PARTNER SERWISU
nouzugvr
1 2
rudeboy
0
Wpisów: 18
Wysłane: 13 lutego 2015 14:15:22 przy kursie: 0,46 zł
Tym razem raport o wiele ciekawszy. Za IV kwartał spółka wypracowała ponad 1 mln zysku netto i cały rok zamkneła "na plusie". Jeśli wyniki będą powtarzalne to mamy przełom.

www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...

Ciekawy jestem jak Wy to widzicie, a w szczególności osoby które znają tą spółkę m.in. Percanes. Z góry dzięki za opinię.

pozdrawiam
Tomek

malarz
1
Wpisów: 96
Wysłane: 7 lipca 2015 21:35:43
Szkoda, że się wewnętrznie nie potrafią dogadać, co widać po wynikach głosowań na ZWZA. Przydałby im się jakiś solidny rok pod względem wyników finansowych.

head
0
Wpisów: 162
Wysłane: 19 listopada 2015 19:15:51
Wynikiem w 3 kwartale pokazali, że jednak potrafią zarabiać (skonsolidowany zysk netto wyniósł 410k). Od początku tego roku mają już 442k zysku, a 4Q w ich branży był zawsze dobrym okresem. Cieszy dyscyplina w zakresie kosztów, która w połączeniu ze wzrostem przychodów, pozwala im osiągać coraz lepsze wyniki.

bginvest
161
Wpisów: 380
Wysłane: 1 marca 2021 11:59:55 przy kursie: 1,60 zł
Witam,

Myślę, że warto po ponad 5 latach odświeżyć wątek spółki.
Ostatnie dwa kwartały charakteryzowały się mocną dynamiką wzrostu przychodów, a także efektem skali w prezentowanych wynikach finansowych.
Spółka nie jest zbyt wylewna jeśli chodzi o komunikaty dotyczące działalności bieżącej, informuje tylko o "dużych" kontraktach min. z partnerem azjatyckim.
Natomiast ciekawą, wartościową informację ,którą znalazłem jest fakt, że w grudniu znacznie powiększyła powierzchnię biurową. Jest to pośrednia informacja, która jednak może świadczyć rozwoju spółki.
Nie jestem specem od IT, natomiast poprosiłem przyjaciół specjalistów od IT o przeanalizowanie obszaru w którym działa spółka i produktów które oferuje. W zasadzie zgodnie została uznana za bardzo ciekawą.
Oprócz kompletnych narzędzi do paszportyzacji sieci, uwagę zwróciła szczególnie informacja dotycząca działań spółki jeśli chodzi o chmurę publiczną, której intensywny rozwój lada dzień nadejdzie.
Spółka jest partnerem Microsoftu, który w Polsce planuję spore nakłady inwestycyjne min. dotyczące chmury.

W świetle bardzo dobrych generowanych wyników finansowych, dynamicznego wzrostu przychodów w ostatnich dwóch kwartałach oraz bardzo bezpiecznego bilansu, myślę, że warto obserwować spółkę.
Niska kapitalizacja w przypadku dalszej dynamicznej poprawy wyników może dać zadowalającą stopę zwrotu.

Pozdrawiam.

jacek444
0
Wpisów: 2
Wysłane: 2 marca 2021 17:14:54 przy kursie: 1,87 zł
Witam, czy wiadomo coś więcej o tym azjatyckim partnerze? Również zainteresowałem się Suntechem jakiś czas temu, ale na ten temat nie udało mi się znaleźć żadnych konkretnych informacji Think

bginvest
161
Wysłane: 2 marca 2021 23:53:35 przy kursie: 1,87 zł
Witaj,

Jeśli się nie mylę, to klientem azjatyckim został jeden z największych telekomów w Singapurze.
Spółka nie jest zbyt wylewna z komunikatami, tak jak pisałem, ale jak trochę się poszpera w necie, to można znaleźć sporo ciekawych informacji na temat jej bieżącej działalności.
W zasadzie chyba najistotniejsza dla mnie informację, znalazłem dzisiaj, tj. Suntech w Wielkiej Brytanii wdraża już swoje usługi w publicznej chmurze Amazona.
Oznacza to, że jest przygotowany pod kątem zabezpieczeń, a chmura publiczna, to jedyny przyszły kierunek archiwizacji danych.
Daje to także spółce możliwość wejścia w nowe obszary dotyczące działalności w chmurze.

Moim zdaniem potencjał spółki odnosząc się do obecnej wyceny jest ogromny. Fundamentalny i techniczny.
Spółka prawdopodobnie rozpoczęła dynamiczny rozwój, a wycena jest taka jakby najlepsze lata miała dawno za soba :) patrz. wycena Ailleron.
Dzisiaj popyt mocniej zaatakował nie spotykając się z zadnym oporem ze strony podaży osiągając w cenach zamknięcia nowe ATH.

bginvest
161
Wysłane: 5 marca 2021 00:07:21 przy kursie: 1,98 zł
Witam,

Otrzymałem dzisiaj odpowiedzi z działu relacji inwestorskich spółki.

W skrócie:

- działania marketingowe spowodowały wzrost świadomości marki SunVizion na rynku globalnym.
- spółka skutecznie dyskontuje to sprzedażowo.
- wzmacniany jest zespół odpowiadający za sprzedaż.
- udane wdrożenia stymulują dodatkowo rozwój biznesu.
- II kw. 2021 r. premiera zaktualizowanego systemu SunVizion.
- w grudniu 2020 r. spółka zwiększyła zajmowaną powierzchnię biurową o 140 m2 (z 620 m2 ----> 760 m2).

Jutro wyślę do spółki pytania dotyczące min. działalności w chmurze i planów jej poszerzania.

Pozdrawiam.

jacek444
0
Wysłane: 8 marca 2021 20:57:04 przy kursie: 2,00 zł
Witaj, dowiedziałeś się czegoś nowego nt. ich działalności w chmurze?
Pozdrawiam.

marchella
0
Wysłane: 1 lutego 2023 14:27:36 przy kursie: 6,58 zł
Czy ktos wie, co to sie dzisiaj dzieje z tym kursem?

mriemer
1
Wpisów: 6
Wysłane: 2 lutego 2023 13:53:10 przy kursie: 6,86 zł
Pojawiła się zagraniczna analiza:
gekkocapital.substack.com/p/te...
Oprócz tego spółka jest nisko wyceniana i podpisuje coraz większe umowy i działa na rosnącym rynku, więc nic dziwnego że zainteresowanie rośnie.
14 lutego wyniki, a 22 lutego czat na SII

W tym miejscu znajdowała się analiza spółki, której wątek dotyczy.

Podjęliśmy decyzję o przeniesieniu wszystkich analiz do dedykowanych wątków spółek w nowej sekcji STREFA PREMIUM, którą znajdziecie na głównej stronie forum.

Zmiana ta, ma na celu ułatwić zapoznawanie się z treściami analiz, pozostawiając dotychczasowe wątki spółek jako miejsce do publicznej dyskusji użytkowników.

Już teraz zamów abonament, aby uzyskać dostęp do wszystkich treści serwisu.

Podjęliśmy decyzję o przeniesieniu wszystkich analiz do dedykowanych wątków spółek w nowej sekcji STREFA PREMIUM, którą znajdziecie na głównej stronie forum.

Zmiana ta, ma na celu ułatwić zapoznawanie się z treściami analiz, pozostawiając dotychczasowe wątki spółek jako miejsce do publicznej dyskusji użytkowników.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 6 marca 2024 09:57:42 przy kursie: 6,20 zł
SUNTECH - spojrzenie na wykres

Wykres w interwale dziennym. Mamy tutaj ruch boczny, fragmentem którego są obecne średnioterminowe spadki. Ożywienie mogłoby pojawić się wraz z opuszczeniem strefy ruchu bocznego, bez tego jesteśmy skazani na lokalne ruchy bez większego znaczenia. Gdyby podaż docisnęła i wybiła wsparcie w strefie 5,78-5,88 zł, przecena rozwinęłaby się w okolice przedziału cenowego, zaznaczonego na wykresie czerwoną strzałką. Lokalny opór znajduje się w przedziale 6,64-6,80 zł. Średnia wartość transakcji na poziomie nieco wyższym od spekulacyjnego.

kliknij, aby powiększyć

Powyższa treść przez 21 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,207 sek.

riweoylq
uhinmjly
mxysslpg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nofuliyf
knwgnkme
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat