PARTNER SERWISU
srjwvkav
1 2 3

GRUPA TRINITY

Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 4 września 2011 13:00:12
Obserwuję dyskusję od jakiegoś czasu i uważam, że kompetencje firmy są oceniane niesprawiedliwie. Zarzut, że zatrudnia zbyt młode osoby dotyczy w pewnym sensie też mnie.

Oczywiście prawdą jest, że te osoby to nie starzy wyjadacze z investment banking, którzy plasowali PGE czy PZU. Jednak to też nie ta skala biznesu.
Zawsze musi być ta pierwsza firma w której nabiera się doświadczenia. Nie jest to jednoznaczne z uczeniem się na popełnianych błędach. Ponadto proszę zauważyć, że Ci młodzi pracownicy to wyróżniający się studenci działający przy kole naukowym Hossa ProCapital we Wrocławiu. Zatem nie są to osoby wzięte z łapanki. Sam miałem przyjemność współpracować z tym kołem naukowym i muszę przyznać, że działały tam dobrze przygotowane osoby.

Ponadto to chyba dobrze, że firma jet tak otwarta i pokazuje wszystkich swoich pracowników nikogo sie nie wstydząc.

exter123
0
Wpisów: 84
Wysłane: 4 września 2011 23:40:02
W kwestiach kadrowych nasuwa się też jeszcze jedna uwaga. Dobrze, że pokazują liczny zespół.Oczywiście wiadomo, że nie zawsze liczba przerasta w jakość, ale ile mamy firm inwestycyjno - doradczych gdzie mamy prezesa, ewentualnie zastępcę i tylko trzech- czterech ludzi do konkretnej pracy. W przypadku tej spółki widać, że jest inaczej, więc fizycznie mogą zajmować się równoległe wieloma projektami i osiągać skalę.

krishic
26
Wpisów: 582
Wysłane: 5 września 2011 05:25:35
Ja do kadry nic nie mam, "przesadny" optymizm tlumacze marketingiem w zwiazaku z upublicznieniem. Natomiast mdli mnie na widok n-tej firmy inwestycyjnej/doradczej na NC.

Funkytown
0
Wpisów: 400
Wysłane: 5 września 2011 09:12:48
Kamil Gemra napisał(a):
Obserwuję dyskusję od jakiegoś czasu i uważam, że kompetencje firmy są oceniane niesprawiedliwie. Zarzut, że zatrudnia zbyt młode osoby dotyczy w pewnym sensie też mnie.

Oczywiście prawdą jest, że te osoby to nie starzy wyjadacze z investment banking, którzy plasowali PGE czy PZU. Jednak to też nie ta skala biznesu.
Zawsze musi być ta pierwsza firma w której nabiera się doświadczenia. Nie jest to jednoznaczne z uczeniem się na popełnianych błędach. Ponadto proszę zauważyć, że Ci młodzi pracownicy to wyróżniający się studenci działający przy kole naukowym Hossa ProCapital we Wrocławiu. Zatem nie są to osoby wzięte z łapanki. Sam miałem przyjemność współpracować z tym kołem naukowym i muszę przyznać, że działały tam dobrze przygotowane osoby.

Ponadto to chyba dobrze, że firma jet tak otwarta i pokazuje wszystkich swoich pracowników nikogo sie nie wstydząc.

1. Oczywsicie, że dobrze jak spółka pokazuje pracowników ale to nie oznacza automatycznego entuzjazmu dla ich doswiadczenia/kwalifikacji.

2. Nie stosuj proszę chwytu retorycznego:
Cytat:
Oczywiście prawdą jest, że te osoby to nie starzy wyjadacze z investment banking, którzy plasowali PGE czy PZU.

Nikt przecież nie domaga się zatrudniania Igora Chalupca, natomiast rynek pracowników instytucji finansowych jest bardzo duży i niewątpliwie są na nim osoby z doswiadczeniem i umiejętnosciami większymi niż studencka działanosc w kole naukowym.

3. Studenci w tej spółce zatrudniani są nie jako stażysci, praktykanci itp lecz jako merytoryczni pracownicy "analityk inwestycyjny". Argument, że są to wyróżniający się działacze koła naukowego Hossa w mojej ocenie brzmi zabawnie.

sbyszek
0
Wpisów: 807
Wysłane: 5 września 2011 11:27:33
Kamil Gemra napisał(a):
Grupa Trinity S.A. rozpoczęła ofertę prywatną, wartą 10 mln zł. Pozyskane w ten sposób fundusze w całości zainwestuje w spółki z rynku niepublicznego ze sprawdzonym modelem biznesowym, historycznymi zyskami przekraczającymi 1 mln złotych rocznie i dużym potencjałem wzrostu, które wyselekcjonowała spośród ponad 1500 przeanalizowanych firm.

Grupa Trinity to firma doradczo-inwestycyjna działająca na terenie całej Polski. Do tej pory specjaliści spółki zajmowali się głównie doradztwem przy krajowych i międzynarodowych transakcjach fuzji i przejęć oraz w projektach z udziałem polskich i zagranicznych funduszy private equity.

W maju br. spółka rozpoczęła nowy etap rozwoju: nastąpiła konsolidacja podmiotów dotychczas współpracujących w ramach Grupy i spółka rozpoczęła realizację strategii zwiększenia aktywności w obszarze inwestycyjnym.

Panie Kamilu

Kamil Gemra napisał(a):
W trakcie ostatnich kilku lat byliśmy bardzo aktywni w sektorze małych i średnich przedsiębiorstw. W ciągu ostatniego roku spotkaliśmy się z właścicielami lub zarządami pond 1500 firm.
Udało nam się dotrzeć do wielu podmiotów o unikalnych i sprawdzonych modelach biznesowych
– mówi Radosław Tadajewski, prezes zarządu Grupy Trinity. –

Proszę sobie policzyć jaki wydajny był zespół organizujący spotkania ze 1500 spółkami w ciągu roku liczącego 365 dni, a odliczająC niedziele i święta daje 249 dni roboczych,3some to po podzieleniu 1500/249 daje 6 spotkań dziennie.
Tylko podziwiać taką nieprawdopodobną pracowitość.salute

Kamil Gemra napisał(a):

Są to przedsiębiorstwa, które od lat realizują zyski przekraczające milion złotych rocznie i posiadają stabilną sytuację finansową, ale nie wykorzystują w pełni swojego potencjału
. Potrzebujemy kapitału, by w nie zainwestować. Dzięki nowym środkom spółki będą mogły dynamicznie zwiększać swoją wartość, a nasi inwestorzy zrealizują satysfakcjonujące stopy zwrotu. W najbliższych tygodniach przedstawimy planowany portfel inwestycyjny, by nasi przyszli akcjonariusze mogli go sami ocenić[/i] – dodaje Radosław Tadajewski.

Panie Kamilu
- jak firmy, które wypracowują ponad 1mln zł zysku rocznie mogą liczyć i oczekiwać dofinansowania od podmiotu, który na kilka projektów chce pozyskać 10 mln. zł z oferty prywatnej.Whistle A spółka, która od lat realizuje ponad 1 mln. zł zysku i nie wykorzystuje tego potencjału na swój rozwój, to ma zarząd do bootyshake albo po prostu nie ma potrzeby dalszego swojego rozwoju. To jaki tutaj ma być biznes?

Kod:
mod: z wpisu usunięto zbędny bold oraz uwagi personalne
Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.
Edytowany: 5 września 2011 11:52

Kamil Gemra
0
Wysłane: 5 września 2011 11:56:58
Panie sbyszku gra Pan trochę nie fair, ponieważ z formy Pana wpisu (cytaty) wynika jakbym to ja był szefem Trinity.
Mój wpis dotyczył wypowiedzi prezesa Tadajewskiego, a nie moich wypowiedzi. Z pytaniem jak to możliwe należy zwrócić się do spółki a nie do mnie.

Nie jestem przedstawicielem spółki i wszelkie Pana wątpliwości może rozwiać tylko spółka nie ja. Jeżeli Pana zawiodłem to przykro mi.

Grupa Trinity
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 4
Wysłane: 5 września 2011 20:28:58
Nawiązując do wcześniejszych wypowiedzi chcemy przedstawić informacje o naszych spotkaniach z przedsiębiorcami. W skład Grupy Trinity wchodzi spółka Trinity Capital Business Network (TCBN) w ramach, której funkcjonuje ogólnopolska sieć przedsiębiorców i majętnych osób prywatnych (na koniec lipca 2011 r. zrzeszała 2 tys. osób).

TCBN organizuje w całym kraju konferencje na temat finansowania przedsiębiorstw. Projekt ruszył w lutym 2010 r. i polega na przeprowadzeniu 125 dwudniowych konferencji, będących spotkaniami z przedsiębiorcami poszukującymi finansowania oraz inwestorami zainteresowanymi atrakcyjnymi inwestycjami.

W 2011 r. do końca czerwca odbyło się już 40 spotkań, na które zarejestrowało się blisko 2 tys. osób. Zarejestrować się na najbliższe konferencje można poprzez naszą stronę:
www.grupatrinity.pl/wydarzenia...
Edytowany: 5 września 2011 21:14

Serwi
0
Wpisów: 25
Wysłane: 7 września 2011 15:34:52
Funkytown napisał(a):

1. Oczywsicie, że dobrze jak spółka pokazuje pracowników ale to nie oznacza automatycznego entuzjazmu dla ich doswiadczenia/kwalifikacji.

2. Nie stosuj proszę chwytu retorycznego:
Cytat:
Oczywiście prawdą jest, że te osoby to nie starzy wyjadacze z investment banking, którzy plasowali PGE czy PZU.

Nikt przecież nie domaga się zatrudniania Igora Chalupca, natomiast rynek pracowników instytucji finansowych jest bardzo duży i niewątpliwie są na nim osoby z doswiadczeniem i umiejętnosciami większymi niż studencka działanosc w kole naukowym.

3. Studenci w tej spółce zatrudniani są nie jako stażysci, praktykanci itp lecz jako merytoryczni pracownicy "analityk inwestycyjny". Argument, że są to wyróżniający się działacze koła naukowego Hossa w mojej ocenie brzmi zabawnie.

Rynek pracowników instytucji finansowych jest duży, ale wyciąganie ludzi z firm jest drogie poza tym nie oznacza to wcale że podkupieni pracownicy są dobrzy. Studenci z dużym zaparciem o ile są pod dobrymi skrzydłami mogą niejednokrotnie okazać się lepsi niż "wyjadacze", dzięki ciężkiej pracy i potencjałowi. Na pewno nie generują też niewiarygodnych kosztów, wręcz przeciwnie oraz nie uważają się za jaśnieobjawionych znawców, zatem konsultują swoje plany świadomi swojej omylności. Po wiekach podnoszenia się wieku rozpoczęcia pracy w ostatnich latach zaczął się on obniżać. Deal with it.

krishic
26
Wysłane: 7 września 2011 22:12:35
Cytat:
Studenci z dużym zaparciem o ile są pod dobrymi skrzydłami mogą niejednokrotnie okazać się lepsi niż "wyjadacze", dzięki ciężkiej pracy i potencjałowi. Na pewno nie generują też niewiarygodnych kosztów, wręcz przeciwnie oraz nie uważają się za jaśnieobjawionych znawców, zatem konsultują swoje plany świadomi swojej omylności.

Moze i sa tansi niz wyjadacze, ale pokora przychodzi z czasem/doswiadczeniem. Ja dziekuje, na pewno nie beda sie uczyc za moje pieniadze.
Edytowany: 7 września 2011 22:14

bankrucik
140
Wpisów: 4 899
Wysłane: 7 września 2011 22:33:50
najlepsza teoria nie zastąpi praktyki i doświadczenia, trzeba się nauczyć działać w stresie i pod duzym ciśnieniem a studenci będacy "analitykami inwestycyjnymi" to ludzie ktorzy za pieniadze innych beda się uczyć fachu i nabywac doświadczenia

podsumowując znowu potrzebni głupi "dawcy kapitału"

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

exter123
0
Wysłane: 8 września 2011 13:39:34
Nie wnikam szczegółowo w to jaki udział w pracy analitycznej mają studenci, absolwenci czy doświadczony dyrektor inwestycyjny. Liczą się wyniki osiągane z inwestycji, a te zapowiadają się na bardzo w porządku, więc widać ten zespół odpowiednio współgra i tworzy udaną całość.
Jak dla mnie jeśli ci "studenci" wynajdują takie perełki inwestycyjne jak Mennica Wrocławska to wszystko jest OK.

Serwi
0
Wysłane: 12 września 2011 17:10:57
Nareszcie jakiś głos rozsądku w tej bezsensownej dyskusji.
Niech spółka broni się wynikami finansowymi, a te powinny być przyzwoite.

Serwi
0
Wysłane: 15 września 2011 09:57:18
Podbijam temat.
Wiadomo już kiedy spółka zadebiutuje na NewConnect?
Jakieś nieoficjalne informacje o nowych ciekawych inwestycjach Grupy Trinity?

Funkytown
0
Wpisów: 400
Wysłane: 15 września 2011 10:01:48
Przecież sam to wiesz najlepiej "podbijaczu tematu".

exter123
0
Wysłane: 21 września 2011 09:49:06
W dzisiejszym Pulsie Biznesu duży artykuł o Mennicy Wrocławskiej.
Ogólnie chwalą Grupę Trinity za świetną inwestycję, piszą o 90 milionowych prognozach przychodów Mennicy w tym roku oraz o tym, że dystansuje na rynku Mennice Polską Zbigniewa Jakubasa.
To właśnie Wrocławska firma wygrała dwa ostatnie przetargi na wprowadzenie do banków sprzedaży swoich produktów.
Brawo

Serwi
0
Wysłane: 11 października 2011 12:02:56
Oddalam się trochę od giełdy ale Trinity prowadzi współfinansowane przez UE szkolenia biznesowo giełdowe. Jedno szkolenie (obowiązki informacyjne) odbyło się już w WWA w przepięknym blah5 hotelu Sobieski, ale wyszły wporzo. Następne 2 odbędą się we Wrocławiu. Więcej info jest na ich stronie razu na głównej łatwo znaleźć jakby ktoś miał blisko do wrocławiaAngel (ja akurat nie). Zapisać może się każdy.

Kamil Gemra
0
Wysłane: 14 października 2011 11:17:21
Trinity podwyższa prognozy:
www.stockwatch.pl/wiadomosci/t...

Serwi
0
Wysłane: 14 października 2011 12:53:20
No i mamy widoczne efekty trafionych inwestycji.
Poruszany wcześniej temat Mennicy Wrocławskiej, świetnie że grupa dalej zamierza zwiększać w niej swoje zaangażowanie.
120 mln zł w przyszłym roku to bardzo ambitny plan, ale jeśli grupie wypali kilka tak dobrych akwizycji jak Mennica to powinni spokojnie zrealizować te prognozy.
Ciekaw jestem tego sklepu internetowego Lazienkaplus.pl Korzystał ktoś z was z ich usług?

krishic
26
Wysłane: 14 października 2011 13:20:42
Swietnym testem skutecznosci dla spolki (w pozyskiwaniu kapitalu, budowaniu stabilnego akcjonariatu itp) bedzie obecna emisja. Na maila dostalem kilka propozycji od Trinity w ktorych pisza m.in, ze:

"Większość akcji zostanie objęta przez majętnych inwestorów indywidualnych, z dużym doświadczeniem i sukcesami w prowadzeniu biznesu, oraz właścicieli lub członków zarządów dużych firm, w tym notowanych na GPW. Osoby z tego grona zaprosimy do naszej Rady Nadzorczej."

Jesli w/w podmioty wyloza w sumie te 10 mln pln, to pod koniec bessy na NC trzeba bedzie Trinity przynajmniej dodac do obserwowanych.
Edytowany: 14 października 2011 13:23

sbyszek
0
Wpisów: 807
Wysłane: 14 października 2011 16:06:41
Widocznie zostałeś zaliczony do tego grona Whistle
Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,326 sek.

oypltrqu
ogiybdrk
takbcrgl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
msvoeitw
jcoqschv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat