PARTNER SERWISU
orhthvvj
1 2 3
tratata
13
Wpisów: 1 033
Wysłane: 18 sierpnia 2011 09:20:34 przy kursie: 0,24 zł
Zakładam temat bo wczoraj spółka pozyskała fajną dotację

michal1941
0
Wpisów: 62
Wysłane: 19 marca 2012 12:09:56 przy kursie: 0,37 zł
ktoś ma jakies informacje ?

Spin
14
Wpisów: 364
Wysłane: 12 grudnia 2012 16:16:41
Dla zainteresowanych losami spółki, jeśli tacy w ogóle sąThink :

15:52 GOLAB SA informacja o zbyciu wszystkich akcji większościowego akcjonariusza emitenta
15:50 GOLAB SA nformacja o zbyciu wszystkich akcji przez akcjonariusza emitenta (ESPI)
15:41 GOLAB SA informacja o zbyciu akcji przez akcjonariusza emitenta (ESPI)
15:15 GOLAB SA informacja o nabyciu wszystkich akcji serii H przez akcjonariusza (ESPI)
Źródło

Czyżby przejęcie spółki?
Edytowany: 12 grudnia 2012 16:16

Spin
14
Wysłane: 12 grudnia 2012 22:01:27
Odpowiem sobie na swoje pytanieblackeye

Już wiadomo:

Cytat:
2 grudnia 2012 roku powziął informację, o nabyciu przez Pana Konrada Węglewskiego w dniu 07 grudnia 2012 r. w drodze umowy notarialnej 8.040.000 sztuk akcji i praw poboru

Link

Dziwne przejęcie, Pan Konrad Węglewski jest dyrektorem firmy Czarny tulipan:
Cytat:
Czarny Tulipan to jedna z najbardziej doświadczonych agencji brandingowych w Polsce.
Od ponad dwunastu lat zajmujemy sie zintegrowanym wizerunkiem firm, projektujemy identyfikację wizualną, przeprowadzamy wdrożenia,
tworzymy komunikację wewnętrzną i zewnętrzną. Mamy doświadczenie na polu designu opakowań.

Współpracowali choćby z PKN Orlen, Lotos, PZU, Mpwik Wrocław, polomarket.
Link do WWW

Działalność firm całkiem inna, wątpię aby powodem było wejście tylnymi drzwiami na NC - jest wiele tańszych jak i nic nie wartych spółek na NC. Ciekawe za ile nabył udziały, jakie ma dalsze plany wobec spółki oraz czy jest powiązany z podmiotem, który niedawno objął nową emisjeThink Trzeba poczekać na konkretne info, bo wróżyć nie ma co..

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 12 grudnia 2012 22:38:53
chyba jedna z tańszych z NC. Dla mnie ewidentne wejście tylnymi drzwiami. Niby wszystko ok - ktoś sprzedał ktoś kupił, może być i agencja reklamowa. Przeraża mnie tylko jedna rzecz: będzie miał 80% i zrobi co będzie chciał, czytaj: dodrukuje sobie akcji. Wprawdzie obecna cena niewiele odbiega od ceny nominalnej akcji (25gr) i byłbym skłonny do inwestycji (pamiętając niedawne 300% na kinomaniaku/concepto czy teraz immofound) ale włączyłem swój inteligenty wyszukiwacz bo coś mi się nie podobało. Spółka taka jak CzarnyTulipan - przy takim portfolio i klientach - spokojnie mogła się samodzielnie ubiegać o wejście na NC. No chyba, że GPW nie chce ich wpuścić z jakich względów.
Coś znalazłem - niby stare, ale ludzie rzadko zmieniają swój charakter:
trojmiasto.gazeta.pl/trojmiast...

wycinki zapadające w pamięć:
Cytat:

Zainteresowanie prokuratury wydatkami Energi na sport wynika z materiałów zgromadzonych w prowadzonym od pół roku śledztwie dotyczącym kontaktów koncernu z firmą Czarny Tulipan z Gdyni.

Cytat:

Energa w 2006 r. zawarła z firmą Czarny Tulipan dwie umowy - na milion i pół miliona złotych netto. W zamian firma miała m.in. opracować i ujednolicić znaki firmowe koncernu. Pisaliśmy o tym przed kilkoma miesiącami. Przedstawiciele firmy Czarny Tulipan tłumaczyli nam wtedy, że opracowali "szeroko rozumianą strategię zarządzania marką", "przeprowadzili analizę wizualną i organizacyjną spółek koncernu", "opracowali identyfikację wizualną koncernu i kilku spółek zależnych".

Cytat:

Przygotowaliśmy obszerną strategię dla klubu, wszystko jest zgodne z prawem....- powiedział nam kilka tygodni temu Węglewski.
Poprosiliśmy Węglewskiego o pokazanie umowy. Zgodził się. Potem już nie odbierał telefonów.
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

Spin
14
Wysłane: 12 grudnia 2012 23:09:27
Dzięki za wykopaliska,
tutaj trochę obszerniej opisana sprawa: link

zrobiło się jeszcze ciekawiejblackeye
Edytowany: 12 grudnia 2012 23:10

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 13 grudnia 2012 00:21:59
czyli ogólnie tzw biznes na wyrwęhello1

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

konrad weglewski
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 11
Wysłane: 17 grudnia 2012 16:28:42 przy kursie: 0,29 zł
Angel co do tematu inwestycji powiem krótko to bardzo perespektywiczna spólka która ma realna szanse przejac rynek europejski o wartości blisko 3 mld euro w kilkuletniej perespektywie

co do cytatow zapraszam do przeczytania akt tej sprawy i jej bliski final w sądzie, który odda sprawiedliwość słusznej sprawie

cad_man
0
Wysłane: 17 grudnia 2012 16:46:10 przy kursie: 0,29 zł
Panie Konradzie!
Spółka jest perspektywiczna w odniesieniu swojej obecnej działalności czy przyszłej?
Jeśli do przyszłej to jaka to ma być działalność?
Czy zakup przez Pana pakietu kontrolno-większościowego znaczy, że Golab=CzarnyTulipan?
Jesli tak, to dlaczego tak perspektywiczna spółka jak Czarny Tulipan nie starała się wejść na NewConnect drzwiami frontowymi tylko tylnymi (przez prkatycznie odkupienie już notowanej spółki)?
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

konrad weglewski
0
Wysłane: 17 grudnia 2012 17:24:45 przy kursie: 0,29 zł
Prosze Pana, czarny tulipan nie ma obecnie planow wchodzenia na gielde ani tylnymi ani frontowymi drzwiami.
Spółka Golab bedzie koontynuowała swoje obecne działania koncentrując się na nowoczesnych projektach, a ja swoim do niej wejsciem gwarantuje jej stabilny rozwój na dotychczasowym polu działalnosci i nie mam w planach zmiany jej profilu działania. Innymi słowy wierzę w projekty BIO i zamierzam doprowadzić jej nowatorskie plany do jak najszybszej i efektywnej realizacji.

cad_man
0
Wysłane: 17 grudnia 2012 17:55:44 przy kursie: 0,29 zł
Miło, że największy udziałowiec wypowiada się na forum.
Z przykrością muszę stwierdzić, że nie jestem z poczynaniami spółki zbyt na bieżąco, ale korzystając z Pana obecności na forum pragnę spytać o jakich projektach BIO Pan wspomina? Czy stan gotówki na koniec 3Q w wysokości 220 tyś zł wystarczy do realizacji tych projektów? Czy w celu realizacji tych projektów potrzebne będzie pozyskanie kapitału z nowej emisji akcji? Czy może Pan zdradzić ile kosztował Pana zakup akcji tej spółki?

p.s.
przy okazji mam pytanie do SW - nie to, żebym nie wierzył, ale - czy SW weryfikuje rejestrowane nicki tożsame z imionami i nazwiskami akcjonariuszy, spółek, itd. Może warto by było takie zweryfikowane nicki oznaczać jakoś specjalnie?

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 17 grudnia 2012 18:14:15 przy kursie: 0,29 zł
Weryfikujemy je i oznaczamy dopiskiem 'Emitent'.

cad_man
0
Wysłane: 17 grudnia 2012 19:50:51 przy kursie: 0,29 zł
dzięki za zwrócenie uwagi na dopisek "emitent"!

flesz
PREMIUM
78
Wpisów: 1 835
Wysłane: 17 grudnia 2012 20:35:41 przy kursie: 0,29 zł
jeżeli mogę mieć pytanie do Pana Konrada...

jaką przewagę mają podłoża BIO nad tymi stosowanymi dotychczas? innymi słowy co miałoby skłonić hodowców do przejścia na te innowacyjne Bio-podłoża ?

flesz
PREMIUM
78
Wpisów: 1 835
Wysłane: 17 grudnia 2012 21:50:40 przy kursie: 0,29 zł
edit:

coś znalazłem.

Atutem bio-podłoża Emitenta jest jego znacznie lepsza od konkurencyjnej: przewiewność, przepuszczalność i biodegradowalność. Przyznanie dofinansowania pozwoli m.in. na przyspieszenie prac nad jego wdrożeniem.

www.newconnect.pl/?page=1045&a...

Edytowany: 17 grudnia 2012 22:00

Spin
14
Wysłane: 4 stycznia 2013 23:36:30 przy kursie: 0,28 zł
Kolejne przetasowania w akcjonariacie:

11:48 - Kronos Capital zbył 1.000.000 akcji, wcześniej objął cała emisje 1.500.000 akcji serii H.

15:31 - Sp. z o.o FG Doradcy nabyła 1.000.000 akcji serii H. W dniu poprzedzającym objęcie, Pani Monika Główczewska, będąca jedynym właścicielem Spółki FG Doradcy Sp. z o.o. posiadała 285.000 akcji w Spółce GOLAB S.A.

15:42 - FG Doradcy dokonało zbycia 500.000 akcji serii H.

Jeśli dobrze widzę, to zmniejszył się ff ma spółce o 285.000 akcji - ciekawe kiedy i po ile skupowali z rynku. FG Dorady mają siedzibę w Gdyni, więc pewnie istnieje powiązanie z głównym akcjonariuszem spółki. Tylko do kogo powędrowało te 500.000 akcji?

Spin
14
Wysłane: 20 stycznia 2013 19:17:25 przy kursie: 0,28 zł
Cytat:
GOLAB - Nowy skład Rady Nadzorczej

Akcjonariusze Golab S.A. - spółki zajmującej się profesjonalną organizacją handlu wełną i wyrobami z wełny owczej, powołali nowy skład Rady Nadzorczej. Mocą uchwały, podjętej podczas Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy w dniu 14 stycznia br., nowymi członkami Rady zostali: Konrad Edmund Węglewski, Bartłomiej Maciej Węglewski, Jacek Jan Piechota, Stanisław Kaniszewski oraz Zbigniew Nowak.

Link

Czy istnieje szansa, aby ktoś z ekipy SW przeprowadził wywiad z Panem Konradem Węglewskim nt planów, prognoz i ewentualnych zmian w spółce? Bo w PR osoby związanej z emitentem na forum raczej z doświadczenia nie ma co liczyćBoo hoo! .

Na reszcie jakiś obrót na spółce...
Edytowany: 20 stycznia 2013 19:18

konrad weglewski
0
Wysłane: 20 stycznia 2013 22:53:48 przy kursie: 0,28 zł
Witam,
atutów bio-podlozy jest znacznie wiecej poza oczywistymi wymienionymi na tym forum atutami zwiazanymi z lepszą produktywnością, nalezy zwrocić uwage na ekologie te wlokniny mozna bowiem znowu wykorzystac do produkcji po okresie eksploatacji a także sa one biodegradowalne w przeciwienstwie do tych dzisiaj używanych, których proces utylizacji(wełna mineralna sięga setek lat).
Odpowiadając na kwestie czy wystarczy środków na wdrożenie tej technologii odpowiem, że spólka pozyskała inwestora w mojej osobie wiec ma juz zaplecze do realizacji projektów z grupy bio, obecnie trwają nasze analizy dotyczace optymalizacji modelu wdrożenia tych technologii do produkcji masowej wraz z doborem najefektywniejszego modelu finansowania tej inwestycji.

W razie jakichkolwiek dalszych pytań proszę pisać. Z przyjemnością zaglądam tutaj i chętnie odpowiem na Państwa pytania, gdyż sam jestem inwestorem i zależy mi na wiarygodnych informacjach z pierwszej ręki.

Spin
14
Wysłane: 21 stycznia 2013 00:15:23 przy kursie: 0,28 zł
Witam,

cieszę się, że znalazł Pan czas na dyskusję. Chciałem zadać dużo pytań, głownie gdzie, kiedy i za ile :), lecz postaram się sprecyzować i zaoszczędzić Pański i mój czas.

1. Ile czasu pochłonie owa analiza oraz, kiedy według Pańskiej oceny spółka będzie mogła zacząć produkcję na skalę masową?

2. Czy zarząd zamierza wydać prognozy na rok 2013/14? - czy jest to jeszcze zbyt wczesny etap aby publikować takie liczby?

3. Czy spółka pozyskuje bądź ma w swojej bazie, znaczących odbiorców jej przyszłych produktów na rynkach zagranicznych?

4. Czy spółka będzie się starać o kolejne dotacje?

Pytanie extra: Zakładam, że jest Pan powiązany ze spółką FG Doradcy, w czyje ręce wpadło 500.000 akcji serii H?

Pozdrawiam

konrad weglewski
0
Wysłane: 21 stycznia 2013 09:42:51 przy kursie: 0,31 zł
Witam,
1) jesli chodzi o produkcje masową, odpowiem tak produkcje zaczniemy w tym roku aczkolwiek wdrożenie masowe potrwa około 1-2 lat, obiecać mogę żew iecej o tm bedą Państwo mogli przeczytać a spółka na bieżąco będzie informować o swoich postępach (już wkrótce)
2)Nie jestem zwolennikiem wydawania prognoz w trakce wdrażania nowoczesnych technologii, ale wierze ze spolka bedzie corocznie poprawiac wyniki
3) Przy dzisiejszych trendach i biorąc pod uwagę parametry jakościowe i nowatorskość produktów po wykonaniu sondaży nie widzę tu problemów z sprzedażą produkcji
4) tak juz wkrótce o tym poinformujemy, jesteśmy jedna z nielicznych firm w Polsce która potrafi wyprodukować pełnowartościowy produkt z samych odpadów a to warto promować i warto wykorzystywać w kontekście dotacji

extra: nie jestem ale znam ta spólkę i myslę ze ona równiez dostrzega olbrzymi potencjał tej spolki

Pozdrawiam
Konrad Węglewski

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE GOLAB

1 2 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,587 sek.

mwakqmzo
bfvhvsxi
iutijvab
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cdqxaapc
wvgucjtu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat