PARTNER SERWISU
rohrgvng
58 59 60 61 62
111496
1
Wpisów: 47
Wysłane: 2 grudnia 2012 23:52:27 przy kursie: 0,04 zł
Tymczasem na B pojawiła się nowa wnikliwa analiza sporu z Epic:

Cytat:
Re: odliczanie do steama
Autor: ~nico [85.222.86.*], 2012-12-02 22:16
Czekamy na info od stem-a o wycofaniu gry z powodu naruszenia licencji, naprawdę wierzycie że to przejdzie? Pozew z Epic jest dla jaj?
Re: odliczanie do steama
Autor: ~was is das [83.27.27.*], 2012-12-02 22:29
Tak mysle ze dla jaj, a nie przyszlo ci do glowy ze oni tez chca zarobic na akcjach?uwazasz ze jak firma Hamerykanska to juz nie kiombinuje jak nasze hehe BŁAD.

Od siebie dodam że podobno Majka negocjuje z samym Danem Brownem prawa do wydania serii powieści sensacyjnych osadzonych w świecie AF. Robocze tytuły pierwszych dwóch powieści to „Zaginiony przelew” i „Cyfrowy Przekaz”.

Aktualnych i potencjalnych akcjonariuszy NGS informuje że powyższe jest wytworem mojej wyobraźni i nie stanowi rekomendacji w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych lub ich emitentów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).
Edytowany: 3 grudnia 2012 00:06

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 3 grudnia 2012 00:29:25 przy kursie: 0,04 zł
Podobno Google wchodzi w NGS-a, true story.

A gdyby tak Majka założył projekt na Kickstarterze? Zbiorą miliony!
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 3 grudnia 2012 09:43:32 przy kursie: 0,04 zł
my tu gadu-gadu a tu z rana dzisiaj prawie cała rada nadzorcza uciekła ze spółki składając rezygnacje scratch blackeye

...ale to też oczywiście doskonały pretekst do tłumaczenia że to takie zaniżanie przed odpałem... zawsze.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 3 grudnia 2012 09:43

damciu
0
Wpisów: 128
Wysłane: 3 grudnia 2012 10:07:08 przy kursie: 0,04 zł
Dokładnie Scarry, gruby wchodzi i są przetasowania na szczytach... :)

mathu
0
Wysłane: 3 grudnia 2012 10:25:11 przy kursie: 0,04 zł
Trzeba brać z prawej, bo zaraz odpał - przecież Rada nie będzie sypać po 3 gr.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

mathu
0
Wysłane: 3 grudnia 2012 10:37:44 przy kursie: 0,04 zł
Oddajmy głos wybitnym analitykom:

Cytat:
Akcji jest prawie 200 milinów prezes posiada zaledwie 25 milionów. Myslicie ze nie ma tu jakiegos grubasa który posiada wiekszy pakiet akcji i sie nie ujawnił? Napewno jest i to nie jeden i nie pozwoli sobie na wyjscie na takim poziomie wiec napewno bedzie podbitka wyzej zwłaszcza ze teraz tez ktos cały czas podbiera. sam prezes jak by chcial wywalic to podciagnie kurs w góre wiec nie ma sie co stresowac ja tam wziołem troche i nie martwie sie tym ze nie wyjde .

Cytat:
Dokładnie, oznacza że mądrale sprzedały akcje (raport) i teraz zrezygnowali - i będą mogli sobie odkupować po niskiej cenie bez zawiadomienia, a potem pohandlować jak ludzie :)

Cytat:
Czym się przejmujecie ,wychodzą ,mają akcje i muszę je rozdać ,tu jeszcze spekulacyjne zagranie będzie.

Cytat:
Kto według ciebie zebrał to wszystko co niby wyrzucono po 4gr ,policz sobie ile tego poszło.
Dziwna ta wasza ewakuacja,wystawiali po 4 a ktoś to kupował po co?

REKINY

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 3 grudnia 2012 18:12:20 przy kursie: 0,04 zł
"sam prezes jak by chcial wywalic to podciagnie kurs w góre"

1) Ktos chyba nie wierzy w prezesa bo nawet tytul pisze z malej litery binky
2) Jak wywalajac mozna podciagac kurs love4

Scarry
193
Wysłane: 3 grudnia 2012 18:28:04 przy kursie: 0,04 zł
@topfacet
w sumie nie ma co się doszukiwać logiki czy dystansu w wypowiedziach gości, którzy są często 3/4 albo i nawet 90% kasy w plecy. Co mają pisać widząc że się spółka totalnie wali? Wymyślają niestworzone teorie, liczą na cud.

Nauczka pierwsza - jak ktoś nie traktuje poważnie kontrahentów (a że Majka ma z tym kłopoty było już dużo wczesniej widać) czerwona pierwsza lampka już się powinna świecić inwestorom.

druga nauczka - jak ktoś rzuca na szalę los całej spółki opierając ją o jeden produkt, w produkcji którego nie ma żadnego doświadczenia - może jednak uważać a nie żyć marzeniami?

trzecia nauczka - widząc jak fatalny jest ten jeden produkt, który firma ostatecznie wypuszcza (a jest to bardzo proste do oceny) - realizować zysk/stratę, nie ma nad czym dumać. No spierdzielili. Ok.. kubeł zimnej wody i chodu.

czwarta - jak prezes zaczyna ewidentnie mijać się z prawdą, konfabulować w najlepszym razie, a komornik regularnie odwiedzać firmę - coż.... tu już nie powinno być na akcjach nikogo normalnego.

można dalej akcje trzymać, w sumie jest to jakieś doświadczenie brać udział w upadłości firmy (choć nie liczyłbym tutaj na upadłość układową).

w sumie może nie o kasę ale o ile doświadczenia są bogatsi akcjonariusze NicolasGames. Bujanie w obłokach sporo uczy.... hello2
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 3 grudnia 2012 18:32

fantom
0
Wpisów: 26
Wysłane: 3 grudnia 2012 20:29:57 przy kursie: 0,04 zł
store.steampowered.com/app/224...

A jednak jest, pytanie na jak długo.

Fantomas
0
Wpisów: 379
Wysłane: 3 grudnia 2012 21:00:43 przy kursie: 0,04 zł
3 członków RN zrezygnowało, gra na Steamie - spekulanci mają teraz pod co grać. Będzie znowu wysyp na bankierze mistrzów inwestowania.

mathu
0
Wysłane: 3 grudnia 2012 21:27:52 przy kursie: 0,04 zł
Raczej się to sprzedawać nie będzie:

steamcommunity.com/app/224420/...

Czekamy na wkroczenie ekipy z Bankiera, z pewnością z pomocą translatora Google uda im się naprostować te nieścisłości :D

kobieta z lasu
0
Wpisów: 38
Wysłane: 4 grudnia 2012 10:06:31 przy kursie: 0,04 zł
okrutnik z lasu napisał(a):
Witam szanownych. Panowie wybacza, za spora przerwe. Sprawy zawodowe zaabsorbowaly mnie do reszty.
Ale wracajac do NGS. Zaczne od tego, ze brak mi slow, rece mi opadly i chyba ostatecznie musze przyznac niektorym racje - prezes Majka to najzwyklejszy oszust. Chcialem tu bronic spolki, przede wszystkim ze wzgledu na pracownikow, potencjal gry (bardzo lubie sf) i szane, ktora miala po zmianie rady. Ale czas powiedziec stop. Jesli komus nie idzie ale sie stara to jedna sprawa (wydawalo mi sie, ze tak jest w przypadku NGS) ale jesli komus nie idzie bo oszukuje wszystkich do okola to juz zupelnie co innego.
Jak juz wiadomo EPIC wypowiedzial umowe w maju. W sierpniu byla wymiana rady, weszli ludzie ktorzy chcieli cos zmienic, pomoc prawnie, sprowadzic inwestora, wyciagnac spolke no i oczywiscie zarobic. Wyobrazcie sobie, ze prezio nic im o tym nie wspomnial. Cos nieprawdopodobnego - przychodza ludzie, ktorzy podaja reke, chca ci pomoc, wprowadzic inwestora, ktory wrzuci pare baniek, zaplaci dlugi i sfinansuje najblizsza przyszlosc a on ich oszukuje. Wyobrazacie sobie? Oszukiwac kogos kto chce cie wyciagnac z czarnej dupy. Dla mnie niepojete.
Nie bede juz wspominal o tym, ze niektorzy akcjonariusze rozmawiaja z prezesem i on kazdemu z nich mowi co innego, jakby nie zdawal sobie sprawy, ze oni rozmawiaja tez miedzy soba i wiedza, ze klamie.
Tlumaczenia tez sa dobre - bo sad/EPIC/komornik/etc. wysylali pisma na stary adres i ja nie wiedzialem. Jakbym slyszal 5letnie dziecko. Oczywiscie komunikatu o zmianie adresu spolki nie bylo, zapewne "zapomnial".
Co do platnosci z EPIC'iem to zostaly one uregulowane jednak oczywiscie dopiero po tym, jak sie zrobil dym w sadzie. Z tego co wiem to nie byly jakies gigantyczne, milionowe kwoty, gdyz EPIC bieze kase od sprzedanych sztuk (okolo 15-25%), a ze sprzedaz nie idzie w miliony to i koszty licencji nie byly srogie. Wiec pisanie o miliardach dolarow za UDK mozna wlozyc miedzy bajki.
NGS bedzie chcial ugody z EPICiem tak samo jak EPIC z Nicolasem. To sie bedzie dzialo teraz na dniach. EPIC wiecej skorzysta z tego jak Afterfall wejdzie na Steam niz z tego, ze wbija NGS gwozdz do trumny i oni o tym doskonale wiedza, wiec kwestia ugody i nowej umowy jest raczej pewna. Natomiast cala ta sytuacja bardzo wstrzasnela ludzmi przychylnymi spolce. Chyba tylko Gozdziu dalej wyznaje racje prezesa. Ja juz nie, bo widzialem to co widzialem, bo wiem to co wiem.
Jednak mimo wszystko jestem optymista jesli chodzi o Steam. W Polandii sie nie spodobal ale rzesza zwolennikow tej gry na greenlight nawet mnie pozytywnie dziwi bo jest ich ponad 180 tysiecy. Wiec nawet jesli polowa czy 30% ich kupi to i tak bedzie sukces. Na prawde, ta gra nie jest taka zla, fabularnie jest bardzo ok, tylko prezes nie nadaje sie do zarzadzania firma i przepuscicl kase zamiast zrobic ja porzadnie.

Inna sprawa jest za to fakt, ze ktos wyniuchal ten pozew w stanach w blyskawicznym tepie. Niby, ze siedzi calymi dniami w necie i co 5 minut wpisuje w google "NGS vs jakastamfirma"? Nie sadze.

Do slabego obrazu calosci mozna jeszcze dorzucic jakiegos czlowieczka, ktory zamowil artykul na gadzetomani.pl, siedzi calymi dniami w necie i chce wszystkich przestraszyc. Nie zdaje sobie sprawy, ze jesli spolka padnie to najbardziej dostana pracownicy i akcjonariusze. No ale to juz taka polska natura - sam nie mam to inni tez nie. Eh

Koncze ten przydlugi post. Sytuacja jest kiepska ale do uratowania. Mam nadzieje, na prawde mam nadzieje, ze Afterfall sie dobrze sprzeda na Steam, ludzie dostana swoje zalegle pieniadze, ktore im sie naleza, wyznawcy odrobia straty a rada nadzorcza odsunie prezesa od zarzadzania firma. Niech on sobie pilnuje robienia gier ale od biznesu niech sie trzyma z daleka. Czego wszystkim zycze. Moze spotkamy sie na koljenym bankrucie z branzy czyli Citi Interactive. W tym kraju chyba tylko Techland i CD Projekt potrafia ogarnac ten biznes i tworzyc hiciory na skale swiatowa.

Pozdrawiam

Ps. Nie mam nic wspolnego z osoba o nicku "kobieta z lasu", nie wiem kim jest i czemu poczepila sie pod moj nick. Jesli mialo byc zabawnie to sie nie udalo.

1. Zgadzam się nic nie mamy wspólnego i nie podpinam się pod Ciebie- to nic stary jak świat - po prostu mieszkam w lesie:)Dancing
2. Popieram Twoja wypowiedź i również jestem optymistycznie nastawiona do STEAMAngel
3. W końcu jak spółce by się udało to pracownicy odzyskają swoją kasę.Angel

WSZYSTKIM ŻYCZĘ
WESOŁYCH ŚWIĄT I BOGATEGO MIKOŁAJA oraz wspaniałego humoru i spokoju w te nadchodzące dni.

„Dzisiaj bogactwem jest informacja. Osoba, która posiada informację, będącą najbardziej na czasie, posiada majątek.” a "Każdą klęskę próbowałem zawsze zmienić w okazję".Johna D. Rockefellera:

Drżyj, gdy inni są zachłanni. Bądź zachłanny, gdy inni drżą. kto to powiedział?

sebosoft
0
Wpisów: 18
Wysłane: 5 grudnia 2012 15:19:08 przy kursie: 0,04 zł
Majka ma 13% akcji?

mathu
0
Wysłane: 5 grudnia 2012 15:27:01 przy kursie: 0,04 zł
Opłacone czy za zobowiązania? :)))))))))))

Nie rozumiesz, że to amunicja do wywalenia w rynek?

Scarry
193
Wysłane: 5 grudnia 2012 15:48:15 przy kursie: 0,04 zł
sebosoft napisał(a):
Majka ma 13% akcji?

właściciele takich śmieciuszków obejmują uchwalone przez samych siebie emisje w celu pokrycia wirtualnych swoich zobowiązań wobec siebie samego (bo wobec kogo, jak firma liczy jedną osobę?).

ogólnie pełny kabaret dla wytrzymałych psychicznie osób, które lubią tracić kase blackeye
Edytowany: 5 grudnia 2012 15:52

mathu
0
Wysłane: 11 grudnia 2012 19:20:16 przy kursie: 0,04 zł
Taka wesolutka koncepcja, wyobraźmy sobie, że prezes całą kasę z emisji (jakieś 10 mln) pakował na lokaty 5%. Ile w tym momencie powinien wynosić kurs? Jakie byłoby C/Z?

Smutne, prawda? Uświadamia, co kupują naiwniacy.
Edytowany: 11 grudnia 2012 19:20

Dr Acula
0
Wpisów: 99
Wysłane: 11 grudnia 2012 21:59:48 przy kursie: 0,04 zł
czy na lokaty to nie wiem ale podobno grał na giełdzie za tą kasę
coś nawet na stockwatchu pisali o tym

mathu
0
Wysłane: 13 grudnia 2012 21:32:17 przy kursie: 0,04 zł
Na B. ktoś dobrze wyczaił, że prezes zarejestrował na walnym znacznie mniej akcji, niż oficjalnie podaje. Czyli już wiadomo kto zrzucał po 4 gr.

kobieta z lasu
0
Wysłane: 19 grudnia 2012 11:40:39 przy kursie: 0,04 zł
mathu napisał(a):
Czyli już wiadomo kto zrzucał po 4 gr.

Po pierwsze nie wprowadzaj ludzi w błąd- fakt jest , że na walnym Majka nie zarejestrował 13% akcji jednak nie znaczy to, że to on sypał.
2. Nie masz na to dowodów - Liar
3. Można również przypuszczać iż prezes specjalnie nie rejestrował akcji na walnym by co niektórzy nie wiedzieli o co chodzi itp...
4. Gdyby sprzedawał to musiałby już wszystkich poinformować.
WSZYSTKIM ŻYCZĘ
WESOŁYCH ŚWIĄT I BOGATEGO MIKOŁAJA oraz wspaniałego humoru i spokoju w te nadchodzące dni.

„Dzisiaj bogactwem jest informacja. Osoba, która posiada informację, będącą najbardziej na czasie, posiada majątek.” a "Każdą klęskę próbowałem zawsze zmienić w okazję".Johna D. Rockefellera:

kobieta z lasu
0
Wysłane: 19 grudnia 2012 11:44:36 przy kursie: 0,04 zł
mathu napisał(a):
Opłacone czy za zobowiązania? :)))))))))))

Nie rozumiesz, że to amunicja do wywalenia w rynek?

Pytanie - skąd wieszEh? ?
Można również przypuszczać , że nie jest to amunicja do wywalenia na rynek:) przynajmniej nie teraz :)
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

58 59 60 61 62

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,436 sek.

bcyunetm
ytvgrwiu
rfmltnih
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ueupdrwa
tfuikzqq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat