nie działa java na stooq.pl ? - Helpdesk - Forum StockWatch.pl
AD.bx ad0a2
StockWatch.pl
AD.bx ad0b
Witamy Gościa Szukaj | Popularne Wątki | Użytkownicy | Zaloguj | Zarejestruj

nie działa java na stooq.pl ?

Pol
Dołączył: 2009-05-16
Wpisów: 25
Wysłane: 16 grudnia 2015 00:29:40
Czy ktoś z użytkowników stooq.pl tez ma problemy z otwieraniem wykresów (java)?

krewa
krewa PREMIUM
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Dołączył: 2009-05-01
Wpisów: 5 357
Wysłane: 16 grudnia 2015 08:26:39
Pol,
Chrome od jakiegoś czasu nie wspiera javy i silverlighta, stąd problemy. Niestety, musisz przesiąść się na FF lub IE.

Pol
Dołączył: 2009-05-16
Wpisów: 25
Wysłane: 16 grudnia 2015 08:40:03
Dzięki za info. Korzystam z opery i od kilku dni jest info < W celu wyświetlenia wykresu wymagana jest Java w Twojej przeglądarce > To samo jest na IE. FF nie mam zainstalowanego ale podejrzewam że może być analogiczna sytuacja. Oczywiście java jest zainstalowana i nie wiem jak to ugryźć.


enthusiast
Dołączył: 2009-12-08
Wpisów: 145
Wysłane: 16 grudnia 2015 22:21:09
Chrome faktycznie nie wspiera apletów Javy od jakiegoś czasu.
support.google.com/chrome/answ...

A tu sprawdzisz czy masz zainstalowaną Javę: www.java.com/en/download/insta...

catchduck
Dołączył: 2014-09-09
Wpisów: 106
Wysłane: 17 marca 2017 09:57:30
Jakiej przeglądarki używacie do obsługi analizy technicznej na stooq.pl.
Przestał działać Chrome, Safari, Opera. Do tej pory, tj. do dziś działał mi Firefox, ale dostałem komunikat tej treści:

Wykryliśmy, że jest używana przeglądarka Firefox i może okazać się niemożliwe użycie wtyczki Java z tej przeglądarki. Zaczynając od przeglądarki Firefox w wersji 52 (planowanej na marzec 2017), w przeglądarce Firefox zostaje wyłączony standardowy sposób obsługi wtyczek.

Jak używać AT na stooq.pl (która przeglądarka) i czy ktoś może wie, kiedy oni odejdą od javy?


Silverr
Silverr PREMIUM
Dołączył: 2017-02-02
Wpisów: 178
Wysłane: 17 marca 2017 12:00:53
Wykresy na stooq.pl to jedyną rzecz do której uzywam... Internet explorera hello1

Działa bez zarzutu

catchduck
Dołączył: 2014-09-09
Wpisów: 106
Wysłane: 17 marca 2017 18:06:57
Masz rację, działa.Zapomniałem o IE, myślałem, że odszedł razem z Netscape :)

leniuch
Dołączył: 2012-03-03
Wpisów: 881
Wysłane: 17 marca 2017 19:44:27
Niestety, polskie strony poświęcone giełdzie w większości wyglądają jakby pamiętały czasy hossy z 2006 roku :)

zgred
Dołączył: 2012-03-02
Wpisów: 1 181
Wysłane: 17 marca 2017 22:14:06
dla firefoxa jest już rozwiązanie opisane na stronie stooq...

catchduck
Dołączył: 2014-09-09
Wpisów: 106
Wysłane: 18 marca 2017 13:12:59
Silverr napisał(a):
Wykresy na stooq.pl to jedyną rzecz do której uzywam... Internet explorera hello1 Działa bez zarzutu


Powiem tak, IE działa nawet lepiej niż Firefox na stooq, bardziej stabilnie, nie pojawia mi się czarny ekran przy przewijaniu wykresu, co było nagminne przy Firefoxie.

leniuch napisał(a):
Niestety, polskie strony poświęcone giełdzie w większości wyglądają jakby pamiętały czasy hossy z 2006 roku :)


Szczerze mówiąc z polskich stron giełdowych korzystam wyłącznie, z SW i stooq (głównie dla AT)i mojego biura maklerskiego.
Resztę informacji czerpię z zagranicznych serwisów, gdyż lepiej czyta się źródło, niż kopiuj wklej z zagranicznych serwisów (z tłumaczeniem).
Edytowany: 18 marca 2017 13:13

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

Nie możesz tworzyć nowych wątków.
Nie możesz odpowiadać w wątkach.
Nie możesz usuwać swoich wpisów.
Nie możesz edytować swoich wpisów.
Nie możesz tworzyć ankiet.
Nie możesz głosować w ankietach.

Kanał RSS głównego forum : RSS

Forum wykorzystuje zmodfikowany temat SoClean, autorstwa J. Cargman'a (Tiny Gecko)
Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,950 sek.

AD.bx ad3a
AD.bx ad3b
AD.bx ad3c
AD.bx ad3d