stan na 2012.01.02
bmp
kupno 6,05
wycena -60%
% portfela 4%
kov
kupno 1,51
wycena -15%
% portfela 79%
millennium
kupno 5,46
wycena -33%
% portfela 6%
photon
kupno 3,98
wycena -63%
% portfela 11%
Stan na aktualnym portfelu -30%
Stan od początku (stuknęło półtora roku) -40%
W obszarze zainteresowań znajdują się KGHM, GPW, KOV ...w dalszej kolejności PZU, Lotos, Gant, Polnord, Apator i Kopex, w drugiej połowie roku radzę sobie przypomnieć o Orco.
W ciągu roku zamierzam akumulować akcje, zamierzam poprawić zarządzanie pozycją, bo jak widać po portfelu jest dość mocno dotknięty spustoszeniem. Powoli zaczynam tracić wiarę w photon, jednak nie zamierzam go wyprzedawać do zera. (nie straciłem jednak wiary w możliwości zarobku na giełdzie)
Planowany swing trading na powyższych walorach, z opcją akumulacji po dobrych cenach, jednak max do 6 różnych spółek w portfelu. Możliwe przeniesienie części środków w celu inwestycji w grunty.
Wg założeń Froga, większość moich starań będę kierował w stronę idei złotego strzału. Zaliczam się do grona 'wyznawców' jednej ze spółek i szybko mi się niestety nie odmieni... więc nie musicie mnie z niej leczyć. Znam chyba wszystkie ryzyka i jestem ich świadom, napędza mnie cel na który będę potrzebował środki za 3-4 lata.
Życzę wszystkim skromnie 3000 na Wig-u 20 w 2012... i niech moc Was nie opuści przy 1800!
nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
jeśli lubisz miód, nie powinieneś bać się pszczół