ARWENA napisał(a):Rabitt@ No Ty chyba zapomniałeś swoich chura optymistycznych wyliczeń ile to gazu będzie wydobywał Kov na Ukrainie w 2012r i jakie to z tego tytułu osiągnie przychody. Jeszcze raz powtórzę, zaniżjmy perspektywy a możemy się czasami miło rozczarować a nie odwrotnie.
Skąd ten mój optymizm.Nie będę pisał z pamięci bo zaczną się krzyki żebym podawałlinki.
Szczelinowanie-miało być szczelinowanie 3 odwiertów zrobiono jeden ( O-8 nie biorę pod uwagę bo to inna bajka) w 2012 ma być wyremontowanyci oraz szczelinowanych 21 studni (tego nie będę linkował bo ktoś tutaj wrzucał a chyba było w raporcie)
Na dzisiaj jest jedna szczelinowana/wyremontowana.
Do końca roku miały być trzy odwierty (NM-1 rozpoczęty) będą dwa a rozpoczęty M-16 NM-1 w przyszłym roku.Wiemy dlaczego,prace na O-18 przedłużają się.
Miałbyć podłączony i przetestowany O-14 niestety nie jest ruszony,nie wiadomo dlaczego.
W 2012 roku miało być powyżej 9 odwiertow a w prezentacji jest sześć,nie wiem skąd te rozbieżnoći.
linkCytat:KUB-Gas, ukraińska spółka Kulczyk Oil Ventures, w tym roku wykona do dziewięciu odwiertów. W 2012 r. ma ich być więcej.
Nie moja wina że wszysko się przeciąga a do tego ze spółki w temacie perspektyw wieje chłodem.
@onochi
Cytat:Cena uzyskiwana za gaz w trzecim kwartale wyniosła 10,53 USD za Mcf (10,53 USD za 28,32 m3), czyli o 24 proc. więcej niż 8,49 USD za Mcf (8,49 USD za 28,32 m3) uzyskiwanych w pierwszej połowie 2011 r. i o 44 proc. więcej niż 7,32 USD za Mcf (7,32 USD za 28,32 m3) w trzecim kwartale 2010 r. Cena kondensatu wynosiła 94,92 USD za baryłkę w trzecim kwartale, wzrastając znacząco z 53,58 USD za baryłkę uzyskiwanych w tym samym okresie ubiegłego roku i pozostając na niemal niezmienionym poziomie w stosunku do 95,51 USD za baryłkę otrzymywanych w pierwszej połowie 2011 r. Cena gazu uzyskiwana w październiku 2011 wynosiła 10,51 USD za Mcf (10,51 USD za 28,32 m3).
Link"Żeby wygrać trzeba grać"