co liczyć) dnia.

Od fusów lepsze są wybuchy wulkanu, ale to tylko moje zdanie.Angel

Moje oznaczenia GRAALA.

Wykresy na D1 i H1

Ciekaw jestem Waszych opinii.

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

Witam po dłuższej przerwie, nareszcie uporałem się ze swoimi wykresami. Spróbuję powoli wskoczyć znowu w wątek.

Do hiuinygus: A gdzie wyczytałeś, ze według teorii Elliotta miał być zjazd do 1000pkt na wig 20? Mnie z żadnych wyliczeń ta wartość nie wychodziła???!!!

Kuczyński tego chyba nie mówił/pisał, a poza tym oprócz nagrody za najlepszego anala i wizjonera rynku to on niewiele wnosi.puke_l

Według mnie lepiej mieć rozpisany wykres przez siebie i jeśli mieć żal do swojej nieudolności lub niewiedzy.d'oh! Tak jak pisałeś czasami żony mają racjęthumbright

Nie wiem czy przejrzałeś cały wątek, ale jeśli nie to możesz zobaczyć różne scenariusze o których rozmawialiśmy. Jeśli chodzi o wykres wig 20, to patrząc na strukturę wewnętrzną fali (teraz przez wszystkich "ekspertów" określaną jako 4) to mi wygląda na falę A tej 4!!!

Poza tym jest to wątek o teorii fal Elliotta i nie rozumiem podważania teorii. Już kiedyś napisałem, może grać pod wybuchy wulkanu?

Ale do rzeczy.

Do Becket: Proponuję na początek "Teoria fal Elliotta", ale jeśli będziesz miał pytania - śmiało!

Od jutra postaram się stopniowo wrzucać moje oznaczenia, jeszcze nie wiem czego. Pewnie zacznę od zaległego GRAALA dla Teresy.salute

Do slenart: według mnie bardzo dobre oznaczenia. thumbright

TYLKO MOJA PROŚBA WRZUCAJCIE CZYTELNIE CZEGO WYKRES ZAŁĄCZACIE I NA JAKIM INTERWALE!!!! PLISSSSSS!!!! DOMYŚLANIE SIĘ TO TYLKO STRATA CZASU!!

Teresa i inni sorry.....
Jeśli w ogóle ktoś jest zainteresowany!!!!

Ale miałem urwanie d.... w pracy. A do tego na koniec maja wyznaczyłem sobie koniec testów tej części mojej strategii.

Pozdrawiam
Krzysiek

P.S.
Nadrobię w łyk end

A i coś nowego wrzucę, ale widać, że oprócz Ciebie każdy olewa, albo boi się wrzucać swoje wykresy wyrysowane w Elliot'cie.

No cóż, takie jest życie "sprzedawcy parasoli też kiedyś zabrakło"!!!!Angel Angel Angel

Jeszcze inaczej...
Jeśli tak miałoby zostać to koniec 4 w okolicach 10,43Angel

Patrząc na szybko zupełnie inaczej bym to rozpisał.
Wrzucę wiczorem

Spójrz na miesięczne świece.

Po prostu odpuszczam sobie, żeby było czytelniej. A to dlatego, że fala 5 niższego stopnia kończy pełną strukturę.

Tak samo jak nie znzjdziesz w oznaczeniach c i e.

pozdrawiam
Krzysiek

Na pewno nie teraz Shame on you Shame on you (ale to tylko moje subiektywne zdanie), mimo tego, że w RDO mówili że będą kupować.Angel Angel

Poza tym każdy ma jakąś strategię, która generuje mu sygnały i na tym najlepiej się oprzeć przy podejmowaniu decyzji.

Moje oznaczenia na TPSA, tym razem w celu wywołania dyskusji i ćwiczenia na "falach" bez opisu.

Dodam tylko, że wykresy są na interwałach W1,H4,m15

Oczywiście odpowiem na wszystkie pytania. Ale tylko te rzeczowe, konkretne!!!!

I jeszcze dla wyjaśnienia, na każdym wyższym interwale, na którym kończą się oznaczenia trzeba przenieść się na wykres poniżej (kontynuacja).

Pozdrawiam i miłej lekturyAngel Angel Angel

[URL=media.stockwatch.pl/data/2009/...

Do BOBY FISCHER, nie zaśmiecaj wątku. Już raz wyraziłeś swoją opinię i wystarczy!!!

Do Teresa, w weekend siądę do TPSY i wrzucę moje oznaczenia.

okey rozumie, czyli badac trzeba kilka interwalow

Jak najbardziej, ja przeglądam (oznaczam) m15/m30/H1/H4/D1, czasami schodzę niżej. Może komuś wyda się to dziwne, ale zawsze wolę mieć pewność!!!!

No i koniecznie patrzeć na świece!!!!!

pozdrawiam
Krzysiek

laziers napisał(a):
[quote=krzychoooo]No cóż, trudno się z Tobą zgodzić.Shame on you Shame on you Shame on you

Ja widzę raczej trójkąt kończący, więc lepiej od nowych pozycji z daleka.

Ale jak zawsze powtarzam to jest tylko moje subiektywne spojrzenie.

Jeśli chcesz wyznaczać fale, to musisz patrzeć na więcej interwałów i na wszystkich wyznaczać fale.

no ale z tego co wyczytalem to chyba nie wazny jest interwal czasowy, przeciez chyba mozna wyznaczac fale, na podstawie dowolnego interwalu....? czy cos zle zrozumialem?

Tak fale można, a nawet trzeba wyznaczać na każdym interwale, zmiana (wyższy/niższy) pomaga wyczytać, gdzie tak naprawdę dokładnie jesteśmy.

Jak zwykle rynek pokaże czy mieliśmy rację, grunt to nie kupić na końcu fali nieparzystej!!!!

I jeśli masz rację (koniec 3) to poziom 32,48 powinien być tym decydującym. Trzecie fale rzadko kończą się trójkątami !!!

pozdrawiam i życzę wytrwałości

No cóż, trudno się z Tobą zgodzić.Shame on you Shame on you Shame on you

Ja widzę raczej trójkąt kończący, więc lepiej od nowych pozycji z daleka.

Ale jak zawsze powtarzam to jest tylko moje subiektywne spojrzenie.

Jeśli chcesz wyznaczać fale, to musisz patrzeć na więcej interwałów i na wszystkich wyznaczać fale.

Ale fajnie, że próbujesz, zapraszam do dyskusji.thumbright thumbright thumbright

Jeśli masz jakieś pytania, to śmiało!!!!
Na jakim interwale wrzucałeś swoje fale?

I JESZCZE JEDNO PROPONUJE WPISYWAĆ W OPISIE NA JAKIM "TF-ie" WRZUCACIE WYKRESY, WSZYSTKIM NAM WTEDY BĘDZIE WYGODNIEJ I NIE BĘDZIEMY MUSIELI SIĘ DOMYŚLAĆ.

Dodatkowo zamieszczam moje spojrzenie na H4.

Jak zwykle jestem ciekaw jestem Waszych opinii!!!!

[URL=media.stockwatch.pl/data/broke...

Teresa, przecież a, b i c to właśnie jest korekta. Na 1453 jest 61,8 zniesienia fibo. Teraz jedziemy do 1700-1710, żeby potem osiągnąć to o czym pisałem.
Mój post był raczej optymistycznysalute salute salute

konik napisał(a):
nie robilem rysunku ale tak jak pisalem od 18 lutego do 14 kwietnia mamy ksiazkowe fale impulsu 1-5 a teraz wg mnie jedziemy na fali C reakcji z zasiegiem gdzies okolo 1620 1630

Moje spojrzenie na WIG 20, jeśli jest to flat to jedziemy na 1584, a jeśli irregular to możemy nawet zahaczyć o 1466.

Może po prostu zaczęła się 3 fala (5) fali? Ale wtedy wybijamy nowy dołek....

A jakie są Wasze spostrzeżenia?

Jeśli tak to ok.
dzięki

To właśnie przemawia bardziej za techniką niż fundamentami!!!

Konik cały czas nie wrzuciłeś swoich oznaczeń.

Śmiało!!!!

Wszyscy się uczymy.wave wave wave

Kto usunął mój wczorajszy post i dlaczego????

Do Jarbas
No i co to zmienia?

oczywista oczywistość

O wszystkim tym piasliśmy w naszych postach, nie odbieraj tego jak atak, ale wolę własne spojrzenie. Może wrzucisz swoje kreski/oznaczenia i wtedy wymienimy poglądy. Zapraszam do dyskusji.

Do Konik,
1750 był dobrym miejscem na wejście, partrząc na H4 "gwiazda wieczorna" potwierdzona.

pozdrawiam i życzę miłego dnia
Krzysiek

Konik
Poprzedni wykres w20, nie ma nic wspólnego z tym co wrzuciłem wczoraj. Zresztą ostatnio zastanawiam się czy po prostu W20 nie rysuje nam horyzontu/klina itp.???? Ale do tego potrzebowalibyśmy struktur składających się z trzech fal!!!!

Według wczorajszych oznaczeń w fali a fali B lub rozpoczeliśmy falę iii fali 3 (to najnowsze przemyślenie bez wykresu, tylko w głowie).

Według wcześniejszych w fali ii fali 3 fali (5), może fali A.

Wszystko zależy od tego, czy wybijemy kolejne szczyty/dołki?

Jeśli byśmy taki scenariusz przyjęli (tego horyzontu) to będziemy wtedy w (4) fali i trzeba będzie zmieniać oznaczenia na bieżąco.

Zresztą wszystko chyba czytelnie zostało naniesione na wykresy!!!

Ciekawe na jakiej podstawie otworzyłeś szorta i od kiedy go trzymasz??? Według mnie nie było ostatnio żadnych sygnałów na SZORTY!

Kierunek południe w dłuższym terminie obstawiam bardziej niż północ (ale to tylko jak zwykle moja subiektywna opinia).

Pozdrawiam
Krzysiek

... i jeszcze moje spojrzenie na Monnari. Ta 1 może równie dobrze być falą A korekty (dopisane później).

I pytanie, czy coś oprócz fal udało Wam się zobaczyć na tym wykresie?

Konik, jeżeli mogę coś doradzić, to na razie odpuść sobie szukanie fal i dopasowywanie ich do odpowiednich rzędów. A szukanie fal bez nanoszenia odpowiednich cyfr i liter jest bez sensu. Najpierw rozrysuj sobie pełna strukturę (1,2,3,4,5 a potem a,b,c) TF bez znaczenia. Potem staraj się poszukać fal wyższego rzędu itd...

I jeszcze jedno spróbuj od którejś ze spółek z WIG20, tam gdzie płynność jest największa, lub parze walutowej. Od czegoś trzeba zacząć. Życzę wytrwałościthumbright thumbright thumbright

Wrzucam moje alternatywne oznaczenia na WIG20, przyjmując że jest to struktura 5 falowa nowego impulsu, a nie jak w którymś z poprzednich postów tylko korekta w trendzie spadkowym. No ale to wyjaśni nam się na 1932.

Pozdrawiam
Krzysiek

Witam,

Jeśli mogę w kwestii Zig Zaga, to odrzuciłem go po miesiącu. Dawał mylne sygnały (ale to tylko moje subiektywne zdanie). Już o tym pisałem, najważniejsze jest "oczytanie" wykresów. Sorki, ale cały czas brakuje mi czasu może w weekend.

Do konik: a jakie cyferki -literki- zaznaczyłbyś przy poszczególnych falach?

Obiecuję, że i ja wrzucę swoje oznaczenia.

Pozdrawiam
Krzysiek

P.S.
Fajnie Teresa, że dołączył do nas następny śmiałekhello1 hello1 hello1

No i jeszcze zaległe MONNARI bandhead bandhead bandhead

Miałem kilka dni szkolenie i brak dostępu do netu.
Właśnie nadrabiam zaległości.
Jutro się przyłożę.salute

Dokładnie tak jest jak napisałeś (Teresa). Też nie chcę się mędrkować, bo jak pisałem wcześniej od niedawna z Elliottem działam. Chociaż w mojej startegii teoria odgrywa poważną rolę. No cóż tak już jest, że jeśli od czegoś się zaczyna to najpierw widzisz niespójną masę, a potem zaczynasz dostrzegać szczegóły (fale, wsparcia, opory, linie trendu itp.)

Co do wyznaczania extremów i minimów poszczególnych fal, to jest to jak najbardziej możliwe, wszystko jest w książkach!!!!

Oczywiście tak jak slenart napisałeś jest tu pole do (nad)interpretacji, ale ja to rozumiem jako fale niższego rzędusalute

Jednak wielokrotnie jest tak, ze czekam na rozwój sytuacji, próbując wyeliminować poszczególne scenariusze i oznaczenia, bo 2 fala może być tylko falą b niższego rzędu....

Tak, fale są pomocne, ale to ciężka i długa droga, nie żebym chciał kogoś zrazić, ale ktoś kto decyduje się na Elliotta (to tak jak ze wszystkim) powinien zdawać sobie z tego sprawę. W tydzień się tego nie nauczy według mnie, żeby zacząć potrzeba czasu, chęci i czasu....

Pozdrawiam

Krzysiek

Jeszcze jest problem z dobraniem odpowiednich fal. Często biorę te z niższego cyklu a to raczej nie to co chcemy

Czasami tak jest, a raczej w większości przypadków, ale warto wiedzieć (to o czym pisałem wcześniej) w której fali się znajdujemy, przepisać numerki (dopasować po fakcie zawsze zdążymy).Pray Pray Pray

Na przykład zamiast korekty abc, możemy mieć abcde, albo szereg podfal, które wcześniej już opisaliśmy?

I właśnie dlatego Elliott mnie zadziwia każdego dniaviolent1 violent1 violent1

I coś dla tych, którzy nie mogą się przekonać - wykres. Spójrzcie na kilka postów wcześniej. Zobaczymy jak to się dalej rozwinie?

na wykresie podany potencjalny zasięg fali (4), fali 5....

Pozdarwiam

wrzucam zaległości Angel

generalnie zająłem się tylko oststnim ruchem, wcześniejsze muszę na spokojnie przeanalizować, ale to co wrzuciłeś wydaje się ok.

Wrzuć to na dzienny, będzie bardziej czytelne...
Nie wiem czy dam radę dzisiaj coś zrobić, znowu mam urwanie.
PozdrawiaK

Do Teresa:
1 (czerwona) zaznaczyłem jako pierwszą falę niższego rzędu fali (5) (pomarańczowaj), a cały ruch na południe zaznaczam jako falę A (zieloną).
Tak jak pisałem to jeden ze scenariuszy.

moje spojrzenie na WIG20, To oczywiście jedna z wersji....

A na oponeo jak na razie a=c, to w potencjalnej zaznaczonej wcześniej fali 4, zobaczymy co "powie rynek?

ewa_p napisał(a):
Witam wszystkich,

Jestem studentką fin-rach i w tym roku piszę pracę licencjacką o wykorzystaniu fal Elliotta na polskim rynku walutowym (EUR/PLN). Badam okres 2003-2008 i znalazłam już kilka ciekawych formacji. W dziedzinie analizy technicznej jestem jednak początkująca i chciałabym się poradzić, czy moje spostrzeżenia są trafne. Nie mam jeszcze programu do analizy technicznej (mój promotor mi obiecał, ale jakoś się nie odzywa), więc na razie korzystam z Excela.

Byłabym wdzięczna za konstruktywne komentarze dotyczące mojej wstępnej analizy.

tutaj jest formacja trójkąta
a tutaj cały badany przeze mnie okres

Wybaczcie amatorskie kreski :)

Dzięki!

Ewa

Cześć,

po pierwsze powinnaś szukać na forach związanych z rynkiem FOREX. Po drugie, o jaki program Ci chodzi? Czego dotyczą Twoje badania? Konkretnie. To co wrzuciłaś jest zbyt ogólnie napisane. Po trzecie, jeśli chodzi o fale Elliotta, to jest jeden niezawodny program.
Nazywa się oczy!!!!
Według mnie dla osoby, która nie ma wykształcenia ekonomicznego nie ma programu, który jest lepszy od doświadczenia!!!!!!

Jak już będziesz wiedziała dokładnie co potrzebujesz pisz na PW.
pozdrawiam

Krzysiek

owner napisał(a):
Teresa napisał(a):
Czy ostatnia czwórka to faktycznie czwórka?

no właśnie...

krzychooo i Teresa jakie zastosowanie mają te fale np przy chęci znalezienia dołka lub górki. wydaje mi się że to jest fajne żeby sobie pooznaczać już istniejący wykres ale żeby na podstawie tych fal złożyć zlecenie na jakąś konkretną cenę to już niebardzo he?

Wszystko na to wskazuje? Ale czas pokaże.

Do owner- Teresa bardzo dobrze to ujął. Nic dodać nic ująć. Jeśli wczytasz się w teorię, to będziesz wiedział jaki zasięg mogą mieć poszczególne fale.

Mnie dopracowanie strategii na FX zajęło 8 miesięcy i cały czas znajduję niedociągnięcia. Nowe układy, zależności, itp...

Przynajmniej mam świadomość (tak mi się tylko wydaje-odczucie subiektywne) w którym miejscu wykresu się znajdujemy. Ale rynek każdego dnia mnie zaskakuje!!!!

Bez eliminowania fałszywych wybić, dopisywania fal niższego rzędu nie będę w stanie określić w którym miejscu (której fali) jest wykres. Konsekwencją tego może być to, że nabędę drogą kupna coś pod koniec fali 5 (trend wzrostowy), a nie pod koniec korekty (fale 2 i 4).
Pojawia się również pytanie, jak stosować SL i jak je przestawiać? Elliott również w tym jest niezastąpiony.

U mnie stosowanie ELLIOTTA zwiększyło skuteczność o 20-30%. Może to mało. Ale zawsze!!!!!

Lepiej mieć te kilka groszy więcej niż dać się wydy.... rynkowi.

a według mnie wyglada tak...

w weekend rozpiszę ze szczegółami. Teraz barkuje mi czasuclock

TO JAK WIDZICIE WIG 20? JA JUŻ MAM SWÓJ CHART?

Luki na intadayu to po prostu są, według mnie bez większej wartości prognostycznej

Trzeba zmienić interwał i zaczyna być czytelniejsze...

przynajmniej dla mniesalute

upsss pomyłka

Miałem na myśli v podfalę formującej się teraz fali c, teraz potencjalnie na H4 jesteśmy w iii)) fali tej v

ja to widzę tak

A wig 20 to cały ruch od listopada 2007 traktuje jako falę A, wrzucę wykres w wolnej chwili (może w weekend)

Pozdarwiam

...
co do oznaczeń na dziennym to majac na myśli Na dziennym oznaczenia podobne do moich korektę abc z wydłużoną falą c, Chyba że na tą chwilę przyjmiemy że dopiero kończymy pierwszą piątke czyli falę A. Korekty z reguły są strukturami 3 falowymi!!!

Zaraz wrzucam swój.
Co do Twoich oznaczeń to powiedzmy są problematyczne, 1,3,5, są falami impulsu (z reguły 5 falowe), 2 i 4 zawsze korekta.
Czyli tam gdzie masz 2 i 4 ...

Na dziennym oznaczenia podobne do moich, na tygodniowym bym zmienił oznaczenia!!!!

zresztą zaraz wrzucę swoje oznaczenia.

Tam gdzie jest koniec fali 4 to może być dopiero fala A fali 4, zobaczymy?

Widzę,że jest nas coraz wiecejhello1 hello1

Dobry znak

Teresa, a jak z Twoim wykresem?

Ja już jestem gotowy, czekam na Twój chartwave wave wave

Proponuję żebyś sam spróbował, a ja równolegle to samo zrobię i wrzucę w wolnej chwili.

Zacznijmy od KGHM

Pozdrawiam
Krzysiek

Można przecież grać tylko na liniach trendu, świecach, Elliocie, Fibo. Wystarczy trzymać się ściśle swojej strategii, bez żadnych odstępstw!! To warunek konieczny do spełnienia!!

A można też połączyć wszystkie te elementy, przecież jeden nie wyklucza drugiego.

A zdaje mi się, że jest to wątek o falach?

Jak już pisałem nie gram na GPW, ale może macie jakieś propozycje co do następnych spółek.

Rozpisujcie, spróbujcie coś sami oznaczyć.

Może dyskusja zatoczy szersze kręgi???

Pozdrawiam nieprzekonanych i tych, którzy próbują swych sił z rynkiem na falachAngel Angel Angel

Jeśli chodzi o Elliotta, to też mam wszystko w wersji papierowej.

Natomiast w necie roi się od tego...

http://www.elliott-wave-theory.com/

Jednak w niższym cyklu, w którym wyrysowałeś swoje oznaczenia był to chyba impuls. Może niezbyt długi bo miesięczny ale chyba jednak był.
Z Twojej wypowiedzi wnioskuję jednak, że jesteś bardziej długodystansowcem. :)

Póki co cały czas traktuję to jako korektę. Jak pewnie wiesz fala A może być strukturą 5 falową.

Jak zwykle czas pokaże i tak przed nami fala B.

Zobaczymy co "rynek powie". Spójrz na mój wykers w wyższym przedziale czasowym.

P.S.
Tak tamta 5 się skończyła

Ci mniej doświadczeni binky nie mają jeszcze tej śmiałości bo temat nie jest niestety prosty jak konstrukcja cepa.

Ja też dopiero zacząłem moją przygodę z Elliottem, ale staram się żeby każdy następny wykres był lepszy od poprzedniego.

To tak jak z jazdą na rowerze, jeśli nie będziesz ćwiczyć to nic z tego nie wyniknie!!!

Zapraszam do dyskusji, ale tylko o Elliocie (nie to żebym sie ograniczał), ale na forum jest mnóstwo fundamentów itp...

Ja sam z Elliotem nie jestem jeszcze do końca za pan brat ale kwestią czasu jest to...

Sorki za wcześniejszy wpis, dopiero teraz zauważyłem, że nie zamieściłaś, tylko zamieściłeśwave

Jeśli zaś idzie o PKO to faktycznie wygląda jakby się miało ku korekcie, lub nie bójmy się użyć tego określenia, może tworzyć falę reakcji. :)

Zgadzam się z Tobą kolego Krzychu przez wiele o. Zbliża się chyba korekta

Dla mnie to cały czas korekta, nie ma mowy o impulsie!!!!

Jesteś jak widzę jesteś dobrze zorientowany w temacie więc mam pytanie. Na EUR/USD. jesteśmy w 5 fali czy może nie do końca?

Info wrzucę Ci na priv, żeby nie zaśmiecać wątku.

jeszcze wrzucę moje oznaczenia...

ale widzę, że piszę sam do siebiedontknow

Cześć,
nie jestem specem od AT, ale może załaczony rysunek coś wniesie do dyskusji?

Spójrzcie na poziomy fibo!!!

Fibo nie umieściłem, bo wykres byłby nieczytelny.

A tak na marginesie to nie ufam właścicielowiangryfire bandhead

Pozdrawiam.
Krzysiek

Witam,
poniżej wykres PKOBP, chętnie posłucham Waszego zdania - uwag.

pozdrawiam
Krzysiek

kliknij, aby powiększyć

Teresa napisał(a):
Niektórzy jednak grają na Falach.
Pewien znajomek grający na forexie już od lat kożysta z Elliota.
Wygląda na to, że jakoś mu to idzie.
Wskazał mi wykres pary EUR/USD.

kliknij, aby powiększyć

Teraz jesteśmy ponoć w piątej fali cyklu, A korekta się dopiero zaczyna.
Widać też zaznaczone fale cyklu niższego.

Witam,

to mój pierwszy post na tym forum.

Nie gram na GPW (jestem na forexsie), ale moja strategia, wejścia, wyjścia opierają się na teorii fal Elliotta.

Zgadzam się z Wami, że do tego potrzebny jest płynny rynek, ale myślę też, że wątek warty jest zainteresowania.

Elliottem interesuję się od około roku i każda rozmowa (wymiana zdań) mogąca podnieść moją znajomość tej teorii warta jest przeprowadzenia.

Elliott dopuszczał zajście 4 na 1 na rynkach z dźwignią.

Teresa,
na Twoim wykresie eurusd 4 powinna zakończyć się falą C. Tam gdzie u Ciebie jest C dałbym koniec A....

Ale nie o tym jest ten wątek.

Rozpiszę w wolnej chwili (i wrzucę na forum) którąś ze spółek, może wspomniany PKOBP. I zobaczymy może się dyskusja rozwinie.

Pozdrawiam
Krzysiek

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 21 listopada 2010 08:06:59
Liczba wpisów: 55
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,665 sek.

bdpiqqpn
oaaitnqo
kvhswtyk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ennwfmwd
xspkslko
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat