najlepszą decyzją wobec gbk było porostu powstrzymanie się od kupna
niemniej jednak dla mnie za późno
był moment, że było trochę do przodu
teraz jest sporo na minusie
no cóż, trzeba wycisnąć co się da w obecnej sytuacji
skala zadłużenia jest do ogarnięcia dla spółki przy 30% ściągalności bez problemu
ale przy dzisiejszej prasie - osoby posiadające obligacje z opcją przedterminowego wykupu pewnie już wszystkie stanęły w kolejce po wykup
czym to może skutkować - otóż porozumieniem ws. obniżenia oprocentowania lub redukcją zadłużenia
trudno mi w to uwierzyć, że spółka która ściąga tyle kasy nie miała na spłetę odsetek i wykup bieżący
www.pb.pl/getback-szykuje-cos-...wydaje się, że redukcja z przesunięciem terminu spłaty będzie tym co zaproponują
dla akcjonariuszy to dobrze, ale po tak nadwyrężonej cierpliwości większość marzy o tym, żeby sie pozbyć swoich papierów za ułamek wartości
moim zdaniem w perspektywie roku cena powinna wrócić w okolice 10 zł (wiem, że większości wyda się to śmieszne, ale w ciągu pierwszych kilku tygodni od odwieszenia notowań, większość wyrzuci ten papier z portfela i ten okres mam zamiar cierpliwie przeczekać
problemem jest owa emisja
otóż po redukcji obligów, celem ratowania spółki nikt nie będzie protestował przeciwko cenie 5 zł
i tutaj obawiam się, że spółka zostanie ściągnięta z giełdy za przysłowiowe grosze
w perspektywie kilku najbliższych tygodni okaże się co dalej
ale podstawą są teraz dobre wyniki 30 kwietnia
w które i tak mało kto uwierzy