PARTNER SERWISU
jeraxyel
111496

111496

Ostatnie 10 wpisów
Cytat:
Ja natomiast zgadzam się z kunojem odnośnie skupu, skup zmniejsza FF czyli ogranicza w jakimś stopniu cyrki na kursie.

Czyli wg. Was łatwiej jest bujać kursem na spółce z 99% FF niż na spółce z 1%FF?

Scarry napisał(a):
tak na marginesie to coś juz ze dwa lata mijają jak firma nie umie doliczyć się sprzedanych kopii niszowego Deadfalla.... choć solennie obiecywano rozliczenie z pierwszym kwartałem 2015.

Typowe. Dużo hałasu w obietnicach, potem kompromitująca cisza.

a raport... kto by się tam przejmował akcjonariuszami... lepiej pokrzyczeć parę haseł: GetEven! (wszyscy urrrrra), REality51! (urrrraaa )..... już za rok, dwa albo trzy.

Tak trzy lata temu Scarry podsumował ówczesny "etap rozwoju" Spółki.

Doczekaliśmy się etapu: WW3. Urrrrraa!

ElaS napisał(a):
Sprzedaż 200k kopii ( wynik Get Even x 1.5)

Było jakieś oficjalne info dotyczące ilości sprzedaży Get Even? Pytam poważnie.

@Baks
Jakie % sprzedaży? Na moje laickie oko to są pozycje na liście top sellers ale moje paczenie może wypaczają ‰

@ anty_teresa
Myśleliście (ekipa SW) może nad sprzedażą omówień pojedynczych raportów?

Kod:
mod: nie ma i nie będzie takiej opcji

@lelo-pakero
Cytat:
Mam nadzieję, że jednak dostrzegasz różnicę między bezczelnym wywalaniem w rynek, a sprzedażą pakietową - do instytucji finansowej.

Skąd wiesz, że te wywalone akcje nabyła instytucja finansowa? Gdyby nawet nabyła je instytucja finansowa to komuś je musi dalej wywalić. Kto lepiej te akcje potrafi wycenić - ja, Ty, inny Kowalski czy może aktualnie wywalający?

Rockq napisał:
Cytat:
Na potrzeby konsol temat TWoM można było rozbudować na wiele różnych sposobów, w wielu różnych kierunkach, tak by przyciągnąć zainteresowanie typowego gracza konsolowego.

Na jakie inne sposoby rozbudowałbyś TWoM?

Cytat:
Mam wrażenie, że to przedstawianie konsolowej wersji gry jako symulatora wychowania dziecka w wojnie, głodzie i chłodzie może mocno ograniczyć grono potencjalnych odbiorców i uczynić z wersji „The Little Ones” produkt niszowy.

Gra od początku była skierowana do nieco zawężonego grona odbiorców i ryzyko się opłaciło. Posiadanie dzieci wcale nie jest czymś niszowym więc chyba dzieci w grze nie powinny tej grupy zniechęcić.

@topfacet

Nicolas Games kiedyś zanęcał komunikatami o przygotowaniach do ekranizacji gier AI i Arena Morte. Podpisał też porozumienie z Uniwersytetem Śląskim w Katowicach, w zakresie współpracy przy tworzeniu i prowadzeniu nowych kierunków studiów.
Komunikaty typu byliśmy tu, jedziemy tam (zawierające zero konkretów)do niczego nie zobowiązują, nic nie kosztują a "wrażenie" na naiwnych jakoś zawsze zrobią.

Tymczasem altruista wyprzedaje akcje "za bezcen"

gielda.onet.pl/nicolas-games-s...
Cytat:

Pana Tomasz Majki o sprzedaży 4.800.000 akcji w trakcie sesji na rynku NewConnect w cenie 0,01. W informacji Pan Tomasz Majka poinformował, o przeznaczeniu uzyskanych środków na udzielenie pożyczki Spółce przeznaczonej na sfinansowanie ostatecnego zakończenia procesu produkcji przed premierą Afterfall Reconquest na platformie Steam w ramch "wczesnego dostepu".

Tymczasem na B pojawiła się nowa wnikliwa analiza sporu z Epic:

Cytat:
Re: odliczanie do steama
Autor: ~nico [85.222.86.*], 2012-12-02 22:16
Czekamy na info od stem-a o wycofaniu gry z powodu naruszenia licencji, naprawdę wierzycie że to przejdzie? Pozew z Epic jest dla jaj?
Re: odliczanie do steama
Autor: ~was is das [83.27.27.*], 2012-12-02 22:29
Tak mysle ze dla jaj, a nie przyszlo ci do glowy ze oni tez chca zarobic na akcjach?uwazasz ze jak firma Hamerykanska to juz nie kiombinuje jak nasze hehe BŁAD.

Od siebie dodam że podobno Majka negocjuje z samym Danem Brownem prawa do wydania serii powieści sensacyjnych osadzonych w świecie AF. Robocze tytuły pierwszych dwóch powieści to „Zaginiony przelew” i „Cyfrowy Przekaz”.

Aktualnych i potencjalnych akcjonariuszy NGS informuje że powyższe jest wytworem mojej wyobraźni i nie stanowi rekomendacji w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych lub ich emitentów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Jeden z użytkowników forum B znalazł ciekawy wątek dotyczący podejścia NGS do płatności swoim podwykonawcom, czasy zamierzchłe bo rok 2008. Widać że prezes sztukę wykonywania przelewów widmo szlifuje już od dobrych 4 lat.

www.max3d.pl/forum/showthread....

Cytat:
Prawdę powiedziawszy myślałem ze już wyrosłem z fazy dobierania niewłaściwych klientów - a tu taka niemiła niespodzianka... ale po kolei

Kilka miesięcy temu (na przełomie września i października 2008) wykonałem ilustracje do rodzimego projektu gry w temacie (można znaleźć ją w mojej teczce), na początku wszystko było ok, no problemo, całkiem szybko dostałem umowę i... tu się zaczęły schody. A właściwie jeden wielki :/ Na umowie był jakiś obcy numer konta bankowego - ale myślę sobie spoko, każdy może się pomylić. Poprosiłem o korektę, umowa miała być poprawiona i odesłana do mnie i .... i tak czekam już szósty miesiąc... nikt nie odpowiada na moje miale, oficjalna strona nie żyje, próbowałem się nawet przez forum nasze z kimś skontaktować - nic. Zero umowy, zero pieniędzy za ilustracje...

Pierwszy raz od kilku freelancowych lat mi się zdarza taka olewka ze strony klienta. Były czasem opóźnienia w płatnościach, księgowa zawaliła czy coś, ale z każdym pracodawcą czy to tu w Polsce czy za granicą w końcu się dogadywałem i otrzymywałem zapłatę. Z każdym prócz producenta AfterFAILa. No aż mi szkoda ze trafiło akurat na ta gre, tym bardziej ze kibicowałem jej od ładnych paru lat ...

Nie wiem co się dzieje z tym projektem ani z ludźmi go tworzącymi i prawdę powiedziawszy mało mnie to obchodzi, bo to nie ja powinienem latać za klientem przez pół roku - ja wywiązałem się ze swojej części umowy, spodziewałem się minimum profesjonalizmu po stronie producenta gry. Widocznie go przeceniłem.
Niech ten post będzie ostrzeżeniem dla ludzi którzy współpracują / będą współpracować przy tworzeniu tej gry. Radzę dwa razy się zastanowić. A jak ktoś ma kontakt z producentem AfterFAILa niech mu przekaże ze jestem w trzecim trymestrze oczekiwania na umowę i zapłatę za ilustracje -___-

Autor nie mógł doprosić się o zapłatę za wykonanie tej ilustracji www.digart.pl/zoom/2760099/Wha...

Na trzeciej stronie pojawia się wpis o przelewach widmo z poczatku mojego postu.

Cytat:
Nie wiem jak Omen, ale przez ostatnie 6-8 miesięcy jak jeszcze (sporadycznie) udawało mi się dodzwonić to zawsze słyszałem ten sam tekst "już się wszystko dziś załatwia", "już jutro idzie przelew" itp. Więc powód "zaniedbanie" wkładam między bajki.
Spędziłem nad AF ponad 3 lata i mam spory sentyment do projektu, osób w teamie (których mi w tych okolicznościach po prostu szkoda), ale nie przełożę tego na całkowitą taryfę ulgową dla producenta. Po prostu wszystko ma swoje granice.

EDIT:
i przepraszam Omen za to podczepienie się pod wątek, ale ja bym go nie założył :)

@mathu a czy Ty nie zbierałeś akcji NGS przed odpałem?

kliknij, aby powiększyć

Przepraszam za offtop ale już tyle zostało napisane o "etyce w biznesie" jaMajki że chyba tylko humorem można z nim walczyć. Wiem że post nie wnosi niczego merytorycznego ale to co się dzieje na tej spółce i na B to już komedia.
Usłyszeć w TV odpowiedź prezesa na pytanie kiedy został wykonany przelew:
"słucham... słucham... nie słyszę" bezcenne...

@Scarry
Po prostu najłatwiej buja się czymś bez fundamentów.

Jak dojdzie do 20 gr za papier to Pan Tomasz wyjmie asa z rękawa i puści info o upadłości z możliwością zawarcia układu i zaczną się na kursie hulanki w kierunku mainland GPW.
Po takim info 30% murowane i wejście na główny Angel

@sebosoft
Za pół roku czekamy na drugi wpis.

Cytat:
A jesli uwazasz, ze informacja o tym czy prezes spolki stojacej na krawedzi bankructwa ma akcje czy sie ich pozbyl, jest nieistotna pierdola to soooorrrry ale takie stwierdzenie jest uber farmazonem z kosmosu. Jakby prezio wywalil te swoje niecale 10 baniek, ktore ma to tu bylby zjazd do 1 grosza w gora dwa dni.

Czyli uważasz że majka wierzy w sukces? Po co ma sprzedawać akcje skoro stanowią one swoiste ubezpieczenie jego działalności, pozwalającej mu od dobrych kilku lat czerpać zyski wielokrotnie większe od sprzedaży ów walorów, poza tym dzisiaj sprzedaż tych akcji zachowując obowiązek informacyjny jest po prostu niemożliwa. Lepiej sztucznie podtrzymywać przy życiu firmę i brać prezesowską pensję niż zwinąć interes i ustawić się w kolejce przy pośredniaku.

Cytat:
Kazdy wie, ze albo bedzie steam i xbox albo bedzie zwijanie interesu. Wiec zamiast tu moralizowac moze lepiej warto nieco pomoc bo wlasnie dzisiaj ruszyl greenlight -> steamcommunity.com/sharedfiles...
Dajcie lapke w gore :)

Obawiam się że nawet jeżeli nie będzie xboxa to nie przeszkodzi majce składać kolejnych obietnic. Zapewne prędzej czy później będzie scalenie i dalsze obsuwanie się kursu, po drodze jakaś emisja i tak w koło Macieju do czasu aż zabraknie naiwnych inwestorów i spekulantów chętnych do nabycia tej makulatury. Co do moralizowania to od tego właśnie są fora a prezesi od działania. majka zebrał z rynku wystarczają ilość pieniędzy żeby ta gra już dwa razy była wydana na xboxa,SPS i sprzedawana na steamie.

Cytat:
Dzisiaj to bylo raczej przewalanie z wora do wora. Ktos mial ustawione pakietowe zlecenie i gdy tylko 3 grochy zostaly skupione od razu pojawialo sie nowych kilka tysi na sprzedaz. No albo przypadkowo popyt pojawil sie dokladnie w tym czasie , w ktorym podaz. Na pewno nie sprzedawal nikt z nowej rady ani prezes. Jesli ktos z nich dokupil to pojawi sie info.

Czemu służy to trwające od lat przewalanie z wora do wora? Prezes przy ostatnim podwyższeniu kapitału i zwołaniu WZ pokazał co myśli o obowiązkach informacyjnych. Skąd ta pewność że nikt z insiderów nie sprzedaje?
Teraz nawet nie mają potrzeby sprzedawać bo stratę na akcjach zapewne kompensują wynagrodzeniem jakie przysługuje członkom rady nadzorczej.

Okrutnik „Tylko głupiec nie ma wątpliwości”

Tym czasem dzisiaj pojawił się obrót , zawistni kłamcy powiedzieliby że byliśmy świadkami spadków na dosyć wysokich jak na ostatni czas obrotach, dobrze poinformowani bankierzy że to kolejne wyleszczanie i odbieranie papieru ulicy pod wystrzał. Bardziej powściągliwi optymiści że to konsolidacja i ostatnie uklepywanie dna, których już było bez liku.
Okrutnik a Ty jak oceniasz dzisiejszą sesję?

Podobno jest wybrany nowy zarząd, odrzucony resplit i odrzucona możliwość podwyższenie kapitału, prawie gotowy X-Box, czyli same pozytywne informacje a kurs jakoś specjalnie nie dyskontuje nadchodzącego wielkimi krokami sukcesu komercyjnego? NGS to taki ciekawy przykład spółki opartej na plotce o przyszłych sukcesach, sporo osób chętnie ją kupuje tylko później nie mogą sprzedać faktów. Sądząc po obrotach po walnym sytuacja w NGS jakoś specjalnie nie uległa zmianie.

@scarry Pojawiają się nowi ponieważ to już tuż tuż… już za rogiem czeka tym razem prawie gotowy do certyfikacji X-Box a tuż za następnym rokiem czeka sukces wersji X-Boxowej. Już mamy przecież potencjalnych 3 wydawców. Za miesiąc oddadzą to cacko do certyfikacji (i to bez kolejnej emisji, ze środków posiadanych przez spółkę i ze środków z 2 wcześniejszych emisji), później oczywiście pomyślny proces certyfikacji i premiera już na jesieni, czyli być może już 23 września w czasie równonocy jesiennej a na pewno do 22 grudnia.
Petrol od ponad roku dokopuje się do ropy, VENO już od 2013 zacznie sprzedawać 60 superaut rocznie a NGS na jesień wyda AI na X-Box.

Ciekawy jestem czy a bardziej kiedy Mości Pan Prezes Tomasz Majka w ramach jeszcze większego cięcia kosztów operacyjnych przeniesie biuro w chmurkę + skrytka pocztowa hello1
Moim skromnym zdaniem nie zapomni o ulicy, którą w dalszym ciągu będzie karmił nowymi emisjami skierowanymi do wierzycieli i nowo powstałych podmiotów zwanymi przez niego Liar i „bankierów” anonimowymi inwestorami a nawet anonimowymi inwestorami branżowymi.
Prezes przy ostatniej emisji akcji (bodajże serii L) o której raczył poinformować z miesięcznym opóźnieniem pokazał że podwyższenie kapitału zakładowego spółki w graniach kapitału docelowego o niespełna 5 % (500 000 zł) nie zaspokoi roszczeń wierzycieli i jego potrzeb dla tego zamierza upoważnić siebie do podwyższenia kapitału zakładowego spółki w graniach kapitału docelowego o bagatela 75 % obecnej wartości. Może miesiąc po ZWZ raczy poinformować że dodrukował 1.400.000 akcji o wartości nominalnej 5 zł (na dzisiejsze 150.000.000 o nominale 0,05 zł).
Pytaniem otwartym pozostaje ile jeszcze NGS pociągnie na NC.

PS. czasy płynności akcji NGS odeszły do lamusa (nie licząc płynnego zjazdu, którego moim skromnym zdaniem doświadczą akcjonariusze w przypadki scalenia akcji)

Cytat:
– Stwierdzam, że głosowanie, które tu się odbywa w poważnych instytucjach, uważane byłoby za nieważne. Są trzy metody głosowania. Pierwsza przez aplauz. Znaczy, że wszyscy głosują. Druga metoda... Kulkami. Są kulki czarne i czerwone, które otrzymuje każdy głosujący... Yyyy... Przepraszam białe i czarne, które otrzymuje każdy głosujący... Czarna za – lub odwrotnie: czarna za... Yyyy... Czarna przeciw – biała za lub odwrotnie. Jest trzecia metoda przez podniesienie rąk. Ta metoda jest najdoskonalsza.
– No świetnie, ale jaką metodą wybierzemy metodę głosowania?

Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać.

@Scarry

NGS następnego dnia (16-05-2012) skorygował raport:

Cytat:
Zarząd NICOLAS GAMES SA przekazuje korektę raportu kwartalnego za I kwartał 2012 roku, który zawierał omyłkę pisarską dotycząca wartości kapitałów własnych spółki na dzień 31.03.2012 r. Prawidłowa wartość kapitałów własnych spółki na koniec I kwartału 2012 roku wynosi 12 576 122,22 PLN.

www.newconnect.pl/?page=1045&a...

A co dzieje się w tej spółce (raportach) z kapitałem zakładowym?
Na koniec IV kwartału 2011 r wynosił on 9.399.367,00zł. W raporcie za I kwartał 2012 wynosi on 9.399,376,00zł czyli zwiększył się o całe 9 zł, słownie: dziewięć złotych mimo że:

Cytat:
Zarząd Nicolas Games S.A. informuje, iż w dniu 7 lutego 2012 roku otrzymał informację o dokonaniu przez Sąd Rejonowy Katowice-Wschód w Katowicach Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego wpisu podwyższenia kapitału zakładowego Spółki. Kapitał zakładowy został podwyższony o kwotę 1.566.307,05 złotych poprzez emisję akcji serii L o wartości nominalnej 0,05 złotych każda.

www.newconnect.pl/?page=raport...

Nie ukrywam że nie jestem znawcą KSH ale czy wysokość kapitału zakładowego na koniec I kwartału 2012r nie powinna wynosić 10.965.674,05 zł?
Czy emisja akcji serii L w wyniku której spółka pozyskała 4.698.921,15 zł nie powinna w istotny sposób wpłynąć na wysokość kapitałów własnych w raporcie za I kwartał 2012?
Proszę bardziej ogarniętych o odniesienie do powyższego zdania.

AI jest jak koń - nie warto się z nim kopać 3some
Skoro już porównujemy AI do konia to czy Prezes Majka może być dżokejem?

No ja nie wiem czy ten Majka jajka sobie robi czy jedynie cierpi na indolencję umysłową. Co raport to jak nie przesuwa to błędy. Raport za 2010 r opublikuje ponad rok temu?
Może to jest ta nowa jakość komunikacji z akcjonariatem.

Scarry napisał(a):
Cytat:

btw: 130k to jest miesiąc kosztów dla 20 osobowej firmy? Jakoś tak albo nawet i nie. Gdyby nie mieli długów oczywiście.

Przepraszam że się zapytam, gdzie podziało się 469kk z ostatniej altruistycznej emisji z PP po 15 gr?
Przeżarli to w niecałe pół roku?
Ile osób (informatyków, programistów) zostanie w firmie?
Jaki będzie stosunek ilościowy zarządu do ww. osób?
Na moje oko będzie to przypominało obraz z robót drogowych gdzie trzech się paczy jak jeden z łopatą zasuwa (pod warunkiem że przynajmniej jeden w NGS będzie zasuwał).

Dr Acula napisał(a):
Cytat:
tutaj tytuły robocze są bardziej pozorowaniem działania i pożywką dla obecnych oraz zanętą dla potencjalnych akcjonariuszy

możesz to bardziej rozwinąć ?
jaki projekt NGS o jakimkolwiek tytule roboczym nie został zrealizowany ?
proszę o konkretne przykłady

Dr Acula proszę przestań zaklinać rzeczywistość, zerknij na stronę domową NGS
http://www.nicolasgames.pl/#/games

Swego czasu jak była któraś tam emisja kierowana pod GOA na przejęcie Frontline całe poczytne forum na B aż huczało o takiej grze Arena Morte, którą wespół z NGS mieli dokończyć. Ówczesna gawiedź widziała na horyzoncie 1 PLN i parkiet główny w perspektywie kwartału. Dzisiaj po tych planach (Arena Morte) nie ma nawet śladu na stronie NGS.

W branży może jest to regułą ale ta spółka jest wyjątkiem od reguły, tutaj tytuły robocze są bardziej pozorowaniem działania i pożywką dla obecnych oraz zanętą dla potencjalnych akcjonariuszy. Ogólnie do czasu publikacji wyników za 1 Q 2012 nie ma o czym debatować. Po wynikach zapewne usłyszymy że „prawdziwe” wyniki zobaczymy po 2 Q 2012 a żniwa zaczną się po debiucie na XBOXA czyli „potwierdzone” w wynikach najprawdopodobniej w 2013r.

PS blisko pół roku od premiery AF wciąż nic nie wiadomo o poziomie sprzedaży

Cytat:
Cytat:
Uważam, że przyszłość mają. Spadli tak nisko, że może byc tylko lepiej i niby wszsytko idze w dobym kierunku.

Walu-osp na teorii domorosłych inwestorów "tak nisko, że niżej nie spadnie" już nie jeden się przejechał i jeszcze przejedzie.
Niby wszystko w porządku jest chyba tylko wg. Tomasza Majki i marzących o przejściu NGS na główny parkiet.

Cytat:
myślę że sporo osób wchodzących na to forum nie skończyło jeszcze grać albo dopiero zagra w grę dlatego nie widzę powodu dla którego mielibyśmy im psuć zabawę - jeśli koniecznie zależy Ci na mojej opinii na temat zakończenia gry to mogę przesłać Ci ją w formie prywatnej wiadomości

Tak Acula bo StockWatch to jeden z poczytniejszych serwisów o grach w Polsce a wątek o NGS to prawdziwy elementarz każdego fana cyfrowej rozrywki Angel Twoja powyższa wypowiedź pokazuje chyba pod kogo od początku robiony był AI. Może przy okazji publikacji wyników sprzedaży w Polsce poznamy siłę nabywczą akcjonariatu, który już nie raz udowodnił że potrafi kupować hello1
Acula przepraszam za powyższą wycieczkę personalną ale twoja aktywność prowokuje do "merytorycznej" dyskusji.

Ta Spółka to w ogóle jakieś jedno wielkie nieporozumienie, już nawet nie chodzi mi tutaj o "działalność operacyjną" ale o elementarny profesjonalizm. Polecam ich stronę internetową
http://nicolasgames.pl/#/homePage.
Ze strony tej można dowiedzieć się o istnieniu tzw. grupy kapitałowej http://nicolasgames.pl/#/about_us czyli Nicolas Games S.A. i Frontline Sp. z o.o. (wg. wspomnianej strony posiadają 100% przejętego 12-01-2011 studia z Bydgoszczy)

http://nicolasgames.pl/#/games tutaj możemy dowiedzieć się nieco o "planie wydawniczym". Informacje aktualizowane z prędkością błyskawicy, można się dowiedzieć między innymi o "finalizacji AI na PC z premierą w Q4. Znajdziemy tam też link do niedziałającej strony flagowego produktu.

Jaki prezes takie due diligence Angel Teraz przynajmniej Pan Majka będzie miał wymówkę do kolejnego przesunięcia "premiery" AI na platformy PS3 oraz XBOX bo z tego co pamiętam przejęcie Frontline miało na celu między innymi zdobycie licencji na wspomniane platformy.
Kolejny raz pieniądze z emisji ulotniły się jak kamfora, pozostał FF z syndromem bitej żony ślepo wierzący w bajki Pana Majki.

@quest obrót mierzony jest w PLN. Idąc dalej twoim tokiem rozumowania możemy dotrzeć do granicy absurdu - weźmy cenę za akcję 700 zł (przecież po tyle kiedyś chodziły) i będziemy mieli ponad cztery miliardy PLN teoretycznego obrotu Angel

pomijam w dywagacjach zmieniająca się w czasie liczbę akcji

Tak, Trzej Mędrcy uratują kurs. Jeden rodak - podobno ryży, drugi Cypryjczyk a trzeci zapewne nadciągnie z Kazachstanu a wszystko aby peTrol rósł w siłę a ulicy żyło się dostatniej 3some

@siekoo
irfy rzeczywiście wymiata.

Ciekawie co stanęło na przeszkodzie aby odbyła się jedna transakcja pakietowa na 7%?

@Dr Acula zdefiniuj pojęcie obiektywizmu po czym odnieś je do swojej oceny gry. Abstrahując już od samej gry, zła czy dobra - dla giełdy liczy się głównie sprzedaż. Jaka będzie czas pokaże - sądząc po dotychczasowej akcji marketingowej i powściągliwości Majki co do chwalenia się dotychczasową sprzedażą hitem chyba nie jest. Czy ktoś już dzisiaj ponad miesiąc po premierze czeka z niecierpliwością na wersje konsolowe? Profesjonalizm Majki też chyba nie zachęca do inwestowania w NGS. Spółka jak na NC dobra tylko ze względu na płynność i wahania kursu - dobra do spekulacji ale inwestowanie to nie tutaj.

PS szczęśliwego 2012, dla akcjonariuszy wysokiej sprzedaży mimo całej niechęci do dotychczasowego postępowania Majki i rodzinki.

Qguar to że dopiero teraz wcale nie jest dziwne, miesięczna obsuwa to jak na NGS całkiem szybko. Na pociąg im się przecież nie spieszy.

Berni to co zazwyczaj padało z ust Prezesa Majki na ogół nie miało wiele wspólnego z późniejszą rzeczywistością ale mniejsza może o to.
Napisałeś że 200k sprzedanych gier zwróci koszt produkcji (15 000 000 / 200 000 = 75). Zakładasz że ze sprzedanej gry 75 zł trafia na konto NGS?
Wczoraj w Carrefourze kupiłem Wiedźmina 2 za 49,90 ile z tego twoim zdaniem trafi na rachunek CDP RED?

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 4 lipca 2021 21:36:18
Liczba wpisów: 47
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,419 sek.

bbxrjtcr
xjkumfco
stmfuhys
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kyhsgdkq
lbjnqvoe
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat