Temat:
ARTIFEX
|
|
Temat:
FARM51
Z pozytywów, byli na Gamesconie i pokazali Get Even Oby znaleźli tego inwestora! wrażenia z Get EvenCytat:Po kilkudziesięciu minutach prezentacja niestety w końcu musiała się zakończyć. Wszystkie z elementów, które dane mi było w tym czasie obejrzeć, już przy pierwszym kontakcie budziły nieskrywany podziw, a po dodatkowej analizie nie sposób nie docenić ilości pracy oraz świeżości pomysłów, jakie umieścili w swojej produkcji panowie z The Farm 51. Czy finalnie każdy z tych elementów uda się z powodzeniem zaimplementować w reszcie rozgrywki? Get Even na gamescomie udowodniło, że ma potencjał i chce być czymś więcej niż technologicznym majstersztykiem. Zawiłych, niszowych produkcji nigdy za wiele, nie pozostaje nam nic innego ja trzymanie kciuków, by ambicje nie przerosły twórców.
|
|
Temat:
FARM51
@F51_IR (lub ktokolwiek ze spółki)
Wczoraj miejsce miało Walne, parę pytań:
1) Jak wygląda sytuacja sporu z Nordic Games (albo już THQ). Czy już wiadomo, ile gier się sprzedało? 2) Kiedy zamierzają Państwo skorygować raport z I kw. 2014 roku? 3) Jak przebiegło Walne? Kiedy pojawi się informacja o przyjętych uchwałach?
Z poważaniem
|
|
Temat:
FARM51
Tymczasem wydawca Nordic Games wykupuje markę THQ Nordic Games buys THQCytat:A representative from Nordic Games revealed to Polygon that they have acquired the THQ trademark and will be publishing games under the THQ name.
|
|
Temat:
FARM51
No i nadeszła emisja bez PP na wniosek pana Siejki - pozdrawiam!
Coraz lepiej :(
Swoją drogą, pytanie do przedstawiciela spółki: Czy może być tak, że owe szumnie ogłoszone 50 tyś. sprzedanych sztuk to był towar wysłany do sklepów (podobnie sprzedaż księgowało CI Games) i jak zaczęły być zwroty w pierwszym kwartale 2014 to rzeczywista sprzedaż raportowana przez Nordic Games wynosiła zero i nikogo nie powinna dziwić? Też dopuszczacie Państwo taką możliwość? Czy nie macie możliwości monitorować liczby aktywacji gier na platformie Steam?
|
|
Temat:
FARM51
Jest dokładnie tak jak piszesz. Ja się powoli godzę ze stratą. Kod:mod: bardzo proszę unikać informacji o własnych transakcjach, emocjach i nastawieniu inwestycyjnym na wątkach spółek Jako ciekawostkę podam, że próbuję się skontaktować z Nordic Games (wysłałem już do nich przetłumaczony raport kwartalny F51 z prośbą o komentarz) i czekam na ich stanowisko w tej sprawie. Będzie ciekawie, w zależności od tego co odpiszą. Ja w każdym razie dość mocno się wkurzyłem tym numerem z raportu kwartalnego i nie zamierzam odpuścić.
|
|
Temat:
FARM51
@Scarry
Ano rację miałeś, chylę czoła :) Ja z kolei wolałem wybrać różowe okulary. No cóż, chudszy portfel to najlepsze lekarstwo na problemy z oceną rzeczywistości ;) Pozdrawiam!
|
|
Temat:
FARM51
Kurs spadł o dalszą złotówkę, trochę czasu minęło, głowa ochłonęła i moja TEORIA na chwilę obecną: TRAGICZNE wyniki sprzedaży Deadfall Adventures, w które spółka nie chce uwierzyć i stąd to całe zamieszanie z wydawcą i jakością raportów (jakoś wcześniej im nie przeszkadzały). Minie trochę czasu, pokażą parę obrazków z Get Even czy coś i w międzyczasie jak już się wszyscy oswoją z sytuacją (i jak się uda pozyskać dalsze finansowanie) pojawią się dane na temat sprzedaży DA. Czyli jednym słowem totalne wyparcie rzeczywistości lub cyniczna gra. W obu przypadkach tragedia dla akcjonariuszy :( Numer z rodzaju tych, które zaczynają spiralę zdarzeń prowadzącą do stwierdzenia "ostatni gasi światło".
|
|
Temat:
FARM51
Może się ktoś pokusić o analizę techniczną? Kurs pokonał ważny opór 7,29 na dużych obrotach, jaki jest zasięg wzrostu?
|
|
Temat:
FARM51
Pojawił się raport, jest bardzo dobrze.
Scarry zejdź na ziemię.
|
|
Temat:
CIGAMES
Spójrzcie na wykres i przestańcie się łudzić. Wsparcie w okolicach 10.1 - 10.3 nie chce być inaczej. Moim zdaniem wzrosty można na dłużej odłożyć od lamusa.
|
|
Temat:
CIGAMES
Pstryk i 11 pln pękło. Patrząc na siłę ruchu od wczoraj moim zdaniem 10.3 też nie będzie długo trzymać. Po takiej zagrywce (wczoraj i dzisiaj) jeśli kurs spadnie poniżej 10 pln to zagości tam na bardzo długo.
|
|
Temat:
CIGAMES
Widać wyraźnie zdesperowane wyrzucanie akcji, nie wróży to dobrze. Dla mnie temat CIGAMES jest zamknięty na dłuuuugie miesiące po dzisiejszej sesji.
|
|
Temat:
CIGAMES
Wsparcie zostało złamane i można mówić o powrocie do trendu spadkowego. Rzeczywiście wcześniejsze odbicie się od linii trendu i brak jej przełamania (opór w okolicach 13.5) było sygnałem, teraz widzę to wyraźnie (szkoda że dopiero teraz  ). Wsparcia to moim zdaniem 11 pln (które już dzisiaj jest testowane) oraz 10.3. Na chwilę obecną można zapomnieć o jakichkolwiek wzrostach.
|
|
Temat:
CIGAMES
No i coś jednak słychać o Enemy Front Enemy Front PolygonCytat:World War II shooter Enemy Front differentiates itself from other military shooters by focusing on the lesser-known battles and sabotage missions of the period, according to CI Games' producer Michael Sroczynski.
Speaking to Polygon, Scroczynski said many of the scenarios represented in Enemy Front are being depicted in a game for the first time and, despite being smaller-scale combat situations, they translate into interesting gameplay.
|
|
Temat:
CIGAMES
Bardzo pozytywna opinia o Lords of the Fallen na stronach EDGE LotF EDGECytat:Lords Of The Fallen is a single-minded proposition, a game that eschews anything that might distract from beautifully rendered fantasy characters knocking seven shades out of each other with broadswords. There’s still plenty of time between now and its release for technical demons to make themselves known, but as a taste of what a new generation of epic fantasy might look like, Lords Of The Fallen is a vivid prospect.
|
|
Temat:
11BIT
No i 8.3 pękło bez większych problemów, schodzimy niżej. Dzisiaj sukcesy święci konkurencja, która jakoś potrafi napisać ile sztuk swojej gry sprzedała. Ech... Way to go 11 bit, może niech zaczną robić gry dla służb specjalnych? Dbanie o tajemnice mają opanowane.
|
|
Temat:
CIGAMES
Jak myślicie, wsparcie na 11.80 pln wytrzyma?
|
|
Temat:
11BIT
Dapi dziękuję!
|
|
Temat:
11BIT
Witam,
pytanie do techników. Warto dobierać przy kursie 8-8.5 pln? Myślałem że 8.5 będzie mocnym wsparciem a dzisiaj 8.3 już zaliczyliśmy, boję się że spadniemy poniżej 8 złotych.
|
|
Temat:
CIGAMES
Mi wychodziło, że 11.20 było oporem, który został przełamany i nawet trochę się bronił potem jako wsparcie ale nie wiem jak interpretować dzisiejszy kurs. Ogólnie jestem optymistą i liczę na więcej
|
|
Temat:
11BIT
Moim zdaniem spółka idzie drogą Crytek (piękne gry które jakoś nie zdobywają serc graczy poza tymi, którzy chcą testować możliwości sprzętu). Robi piękne gry ale czegoś im brak i ludzie się nie rzucają. Chwalą się posiadaniem w zespole jednego z najlepszych ludzi od silników grafiki, super i to się chwali!, ale przydałby się też jakiś ekspert od gameplay i "miodności".
|
|
Temat:
11BIT
Zarabianie na rynku mobilnym coraz trudniejsze. Cytat:I was listening to the latest Walled Garden podcast and towards the end they stopped just short of stating what many developers I talk to have been saying–mobile gaming is dead.
Ok, not actually dead. After all, mobile gaming revenue is higher than it’s ever been, and mobile consumption of everything is eating the planet. However, mobile gaming is completely dead as a business model for independent developers and undercapitalized startups. is mobile dead?
|
|
Temat:
11BIT
Koniec roku, czas podsumowań. Z obiecywanych na początku 2013 rzeczy udało się:
- wydać Anomaly 2 - uzyskać unijne dofinansowanie na działalność wydawniczą
Nie udało się:
- wydać pozostałych dwóch gier - osiągnąć zakładanego zysku (dwukrotna zmiana prognoz)
Co się zmieniło:
- profil działalności spółki ulega przekształceniu i dokładamy wydawanie - plany powstania Games Republic
|
|
Temat:
11BIT
Z jednej strony piractwo, z drugiej strony przecież to właśnie świetna sprzedaż na Google Play była takim zaskoczeniem w przypadku AWE. A tutaj mieliśmy o wiele większą akcję marketingową, ów Benchmark, którym się tak emocjonowano na forach inwestorskich. Więc pytanie - co poszło nie tak? I czy aby nie za duży nakład pracy dla sprzedania 5 tyś sztuk? Zastanawia mnie to i mam nadzieję na poważną analizę sytuacji przez spółkę.
|
|
Temat:
11BIT
topfacet napisał(a):Powinno byc z 50 tysiecy sztuk sprzedanych na Google Play. Ciekaw jestem dlaczego w App Store sprzedaje sie dobrze, a tu tak slabo, czy to cena, czy wymagania sprzetowe. Studzenie nadmiernego optymizmu przez rzeczywistość zawsze boli.
|
|
Temat:
CIGAMES
Cytat:I Wiedźmina robiły noworodki urodzone w tym momencie ? Anxious Czy może ekipa doświadczonych polskich game-developerów z przebojami już w historii? A co pisali to sobie sam sprawdź, jeszcze może na tacy jaśnie panu podać.. No właśnie po to pytam Ciebie, zdajesz się mieć na wszystko odpowiedź, wszystkich wywołujesz do tablicy więc proszę, napisz mi i innym, jakie to gry wydał CD Red przed Wiedźminem. Jak pisałem wcześniej, nie traciłbym wiary w Tomasza Gopa, jest naprawdę dobry. Ba, nawet gdyby mieli bardziej dopieścić produkt, niech to zrobią (polityka "when it's ready") ale wtedy błagam dział marketingu CI Games o wstrzymanie się z końcowymi datami wydania gry. Mam do tej pory na półce brytyjskie EDGE z 2012 roku z reklamami Snipera 2. To naprawdę kłuje w oczy. Więc więcej rzetelności, pokory i mniej wyrywnych i szumnych zapowiedzi. When it's ready.
|
|
Temat:
CIGAMES
Scarry napisał(a):Ano dokładnie ekipa CD Red przed wydaniem Wiedźmina nie pod swoim szyldem ale wydała sporo uznanych gier, tymczasem tutaj mamy rzemieślników-wyrobników bez dużego sukcesu, ekipę, która gry rpg jeszcze nie robiła.
Please. Wiedźmin był pierwszą grą studia CD Red, napisz mi co wydali wcześniej? A co do Tomasza Gopa, to akurat w nim żywię nadzieję, pracował przy obu Wiedźminach, miał bardzo ciekawą prezentację na Digital Dragons (mówił z pasją, było widać że go temat "kręci" co oceniam pozytywnie).
|
|
Temat:
VIVID
Scarry napisał(a):@regisek
zachowaj takie przemyslenia dla siebie - w temacie obok dopytujesz się o dywidende w startupie.. mi to wystarczy za całą ocenę jakości Twoich postów. Widzisz, 11 bit już jest trzy lata na rynku, wszędzie jest wychwalany za swoją stabilność i jakość, więc chyba zasadnym jest pytać kiedy planują zacząć wypłacać dywidendę i czy w ogóle. Poza tym niech się w końcu spółka wypowie, bo póki co ma samych adwokatów w postaci wszystkowiedzących forumowiczów. Ale jak rozumiem, mam cicho siedzieć jak mysz pod miotłą, spijać słowa z ust deweloperów, cieszyć się z odwoływanych prognoz, nie pytać o nowe tytuły i czekać, czekać, czekać... jak kania dżdżu
|
|
Temat:
11BIT
No i widzisz, sam odpowiedziałeś czemu kurs nisko stoi. Giełda to nie Caritas, liczy się "hajs" na koniec roku, po co siedzieć na 11 bit i marzyć "o wystrzale" od lat, skoro gdzie indziej toczy się życie (nawet w postaci tak wzgardzanej dywidendy KGHM).
pozdrawiam
|
|
Temat:
11BIT
Cytat:@Topfacet To nie jest tak, sam mam 40% portfela w 11Bit a akcje kupiłem w większości grudniu 2011 po kursie zbliżonym do obecnego - więc nie mam straty, problem leży w tym że trzymanie akcji przez 2 lata nie dało nic (choć powodów do zdenerwowania też nie było) a dużo spółek na głównym rynku i na NC poprostu odjechało dając niezłe stopy zwrotu (np. Vivid Games, CDR) Mam dokładnie tę samą sytuację, dlatego dopytywałem o te dywidendy na forum.
|
|
Temat:
VIVID
Koledzy topfacet i Scarry odpowiem na Wasze wątpliwości w przewrotny sposób:
A dlaczego swego czasu 11 bit poleciało na 24 pln? Przecież nie było ku temu żadnych podstaw (co zresztą później czas pokazał) poza nadziejami inwestorów. Więc pewnie teraz jest podobnie, VIVID jest modne, wie jak się sprzedać i się sprzedaje. A ludzie chętnie kupują. I Wasze wątpliwości nic tu nie zmienią. A że 11 bit nikt nie chce kupować? Tak bywa. Widać sobie czymś zasłużyli na niechęć rynku. I Wasza pisanina tego nie zmieni :)
|
|
Temat:
11BIT
Opinie z 13 i 15 listopada też mówią o ciągłych "crashach" nawet po update (iOS). Napiszcie tak szczerze, zdejmując różowe okulary uwielbienia dla spółki, czy chcąc kupić grę i widząc takie opinie nadal byście ją kupili? Sprawdzalibyście na forach itp. czy Wasz sprzęt na pewno da radę? Czy przerzucilibyście się na inny tytuł?
Dlaczego jestem rozczarowany? Nie dlatego, że kurs spada albo "się kisi". Jestem na pokładzie już 2 lata i przeżyłem różne jazdy kursu, to mi nie straszne. Jestem zły bo zagrałem w Anomaly 2. I pomimo świetnej grafiki (w grze strategicznej dodajmy) i pomysłu z przekształcaniem jednostek tytuł wiele nowego nie wniósł (jak już pisałem wcześniej, nie udało mi się ani razu zagrać w multi więc nie oceniam, choć sam fakt braku partnerów do gry jest wymowny) a co mnie właśnie bardzo rozdrażniło - powielił błędy z jedynki. Gracze narzekali na system save'ów, firma obiecywała w materiałach developerskich naprawę tego systemu (czyli znali problem) a koniec końców go nie naprawili, bo facet który się tym zajmował już nie pracuje (wypowiedź z forum). No to trochę mało profesjonalne, nieprawdaż? I teraz mamy A2 na komórki, gdzie można było zostać przy poprzednim silniku, dodać morfowanie, ten multiplayer. Ale nie, zdecydowano się pójść dalej i zrobić super grafikę, którą okazuje się mało który sprzęt daje radę udźwignąć i mamy rzeźnię w opiniach graczy. Oczywiście krytycy i portale się zachwycają, ale bądźmy szczerzy: kogo to obchodzi? Najlepiej zarabiająca gra mobilna świata w obecnej chwili (Clash of Clans) ma średnią grafikę, której celem jest to, by działała gdzie tylko się da. A zachwyt krytyków pewnie się pojawił po pierwszych wynikach finansowych ;) Jednocześnie fajna gra, Sleepwalker's Journey, o pięknej baśniowej grafice, w którą moja żona się zagrywała została zupełnie zapomniana przez spółkę (a można "trzepać" kasę na dodatkowych poziomach, kupowalibyśmy w ciemno). Zamiast tego para poszła w nowe projekty (i dobrze, błagam tylko, nie kolejne Anomalie!) oraz rozwój sieci cyfrowej dystrybucji. Która już jest dość zagęszczona i konkurencyjna. Trzymajmy za to kciuki, aczkolwiek ja w ten model nie wierzę. Obym się mylił.
|
|
Temat:
11BIT
Wrzuciłem tę opinię bo była w niej mowa właśnie o poprawce.
|
|
Temat:
11BIT
W sumie masz rację, za dużo wymagałem po AWE.
|
|
Temat:
11BIT
cetnar napisał(a):Dzisiaj również pojawił sie update wersji iOS - większość błędów miała zostać poprawiona. Zobaczymy czy gracze zaktualizują swoje recenzje bo liczba tych negatywnych była dość spora i znacząco obniżała ocenę gry Opinia ze sklepu z 9.11.2013 by Soobocz Cytat:Nie kupować! Na iPad2 gra kraszuje. Nie opłaca się wydawać pieniędzy...... Nowa wersja nie pomogła. No rany julek! Jestem bardzo rozczarowany. iPad 2 to chyba większość rynku ipadów (i nadal będzie robiony) i nie dało się tego jakoś przetestować? Co tej grze po oszałamiającej grafice, skoro w recenzjach jedynki się sypią! Come on! Przestaje mi się podobać kierunek w którym idzie spółka, AWE było super, DZIAŁAŁO i zbierało dobre oceny, A2 rozczarowuje a teraz zamiast robienia gier (ZAMIAST bo czy słyszeliście COKOLWIEK KONKRETNEGO o nowych produkcjach?) otwierają sklepik. Nie tak się reklamowali jak startowali. Ech...
|
|
Temat:
11BIT
Ja nie podzielam ogólnego optymizmu i czekam na więcej szczegółów. Rynek dystrybucji cyfrowej jest mocno konkurencyjny, więc osiągnięcie sukcesu będzie trudne. Mam nadzieję, że działalność handlowa nie rozproszy za bardzo 11 bit i nie odciągnie ich od robienia gier (nie wydłuży procesu). Moim zdaniem jednak więcej zarabia się na ich robieniu niż na ich sprzedaży (poza gigantami rynku oczywiście).
Moje 3 grosze odnośnie gog.com: oni zaczynali sprzedając stare gierki, teraz otwarli się na twórców indie oraz nowości, ich zalety to brak DRM oraz ceny w dolarach i dobre promocje.
|
|
Temat:
11BIT
Oh, really? PC jest nieprezentatywny i stanowi małą bazę? Z tego co mi dzwoni, to właśnie AWE na PC się najlepiej sprzedało. No ale rozumiem, gdy fakty nie przystają do założonych tez tym gorzej dla faktów. Keep it up dude
|
|
Temat:
11BIT
Ech chłopie, zdejmij na chwilę różowe okulary. Na innych spółkach jesteś ostry i krytyczny a tutaj ani grama zastrzeżeń. Miej standardy wszędzie.
Odnośnie linka. Ja na to patrzę nie z powodu wersji PC tylko dla porównania 1 vs. 2. I na tej bazie staram się szacować szanse A2 na mobile versus AWE na mobile.
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
Pożyjemy zobaczymy jak to wpłynie na wyniki. Kupiliście już?
|
|
Temat:
11BIT
OK, dzięki za info. W sumie dobrze wiedzieć, przestawię parę rzeczy.
|
|
Temat:
11BIT
Jak obstawiacie, kiedy pojawi się info dotyczące nowych gier? I takie konkretne info a nie, że pracujemy nad nowymi tytułami? Listopad już za pasem, 2 miesiące do końca 2013 (niezbyt udanego).
|
|
Temat:
11BIT
Dorzucę z tego samego serwisu wywiad z panem Pawłem Miechowskim Cytat:With the recent release of Anomaly 2 on PC and impending release on mobile devices (see our preview), we though now would be a perfect time to get everyone acquainted with the clever folks at 11 Bit Studios. Based in Warsaw, Poland, 11 Bit has been churning out some of most interesting mobile games we’ve seen over the last couple years, with the Anomaly series, Funky Smugglers, and Sleepwalker’s Journey.
We hit up Pawel Miechowski, 11 Bit’s Senior Writer and all around marketing evangelist for the developer, for the lowdown on what makes the company tick, their views on mobile gaming, and what’s next. wywiad 11 bit studios
|
|
Temat:
11BIT
Chodziło mi o to, że _przeważnie_ w okolicach 8 pln następowało odbicie, parę razy tylko zeszło poniżej. Obecnie przypomina to taką "kaczuszkę" puszczoną na wodzie, kamień coraz niżej się odbija i coraz krócej leci. Odnośnie innych niż A2 produkcji, w pełni się z Tobą rybeuszu zgadzam. Pozostaje trzymać kciuki za ekipę i czekać na walne.
|
|
Temat:
11BIT
Co sądzicie technicznie o spółce? Dzisiaj kurs na odwiecznych minimach, 8.33 pln, pokusa mocna, aczkolwiek martwi mnie zachowanie w dłuższej perspektywie. Kiedyś poruszał się w kanale 8-10 pln, teraz amplituda jeszcze mniejsza 8-9 pln i niestety coraz częściej odwiedzamy dno kanału co mnie martwi. Jakie jest Wasze zdanie?
|
|
Temat:
11BIT
No ale przecież twórców nie obchodzi kurs spółki, więc nie ma się co łudzić i apelować o pokazywanie czegokolwiek.
Swoją drogą już 10 października i poza Anomaly 2 na PC i mobilne cicho sza. Ciekawe czy do listopada powiedzą coś więcej?
Ciekawi mnie też, jaka jest obecnie zatrudniona liczba osób w spółce (spółkach?).
|
|
Temat:
11BIT
Czyli opóźnienia, standard. Zaczynam podejrzewać, że nawet obciętych prognoz nie zrealizują, zajefajnie.  Niech napiszą kolejny wniosek o dofinansowanie do Unii, może wtedy się uda
|
|
Temat:
11BIT
No chyba będę musiał zainwestować w bilet i się wybrać bo inaczej to się g... człowiek dowie. Dzięki za radę, tak powinno wyglądać inwestować w technologiczne spółki w XXI wieku, łażenie na zabrania i próba zapytania twarzą w twarz. Radzę przy okazji kolejnej emisji, żeby się do mnie do domu po gotówkę wybrali, ten internet to jakiś przeżytek jest skoro tak ciężko cokolwiek w nim zamieścić.
|
|
Temat:
11BIT
Czyli po wnioskach na NWZA domyślam się, że dofinansowanie pójdzie na projekty związane z komunikacją między nowi spółkami 11 bit? Nowymi spółkami i ich partnerami? Marketing marketingiem, mnie ciekawi zarządzanie licencjami oraz dystrybucja. Czyżby z dewelopera mieliśmy mieć do czynienia z przekształceniem w wydawcę? To duża zmiana. Rozumiem, że produkcja gier (gry?) nadal będzie kontynuowana?
Proszę członków spółki o komentarz.
|
|
Temat:
11BIT
Tak, dostała, do tego jeszcze musi dołożyć 300 tyś. PLN, nie zapominajmy o tym. Z tego co wiem, to spółka robiąca gry, nie pisali nic o zarabianiu na platformach B2B. Skąd taka informacja? Ja jej w komunikacie nie znalazłem. Chodzi mi przynajmniej o to, że ni stąd ni zowąd pojawia się komunikat o pozyskaniu finansowania na platformę B2B. Nic więcej nie wiadomo, opis jest bardzo ogólny i może dotyczyć wszystkiego. Nie odpowiada natomiast w żaden sposób na jedno pytanie - jak to się ma do robienia gier. Rozumiem rozbudowa silnika, nowy soft, nowi pracownicy, szkolenia. Tymczasem mamy platformę B2B.
Co mi teraz przyszło do głowy - może to ma związek z próbą stania się wydawcą (pamiętacie ulotki z Digital Dragons 2013 o których pisałem?). I może Ci tajemniczy partnerzy biznesowi to po prostu deweloperzy, których chce 11 bit wydawać? Aczkolwiek jeśli to prawda, to BYŁOBY MIŁO POINFORMOWAĆ akcjonariuszy o zmianie strategii spółki (i to dość znaczącej). Bo póki co ze strony spółki cicho sza (jak zwykle), więc mogę snuć sobie moje przypuszczenia, nic innego nie pozostaje.
|
|
Temat:
11BIT
Pełna zgoda :) Nie musi być dodatkowe stanowisko, można kogoś dedykować z zespołu na zasadzie: codziennie po 17.00 komentuj forumowe wypociny ;)
|
|
Temat:
11BIT
Wyjdę kiedy uznam za stosowne, dziękuję za radę Tutaj przykład newsa, który oceniam pozytywnie: praca community managerCytat:Poszukujemy kandydata do zespołu marketingowego 11 bit studios na stanowisko PR / Community Manager. Najlepiej z doświadczeniem jak sto pięćdziesiąt.
|
|
Temat:
11BIT
Też sobie kolego poczytaj na co idzie ta kasa zamiast atakować ludzi z innym poglądem. Bo ja czytałem i nie mam zielonego pojęcia o co chodzi. Spółka robi gry, sprzedaje je na platformach cyfrowych. Chyba wszyscy się zgadzają, że kuleje im marketing. I nagle wyskakują z dofinansowaniem. Najpierw pomyślałem, że ok, zdobyli kasę na rozwój silnika. Ale nie, kasa pójdzie na (cytat za info z bankiera) Cytat:"Stworzenie platformy B2B mającej na celu integrację systemów informatycznych Spółki 11 bit studios S.A. i systemów informatycznych partnerów Spółki". Spółka otrzymała dofinansowanie w kwocie 679.205,10 zł, natomiast całkowity koszt realizacji projektu wynosi 970 293,00 zł + VAT. Głównym celem przedmiotowego projektu jest wdrożenie systemu B2B, który pozwoli zautomatyzować szereg procesów biznesowych wykonywanych na linii 11 bit studios S.A. - Partnerzy. Wprowadzenie systemu pozwoli przyspieszyć realizowane pomiędzy współpracującymi przedsiębiorstwami procesy biznesowe i informatyczne, a co za tym idzie zwiększyć efektywność współpracy Spółki 11 bit studios S.A. z partnerami biznesowymi. Co to właściwie znaczy? Jacy partnerzy? Moim zdaniem jedyne normalne wyjście to kanały współpracy z podwykonawcami dostarczającymi assety, no bo przecież 11 bit nie może zmieniać systemów po stronie Valve, Sony czy Microsoft. Nie podoba mi się ten wniosek, nie rozumiem go, a pewnie napisanie go kosztowało trochę czasu, pilnowanie go będzie kosztować trochę czasu, wdrożenie też, rozliczenie. W spółce, która wydała w sumie 3 gry do tej pory nagle idzie energia na systemy B2B. Nie w taki biznes inwestowałem.
|
|
Temat:
CIGAMES
Moim zdaniem Alien Rage jest poważnie zagrożony tytułem Shadow Warrior, który miał dzisiaj premierę. Także raczej zostanie w cieniu tej gry. Niestety coraz ciaśniej się robi na rynku we wszystkich niszach i nie sposób znaleźć dobrej daty premiery. Trzeba stawiać na idealne wykonanie pomysłu.
|
|
Temat:
11BIT
Wiesz, ilość pobrań w przedziale może wynosić 10001 jak równie dobrze 49999. Chodzi mi o to, że znowu musimy szukać informacji w sklepie a nie dostajemy od producenta. Ale mnie to już nie dziwi.
Co do A2 nie na Xboxa - i chwała im za to, bardzo mnie to cieszy.
Pozostaje czekać na nowe tytuły no i zapowiadaną lepszą komunikację (czyżby planowali jakąś emisję? ;) )
|
|
Temat:
11BIT
To, że CHĘTNIE pobierają to Twoje założenie, nie ma żadnych danych (jak zwykle) o ilości pobrań. To, że kupią grę po tym jak pobrali benchmark, to twoje PRZYPUSZCZENIE. Ponownie, jaki wpływ ma na spółkę, że najlepszy w wyniku benchmarku był topowy Galaxy S4? Ja czekam na nowe gry i nowe marki. W linkowanym przez Ciebie wcześniej wywiadzie z GIT 2013 wyszło, że aplikacje mobilne nie były pierwszym celem spółki a pierwotne założenie (Xbox 360) okazał się rozczarowaniem. Cieszę się, że wypalił Steam oraz wersja mobilna AWE. Aczkolwiek jeśli chodzi o rynek mobilny, jestem bardzo sceptyczny. Czekam na powiew świeżości a nie ten sam kotlet w innym papierku. Patrząc na zachowanie kursu w ostatnim czasie (ba, nawet w ostatnich dwóch latach) fakt robienia Anomaly nie cieszy się popularnością wśród inwestorów. Dla ostudzenia gorących głów: eurogamer mobilneCytat:Z ankiety przeprowadzonej na App Developer Conference wynika, że coraz trudniej osiągnąć sukces na rynku gier mobilnych. Niemal połowa uczestników konferencji przyznała, że nie zdołała wypracować żadnych zysków. Serwis Games Industry postanowił zapytać kilku twórców o opinie na temat produkcji na urządzenia przenośne.
- Rozmawiam regularnie z wieloma deweloperami z rynku mobilnego i większość przenosi się lub rozważa przejście na inne platformy lub całkowite wycofanie się z branży - mówi Paul Johnson, współzałożyciel studia Rubicon.
|
|
Temat:
11BIT
Fascynujące... a jaki to ma wpływ na spółkę?
|
|
Temat:
VIVID
Krzysiu napisał(a):(..) Owszem patrze z punktu widzenia prostego (szczęśliwego)akcjonariusza, mniemam jednak, że tak jak wspomniał mój przedmówca może to być drugi 11bit. www.strefabiznesu.pomorska.pl/... Ja jednak życzę akcjonariuszom by nie był to drugi 11 bit (by wzrosty były trwalsze a gry bardziej różnorodne  )
|
|
Temat:
11BIT
pedrosek napisał(a):sory, że nie o Apple-a tu jakieś zyski są? dywidendy? itp? Żadnej dywidendy i od dłuższego czasu boczniak 8-10 z coraz niższymi szczytami.
|
|
Temat:
11BIT
Znalazłem ciekawy sposób szacowania sprzedaży. Karty Steam. Otóż parę dni temu zadebiutowały karty dla Anomaly Warzone Earth. Uruchomiłem grę parę dni po tym fakcie, wszedłem na rynek i normalnie jest ZALEW kart do AWE. Tymczasem dla A2 cisza i spokój, można dobre ceny za karty dostać. Także moim zdaniem wersja PC A2 sprzedała się bardzo słabo.
|
|
Podchodząc do mediów z innej strony. Wolę czytać fora internetowe, głównie to (lizus mode on) ponieważ o wielu sprawach mówi się bez ogródek i o wiele wcześniej. To, że Petrolinvest ma problemy widać gołym okiem po kursie i właśnie po lekturze "neta". Natomiast w mediach szerokiego nurtu cicho sza, aż do dzisiaj. Moje pytanie - ciekawe czy to jakiś większy ruch (artykuł w mediach, sprzedaż akcji) czy też sprzedaż akcji pokazała, że właściciel jest na tyle słaby, iż media przestały się go obawiać i odsuwają kotarę?
|
|
Temat:
CIGAMES
Pierwsze materiały z Enemy Front Cytat:Serwis IGN miał okazję sprawdzić strzelankę Enemy Front na targach PAX w Seattle - w Internecie opublikowano krótkie fragmenty rozgrywki.
Nagranie udowadnia, że twórcy z polskiego studia CI Games stawiają na większe, nieliniowe mapy i premiują swobodę wyborów - gracze mogą zdecydować się na ciche podejście, ale także zaatakować od frontu z pieśnią na ustach.
Enemy Front powstaje na silniku CryEngine. Premiera najprawdopodobniej wiosną przyszłego roku, na PC i konsolach obecnej generacji. Enemy Front PAX
|
|
Temat:
FARM51
Zgodzę się z Janusem, przesuwanie całej premiery przez wydawcę ze względu na Japonię jest po prostu głupie. Chyba, że to tanie wytłumaczenie poślizgu spowodowanego innymi czynnikami.
|
|
Temat:
CIGAMES
Bo to bardzo trudny model biznesowy. Są już firmy robiące mobilne gry free 2 play (chyba Puzzle Craft nie pamiętam dokładnie). Z większych graczy Techland próbuje teraz takiego tytułu w świecie Dead Island.
|
|
Temat:
CIGAMES
Scarry, proszę Cię... to że nie lubisz City widać, ale nie przesadzaj bo już to jest śmieszne czasami.
Wymieniasz gry, które są o czołgach, samolotach, którą są multiplayerami. A Enemy Front to singleplayer FPS gdzie grasz jako żołnierz. Jest różnica. Company of Heroes to RTS.
Temat II WŚ zniknął z radarów, co na przykład zaczyna zauważać prasa branżowa (któryś podcast Nieczyste Zagrywki). W chwili obecnej uważam, że podobnej tematyki dotyka tylko Wolfenstein New Order.
|
|
Temat:
CIGAMES
Dobrze Janus pisze. Trzeba szukać swojej niszy. Zobaczcie na Techland, prą w ten Dziki Zachód i udaje im się. Na przykład Alien Rage może mieć problemy (trochę podobnych gier w podobnym czasie) natomiast Enemy Front może być tylko zagrożone Wolfensteinem.
|
|
Temat:
11BIT
To jest oficjalne info?
|
|
Temat:
11BIT
My tu gadu gadu a jest 15.30 i cicho sza. Obejrzałem już wszystkie materiały konkurencyjnych studiów a tutaj straciłem cierpliwość. Czy hype na coś na Gamesconie wyszedł od spółki czy z forum od inwestorów? Delikatnie mówiąc jestem porządnie wkurzony.
|
|
Temat:
11BIT
A wiecie, że tak mogłoby być? Na Digital Dragons szukali twórców, których gry mogliby wydać, co jeśli na Gamescon pojechali w tym samym celu, biznesowo jako wydawca a nie jako deweloper pokazujący swoje tytuły?
|
|
Temat:
11BIT
No właśnie od rana jestem zalewany informacjami o różnych grach, polskich również, o 11 bit cicho sza :(
|
|
Temat:
11BIT
Jest już jakieś info? Cokolwiek? Wiadomo kiedy 11 bit będzie miało jakąś prezentację? Anything?!
|
|
Temat:
11BIT
Czyżby? Multiplayer w Anomaly 2 też miał być pożądaną opcją i sprzedaży grze nie napędziło. Znaleźć drugiego gracza bardzo trudno. Proszę, zostawmy planowanie produktu ekspertom ze spółki i nie rzucajmy kolejnych haseł bo są modne.
|
|
Temat:
11BIT
Dorzucę swoje trzy grosze do dyskusji (dłuższy post).
Po pierwsze niedawno skończyłem Anomaly 2, widać w niej próbę rozwoju i szukania kolejnych innowacji, aczkolwiek pierwsza część narzuciła wąskie i trudno rozszerzalne ramy a co za tym idzie pole do popisu było małe. Gra mnie w pewnym momencie niestety zwyczajnie nudziła a z powodu fatalnego systemu save parę razy miałem ochotę wyrzucić klawiaturę przez okno ;) Z moich znajomych grę kupił tylko jeden kolega skuszony tajemniczą promocją i do tej pory nie włączył. A tak to cicho sza, nikt się grą nie podniecał (udzielam się mocno na paru forach związanych z grami). Zaznaczę że jestem wielkim fanem jedynki i starałem się bić różne rekordy, razem z kolegą dość mocno ją zachwalaliśmy. Dwójce czegoś zabrakło plus nie naprawiła błędów jedynki (checkpoint, save).
Co do multiplayer nie wypowiadam się, próbowałem zagrać parę razy ani razu system nie znalazł partnera do rozgrywki :(
To tyle o grze, teraz parę moich obserwacji.
Po pierwsze - promocja Anomaly 2 - preorder tajemniczej gry, Stan Just na Digital Dragons 2013 przyznał, że wyszło to trochę przypadkiem, ponieważ musieli zapowiedzieć grę a nie mieli jeszcze logo, więc przypadkiem zrodził się pomysł tajemniczego preordera. Bold move że tak powiem, na pewno wygenerował trochę szumu, niestety też trochę negatywnego elektoratu (o który bardzo łatwo w dzisiejszej kulturze "hejtu").
Co do multiplayer w Anomaly 2 - firma podjęła ryzyko, nie można jej odmówić, niestety tym razem nie wypaliło. Moim zdaniem multiplayer można wrzucać do tytułów, gdzie naprawdę jest duża baza użytkowników. Nie wiem jaka była baza graczy Anomaly Warzone Earth, ale widać, że niestety się przeliczyli.
Ciekawą sprawą jest rotacja kadr. Na forum pojawiają się ogłoszenia o pracę w 11 bit studios, ale nie wiemy nic o zwolnieniach. Na forum spółki padło stwierdzenie, że osoba odpowiedzialna za system save już nie pracuje w studiu. Ciekawi mnie jak bardzo zwiększyło się zatrudnienie. Może być tak, że nowe posady są w miejsce zwolnionych osób.
Jeśli się spojrzy na napisy końcowe po skończeniu Anomaly 2 można stwierdzić, że dość niewielki team ją robił. To pozwala mi wierzyć w inny większy projekt toczący się równolegle. Ale uwaga, to tylko moja spekulacja, jeśli okaże się, że nie było wzrostu stanu osobowego cała teoria runie.
Z drugiej strony martwią mnie delikatne sugestie w ostatniej misji Anomaly 2 sugerujące kontynuację serii. Ja na pewno nie kupię, mam już dość tej serii (a mam wszystkie ich gry na wszystkie platformy, nawet kupiłem specjalnie Ipada dla AWE).
Dodam swoją obserwację targetu firmy, czyli gracza hardcore'owego. Patrząc po znajomych którzy należą do takiej kategorii to bardzo trudna publiczność i bardzo wymagająca. Taki gracz nie poświęci swojego czasu grze, która nie jest popularna. Oni uwielbiają się chwalić i popisywać i nie zrobią tego z grą o której mało kto słyszał.
Przestańmy sugerować się nagrodami, wyróżnieniami, recenzjami. One tak naprawdę nic znaczą, po opublikowaniu wyników chyba możecie się ze mną zgodzić. Liczy się hype i grywalność, która pociąga sprzedaż.
Zobaczymy co pokażą na Gamescon, ale weźcie też poprawkę, że mają ogromną konkurencję zagraniczną i krajową (również ze strony giełdowych spółek).
Ogólnie inwestorzy mają zimny prysznic w 2013 jeśli chodzi o branżę grową. Na pewno nie będzie już El Dorado 2010 roku, ja osobiście czekam na dojrzenie branży i pierwsze dywidendy, dobre czasy się skończyły.
Nadal wierzę w spółkę, aczkolwiek kompletnie dla mnie wystygła że tak powiem. Jest to już zdecydowanie kategoria "kupić jak najtaniej i zostawić dzieciom".
|
|
Temat:
11BIT
Anomaly też jest grą 3D. Nie robiłbym sobie wielkich nadziei.
|
|
Temat:
11BIT
A jak myślisz? Założę się, że jednym z tych "nowych" projektów jest port Anomaly 2 na mobile. Zostaje nam jeden, pytanie brzmi co to.
|
|
Temat:
11BIT
Jest nowy artykuł o 11bit studios, można się dowiedzieć czegoś o nowych projektach Cytat: 6. Gry w produkcji. Niezapowiedziane Zajebiste Projekty (więcej niż jeden).
11bit na polygamii
|
|
Temat:
11BIT
Kickstarter się wypala i po ostatnim numerze, jaki wyciął Tim Schafer wolałbym by 11bit unikało tego kanału. Pierwszy zarzut jaki się pojawi przy takiej akcji, który zresztą sam bym podniósł to fakt, że jest to spółka akcyjna, która ma kapitał i nagle szuka ekstra kasy? Dziwne, podejrzane itd. Jakbyście zareagowali, gdyby EA lub CD Projekt ogłosiło zbiórkę na Kickstarterze? Za rok, dwa, jak pęknie bańka i nietrafione projekty wysypią się z Kickstartera będzie to bardzo złe otoczenie do bycia kojarzonym z nim.
|
|
Temat:
AGORA
Witam,
trochę nietypowy temat. Czy ktoś z Was chodzi do kin sieci Helios? Otóż ja bywam w Katowicach i od dwóch lat zauważamy z żoną powolny upadek kina w budynku Altusa. Najpierw psuł się repertuar, miesiąc temu zauważyliśmy znaczne cięcia kadrowe, coraz mniej widzów a wczoraj to już był hit - lejąca się woda z sufitu na sali z jakieś dziury (ogromna plama, mokre fotele). Zwróciliśmy uwagę pracownikowi, powiedział ok ok po czym wpuścił widzów na kolejny seans. Tragedia. Aż z ciekawości wyszukałem kto jest właścicielem i trafiłem tutaj :) Czy w innych miastach jest podobna sytuacja czy tylko katowicki Helios dotknęła klątwa?
|
|
Temat:
11BIT
Cytat:Informowanie o grze (jakiejkolwiek) na forum giełdowym lub w raporcie, to nie jest (wbrew tutejszym opiniom) wyłącznie informowanie akcjonariuszy, tylko spalenie assetu w postaci zapowiedzi gry. Wiemy z doświadczenia, że prasa growa wyszukuje takich informacji. Potem oficjalne ogłoszenie gry już nie jest żadnym "kaboom", bo o grze wiadomo, przynajmniej w Polsce. No tak, zapominam o tym aspekcie. Dzięki za odpowiedź i zabawny trolling  Pytanie o grę / wyniki powraca już któryś raz z rzędu. Może by zbudować mały dekalog zasad / FAQ i odsyłać zawsze zbłąkane dusze do niego? Moja propozycja: 1. Spółka informuje o wynikach finansowych w raportach. Nigdy nie informuje o sprzedaży jednostkowej, gdyż nie daje to rzetelnej podstawy do oszacowania przychodów (różne promocje, bundle itp.) 2. Spółka informuje o nowych produktach tylko i wyłącznie za pomocą przygotowanych własnych kampanii reklamowych. Pozwala to zbudować kompletną strategię reklamową. 3. Spółka nie traktuje żadnego kanału komunikacji, żadnego forum itp. priorytetowo, wyjątkowo. Komunikacja z rynkiem w kwestiach istotnych dla spółki odbywa się tylko za pomocą odpowiednich narzędzi / kanałów. Co Wy na to? Prośba o komentarze, uwagi, moderację ;)
|
|
Temat:
11BIT
Zapomnij że ktoś Ci odpowie. Mogę napisać już, że będzie to odpowiedź w stylu: pracujemy nad nowym fajnym rewolucyjnym projektem.
|
|
Temat:
11BIT
To na pewno będzie jakaś wariacja na temat Anomaly, nic nie wskazuje na coś innego, świeżego
|
|
Temat:
GANT
Dziękuję! To jeszcze jedno pytanie. Czy wobec takiej sytuacji fundamentalnej spółki bezpiecznie stosować analizę AT czy lepiej zaczekać na rozwój wypadków?
|
|
Temat:
GANT
Witam,
mam pytanie do doświadczonych techników. Chcę narysować sobie zniesienia Fibonacciego na wykresie Ganta. Rysuję na interwale dziennym. 0% to szczyt świecy z 11.06.2013. Mam problem z tym gdzie ustawić 100%. Czy wybrać 25 marca czy 17 kwietnia 2013?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
|
|
Temat:
11BIT
No dobrze, ale aby osiągnąć zysk z inwestycji przy samym wzroście kursu akcji trzeba corocznie (zakładam akademickie coroczne 10% zyski) zmniejszać swoje zaangażowanie. Bez sensu jak dla mnie. Dlatego liczę, że jednak po okresie organicznego wzrostu (ciekawe ile to ma jeszcze potrwać) 11 bit zacznie wypłacać dywidendę.
|
|
Temat:
FARM51
Chciałbym poruszyć kwestię 15 pln dla dewelopera od sprzedanej sztuki. Jest to dość prawdopodobne, gra powstaje na silniku Unreal Engine 3 i być może mają taką umowę, że płacą mniej na starcie (albo nic) kosztem udziału firmy Epic w zyskach z tytułu wykorzystującego ich technologię. Ogólnie deweloperzy są na szarym końcu łańcucha pokarmowego w tym modelu biznesowym niestety :(
Co do możliwej sprzedaży, proszę, nie nakręcajmy się. Było sporo murowanych hitów z których nic nie wyszło. Było sporo "kaszan" które zawojowały rynek. Nigdy nie wiadomo co chwyci.
Anyway, Farm 51 - powodzenia!
|
|
Temat:
11BIT
Też o to kiedyś pytałem i raczej nie, zero dywidendy. Czyli włóż swoją kasę i czekaj latami na jakikolwiek zysk
|
|
Temat:
11BIT
Odnośnie SJ - a szkoda, bo moim zdaniem jest to jedna z ich lepszych produkcji i żałuję, że się nie przebiła. Natomiast masz rację z tym Bestsellers Steam. Chodziło mi bardziej o to, że wobec podtrzymania prognoz większość dochodu z A2 moim zdaniem będzie pochodzić z preordera. Te dane już mieli i dlatego podtrzymali prognozy.
|
|
Temat:
11BIT
Chodzi mi o to, że nikt o niej nie mówi, nie pisze, zwyczajnie nikt się nią kolokwialnie "nie jara" że tak powiem. Obecnie konkurencja jest o wiele większa w sektorze "indie" niż była 3 lata temu, prawie każdego tygodnia mamy szum wokół jakiejś produkcji, kickstartera itp. A ludzie niestety nie mogą rozdzielić swojego czasu na wszystko, muszą wybrać. Jakbym nie śledził forum i firmy nie wiedziałbym, że mieli premierę. A co do listy bestsellerów na Steam jako wyznacznika sprzedaży niestety jest to jedyne dostępne mi narzędzie śledzenia wyników spółki. Porozmawiamy przy raporcie za II kw. PS. Żałuję, że nie wydali nowych poziomów do Sleepwalker's Journey, moja żona kupiłaby w ciemno.
|
|
Temat:
11BIT
Anomaly 2 wypadła z pierwszej 100 bestsellers na Steam. Ja już odkładam grę na półkę "historia", moim zdaniem duży udział w przychodach będzie stanowić preorder, popremierowa sprzedaż będzie słaba (nie licząc promocji). Obserwując reakcje to poza dobrymi recenzjami cicho sza. Ciekawi mnie kolejny projekt studia, mam nadzieję, że Anomaly 2 zamknie już tę serię.
|
|
Temat:
11BIT
Bardzo ciekawa informacja dotycząca zysków z poszczególnych platform. Humble Store revenue better than Steam or GOGCytat:Game developers get 70 per cent of revenues from Steam and GOG.com sales but 95 per cent through the Humble store, says Fez creator Phil Fish.
The revenue split on Steam, GOG.com and the Humble store is usually subject to a confidentiality agreement, but Fish tweeted last night: “the humble store is the best way to support us! we get 95% of revenues as opposed to steam/gog’s 70%.”
|
|
Temat:
11BIT
Obiecane zdjęcia ulotki. www.flickr.com/photos/95340494...www.flickr.com/photos/95340494... kliknij, aby powiększyćCo do różnych portów. 11 bit ma technologię do szybkiego portowania, Androida zrobili w 2 tygodnie. Natomiast konsol był nie oczekiwał, na Digital Dragons Paweł Miechowski wypowiadał się krytycznie o konsolach, za dużo czasu i wysiłku by tam trafić, za niskie zyski. Początkującym twórcom wręcz odradzał konsole. Moja prywatna opinia - zgadzam się z nim, na konsolach obecnej generacji przeżywają tylko Ci, którzy wyrzucili gigantyczne pieniądze w produkcję a jeszcze większe w marketing. Dla indie nie ma miejsca. Ktokolwiek z indie próbował, wracał rozgoryczony.
|
|
Temat:
11BIT
Nie wydaje mi się. Nie chcę spekulować, mam inne podejrzenia, zobaczymy w przyszłym tyg. :)
|
|
Temat:
11BIT
Niestety nic ponadto co było na ulotce. Wrzucę zdjęcie wieczorem. Było to coś w stylu:
"Masz ciekawą grę? Szukasz wydawcy, który dzięki swoim kontaktom i machinie marketingowej pomoże Ci dotrzeć do odbiorców? Zapraszamy do kontaktu"
|
|
Temat:
11BIT
W weekend byłem na Digital Dragons w Krakowie, odwiedziłem stoisko 11 bit. Nie wiem czy wiedzieliście, ale poza działalnością developerską startują z działalnością wydawniczą. Na stoisku były ulotki - poszukiwali pracowników, ale też poszukiwali ciekawych gier, które by wydali. Fajny plan dywersyfikacji przychodów
|
|
Temat:
11BIT
Też wolę produkcje 11bit na PC.
Co do bety - nadal nie mogę się zalogować, auto match multi zawsze koło 19. Trudno, obejrzę materiały w sieci i poczekam na premierę, może wtedy będzie więcej graczy.
|
|
Temat:
11BIT
Udało Wam się zagrać w betę? Od 2 dni nie może mi wyszukać żadnego meczu :(
|
|
Temat:
11BIT
Mam prośbę, może wrócimy do konkretnych dyskusji o spółce a nie science-fiction? Od tego są inne fora.
|
|
Temat:
11BIT
Sam nie wiem. Jako gracz w sumie bo mnie zaciekawili, jako inwestor w drugiej kolejności (sukces przyjdzie jeśli gracz będzie happy)
|
|
Temat:
11BIT
Spokojnie. Pewnie ogłoszą po 17 po zakończeniu sesji plus wtedy USA się rozkręcają.
|
|