PARTNER SERWISU
kwlcjqxz
62 63 64 65 66
Passenger
0
Wpisów: 112
Wysłane: 11 marca 2013 19:33:02 przy kursie: 1,99 zł
Czekałem na zakończenie sesji i aktualizuję wykres kursu, ostatnie tygodnie to z jednej strony uspokojenie sytuacji, a z drugiej zawiedzione nadzieje akcjonariuszy na szybkie zyski. Dla mnie w ostatnich notowaniach ważne było, że kurs zachowuje się coraz bardziej "przewidywalnie" tzn. gdzieś mieści się w ramach analizy technicznej, co przy spółkach o tak małej płynności jest rzadko spotykane.

Sygnał sprzedaży pojawił się 25 lutego po dotknięciu linii długoterminowego trendu spadkowego i krótkoterminowego trendu wzrostowego (okolice 2,4 zł strzałka w dół). To było info o umowie z Wieliczką, jednak nie starczyło żeby ewidentnie zmienić obraz spółki (za duże długi z 2012r., żeby wystartować dynamicznie do góry).

Dzisiaj dzień zaczął się od spadku, ale gdy kurs dotarł do 1,9zł (opór, dolna linia trendu i zbliżenie się do SMA 45 i SMA 100), pojawił się popyt. Sygnał AT, stał się sygnałem kupna, co dobrze rokuje dla analiz na przyszłość. Brak niestety potwierdzenia w oscylatorach (szczególnie MACD).

Tak, więc czekamy, na kolejne komunikaty i obserwujemy kanał wzrostowy i linię oporu długoterminowego.

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 11 marca 2013 19:49

High-Tech
0
Wpisów: 176
Wysłane: 19 marca 2013 16:23:46 przy kursie: 1,95 zł
Pytania i odpowiedzi z Akcji Inwestor z PB:
Cytat:
1.Czy kontrakt z muzeum w Hongkongu był rozliczony w IVQ 2012,czy jednak rozliczenie będzie dopiero w IQ b.r. skoro projekt zakończono pod koniec stycznia?
2.Cieszy ostatnia umowa z Alvasaet'em,bo to kolejna z kierunku wschodniego.Z którego kierunku spodziewacie się Państwo w najbl.czasie kolejnych zagranicznych zleceń-czy dalej z kierunku wschodniego,czy z kierunku amerykańskiego?
3.Bardzo dobrą informacją jest umowa z Wieliczką,bo jest ona dużej wartości.Kiedy w raportach finansowych będziemy widzieć pierwsze wpływy z realizacji kontraktu,czy w II kwartale, czy może nawet jakąś drobną część w IQ...?
4.Jakie łączne wpływy są z wersji licencyjnej Quazar 3D do dnia dzisiejszego?
5.Szkoda,że na stronie Quazar.com nie ma od dawna żadnych nowych wiadomości,dlaczego skoro sprzedaż Quazara jakoś sie rozkręca...?
6.W artykule w PB "Arabskie Partnerstwo" mówicie Państwo o negocjowaniu kontraktu z Saudi Aramco na kwotę 2mln USD, kiedy spodziewacie się sfinalizowania tematu?

1.Przychody z tytułu realizacji projektu dla Hong Kong Maritime Museum zostaną ujęte w przychodach I kwartału 2013 roku.
2.Konsekwentnie realizujemy obraną strategię globalnego rozwoju działalności Grupy i3D, czego efektem są m.in. pozyskane w ostatnim czasie zlecenia na rynkach azjatyckich. Poszukujemy odbiorców naszych produktów i usług na całym świecie, w tym także w Azji, a dzięki bardzo dobrze rozwijającej się współpracy z Alwasaet negocjujemy obecnie kolejne kontrakty z potencjalnymi klientami na Bliskim Wschodzie, licząc na ich finalizację w najbliższych miesiącach. Cały czas prowadzone są także rozmowy dotyczące kontraktów na rynku USA, który nadal pozostaje dla nas strategicznym kierunkiem zagranicznej ekspansji Grupy i3D.
3. Szczegółowy harmonogram prac jest jeszcze omawiamy ze zleceniodawcą kontraktu, tym niemniej spodziewamy się, iż pierwsze przychody z tytułu realizacji projektu pojawią się w II kwartale br., jednak ich zdecydowana większość zostanie ujęta w przychodach III kwartału 2013 roku.
4. W przypadku tego rodzaju informacji stosujemy regulaminową ścieżkę komunikacji z inwestorami w postaci raportów giełdowych (EBI).
5. Dołożymy wszelkich starań, aby w najbliższym czasie zadbać o aktualizację materiałów na stronie produktowej Quazar3D w zakresie nowych wiadomości oraz „ożywienia” forum poświęconego naszemu autorskiemu oprogramowaniu. Pracujemy także nad przygotowaniem materiałów np. w postaci tutoriali, które także chcemy udostępnić na stronie Quazar’a.
6. Proces negocjacji kontraktu z Saudi Aramco trwa nadal. Liczymy na jego finalizację i rozpoczęcie realizacji projektu w bieżącym roku. O pozyskanym zleceniu na pewno niezwłocznie poinformujemy naszych Akcjonariuszy.

pulsinwestora.pb.pl/ai?company...

Po wielu miesiącach przerwy widzę,że pojawiły się nowe infa na str. Quazar.com :
http://www.quazar3d.com/pl/news/
choć... do poprawienia tam są literówki w obu nowych newsach.No i-póki co-brakuje tam jeszcze informacji o sprzedaży Quazara do muzeum w Hongkongu oraz dla Universytetu w Rijadzie (o czym informują na str.i3D.pl),ale to tak na marginesie. A odnośnie częstych pyta o kontrakty,to przypomina mi się takie zdanie Mikołaja Kunicy (TVNCNBC) z ostatniego wywiadu z Prezesm Patryasem: "inwestorzy są bardziej niecierpliwi,niż cierpliwi,ale mają do tego prawo..."
Edytowany: 19 marca 2013 16:25

side
0
Wpisów: 59
Wysłane: 28 marca 2013 21:17:37 przy kursie: 1,90 zł
I3D SA zawarcie istotnej umowy
Raport Bieżący nr 7/2013

Zarząd Spółki i3D S.A. (Emitent, Spółka) z siedzibą w Gliwicach informuje o zawarciu w dniu 28 marca 2013 roku umowy z Alwasaet Est (Arabia Saudyjska), której przedmiotem jest wykonanie 50 interaktywnych aplikacji edukacyjnych (gier edukacyjnych dla dzieci i młodzieży w przedziale wiekowym od 3 do 16 lat) dla King Abdulaziz Centre for World Culture (Arabia Saudyjska).

Wartość kontraktu wynosi 165.000 USD (płatności kwartalne, począwszy od II kwartału 2013 roku). Termin realizacji zlecenia - do końca 2013 roku.

W przypadku udanej realizacji niniejszego zlecenia istnieje możliwość otrzymania zamówienia od kontrahenta na wykonanie kolejnych aplikacji.

www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...

Kod:
mod: dziękuję za prawidłowy i staranny wpis. Wszelkie inne będą usuwane.
Podobnie jak dywagacje kto kupił i sprzedał na tej czy innej sesji. Obrót w ramach progów 5%, 10% itd. jest anonimowy i takie rozważania nie są merytoryczne.
Edytowany: 29 marca 2013 06:21

Ingvar
0
Wpisów: 223
Wysłane: 29 marca 2013 07:11:56 przy kursie: 1,90 zł
Projekt InterEDU został doceniony przez międzynarodowe jury prestiżowego konkursu Laval Virtual Awards 2013, w kategorii „Inżynieria, Serwis i Szkolenia”.

Link do informacji na stronie i3D

Link do informacji na stronie Virtual Laval

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 30 marca 2013 01:43:02 przy kursie: 1,90 zł
Pojawil sie raport roczny, takie ciekawostki wylapalem:

Pensja prezesa i v-ce prezesa 15 000 PLN kazdy miesiecznie

Obaj Panowie oprocz tej kasy ciagna ze spolki kase poprzez spolki powiazane (szerzej o tym strona 22 SSF), i sa to bardzo duze kwoty, w sumie ok 500 000 PLN rocznie.

Ciekawi mnie ten wielki odpis na naleznosci w IV kw 2012, ktos moze ich pytal, na co dokladnie zrobili ten odpis?

Dodatkowo zobowiazania krotkoterminowe ponad 5 MLN PLN, srodki w kasie 60 000 PLN (stan na koniec grudnia 2012).

Ingvar
0
Wysłane: 30 marca 2013 12:05:02 przy kursie: 1,90 zł
Słuszna uwaga na temat wynagrodzeń prezesów. Nie bardzo wiem, w jakim celu powołano aż tyle spółek, dla każdej działalności oddzielną? Think Nie widzę w tym większego sensu, a często tylko w ten sposób mnoży się biurokrację i koszty. Powoływanie spółek córek i obsadzanie w nich kluczowych stanowisk to jeden ze sposobów na wyciąganie kasy ze spółki. Niestety, dotyczy to również i3D i nie świadczy zbyt dobrze o panach prezesach. Widać, że nie bardzo przejmują się sytuacją grupy, a przede wszystkim nie liczą się z interesem akcjonariuszy w sytuacji, kiedy grupa czy poszczególne spółki notują duże straty.Shame on you Mogliby sobie darować ekstra pensje ze sztucznie tworzonych spółek przynajmniej do momentu aż cała grupa lub poszczególne z nich zaczną być trwale rentowne. Zobowiązania 5 mln, gotówki 60 tys., a oni doją... Shame on you Czy zatem powinniśmy zakładać, że jak grupa zacznie generować duże zyski, to prezesi zamiast wypłacić je wszystkim akcjonariuszom (po równo), wypłacą tylko sobie powołując kolejne spółki i obejmując w nich funkcje prezesów lub świadcząc usługi doradcze?!Think
Bo pensja na poziomie 15 tys. zł miesięcznie jest godziwa, mieści się w widełkach rynkowych, a przede wszystkim jest uczciwa w stosunku do akcjonariuszy w momencie, kiedy spółka jest na etapie rozwoju, nie wywiązuje się z planów, generuje pokaźną stratę, ma bardzo duże zobowiązania i niewiele gotówki.
Nieładnie Shame on you

Ingvar
0
Wysłane: 30 marca 2013 12:13:49 przy kursie: 1,90 zł
Inna ciekawa informacja związana z grupą i spółkami - w styczniu bieżącego roku powołali w Austrii wraz z Simulated Vehicles Inc. spółkę Simmersion GmbH, która ma się zajmować produkcją, dystrybucją i serwisem symulatorów lotu oraz powiązancyh urządzeń technicznych oraz badaniami w tych dziedzinach. Kapitał zakładowy nowej spółki to 35 tys. euro, a i3D objęła 50% udziałów.
Edytowany: 30 marca 2013 12:14

topfacet
178
Wysłane: 30 marca 2013 12:37:43 przy kursie: 1,90 zł
Ingvar tez mnie to bardzo zaciekawilo, mozna by o to zapytac w Akcji Inwestor.
Edytowany: 30 marca 2013 12:38

topfacet
178
Wysłane: 30 marca 2013 12:42:01 przy kursie: 1,90 zł
Ingvar napisał(a):
Słuszna uwaga na temat wynagrodzeń prezesów. Nie bardzo wiem, w jakim celu powołano aż tyle spółek, dla każdej działalności oddzielną? Think Nie widzę w tym większego sensu, a często tylko w ten sposób mnoży się biurokrację i koszty. Powoływanie spółek córek i obsadzanie w nich kluczowych stanowisk to jeden ze sposobów na wyciąganie kasy ze spółki. Niestety, dotyczy to również i3D i nie świadczy zbyt dobrze o panach prezesach. Widać, że nie bardzo przejmują się sytuacją grupy, a przede wszystkim nie liczą się z interesem akcjonariuszy w sytuacji, kiedy grupa czy poszczególne spółki notują duże straty.Shame on you Mogliby sobie darować ekstra pensje ze sztucznie tworzonych spółek przynajmniej do momentu aż cała grupa lub poszczególne z nich zaczną być trwale rentowne. Zobowiązania 5 mln, gotówki 60 tys., a oni doją... Shame on you Czy zatem powinniśmy zakładać, że jak grupa zacznie generować duże zyski, to prezesi zamiast wypłacić je wszystkim akcjonariuszom (po równo), wypłacą tylko sobie powołując kolejne spółki i obejmując w nich funkcje prezesów lub świadcząc usługi doradcze?!Think
Bo pensja na poziomie 15 tys. zł miesięcznie jest godziwa, mieści się w widełkach rynkowych, a przede wszystkim jest uczciwa w stosunku do akcjonariuszy w momencie, kiedy spółka jest na etapie rozwoju, nie wywiązuje się z planów, generuje pokaźną stratę, ma bardzo duże zobowiązania i niewiele gotówki.
Nieładnie Shame on you

Jak zrozumialem z raportu, to oni dostaja po 15 tylko za prezesowanie w spolce matce, a w innych spolkach dostaja dodatkowo angry3 Majac na mysli ciagniecie kasy z i3D, mam na mysli wiele powolanych spolek pobocznych np. ksiegowych czy doradczych, z ktorych uslug korzysta i3D, a ktore naleza do prezesow.

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 30 marca 2013 13:07:40 przy kursie: 1,90 zł
Daleki jestem od oceny wynagrodzenia prezesów, które wynosi po 180 tyś na rok - co daje w sumie 360 tyś zł. Być może są tego warci. Zakładając, że są tyle warci to ja się pytam po co spółką, któą zarządzają osobiście zwraca się do nich samych jako osobnych podmiotów gospodarczych o usługi doradcze (A.Patrysa) za 108 tyś zł? Prezes spółki i3D s.a. Patryas nie wie jak coś zrobić więc zleca się z prośba o doradztwo do "Arkadiusz Patryas Doradztwo" i już wie? Ja nie wiem obraca się o 360 stopni na krześle obrotowym stając się nagle kimś innym, który wie jak rozwiązać problem? To jest chore, grubymi nićmi szyte i po prostu obrzydliwe... to jakaś wirtualna rzeczywistość 3.0 by PL... Dalej: same usługi biura rachunkowego JJ sp z o.o. to 214 tyś zł - nie znam się, ale tak na wyczucie to trochę drogo... Być może takie usługi biura rachunkowego są niezbędne spółce akcjynej, tak jak usługi doradcze, ale dla transparentności prowadzenia biznesu spółki akcyjnej notowanej na giełdzie wypadałoby takie usługi zlecać nie powiązanym kapitałowo i osobowo podmiotom...?
Jeszcze jedno mnie rozbawiło w tym sprawozdaniu:
cyt.:"Wszystkie działania, związane z rozwojem i komercjalizacją własnych rozwiązań, które były prowadzone przez i3D w roku 2012, wymagały zaangażowania ponad połowy pracowników Grupy, co znalazło odzwierciedlenie w ujemnym wyniku finansowym. Działania te świadczą jednak o konsekwentnej reaqlizacji przez Grupę i3D strategii długotrwałego rozwoju, a nie maksymalizacji krótkookresowych zysków." - jestem zdania, że to okrutna manipulacja - wręcz drwina. Jest to opinia sugerująca coś czego jeszcze wszyscy akcjonariusze nie doświadczyli tj. długotrwałego rozwoju. Śmieszne jest to, że opinia ta wskazuje na brak chęci maksymalizacji krótkookresowych zysków na poczet nie odczuwalnego na razie długotrwałego rozwoju. A ja się pytam: czy czasem w roku 2011 nie mieliśmy do czynienia z krótkookresową maksymalizacją zysków? Wg mnie mieliśmy - spowodowane to było "wcześniejszymi" umowami, ale domyślam się, że te "umowy" nie dotyczyły tak naprawdę samej spółki i3D jako podmiotu posiadającego osobowść prawną tylko akcjonariuszy ("starych") tej spółki... więc jak trzeba to spółka maksymalizowała krótkookresowy zysk kosztem otarcia się o "upadłość" czy raczej totalny brak kasy w roku następnym...
No cóż, teraz gdy wszystko się ułożyło po myśli pierwotnych kacjonariuszy możemy mówić o długotrwałym rozwoju, na efekty którego przyjdzie czekać kilka kwartałów - ale nie wszyscy czekają bo czas to pieniądz, więc spokojnie zlecają sami sobie usługi doradcze i rachunkowe, bo przecież jakoś trzeba żyć...Sick
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

side
0
Wpisów: 59
Wysłane: 30 marca 2013 13:12:02 przy kursie: 1,90 zł
W 2011 było wiecej.
Pensje prezesow wyniosły po 27.000 PLN /m-c, a usługi doradcze i księgowe świadczone przez nich samych kosztowaly firme blisko 900k.
Str 19 zalczonik nr 1 raportu za 2011.

High-Tech
0
Wpisów: 176
Wysłane: 30 marca 2013 13:15:07 przy kursie: 1,90 zł
Ingvar napisał(a):
Nie bardzo wiem, w jakim celu powołano aż tyle spółek, dla każdej działalności oddzielną? Think Nie widzę w tym większego sensu, a często tylko w ten sposób mnoży się biurokrację i koszty. Powoływanie spółek córek i obsadzanie w nich kluczowych stanowisk to jeden ze sposobów na wyciąganie kasy ze spółki. Niestety, dotyczy to również i3D i nie świadczy zbyt dobrze o panach prezesach. .
Nieładnie Shame on you

Ingvar, tu widzę, że nie znasz, albo nie rozumiesz tematu. Akurat powołanie tak wielu spółek miało sens i to dosyć wymierny i ważny. Dzięki temu spółki zalezne mogły osobno startować po dotacje unijne, których dostały sporo pod konkretne projekty (np.e-fizjologia, Network, iHome itd.), to dlatego tworzono te spółki.
Natomiast mnie też niestety nie podobają się aż tak wysokie wynagrodzenia w dobie kryzysu, już dużo lepszym pomysłem byłoby wyemitowanie np.1% akcji po nominale, wolę chyba to niż wypływ kasy ze spółki, trzeba chyba ten pomysł rozwinąć np.w Akcji Inwestor, bo spółce wyraźnie brakowało gotówki i nie stać jej na obecnie na jakiekolwiek bonusy w formie cashu... Bo gdyby spółka miała super zyski-to pal licho,wszyscy coś mają,ale jak wyniki były pod kreską, to jednak wypada zacisnąć pasa...
Edytowany: 30 marca 2013 13:16

Ingvar
0
Wysłane: 30 marca 2013 13:36:25 przy kursie: 1,90 zł
Też tak zrozumiałem, tylko te spółki poboczne (doradcze) są tylko formą prawną. Nie znamy szczegołów dotyczących świadczonych usług doradczych, ale one nie są istotne. Zakładam, że są to kontrakty lub umowy o usługi doradcze lub zarządcze świadczozne przez prezesów jako osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą. Każda ze spółek musi mieć organ zarządczy i ma:
i3d.pl/512,relacje-inwestorski... (zakładka grupa i3D)
ale forma zatrudnienia prezesów każdej z nich może być różna, a w tym wypadku wydaje się, że są to kontrakty z nimi jako osobami fizycznymi prowadzącymi działalność gospodarczą (ich firmami). Nie ma znaczenia jednak ścisła forma, liczy się fakt, że są to spółki celowe, o charakterze czysto techniczny, powołane na potrzeby starania się o dotacje, a wykorzystywane są do mnożenia stanowisk i wyciągania kasy.
topfacet napisał(a):
Jak zrozumialem z raportu, to oni dostaja po 15 tylko za prezesowanie w spolce matce, a w innych spolkach dostaja dodatkowo angry3 Majac na mysli ciagniecie kasy z i3D, mam na mysli wiele powolanych spolek pobocznych np. ksiegowych czy doradczych, z ktorych uslug korzysta i3D, a ktore naleza do prezesow.

Ingvar
0
Wysłane: 30 marca 2013 13:51:41 przy kursie: 1,90 zł
Masz rację, trochę uogólniłem i zapomniłem o dotacjach. Rzeczywiście, powołanie kilku z nich było konieczne przy staraniu się o pozyskanie dotacji, ale czy wszystkich (tu nie znam szczegółow)? Zatem skoro charakter tych spółek był czysto techniczny, to powinni je traktować czysto technicznie w kontekście wynagrodzeń i tak ustalać sobie wynagrodzenie ogółem, aby nie wywoływać kontrowersji. Rozumiem, że spółka musi mieć organ zarządczy i prezesa, ale wcale nie musi on pobierać za fikcyjne zarządzanie całkiem sporych wynagrodzeń, jeśli spółki nie zarabiają, a grupa ponosi duże straty.

High-Tech napisał(a):
Ingvar, tu widzę, że nie znasz, albo nie rozumiesz tematu. Akurat powołanie tak wielu spółek miało sens i to dosyć wymierny i ważny. Dzięki temu spółki zalezne mogły osobno startować po dotacje unijne, których dostały sporo pod konkretne projekty (np.e-fizjologia, Network, iHome itd.), to dlatego tworzono te spółki.

Ingvar
0
Wysłane: 30 marca 2013 14:28:42 przy kursie: 1,90 zł
To może być tak, że oni pełnią funkcje prezesów w poszczególnych spółkach, ale zatrudniani są na zasadzie kontraktu z nimi jako osobami fizycznymi prowadzącymi działalność gospodarczą (Arkadiusz Patryas Doradzwto oraz Biuro Rachunkowe Jacek Jędrzejowski). Czyli nie ma sytuacji, że sami sobie doradzają.

Z kolei co do kwestii stawek za usługi księgowe, to się zgadzam, że wydają się nieco wysokie. Spółki zalezne mają charakter celowy, techniczny, niewiele się w nich dzieje, równie dobrze wszystkie te działalności mogłyby być prowadzone w jednej spółce i biuro księgowe za kilka tysięcy miesięcznie obsługiwałoby całość.

Jedynym wytłumaczeniem dla mnogości wynagrodzeń i stosowanych stawek jest kwestia cen transferowych i wynikająca z niej konieczność stosowania stawek rynkowych w transakcjach pomiędzy podmiotami powiązanymi. Ale zawsze wtedy można nieco obniżać wynagrodzenie z i3D...

cad_man napisał(a):
Daleki jestem od oceny wynagrodzenia prezesów, które wynosi po 180 tyś na rok - co daje w sumie 360 tyś zł. Być może są tego warci. Zakładając, że są tyle warci to ja się pytam po co spółką, któą zarządzają osobiście zwraca się do nich samych jako osobnych podmiotów gospodarczych o usługi doradcze (A.Patrysa) za 108 tyś zł? Prezes spółki i3D s.a. Patryas nie wie jak coś zrobić więc zleca się z prośba o doradztwo do "Arkadiusz Patryas Doradztwo" i już wie? Ja nie wiem obraca się o 360 stopni na krześle obrotowym stając się nagle kimś innym, który wie jak rozwiązać problem? To jest chore, grubymi nićmi szyte i po prostu obrzydliwe... to jakaś wirtualna rzeczywistość 3.0 by PL... Dalej: same usługi biura rachunkowego JJ sp z o.o. to 214 tyś zł - nie znam się, ale tak na wyczucie to trochę drogo... Być może takie usługi biura rachunkowego są niezbędne spółce akcjynej, tak jak usługi doradcze, ale dla transparentności prowadzenia biznesu spółki akcyjnej notowanej na giełdzie wypadałoby takie usługi zlecać nie powiązanym kapitałowo i osobowo podmiotom...?

No cóż, teraz gdy wszystko się ułożyło po myśli pierwotnych kacjonariuszy możemy mówić o długotrwałym rozwoju, na efekty którego przyjdzie czekać kilka kwartałów - ale nie wszyscy czekają bo czas to pieniądz, więc spokojnie zlecają sami sobie usługi doradcze i rachunkowe, bo przecież jakoś trzeba żyć...Sick

Ingvar
0
Wysłane: 30 marca 2013 14:49:05 przy kursie: 1,90 zł
Nieco dziwne, że o tym nie poinformowali w raporcie bieżącym Think Interesujący kierunek. Obszar, w którym jeszcze nie próbowali swoich sił.
Wpisuję w google "simulated vehicles inc" i co? Niewiele, młoda spółka z siedzibą w Houston Think , jakiś Polak (?) podany w kontaktach:
www.bizapedia.com/tx/SIMULATED...
Ciekawe, ciekawe, o to na pewno warto zapytać w Akjci Inwestor! thumbright
W każdym razie grupa rośnie Whistle , będą do obsadzenia nowe stanowiska prezesów... Think Ciekawe, kto jest właścicielem tej Simulated Vehicles Inc.?Think Mam nadzieję, że nie Earl Dodd lub i3D Inc d'oh!

topfacet napisał(a):
Ingvar tez mnie to bardzo zaciekawilo, mozna by o to zapytac w Akcji Inwestor.

rybeusz
23
Wpisów: 243
Wysłane: 30 marca 2013 17:33:24 przy kursie: 1,90 zł
Dziwne to jest trochę to, że siedziba nowej spółki mieści się w zwykłym mieszkaniu i to na osiedlu, które nie cieszy się zbyt dobrą opinią samych mieszkańców.
8850 Chimney Rock Rd Houston, TX 77096 -> Villages At Meyerland OPINIE
Jakby się doszukiwac plusów - to zaledwie 6 czy 7 mil od siedziby i3d Inc, może to zadecydowało o wyborze takiej a nie innej lokalizacji Eh?
Edytowany: 30 marca 2013 17:34

Ingvar
0
Wysłane: 30 marca 2013 21:41:39 przy kursie: 1,90 zł
Strona internetowa Simmersion GmbH:
http://www.simmersion.eu/home

Ingvar
0
Wysłane: 30 marca 2013 22:12:29 przy kursie: 1,90 zł
Dla ścisłości, nowa spółka to Simmersion GmbH, która ma siedzibę w Austrii.
50% w Simmersion GmbH ma i3D S.A., drugie 50% ma Simulated Vehicles Inc. z Houston, o której nic nie wiadomo.

rybeusz napisał(a):
Dziwne to jest trochę to, że siedziba nowej spółki mieści się w zwykłym mieszkaniu i to na osiedlu, które nie cieszy się zbyt dobrą opinią samych mieszkańców.
8850 Chimney Rock Rd Houston, TX 77096 -> Villages At Meyerland OPINIE
Jakby się doszukiwac plusów - to zaledwie 6 czy 7 mil od siedziby i3d Inc, może to zadecydowało o wyborze takiej a nie innej lokalizacji Eh?

rybeusz
23
Wpisów: 243
Wysłane: 31 marca 2013 00:23:58 przy kursie: 1,90 zł
Racja, dzięki za sprostowanie. Ciągle wygląda to jednak dosyć tajemniczo. Rzuciłem okiem w zakładkę 'partnerzy' na podanej przez Ciebie stronie: są wskazane 2 szkoły wyższe (Politechnika Śląska, Uniwersytet Evry), pomyślałem że może chodzi też o przyklepanie jakiś dotacji unijnych na badania. Fajnie. Ale wymienione jest też SkyTech Research i jeśli google nie kłamie, to firma zarejestrowana jest w Gliwicach, ul. Konarskiego 18c... czy ten adres już się kiedyś nie pojawiał w kontekście samego i3d? puke_l

Byłoby miło gdyby spółka i3d rzuciła trochę światła na ten projekt...
Edytowany: 31 marca 2013 00:25

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

62 63 64 65 66

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,216 sek.

kjnevnog
achqzgpk
cwmtnjqm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 838,91 zł +384,19% 96 838,91 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fokiybuu
ceijpcyn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat