0 Dołączył: 2011-07-29 Wpisów: 1 159
Wysłane:
5 marca 2016 17:25:07
przy kursie: 0,67 zł
byłem przekonany, że przedsprzedaż ruszyła 29 lutego i podana w artykule ilość dotyczy tej właśnie daty - ale oczywiście wiesz lepiej a czy dużo? skoro czekano na nie dwa lata to liczba sprzedanych urządzeń w pierwszych kilku minutach jednoznacznie wskazuje, że nie będzie sukcesu, a krzywa sprzedaży będzie już tylko spadać - dobrze przeczytałem między wierszami twojej wypowiedzi? Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
Edytowany: 5 marca 2016 17:26
|
|
0 Dołączył: 2013-10-02 Wpisów: 136
Wysłane:
8 marca 2016 22:24:50
przy kursie: 0,72 zł
Wystarczy pomyśleć - jeśli gdzieś pojawia się Józef Jędruch jako inwestor, to znaczy, że upadek jest bliski...
|
|
140 Dołączył: 2011-03-26 Wpisów: 4 899
Wysłane:
9 marca 2016 10:43:33
skąd taka informacja?
Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..
teraz również na twitter.com
|
|
|
|
Wysłane:
9 marca 2016 22:08:13
też jestem ciekaw skąd to info o Jędruchu... spółka ćwierka, że kończy następny light branch dla mBanku w galerii wiślańskiej w Warszawie... twitter.com/i3DVRhouse/status/...Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
|
|
0 Dołączył: 2010-08-17 Wpisów: 128
Wysłane:
10 marca 2016 07:03:49
Zerknąłem na ten temat i taki artykuł znalazłem: stonoga-zbigniew.pl/afera-coll...Kto się interesuje Ubotline to może mieć opinie o Z.Stonodze. Na potrzeby tego wątku jest to jednak nieważne. Ostatnie paragrafy są ważne w w/w temacie. Wygląda na to, że Józef Jedruch jest/był pełnomocnikiem w Cameronie, a to z nimi chcieli podpisać umowę inwestycyjną. Natomiast w ostatnim raporcie napisali, że nic z tego nie wyszło i nie ma już tematu. Tyle mnie udało się znaleźć.
Edytowany: 10 marca 2016 07:05
|
|
Wysłane:
10 marca 2016 09:28:58
@damciu dzięki
|
|
Wysłane:
19 marca 2016 22:16:09
przy kursie: 0,65 zł
nowy człowiek w RN i3d.pl/2016/03/14/thierry-olli...cytat z wypowiedzi innego forumowicza z podłogi Virtual Reality Software
Dane opieram na najnowszym raporcie Goldman Sachs z 13 stycznia 2016 roku. Dyskusja na temat tego raportu jest tutaj: www.reddit.com/r/Vive/comments...
Wielkość docelową rynku można odczytać z wykresu 3 na stronie 8 raportu, czyli 35 mld USD w roku 2025 w scenariuszu bazowym do nawet 72 mld USD w scenariuszu optymistycznym Very Happy
Wielkość początkową na rok 2016 można próbować odczytać z wykresu 4, jednak wielkości kreski dla software prawie nie widać, taka jest mała.
Na szczęście w dalszej części raportu, od strony 18 do strony 32 znajdują się szczegółowe prognozy dla podrynków Virtual Reality Software z wyszczególnieniem prognozowanych wartości w każdym kolejnym roku dla lat 2016-2025.
Po zsumowaniu prognoz dla wszystkich podrynków wychodzi, że branża Virtual Reality Software będzie mieć w 2016 roku wartość 0,56 mld USD
|
|
Wysłane:
5 maja 2016 16:38:10
przy kursie: 0,77 zł
odpalili nową stronę internetową, wygląda wreszcie nowocześnie,  widać, że się coś dzieje w Spółce http://i3d.pl
|
|
Wysłane:
19 października 2016 21:48:09
przy kursie: 0,73 zł
na stronach spółki wreszcie się chwalą swoimi projektami między innymi dla MBANKU czy WIELTONU, poszukują także nowych pracowników, widać, że powoli wychodzą z dołka
|
|
0 Dołączył: 2011-06-13 Wpisów: 176
Wysłane:
3 lutego 2017 23:13:20
przy kursie: 0,44 zł
bankrucik napisał(a):odpalili nową stronę internetową, wygląda wreszcie nowocześnie,  widać, że się coś dzieje w Spółce http://i3d.pl Samo odpalenie nowej strony to za mało, lepiej by było by strona była byle jaka, za to wyniki lepsze...
|
|
|
|
Wysłane:
13 lutego 2017 22:45:16
przy kursie: 0,49 zł
bankrucik napisał(a):na stronach spółki wreszcie się chwalą swoimi projektami między innymi dla MBANKU czy WIELTONU, poszukują także nowych pracowników, widać, że powoli wychodzą z dołka Tak, tak... A tymczasem pochwalili się spadkiem przychodów o 75% rok do roku i gigantyczną stratą wobec mizernych przychodów, koszmar jakiś i szok, że aż tak źle...! Cytat:Raport kwartalny za IV kwartał 2016 r. Zgodnie z Harmonogramem publikowania raportów okresowych, Zarząd i3D S.A. przekazuje w załączeniu raport za IV kwartał 2016 roku. alertserwis.pl/alerts/7f50c15e...
|
|
Wysłane:
17 lutego 2017 10:44:09
przy kursie: 0,45 zł
Wyniki spółki coraz gorsze, kurs też nisko, ale może zacznie się karta odwracać i te "pilotażowe" rozwiązania (na których do tej pory jak widać po wynikach nie dało się sensownie zarabiać) zaczną przynosić zyski: Cytat:Plan jest taki - fundusz powołany przez mBank ma inwestować w młode firmy, które na początku będą współpracować z bankiem w przygotowaniu technologicznych nowinek dla ponad 5 mln jego klientów w Polsce, Czechach i na Słowacji. Współpraca z mBankiem ma być dla start-upów szansą na zdobycie „masy krytycznej”, zresztą właśnie taki jest zamysł banku – że mAkcelerator nie ma był inkubatorem nowych rozwiązań, ale (zgodnie z nazwą) – dać im kopa, pomóc im się rozpędzić. W kolejnym etapie te firmy, ze wsparciem finansowym i know-how funduszu, mają ruszyć z tymi już sprawdzonymi pomysłami na podbój całego świata. Cytat:Celem projektu jest rozwój najnowocześniejszych technologii, które pomogą instytucjom finansowym na całym świecie sprostać wyzwaniom ery fintech – wyjaśnia Cezary Stypułkowski, prezes mBanku. – Liczymy oczywiście na osiągnięcie odpowiedniego zwrotu z takich inwestycji, które mają mieć globalny zasięg – dodaje Stypułkowski. next.gazeta.pl/next/7,151003,2...o ile mnie pamięć nie myli i3d rozbiło dla mBanku coś takiego: http://i3d.pl/portfolio/mbank/Czytając założenia mAkceleratora to i3D pasuje do tego programu - no może oprócz słowa "młoda firma" Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
|
|
Wysłane:
17 lutego 2017 11:41:30
cad_man napisał(a):może zacznie się karta odwracać A może karta się będzie przewracać...? -Jeśli już się bawimy w terminologię karcianą. Z takim zadłużeniem i brakiem jakichkolwiek zysków pozwalających na spłaty choć części długów, to firma może się w każdej chwili wywrócić, tak to teraz niestety wygląda.
|
|
Wysłane:
17 lutego 2017 11:58:57
to o czym piszesz jest już wycenione wg mnie, a fundusz nie. Może to miał być ten inwestor, o którym mowa była w zeszłym roku? Wejście funduszu mBanku finansowo wspomogłoby i3D (myślę, że działalność obligacyjna skończyłaby się) to i wyniki by się od razu poprawiły. edit w 2015 r. spółka komunikowała o umowie inwestycyjnej z zagranicznym funduszem - więc nie jest prawdą co napisałem, że już wtedy mógł to być mBank. Co nie zmienia faktu, że już wtedy była mowa o emisji obligacji zamiennych na akcje - co gdyby nastąpiło by w obecnym czasie poprawiłoby sytuację spółki, jej wyniki i perspektywy (wg mnie znacząco) Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
Edytowany: 17 lutego 2017 12:09
|
|
Wysłane:
17 lutego 2017 12:22:19
Cytat:Co nie zmienia faktu, że już wtedy była mowa o emisji obligacji zamiennych na akcje - co gdyby nastąpiło by w obecnym czasie poprawiłoby sytuację spółki, jej wyniki i perspektywy (wg mnie znacząco) Ciągle piszesz co by było, gdyby było...! Tu wszystko kończyło się na obiecankach, a wyniki ciągle w dół, kurs też. Ale ostatni raport to już była taka masakra, że obawy o najgorsze są bardzo poważne. I nie masz co mamić ludzi jakimś funduszem, bo już widzę jak ktoś duży chce inwestować w taką firmę z długami, bez choć średniej wielkości konktraktów itp. Sam się boisz najgorszego scenariusza, czyż nie...?
|
|
Wysłane:
17 lutego 2017 12:38:33
czy się boję najgorszego scenariusza? Cóż, każdy z nas kiedyś umrze Wracając do tematu - uważam, że i3D może z projektami typu Light Branch łapać się do tego funduszu, tym bardziej, że mBank zna ten projekt i z niego korzysta. A skoro w artykule mówi się o korzysciach dla funduszu to może w przypadku i3D chodzić o wspomniane obligacje zamienne na akcje (to też nie mój pomysł ani wymysł - sama spółka wskazała na tego typu rozwiązanie w 2015 r.). Więc jak widzisz mozna gdybać i gdybać, nic pewnego, ale na ileś tam sobie szacuje możliwość ziszczenia się mojego gdybania, także pod katem tego, że kurs szoruje po dnie... Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
|
|
Wysłane:
17 lutego 2017 12:53:25
Niejaki Andrzej Gluchowski dołącza do zarządu spółki www.stockwatch.pl/komunikaty-s...wg linkedin jest on Cytat:Chief Operating Officer VP w spółce 3DGence (zajmuje się produkcją drukarek 3D), a której większościowym właścicielem jest niejaki Michał Sołowow... pl.linkedin.com/in/andrzejgluc...robi się ciekawie, cytat z raportu 4Q: Cytat:W dalszym ciągu oczekujemy rozstrzygnięć kilku znaczących projektów, nad którymi pracujemy od dłuższego czasu i o których pisaliśmy wcześniej, a które, ze względu na swoją skalę oraz innowacyjny charakter, mogą stanowić o skokowym rozwoju Spółki. Bardzo liczymy na to, że wydarzą się one w 2017 r. p.s. czy ktoś z forumowiczów mający akcje zamierza wybrać się na NWZA? Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
Edytowany: 17 lutego 2017 13:00
|
|
Wysłane:
17 lutego 2017 23:52:40
dodatkowo ciekawy cytat z raportu Rosnąca popularność rozwiązań VR i AR i ich coraz większa dostępność skłoniły zespół i3D do podjęcia działań związanych z tworzeniem aplikacji dla szerszego grona odbiorców w tym w dziedzinie rozrywki, jako aplikacje B2C. W omawianym okresie trwały intensywne prace nad rozwojem pierwszej tego typu aplikacji dla użytkowników gogli VR. Do końca pierwszego kwartału aplikacja powinna zostać opublikowana na dostępnych platformach gamingowych.
|
|
Wysłane:
18 lutego 2017 13:25:01
No to jesli to taaaka persona jak chcesz go tu tutaj wychwalać, to może sobie życzyć sporo kasy za szacowne siedzenie na stołku, więc zapewne drenażu (reszty) gotówki ciąg dalszy...?Poza tym co z tego, że przyszedł, spłacił przy tym długi i3D, czy jak...? Najpierw trzeba mieć kasę, żeby cokolwiek robić, a tu coraz gorzej, bo nawet przychody tragiczne, a straty gonią straty! A tak w ogóle to skoro drukarka 3DGence jest ponoć niezła jakościowo, a mimo to żadnej większej kariery nie zrobiła jak np. Zortrax, to świadczy o kiepskim marketingu i marnej sieci dystrybucji, co przecież uderza rykoszetem w tego pana, tak więc słabo panie, słabo...
Edytowany: 18 lutego 2017 13:27
|
|
Wysłane:
19 lutego 2017 13:10:31
nie zachwalam tego Pana tylko informuje czym się zajmuje. Ocenę tego czy się przyda i3D pozostawiam każdemu - przyjąłem twoje uwagi, że w ogóle nie jest potrzebny, i zapewne jego wynagrodzenie będzie przysłowiowym gwoździem do trumny i3D. Nie siedzę w drukarkach 3D więc nie wiem czy 3dgence odniosło już sukces czy dopiero odniesie (z modelem przemysłowym drukarki), ale uważam że 3dgence ma większą szanse z Sołowowem (duże doświadczenie w biznesie) niż bez niego. Uważam, że spółka widzi jakieś przyszłe korzyści z wciągnięcia Gluchowskiego - ja o nich nie wiem, bo nie mam pojęcia o co może chodzić i jakie były rozmowy. Czy umowa handlowa z ABC Data i otwarcie biura handlowego w San Francisco to marna sieć dystrybucji? Tego nie wiem, ale skoro mówisz, że marna to chyba nie pozostaje mi nic innego jak po raz kolejny przyjąć to do wiadomości. Ogólnie z tonu twojej wypowiedzi kształtuje obraz, który można skwitować powiedzeniem: "prowadził ślepy kulawego" Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
Edytowany: 19 lutego 2017 13:11
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.