sdqkbrlt
Advertisement
PARTNER SERWISU
enxtujbw
106 107 108 109 110
cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 5 marca 2016 17:25:07 przy kursie: 0,67 zł
byłem przekonany, że przedsprzedaż ruszyła 29 lutego i podana w artykule ilość dotyczy tej właśnie daty - ale oczywiście wiesz lepiej thumbright
a czy dużo? skoro czekano na nie dwa lata to liczba sprzedanych urządzeń w pierwszych kilku minutach jednoznacznie wskazuje, że nie będzie sukcesu, a krzywa sprzedaży będzie już tylko spadać - dobrze przeczytałem między wierszami twojej wypowiedzi?
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
Edytowany: 5 marca 2016 17:26

0846132579
0
Wpisów: 136
Wysłane: 8 marca 2016 22:24:50 przy kursie: 0,72 zł
Wystarczy pomyśleć - jeśli gdzieś pojawia się Józef Jędruch jako inwestor, to znaczy, że upadek jest bliski...

bankrucik
140
Wpisów: 4 899
Wysłane: 9 marca 2016 10:43:33 przy kursie: 0,72 zł
skąd taka informacja?

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

cad_man
0
Wysłane: 9 marca 2016 22:08:13 przy kursie: 0,72 zł
też jestem ciekaw skąd to info o Jędruchu...

spółka ćwierka, że kończy następny light branch dla mBanku w galerii wiślańskiej w Warszawie...
twitter.com/i3DVRhouse/status/...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

damciu
0
Wpisów: 128
Wysłane: 10 marca 2016 07:03:49 przy kursie: 0,72 zł
Zerknąłem na ten temat i taki artykuł znalazłem:

stonoga-zbigniew.pl/afera-coll...

Kto się interesuje Ubotline to może mieć opinie o Z.Stonodze. Na potrzeby tego wątku jest to jednak nieważne. Ostatnie paragrafy są ważne w w/w temacie. Wygląda na to, że Józef Jedruch jest/był pełnomocnikiem w Cameronie, a to z nimi chcieli podpisać umowę inwestycyjną. Natomiast w ostatnim raporcie napisali, że nic z tego nie wyszło i nie ma już tematu.
Tyle mnie udało się znaleźć.
Edytowany: 10 marca 2016 07:05

bankrucik
140
Wysłane: 10 marca 2016 09:28:58 przy kursie: 0,72 zł
@damciu
dziękihello1

bankrucik
140
Wysłane: 19 marca 2016 22:16:09 przy kursie: 0,65 zł
nowy człowiek w RN
i3d.pl/2016/03/14/thierry-olli...

cytat z wypowiedzi innego forumowicza z podłogi

Virtual Reality Software

Dane opieram na najnowszym raporcie Goldman Sachs z 13 stycznia 2016 roku. Dyskusja na temat tego raportu jest tutaj: www.reddit.com/r/Vive/comments...

Wielkość docelową rynku można odczytać z wykresu 3 na stronie 8 raportu, czyli 35 mld USD w roku 2025 w scenariuszu bazowym do nawet 72 mld USD w scenariuszu optymistycznym Very Happy

Wielkość początkową na rok 2016 można próbować odczytać z wykresu 4, jednak wielkości kreski dla software prawie nie widać, taka jest mała.

Na szczęście w dalszej części raportu, od strony 18 do strony 32 znajdują się szczegółowe prognozy dla podrynków Virtual Reality Software z wyszczególnieniem prognozowanych wartości w każdym kolejnym roku dla lat 2016-2025.

Po zsumowaniu prognoz dla wszystkich podrynków wychodzi, że branża Virtual Reality Software będzie mieć w 2016 roku wartość 0,56 mld USD

bankrucik
140
Wysłane: 5 maja 2016 16:38:10 przy kursie: 0,77 zł
odpalili nową stronę internetową, wygląda wreszcie nowocześnie,binky widać, że się coś dzieje w Spółce
http://i3d.pl

bankrucik
140
Wysłane: 19 października 2016 21:48:09 przy kursie: 0,73 zł
na stronach spółki wreszcie się chwalą swoimi projektami między innymi dla MBANKU czy WIELTONU, poszukują także nowych pracowników, widać, że powoli wychodzą z dołka

High-Tech
0
Wpisów: 176
Wysłane: 3 lutego 2017 23:13:20 przy kursie: 0,44 zł
bankrucik napisał(a):
odpalili nową stronę internetową, wygląda wreszcie nowocześnie,binky widać, że się coś dzieje w Spółce
http://i3d.pl

Samo odpalenie nowej strony to za mało, lepiej by było by strona była byle jaka, za to wyniki lepsze...

High-Tech
0
Wysłane: 13 lutego 2017 22:45:16 przy kursie: 0,49 zł
bankrucik napisał(a):
na stronach spółki wreszcie się chwalą swoimi projektami między innymi dla MBANKU czy WIELTONU, poszukują także nowych pracowników, widać, że powoli wychodzą z dołka

Tak, tak... A tymczasem pochwalili się spadkiem przychodów o 75% rok do roku i gigantyczną stratą wobec mizernych przychodów, koszmar jakiś i szok, że aż tak źle...!
Cytat:
Raport kwartalny za IV kwartał 2016 r.
Zgodnie z Harmonogramem publikowania raportów okresowych, Zarząd i3D S.A. przekazuje w załączeniu raport za IV kwartał 2016 roku.

alertserwis.pl/alerts/7f50c15e...

cad_man
0
Wysłane: 17 lutego 2017 10:44:09 przy kursie: 0,45 zł
Wyniki spółki coraz gorsze, kurs też nisko, ale może zacznie się karta odwracać i te "pilotażowe" rozwiązania (na których do tej pory jak widać po wynikach nie dało się sensownie zarabiać) zaczną przynosić zyski:
Cytat:
Plan jest taki - fundusz powołany przez mBank ma inwestować w młode firmy, które na początku będą współpracować z bankiem w przygotowaniu technologicznych nowinek dla ponad 5 mln jego klientów w Polsce, Czechach i na Słowacji. Współpraca z mBankiem ma być dla start-upów szansą na zdobycie „masy krytycznej”, zresztą właśnie taki jest zamysł banku – że mAkcelerator nie ma był inkubatorem nowych rozwiązań, ale (zgodnie z nazwą) – dać im kopa, pomóc im się rozpędzić. W kolejnym etapie te firmy, ze wsparciem finansowym i know-how funduszu, mają ruszyć z tymi już sprawdzonymi pomysłami na podbój całego świata.

Cytat:
Celem projektu jest rozwój najnowocześniejszych technologii, które pomogą instytucjom finansowym na całym świecie sprostać wyzwaniom ery fintech – wyjaśnia Cezary Stypułkowski, prezes mBanku. – Liczymy oczywiście na osiągnięcie odpowiedniego zwrotu z takich inwestycji, które mają mieć globalny zasięg – dodaje Stypułkowski.

next.gazeta.pl/next/7,151003,2...

o ile mnie pamięć nie myli i3d rozbiło dla mBanku coś takiego: http://i3d.pl/portfolio/mbank/
Czytając założenia mAkceleratora to i3D pasuje do tego programu - no może oprócz słowa "młoda firma" king

High-Tech
0
Wysłane: 17 lutego 2017 11:41:30 przy kursie: 0,45 zł
cad_man napisał(a):
może zacznie się karta odwracać

A może karta się będzie przewracać...? -Jeśli już się bawimy w terminologię karcianą. Z takim zadłużeniem i brakiem jakichkolwiek zysków pozwalających na spłaty choć części długów, to firma może się w każdej chwili wywrócić, tak to teraz niestety wygląda.

cad_man
0
Wysłane: 17 lutego 2017 11:58:57 przy kursie: 0,45 zł
to o czym piszesz jest już wycenione wg mnie, a fundusz nie. Może to miał być ten inwestor, o którym mowa była w zeszłym roku? Wejście funduszu mBanku finansowo wspomogłoby i3D (myślę, że działalność obligacyjna skończyłaby się) to i wyniki by się od razu poprawiły.
edit
w 2015 r. spółka komunikowała o umowie inwestycyjnej z zagranicznym funduszem - więc nie jest prawdą co napisałem, że już wtedy mógł to być mBank. Co nie zmienia faktu, że już wtedy była mowa o emisji obligacji zamiennych na akcje - co gdyby nastąpiło by w obecnym czasie poprawiłoby sytuację spółki, jej wyniki i perspektywy (wg mnie znacząco)
Edytowany: 17 lutego 2017 12:09

High-Tech
0
Wysłane: 17 lutego 2017 12:22:19 przy kursie: 0,45 zł
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że już wtedy była mowa o emisji obligacji zamiennych na akcje - co gdyby nastąpiło by w obecnym czasie poprawiłoby sytuację spółki, jej wyniki i perspektywy (wg mnie znacząco)

Ciągle piszesz co by było, gdyby było...!
Tu wszystko kończyło się na obiecankach, a wyniki ciągle w dół, kurs też. Ale ostatni raport to już była taka masakra, że obawy o najgorsze są bardzo poważne. I nie masz co mamić ludzi jakimś funduszem, bo już widzę jak ktoś duży chce inwestować w taką firmę z długami, bez choć średniej wielkości konktraktów itp.
Sam się boisz najgorszego scenariusza, czyż nie...?salute

cad_man
0
Wysłane: 17 lutego 2017 12:38:33 przy kursie: 0,45 zł
czy się boję najgorszego scenariusza? Cóż, każdy z nas kiedyś umrze salute
Wracając do tematu - uważam, że i3D może z projektami typu Light Branch łapać się do tego funduszu, tym bardziej, że mBank zna ten projekt i z niego korzysta. A skoro w artykule mówi się o korzysciach dla funduszu to może w przypadku i3D chodzić o wspomniane obligacje zamienne na akcje (to też nie mój pomysł ani wymysł - sama spółka wskazała na tego typu rozwiązanie w 2015 r.). Więc jak widzisz mozna gdybać i gdybać, nic pewnego, ale na ileś tam sobie szacuje możliwość ziszczenia się mojego gdybania, także pod katem tego, że kurs szoruje po dnie...

cad_man
0
Wysłane: 17 lutego 2017 12:53:25 przy kursie: 0,45 zł
Niejaki Andrzej Gluchowski dołącza do zarządu spółki

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

wg linkedin jest on
Cytat:
Chief Operating Officer VP
w spółce 3DGence (zajmuje się produkcją drukarek 3D), a której większościowym właścicielem jest niejaki Michał Sołowow...

pl.linkedin.com/in/andrzejgluc...

robi się ciekawie,
cytat z raportu 4Q:
Cytat:
W dalszym ciągu oczekujemy rozstrzygnięć kilku znaczących projektów, nad którymi pracujemy od dłuższego czasu i o których pisaliśmy wcześniej, a które, ze względu na swoją skalę oraz innowacyjny charakter, mogą stanowić o skokowym rozwoju Spółki. Bardzo liczymy na to, że wydarzą się one w 2017 r.

p.s.
czy ktoś z forumowiczów mający akcje zamierza wybrać się na NWZA?
Edytowany: 17 lutego 2017 13:00

bankrucik
140
Wysłane: 17 lutego 2017 23:52:40 przy kursie: 0,45 zł
dodatkowo ciekawy cytat z raportu

Rosnąca popularność rozwiązań VR i AR i ich coraz większa dostępność skłoniły zespół i3D do podjęcia działań związanych z tworzeniem aplikacji dla szerszego grona odbiorców w tym w dziedzinie rozrywki, jako aplikacje B2C. W omawianym okresie trwały intensywne prace nad rozwojem pierwszej tego typu aplikacji dla użytkowników gogli VR. Do końca pierwszego kwartału aplikacja powinna zostać opublikowana na dostępnych platformach gamingowych.

High-Tech
0
Wysłane: 18 lutego 2017 13:25:01 przy kursie: 0,45 zł
cad_man napisał(a):
Niejaki Andrzej Gluchowski dołącza do zarządu spółki

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

wg linkedin jest on
Cytat:
Chief Operating Officer VP
w spółce 3DGence (zajmuje się produkcją drukarek 3D), a której większościowym właścicielem jest niejaki Michał Sołowow...

pl.linkedin.com/in/andrzejgluc...

No to jesli to taaaka persona jak chcesz go tu tutaj wychwalać, to może sobie życzyć sporo kasy za szacowne siedzenie na stołku, więc zapewne drenażu (reszty) gotówki ciąg dalszy...?
Poza tym co z tego, że przyszedł, spłacił przy tym długi i3D, czy jak...? Najpierw trzeba mieć kasę, żeby cokolwiek robić, a tu coraz gorzej, bo nawet przychody tragiczne, a straty gonią straty!
A tak w ogóle to skoro drukarka 3DGence jest ponoć niezła jakościowo, a mimo to żadnej większej kariery nie zrobiła jak np. Zortrax, to świadczy o kiepskim marketingu i marnej sieci dystrybucji, co przecież uderza rykoszetem w tego pana, tak więc słabo panie, słabo...Speak to the hand
Edytowany: 18 lutego 2017 13:27

cad_man
0
Wysłane: 19 lutego 2017 13:10:31 przy kursie: 0,45 zł
nie zachwalam tego Pana tylko informuje czym się zajmuje. Ocenę tego czy się przyda i3D pozostawiam każdemu - przyjąłem twoje uwagi, że w ogóle nie jest potrzebny, i zapewne jego wynagrodzenie będzie przysłowiowym gwoździem do trumny i3D.
Nie siedzę w drukarkach 3D więc nie wiem czy 3dgence odniosło już sukces czy dopiero odniesie (z modelem przemysłowym drukarki), ale uważam że 3dgence ma większą szanse z Sołowowem (duże doświadczenie w biznesie) niż bez niego.
Uważam, że spółka widzi jakieś przyszłe korzyści z wciągnięcia Gluchowskiego - ja o nich nie wiem, bo nie mam pojęcia o co może chodzić i jakie były rozmowy.
Czy umowa handlowa z ABC Data i otwarcie biura handlowego w San Francisco to marna sieć dystrybucji? Tego nie wiem, ale skoro mówisz, że marna to chyba nie pozostaje mi nic innego jak po raz kolejny przyjąć to do wiadomości.
Ogólnie z tonu twojej wypowiedzi kształtuje obraz, który można skwitować powiedzeniem: "prowadził ślepy kulawego" king
Edytowany: 19 lutego 2017 13:11

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

106 107 108 109 110

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,601 sek.

mnuxypeb
niucbwgy
tebxpvni
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dnmmnaqv
xopmqcic
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat