0 Dołączył: 2011-01-14 Wpisów: 183
Wysłane:
17 lutego 2014 13:13:52
przy kursie: 7,00 zł
Może się ktoś pokusić o analizę techniczną? Kurs pokonał ważny opór 7,29 na dużych obrotach, jaki jest zasięg wzrostu?
|
|
0 Dołączył: 2010-08-17 Wpisów: 33
Wysłane:
17 lutego 2014 14:19:44
witam,
fajnie, że rozkminiacie dane finansowe, tylko brakuje mi tutaj konkretnych wniosków. Liczą się nowe założenia potrzebne do decyzji inwestycyjnej.
Dla mnie wygląda to tak: 1) spółka zweryfikowała się jako producent gier - dopięła projekt swojej autorskiej gry (czy jest ona lepsza czy gorsza nie ma już znaczenia, ja uważam że za te pieniądze w produkcji jest więcej niż dobra). Niektórzy twierdzili i nadal usilnie w tym kierunku trolują, że spółka jest wydmuszką. Jest po prostu normalną spółką grową, która w takim samy stopniu podlega prawom: sukcesu jak i porażki, podobnie jak 11Bit, Vivid, CIG czy CDP. 2) sprzedali w pierwszych 2 tygodniach 51k kopii - nastraja to optymistycznie, choć niewiele mówi o potencjale kolejnych miesięcy. 3) Nordic Games nadal nie obniżył ceny gry - zakładam że sprzedaje się zgodnie z jego planem, a realizacja planu NG to również realizacja planu F51 co potwierdzał Siejka w swoich wypowiedziach.
wnioski: spółka dobrze radzi sobie w branży gier na PC i konsole, wpływy z tytułu DA powinny dać czas Spółce na nowe projekty.
Gra toczy się o wejście na następny level. Kto dobrze ocenił potencjał spółki do ryzyka, dzisiaj jest dobrze zarobiony. Z poziomu 3zł zarobił 150% na solidnych i stałych obrotach - jak na NC (spółka jest w 15 najbardziej płynnych spółkek NC). Dla mnie gra zaczyna się nie o to jak zrealizowany został potencjał lat minionych, a oto gdzie będziemy za dwa lata.
Mamy na stole spółkę która: 1) ma przychody 2) ma dobry temat na grę - Get Even jest innowacyjne, z silnym potencjałem, idealnie wpisuje się w nowe technologie platform PS4 i XOne. Teaser GE obejżało 500k osób na YT w dwa dni, a licząc największe branżowe portale na świecie oglądalność przekroczyła milion. Dzięki temu zabiegowi F51 ma tz. "palmę pierszeństwa" - zainteresowanie światowych mediów, wydawców a liczę również że inwestorów. 3) pracuje nad technologią mimiki twarzy i komercjalizacji tych wyników. 4) współpracuje z OBRUM. 5) ma wykwalifikowany Zarząd i pracowników.
załorzenia: -spółka poradzi sobie z utrzymaniem i pracą nad projektami zewnętrznymi (PK HD, Obrum, Innotech) generując niewielkie zyski - robili to przez ostatnie kilka lat i nie widzę zagrożeń w przyszłości; -Ewentualny dobry kontrakt z OBRUM może wzmocnić stabilność spółki. -Wydanie DA na PS3 lub wyżej może wzmocnić przychody - Zarząd zapowiadał wydanie na ten rok. -Kapitał dłużny spłaci z wpływów z DA - po wynikach można tak zakładać, oceniam że ma duże szanse na rolowanie długu. -Spółka wyda GE w większej lub mniejszej formule.
kluczowe pytanie: jaki będzie budżet na GE ? to on będzie kickerem na następny poziom lub zaważy o pozycji spółki. Oceniam, że budżet powyżej 8 mln na produkcję pozwoli osiągnąć naprawdę rewelacyjny wynik. Zarząd zakładał 5 mln w 2012, ale mam wrażenie że nowa technologia wygeneruje większe koszty.
1) jeśli F51 będzie chciała to sfinansować tylko z DA, to może być to dobra gra choć z niskim jak na potencjał GE budżetem - pomysł nadal pozostaje rewelacyjny, wykonanie w kontekście dotychczasowych prac zakładam dobre, liczyć się będzie czas wydania lub pieniądze na marketing. Nie do przecenienia jest to, że niski budżet to również niskie break even. Sprzedaży nie będą musieli pompować, a obecny silny rozwój kanałów cyfrowej dystrybucji może być wsparciem dla F51 jeśli zdecydują się sami wydawać na PS4 i XOne.
2) jeśli powalczą dodatkowo o inwestorów lub wydawcę i zepną budżet > 8mln – to nowy rozdział, potencjał spółki będzie ... bardzo duży, ryzyka nadal pozostaną :) choć na zupełnie innych polach.
wnioski: czekam na info o budżecie na Get Even, to on zdefiniuje Spółkę.
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
17 lutego 2014 15:34:05
@VCPCytat:fajnie, że rozkminiacie dane finansowe, tylko brakuje mi tutaj konkretnych wniosków. ależ wniosek jest oczywisty: Veno-Farma w sposób typowy dla tej grupy kapitałowej ukrywa koszty i zawyża zyski. Cytat:ma wykwalifikowany Zarząd i pracowników. nie no zajady mam ze śmiechu ... po DA to wnioskujesz czy po czym? Przecież firma nie ma takowych żadnych dowodów, cały Twój wywód to jedne wielkie chciejstwo, które skończy się płaczem "a dlaczego tyle spada?" jak to było na CIGames czy NCG. Cytat: ma dobry temat na grę genialny temat na grę! Strzelanka. No po prostu innowacja do kwadratu. ostatnim razem taki genialny temat mieli że Nordic Games pisał za nich fabułę. Cytat: sprzedali w pierwszych 2 tygodniach 51k kopii - nastraja to optymistycznie, choć niewiele mówi o potencjale kolejnych miesięcy. jeśli niewiele mówi nawet totalnemu optymiście jak Ty, to jakim cudem nastraja optymistycznie? Cytat:kluczowe pytanie: jaki będzie budżet na GE ? a co w tym kluczowego jeśli już miesiąc temu spółka podała ile przeznaczy na produkcję Get Even? * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 17 lutego 2014 15:42
|
|
|
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
17 lutego 2014 18:10:56
@VCP, games_analityk. Chciałem Wam coś pokazać. Mianowicie wpływ metody wyceny i rozchodu zapasu na wynik. Dla uproszczenia zakładam, że produkt sprzedaje się w stałej cenie. Ma krzywą sprzedaży opadającą zgodnie z modelem dla rynku PC i konsol. Zakładamy, że mamy grę, której budżet wyniósł 3mln. Planujemy sprzedać 0,5 mln egzemplarzy w trakcie 5 lat. Czyli przychód 6 mln. Poniżej wstawiam wykres jak będzie wyglądał wynik tej samej spółki, ale przyjmując różne metody rozchodu produktów:  kliknij, aby powiększyćTeraz rozumiecie o co chodzi? Ta sama spółka może pokazać brak zysku lub duży stosunkowo zysk z takiej samej sprzedaży, ale stosując różny model wyceny. F51 pokazał zysk, ale to wcale nie oznacza, że DA będzie rentowny ekonomicznie.
Edytowany: 17 lutego 2014 18:46
|
|
PREMIUM
Wysłane:
17 lutego 2014 18:22:25
VCP napisał(a):witam,
fajnie, że rozkminiacie dane finansowe, tylko brakuje mi tutaj konkretnych wniosków. Liczą się nowe założenia potrzebne do decyzji inwestycyjnej.
Dla mnie wygląda to tak: 1) spółka zweryfikowała się jako producent gier - dopięła projekt swojej autorskiej gry (czy jest ona lepsza czy gorsza nie ma już znaczenia, ja uważam że za te pieniądze w produkcji jest więcej niż dobra) Konkret jest taki, że F51 agresywnie wyceniło koszty, de facto odsuwając je z teraźniejszości w przyszłość. Nie rozumiem co masz na myśli, że się zweryfikowało... Że udało się im napisać? Przecież Nicolasowi też się udało... co z tego? Wyznacznikiem dla finansisty jest zawsze efekt komercyjny. Mnie osobiście wszystko jedno czy gra jest ładna, czy brzydka. Czy innowacyjna, czy to kotlet. Ważne aby ludzie w spółce umieli zarabiać. A tego jak do tej pory nie wiemy. Zrobić nawet fajną i innowacyjną grę to jedno. Odpowiednio ją zmonetyzować to drugie, czego przykładem jest Vivid. Łaska graczy na pstrym koniu jeździ. 11B zrobił fajne anomaly i pokazała wynik. Potem było gorzej. Sleep Journey i drugi Funky smuglers nie dały sukcesu komercyjnego mimo, że wszyscy się także zachwycali "grywalnocią". W przypadku F51 na oceny jeszcze za wcześnie, a sam wynik nic nie mówi. Subiektywnie rzecz ujmując, a w branży gier siedzę już trochę(ale tylko jedną spółkę miałem kiedyś w portfelu) to sprzedaż z pierwszego miesiąca jest raczej słaba. Przecież wtedy schodzą preordery. Poczekamy na wyniki kolejnych miesięcy.
|
|
0 Dołączył: 2010-08-17 Wpisów: 33
Wysłane:
17 lutego 2014 22:34:04
anty_teresa napisał(a):VCP napisał(a):witam,
Dla mnie wygląda to tak: 1) spółka zweryfikowała się jako producent gier - dopięła projekt swojej autorskiej gry (czy jest ona lepsza czy gorsza nie ma już znaczenia, ja uważam że za te pieniądze w produkcji jest więcej niż dobra) Konkret jest taki, że F51 agresywnie wyceniło koszty, de facto odsuwając je z teraźniejszości w przyszłość. Nie rozumiem co masz na myśli, że się zweryfikowało... Że udało się im napisać? Przecież Nicolasowi też się udało... co z tego? Wyznacznikiem dla finansisty jest zawsze efekt komercyjny. Mnie osobiście wszystko jedno czy gra jest ładna, czy brzydka. Czy innowacyjna, czy to kotlet. Ważne aby ludzie w spółce umieli zarabiać. A tego jak do tej pory nie wiemy. Zrobić nawet fajną i innowacyjną grę to jedno. Odpowiednio ją zmonetyzować to drugie, czego przykładem jest Vivid. Łaska graczy na pstrym koniu jeździ. 11B zrobił fajne anomaly i pokazała wynik. Potem było gorzej. Sleep Journey i drugi Funky smuglers nie dały sukcesu komercyjnego mimo, że wszyscy się także zachwycali "grywalnocią". W przypadku F51 na oceny jeszcze za wcześnie, a sam wynik nic nie mówi. Subiektywnie rzecz ujmując, a w branży gier siedzę już trochę(ale tylko jedną spółkę miałem kiedyś w portfelu) to sprzedaż z pierwszego miesiąca jest raczej słaba. Przecież wtedy schodzą preordery. Poczekamy na wyniki kolejnych miesięcy. Pisząc ze sie zweryfikowała miałem na myśli odcięcie się od postrzegania Typu Scarry, ze jest to wehikuł giełdowy. Wspomniałeś Nicolasa, różnica polega w mojej opinii na tym, że sam zarząd F51 to ludzie którzy wcześniej zawodowo tworzyli gry. Nie jest to przepis na sukces żadnej firmy ale w tej branży sukces to team. Szef Ubi Soft określił to w inny sposób: nie interesuje nas kupowanie firm tylko ludzi. Majka miał dobrych ludzi kiedy im dużo płacił, tylko kosztowali go tyle że zapomniał o budżecie gry. Skończyła sie kasa i sam Prezes nic nie mógł zrobić. Jak pamiętasz początkowo robili zupełnie inna grę niż ta która wyszła. Mozna nawet powiedzieć ze nie zrobili tej gry. DA miał być dokładnie taki i za takie pieniądze jaki jest. Zgadzam sie ze dla finansisty (a myślę tu głównie o instytucjach finansowych) i tak liczy sie efekt komercyjny, dlatego zaryzykuję kontrowersyjne sformułowanie iż jestem dumny z Zarząd że tak zaprezentował wyniki. Bo do czego będzie potrzebny ten wynik: do kredytów do leasingów do pokonania scoringów. Jestem bardziej niż pewny że nikt z "finansistów" nie poświęci sekundy swojego czasu na rzetelną analizę. Inwestorzy to już inna bajka. Dla mnie, pozwolę sobie użyć szumnej nazwy, Inwestora-spekulanta liczy sie np. potencjał i czas. Dlatego zastanawianie sie jak to zostało zaprezentowane w wynikach ma małe znaczenie. Masz sporo racji w twierdzeniu ze trochę za wcześnie na oceny, dla mnie w kontekście ile kasy może realnie trafić na GE.
|
|
PREMIUM
Wysłane:
17 lutego 2014 23:10:01
Cytat:Zgadzam sie ze dla finansisty (a myślę tu głównie o instytucjach finansowych) i tak liczy sie efekt komercyjny, dlatego zaryzykuję kontrowersyjne sformułowanie iż jestem dumny z Zarząd że tak zaprezentował wyniki. Bo do czego będzie potrzebny ten wynik: do kredytów do leasingów do pokonania scoringów. Jestem bardziej niż pewny że nikt z "finansistów" nie poświęci sekundy swojego czasu na rzetelną analizę. Inwestorzy to już inna bajka. Dla mnie, pozwolę sobie użyć szumnej nazwy, Inwestora-spekulanta liczy sie np. potencjał i czas. Wynik będzie potrzebny do weryfikacji zarządu z umiejętności sprzedaży, negocjacji itd. W końcu to nie leśne ludki pospisywały umowy z NG. Wynik jest potrzebny inwestorom, bo na jego podstawie wykonuje się prognozy przyszłych zysków i wycenia spółkę. Musisz pamiętać, że rynek to także wiarygodność. PBG czerpał latami, bo wydawał się wiarygodny, aż w pewnym momencie instytucje powiedziały stop i wiemy jak skończył. Takie pokazanie wyniku powoduje utratę wiarygodności przez farmę... Jeszcze przez chwilę będzie dało się policzyć ile mogli zarobić, bo znamy koszty. Potem jak wejdą DLC, czy kolejne tytuły dostaniesz mało wiarygodną liczbę... I jak taką spółkę wycenić? Nie da się... Przez ten fakt farma stanie się spółka nie posiadającą wartości wewnętrznej. Taką dla spekulantów z NC, gdzie liczby nie są ważne, a jedynie późniejsze znalezienie łosi większych od sobie na akcje. Do tego tylko potrzeba masy wpisów na forach, fajnych teasrów, zapewnień zarządu jak to jest dobrze. Nikt nie zwróci uwagi, że przestaną się pojawiać rekomendacje, a w akcjonariacie nie będzie żadnej porządnej instytucji, że raport będzie badany przez biegłego z nikąd. To będą gracze, z budżetami do 10 tys, a nie inwestorzy. Tak może wyglądać przyszłość przez sam fakt przyjęcia takiego a nie innego modelu księgowego... Potencjał powiadasz... Potencjał widzieli z pewnością akcjonariusze Ganta, PBG, Orła, czy Zenerisa. Potencjał pewnie widzieli także na początku w Nicolasie. Potencjał też widziano w Real Boxing, czy Sniperze II. Potencjał...
|
|
0 Dołączył: 2013-06-11 Wpisów: 181
Wysłane:
18 lutego 2014 08:45:19
anty_teresa napisał(a): W przypadku F51 na oceny jeszcze za wcześnie, a sam wynik nic nie mówi. Subiektywnie rzecz ujmując, a w branży gier siedzę już trochę(ale tylko jedną spółkę miałem kiedyś w portfelu) to sprzedaż z pierwszego miesiąca jest raczej słaba. Przecież wtedy schodzą preordery. Poczekamy na wyniki kolejnych miesięcy.
dzięki, że to ty to napisałeś ZA WCZEŚNIE dokładnie tak jest Metoda księgowania nie zmienia faktu, że nadal jest to jedna z ciekawszych spółek na rynku NewConnect. Oraz wśród polskich deweloperów gier komputerowych BTW: zapewne pamiętasz CDRED i ich pierwszego Wiedzmina i ile czasu trwało pokrycie kosztów produkcji "Strasznie trudno będzie Panu Bogu zbawić człowieka, który nie jest wolny i nie jest rozumny. Ten człowiek wciąż jeszcze nie jest sobą. Więc co tu można zbawiać - skórę i kości? " JST
Edytowany: 18 lutego 2014 08:50
|
|
Wysłane:
18 lutego 2014 16:48:11
przy kursie: 6,88 zł
|
|
Wysłane:
4 marca 2014 10:41:34
przy kursie: 6,77 zł
Joystiq.com Get Even aims to give the new generation a reality checkby Sinan Kubba Writer RSS on Mar 3rd 2014 2:30PM www.joystiq.com/2014/03/03/get..."Strasznie trudno będzie Panu Bogu zbawić człowieka, który nie jest wolny i nie jest rozumny. Ten człowiek wciąż jeszcze nie jest sobą. Więc co tu można zbawiać - skórę i kości? " JST
|
|
|
|
Wysłane:
5 marca 2014 10:53:04
przy kursie: 6,59 zł
 kliknij, aby powiększyćNo i mamy nominację  na Game Connection America 2014 Marketing Awards - Nominees Unveiled Best PR Campaign:- The Farm 51 - Get Even (The Farm 51)- Neology and The Redner Group - Seeing is Believing - Best PR Campaign (Oculus VR) - Image & Form - SteamWorld Dig (Image & Form) The winners of each category will be announced at the special awards ceremony on the afternoon of March 17th, from 4:00 pm - 6:00 pm. Farmerzy są na liście wystawcówz polskich firm będą tam :CDP.pl Sp. z o.o. (ex. CD PROJEKT) Flying Wild Hog QubicGames Vivid Games S.A "Strasznie trudno będzie Panu Bogu zbawić człowieka, który nie jest wolny i nie jest rozumny. Ten człowiek wciąż jeszcze nie jest sobą. Więc co tu można zbawiać - skórę i kości? " JST
|
|
0 Dołączył: 2010-09-09 Wpisów: 9
Wysłane:
5 marca 2014 14:22:33
Na koniec kampanii promującej GE powinni zrobić jakąś mega korzystną promocję na pre ordery. Tak aby w razie słabego przyjęcia gry, licznik ze sprzedanymi kopiami pierwszego dnia pozwalał na pokrycie choć części kosztów produkcji. Bo jak ten tytuł okaże się klapą co do oczekiwań spółka ginie.
|
|
Wysłane:
5 marca 2014 15:50:19
zgadzam się z tymi pre-orderami, chociaż z chęcią zobaczyłbym kawałek gameplaya "Strasznie trudno będzie Panu Bogu zbawić człowieka, który nie jest wolny i nie jest rozumny. Ten człowiek wciąż jeszcze nie jest sobą. Więc co tu można zbawiać - skórę i kości? " JST
|
|
0 Dołączył: 2010-09-09 Wpisów: 9
Wysłane:
5 marca 2014 18:49:55
Na gameplaya to pewnie sobie jeszcze kilka ładnych miesięcy poczekamy, ale wtedy będzie można coś powiedzieć o jakości GE. Bo po taki teaser choć ładny, nic nie pokazuje...
|
|
Wysłane:
20 marca 2014 09:39:13
przy kursie: 6,29 zł
dokładnie tak jak myślałem - nim koncepcja Get Even wyszła poza fazę deklaracji mamy już komercyjne systemy do fotorealistycznej grafiki 3D w grach od dużo poważniejszych firm. I to systemy radzące sobie z efektami wolumetrycznymi, animacją tych wysokich tekstur, i przede wszystkim rozległymi otwartymi scenami, czego nie potrafi technologia 3D Thorscan która ma być uzyta w GE. poznajcie Panowie i zapłaczcie akcjonariusze F51 - Quixel Megascan + CryEngine i artykuł na pclab http://pclab.pl/news56936.htmlCytat: Wśród klientów firmy są m.in. Ubisoft, Blizzard, NCsoft, Crytek czy studio Infinity Ward koniec krótkiej wyjątkowości. Pozostaje miałka tematyka kolejnego shootera 3D. wydaje mi się że trickami technologicznymi nieduże polskie firmy nigdy nie odniosą sukcesu, bo są one proste do skopiowania, naśladowania, do zastąpienia jeszcze lepszymi technologiami... wszystkie wielkie sukcesy polskich firm softwarowych opierały się na trafianiu w lukę z zainteresowaniem graczy a nie z przewagą technologiczną gry. Seria Wiedźmina, Sniper 1, Dead Island, Anomaly 1 - one wszystkie odniosły sukces dzięki swojej oryginalności lub trafieniu w jakieś nietypowe zainteresowanie graczy. F51 takiej oryginalności nie wykazuje w swoich produktach w najmniejszym stopniu. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 20 marca 2014 09:58
|
|
Wysłane:
21 marca 2014 10:26:23
przy kursie: 6,24 zł
A ja dokładnie myślę, że GET EVEN jest już marką na rynku, którą zauważyła branża growa na największych i najważniejszych targach growych B2B Game Connection 2014 w San Francisco. Nominacja do nagrody BEST PR Campaign www.game-connection.com/gameco...To co zrobił Quixel Megascan nie jest niczym innym jak narzędziem do budowy gier wykorzystujących technologię, którą farmerzy już od długiego czasu mają i wdrażaja w GET EVEN. Jedno jest pewne, że muszą się spieszyć aby być pierwszym na rynku. Get EVEN jest grą na którą czeka rynek co widać po licznych komentarzach na swiecie Wydaje mi się, że rynek jest roczarowany tym c zobacył na nowych konsolach. Proponuję wam włączyć na PS4 Assasin Creed IV i to samo na PS3. Szału nie ma. I tutaj GET EVEN pokazuje, że moża zrobić coś co w połączeniu z Oculus VR daje mega wizulane odczucia prawdziwego świata. Przewaga techonologiczna zawsze jest w cenie i nie ma sensu nad tym dyskutować czy polskie firmy odniosą sukces "z" czy "bez". Ja uważam, że przewaga techonlogiczna i trafiony pomysł na grę dają sukces na długi czas. Jak widać po Anomaly 2 rynek tej gry nie zauważył co widać było po wynikach 11Bit. Ciekawy artykuł po targach w San Francisco www.onlysp.com/get-even-could-..."Strasznie trudno będzie Panu Bogu zbawić człowieka, który nie jest wolny i nie jest rozumny. Ten człowiek wciąż jeszcze nie jest sobą. Więc co tu można zbawiać - skórę i kości? " JST
|
|
Wysłane:
21 marca 2014 10:33:12
@games_analityk
dalej poziom poza komentarzem  Farmerzy nic nie mają - technologia jest zewnętrzna, nie nazywa się Get Even, i nie jest ich własnością. Każdy może sobie z Thorscana, bo tak się nazywa naprawdę, nasz kompletnie niezorientowany kolego, korzystać jak zapłaci. Nagrody PR mają tyle wspólnego z rzeczywistością giełdową co Arrinera z samochodami. To nie jest nagroda dla technologii ani dla gry. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 21 marca 2014 10:35
|
|
Wysłane:
21 marca 2014 11:20:51
tak a świstak zawija te twoje mądrości w papierki itd pamiętaj możesz mieć swoje argumenty ale nie możesz mieć swoich faktów Get Even to jest marka którą zauważyła już branża growa Według mnie to duża szansa dla tej spółki. Do wydania gry jeszcze kawał czasu. Jednak jak na razie robią świetna robotę z tym tytułem na świecie. "Strasznie trudno będzie Panu Bogu zbawić człowieka, który nie jest wolny i nie jest rozumny. Ten człowiek wciąż jeszcze nie jest sobą. Więc co tu można zbawiać - skórę i kości? " JST
|
|
Wysłane:
25 marca 2014 10:02:06
przy kursie: 6,19 zł
Maciej Kabat z Invista Dom Maklerski zachwala TF51 biznes.pl/wiadomosci/raporty/,..."Strasznie trudno będzie Panu Bogu zbawić człowieka, który nie jest wolny i nie jest rozumny. Ten człowiek wciąż jeszcze nie jest sobą. Więc co tu można zbawiać - skórę i kości? " JST
|
|
Wysłane:
2 kwietnia 2014 22:41:40
przy kursie: 6,30 zł
Gamezilla.plMichał Mielcarek 29.03.2014 16:30 Wojciech Pazdur dla GZ: „Pierwsze gry, pokazujące w pełni możliwości fotogrametrii, zmienią sposób patrzenia branży na tę technologię” Po wpisie na blogu The Astronauts dotyczącym fotogrametrii zapytaliśmy kilku polskich developerów co myślą o tej technologii. Pytania wysłaliśmy między innymi do The Farm 51, które wykorzystuje tę technologię przy produkcji Get Even. Kto jak kto, ale oni mają sporą wiedzę na ten temat. Nie spodziewaliśmy się jednak, że udzielą aż tak długich, wyczerpujących odpowiedzi. Postanowiliśmy opublikować to w nieco innej formie. Odpowiedzi udzielił nam Wojciech Pazdur, szef The Farm 51. gamezilla.komputerswiat.pl/pub... kliknij, aby powiększyć"Strasznie trudno będzie Panu Bogu zbawić człowieka, który nie jest wolny i nie jest rozumny. Ten człowiek wciąż jeszcze nie jest sobą. Więc co tu można zbawiać - skórę i kości? " JST
Edytowany: 2 kwietnia 2014 22:42
|
|