witam Kolego jsw dzisiaj rano wylecaiło, wskoczył mlsystem portfel: mlsystem grupaazoty cln pkn cyfrowy pytanie do Ciebie jak oceniach cln?
|
|
no coż, sytuacja spółki przy tym wydobyciu jest niefajna, ale uruchamiają nowe ściany i w perspektywie kilku miesięcu (do końca tego roku) wydobycie powinno znacznie wzrosnąć, przy relatywnie stabilnych kosztach ja dzisiaj kupiłem pierwszy pakiet cyfrowypolsat też zobaczymy Kolego, możesz mieć rację
|
|
jsw - daj znać jak wejdziesz kusi, mnie żeby dzisiaj cos skubnąć w okolicach 21.60-22.00
|
|
pora chyba JSW do portfela dołączyć
|
|
Temat:
ALIOR
|
|
Temat:
CIECH
niestety kolega ma rację K nie przepłacał, tylko odbywa się pompka kasy z ciechu
|
|
Temat:
kangoor
niespodzanką oprócz jwc wszystko poszło na stopach zaczynamy zabawę od nowa
albo cena ropy odbije jakimś cudem, albo czeka nas naprawdę recesja, z której nic nas nie wyciągnie
|
|
Temat:
kangoor
no coż nie było mnie kilka tygodni - a tutaj taka niespodzianka w ten sposób stałem się inwestorem długoterminowym na kilku papierkach
nie chcę być pesymistą, ale potencjał do dalszych spadków jest spory kilka spółek zrobiło hossę i teraz te same spółki zrobią bessę jak tak dalej pójdzie to w20 dobije do 1000 punktów
|
|
bankrucik napisał(a):kiedyś zachód wykupywał Banki i handel teraz przyszedł czas na ostatni bastion "polskości" czyli nieruchomości i developerzy
Robyg przejęty Ronson przejęty Murapol przejęty Polnord przejęty VANTAGE przejęty BAUMA przejęta ECHO przejęte LCC - przejęte itd
widać zachodni inwestorzy ( PIMCO, GOLDMAN itp grube ryby) zakładają dalszą hossę w nieruchomościach w Polsce
a "przypadkiem" pewnie dzięki lobbystom? ministerstwo szykuje kolejną( po lexdeveloper) świetną dla nich ustawę.
teraz chyba jw przymierza sie do sprzedaży jwc - facet jest wiekowy i w tej formule jest za mały, żeby walczyć z gigantami z kasą z zachodu
|
|
Temat:
kangoor
do tego orange kupione
|
|
Temat:
kangoor
a dzisiaj, żeby było śmiesznie - dokupiłem tauron spadł mi z 1,60 do prawie 1,40 przydałoby sie info, że jaworzno rusza, albo, że kładą jaworzno i wypłata z gwarancji bankowej rafako
|
|
Temat:
kangoor
tauron to jakaś masakra, chyba w styczniu jaworzno nie ruszy poprostu masakra ale nie sprzedaję
|
|
Temat:
kangoor
tauron powrót plus alior powoli kupuję
|
|
Temat:
kangoor
tauron poszedł wczoraj i dzisiaj
|
|
Temat:
kangoor
wczoraj i dzisiaj kupiony tauron i Orange
|
|
Temat:
kangoor
wczoraj mi tauron poszedł na stopach coż mam weekend poczytam i zoabczę co dalej
|
|
bankrucik napisał(a):bankrucik napisał(a):od dawna piszę, iż niemiecki przemysł motoryzacyjny będzie kulą u nogi, a niemcy staną się chorym człowiekiem Europy, stawiam na #BIGSHORT na przemysł motoryzacyjny Niemiec i EU, niemieccy oszuści dopiero teraz oficjalnie widzą problem next.gazeta.pl/next/7,168930,2... byłem ostatnio na imprezie branży przemysłowej ( międzynarodowe koncerny), ich spółki córki w Niemczech mają po 30% spadki zamówień dla automotive niemieckiego też miałem ostatnio przyjemność rozmawiać z facetami z branży dieselgate dokucza Niemcom, ale sądzę, że elektromobilność to bajka przyszłości i to dosyć odeległej teraz będą hybrydy w grze niemcy nie radzą sobie z naprawą wizerunku, ale to nic jedna rzecz jest w tym ważna, ich zakłady motoryzacyjne pracowały na naprawdę wysokich obrotach i zmniejszenie produkcji o kilka procent niewiele zmieni w ich gospodarce gorzej ze są z tyłu z tzw. GIGDATA, ale to odrębny temat
|
|
Temat:
kangoor
wróciłem Tauron
|
|
Temat:
kangoor
no i wyrzuciło mnie z rynku całkiem poszły stopy
|
|
Temat:
kangoor
dzisiaj dokupiłem tauron cln w ciągu ostatniego tygodnia poszło
|
|
Temat:
kangoor
niestety nie mam pojęcia o shortach i też chyba czasu, bo kolega pewnie sporo czasu na to poświęca jeżli chodzi o giełdę to kupiłem wczoraj i dzisiaj cln
|
|
Temat:
kangoor
chyba po tym co się dzieje na indeksach w USA nie ma co mieć się zastanawiać makabra złoto drożeje giełdy od dawna są oderwane od realnej gospodarki niezła niespodzianka po urlopie
|
|
Temat:
kangoor
powrót z urlipu, a tutaj taka niespodzianka ciech poszedł na stopach zastanawiam się co zrobić z tauron
|
|
Temat:
kangoor
i zaraz znów stopy zadziałają
|
|
Temat:
kangoor
kupiony tauron i ciech
|
|
Temat:
kangoor
dobrze ze na 1.67 zostawiłem stopkę
urlop otwieram notowania a tutaj taka niespodzianka otwarta krótka pozycja zawsze odstrasza wystarczy rzucić okiem na Orange cóż czekam nie mam jakiś szczególnych typów bo w najbliższym czasie mogę potrzebować gotówki ale widzę ze na ciech koło historia się zatacza i przy 40,xx spadki wyhamowywuja
nadal uważam, ze wycena tauron jest śmieszna i jestem przygotowany na zakupy
|
|
Temat:
kangoor
wygląda na to, że masz kolego rację jakoś nie mam ochoty pozbywać się tauronu dziwna jest ta fala wpisów na wszlkich możliwych forach, że tauron tonie nic podobnego nie widzę
|
|
Temat:
kangoor
wróciłem na tauron pod korek
|
|
Temat:
kangoor
przyzwoicie przy takiej płynności można się bawić cały czas obserwuje tauron pod kątem powrotu do tego nadal mi się orange podoba i mabion, tyle że ten ostatni raczej mało płynny jest
nie obserwuję zbyt wielu spółek ze względu na brak czasu
|
|
Temat:
kangoor
dzisiaj Tauron na stopach poszedł w całości
|
|
Temat:
kangoor
TAURON POD KOREK
|
|
Temat:
kangoor
niestety orange wczoraj mi wypadło dzisiaj istna bomba - jak na tak dużą spółkę niemalże niemożliwe cena obecna jest tak okazyjna, że aż się dziwię, że nie ścigną tej spółki z giełdy
|
|
Temat:
kangoor
wczoraj i dzisiaj orange poszedł na stopach
|
|
Temat:
kangoor
orange kupiony
|
|
na 1,60 wyrzuciło mnie z rynku, jak zakończy dzień powyżej tej psychologicznej granicy, to wracam, jak nie to czekam na rozwój wydarzeń
|
|
Temat:
kangoor
tauron na stopach poszedł eucrocash też nie ma tyle, że jeden na plusie, a drugi na minusie cognor wyrzucony po cenie zakupu
czekam na rozwój sytuacji na tauron i całego rynku
niestety nadal mam getback i jwc
|
|
Temat:
kangoor
dzisiaj eurosach
|
|
Temat:
kangoor
kangoor napisał(a):bos dzisiaj wpadł - ewidenta poprawa fundamentów spółki a dzisiaj wyskoczył to chyba jeszcze nie czas na bos chociaż fundamentalnie sytuacja się poprawia według mojej oceny to chyba jednak teraz państwowe spółki są fe... jednak cały cały czas obserwuję
|
|
Temat:
kangoor
kupiony tauron i cognor
|
|
Temat:
kangoor
bos dzisiaj wpadł - ewidenta poprawa fundamentów spółki
|
|
Temat:
kangoor
poza jwc i gbk (niestety) nie mam nic kilka dni temu sprzedałem - niektóre na plusie inne na stracie: azoty, ciech, orange, celinke
kusi mnie unimot ale teraz sytuacja jest według nie - inna, poprostu inna
nie rozumię tej paniki obawy, że rzucą na rynek obligacje usa są śmieszne
powód: fed sięgnie do nadzwyczajnych środków, o których się już kiedyś mówiło: wybije monety o wartości 1 bln usd i bedzie po sprawie
niestety chiny mają dużow więcej do stracenia, tylko tego nie rozumieją
|
|
Temat:
kangoor
jwc - porażka, co wojciechowski odstawił, nie da się opisać - inwestor.jwc.pl/i/fmfiles/06/t...kapitalizm po naszemu - co zrobić, mam pierwszy papier na emeryturę, bo pewnie za chwilę zupełnie zamrze obrót na giełdzie ciekawa struktura głosowania - W głosowaniu oddano 81.190.377 ważnych głosów stanowiących 91,369 % kapitału zakładowego Spółki . Uchwałę przyjęto 81.143.693 głosami stanowiącymi 91,317 % kapitału zakładowego, „przeciw” oddano 46.683 głosów stanowiących 0, 053 % kapitału zakładowego , głosów „wstrzymujących się„ oddano 1 co stanowi 0,00 0 % kapitału zakładowego. Do uchwały nie został głoszony sprzeciw. oficjalnie wojciechowski ma niespełna 90%, jwc - już kiedyś prowadziła skup własnych akcji uchwała jest dziwna - skup - kwota przeznacona 50 mln zł - przy cenie 2,18 daje to niespełna 23 mln papiera - a upoważnienie jest na nabycie do niespełna 18 mln - co w zasadzie czyni uchwałe podważalną - brak środkó na nabycie jest istotną wadą co ciekawe, jwc już raz prowadziło skup własnych akcji - bi.gazeta.pl/espi/files/08/5/2...a wówczas głosowanie odbyło się w zasadzie przy podobnej liczbie oddanych głosów i przy niemalże identychnych proporcjach zakładając, że ofe (mają 1.152018 akcji - co stanowi 1,29% papierów) trochę choć racjonalnie działają, nie nie głosowałyby na swoją niekorzyść - czyli emerytów jw - musi kontrolować pozostałych, którzy oddali głosy za tak kzrywdzącą mniejszościowych uchwałą - i w związku z tym zakładam, że nie oddzdzą tego w tcyh cenach- zobaczymy, co będzie dalej, ale jest to moja największa kwotowo porażka na giełdzie - czegoś takiego się po jw nie spodziewałem - ale mam zamiar cierpliwie trzymać, zobaczymy co z tego wyjdzie - papier chwilowo zakopany
|
|
Temat:
kangoor
energetyka wyleciała
azoty kupione
gbk się ciekawie sytuacja rozwija zobaczymy co będzie dalej ostatnio dokupiony jwc
|
|
Temat:
kangoor
dzisiaj kupiony mabion dokupiony Orange niestety sytuacja z gbk dalej kiepska pewnie nigdy nie odwiesza notowań i na tym się skończy
|
|
Temat:
kangoor
gbk - ciemna d...
jwc - poprawa wyników - bardzo mocna, a tutaj spadki, sytuacja dziwna tauron i orange zgodnie z oczekiwaniami
jwc mnie dziwi, że mimo poprawy wyników spada i to mocno, sytuacja dziwna, no ale po ostatnich wydarzeniach można przyjąć zę na tej giełdzie jest wszystko q... mozliwe
|
|
Temat:
CAPITEA
Vox napisał(a):Cytat:Czyli co, wybrane prywatne fundusze TFI wiedziały, że to wał, wybrane państwowe fundusze i banki też wiedziały. KNF zapewne też? wiedzieli wszyscy poza drobnymi... Ktorzy zostali OKRADZIENI, przy przyzwoleniu KNF.... witamy w PL, kraju w którym praworządność jest 100 lat za Ukrainą nie ma praworządności
|
|
Temat:
CAPITEA
akcjonariusze nie mają się co łudzić, przy konwersji - 5 gr nic nie odzyskamy obligi - kto to jest ta RW - kogo ona reprezentuje i na jakich zasadach? 23% spłaty - abris zdaje się proponował sporo więcej, ale zaczęły się płacze, że za mało dzisiaj wszyscy jesteśmy w cz... d... sam z siebie się śmieje, oczywiście przez łzy, że kupiłem tak nagradzaną spółkę, z tak fajnym rachunkiem zysków, bilans... długo by wymieniać zalety które widziałem w tej inwestycji
|
|
Obligatariusz kontakt napisał(a):omicron napisał(a):Obligatariusz kontakt napisał(a): - ogromnie przepłacone portfele nabywane na początku działalności GBK (szambo dla 2 banków dla uniknięcia problemów ze wskaźnikami kapitałowymi)
Czy to potwierdza ulubioną teorię spiskową obligatariuszy, że Gbk był od początku przekrętem LC? Nie musi Pan odpowiadać... KNF ma te wszystkie dane - jeżeli więc KK od samego początku kierował szambiarką, to oni to powinni wiedzieć Staram się o spotkanie z Prezesem NIK jeżeli kontrola NIK zostanie przeprowadzona rzetelnie i zostaną choćby częściowo potwierdzone doniesienia medialne, to skarb państwa będzie współodpowiedzialny za całość tego co się stało, jeżeli obecne doniesienia i przecieki są prawdziwe, to sytuacja jest fatalna
|
|
Temat:
kangoor
ostatniego okresu nie moge zaliczyć do szczególnie udanych gbk wisi - ale, może sie coś normalnego wyklaruje dokupuje cały czas oarnge i jwc tego ostatniego to ma m pod korek
|
|
Temat:
kangoor
dalej dokupuje orange
|
|
Temat:
kangoor
gbk propozycja ukladowa 5 gr konwersja dlugu na akcje czarnecki i buczek zrobili rynek na szaro - akcjonariuszy i obligow czarnecki i tak wrzucil do gbk caly syf jaki mial powyzej cen rynkowych buczek jest wybitnym zarzdzajacym - pozosawie to bez komentarza otoz prosta matematyka konwesja na 5 gr to 40 mld akcji po wznowieniu notowan kazdy bedzie chcial chocby po 1 gr sprzedac zeby nabic chociaz starte podatkowa, i tego samego dnia odkupic, zeby miec PAMIATKE realna strata obligow pomiedzy 60-a 70% (akcjonariusze 100% - bo trudno sprzedaz po 1 gr nazwac odzyskaniem jakichkolwiek pieniedzy) abris - jak bardzo by go nie szanowac zlozyl duzo lepsza propozycje, ale probleme jest tutaj buczek i czarnecki
|
|
Temat:
kangoor
Cze Kolego zatrzymam bede je trzymal przynamniej do wynikow za I kwartal 2019 czekam teraz na wyniki za I kwartal br ale tutaj rewelacji nie bedzie trzeba dac czas dzialac nowemu zarzadowi, moze prokuratura stanie troche na wysokosci i bedzie chociaz czesciowo odzyskiwac kase ktora wyludzono ze spolki
zwiekszylem Orange dwukrotnie i moze jeszcze dokupie w najblizszym czasie
|
|
Temat:
kangoor
no cóż inwestycję w gbk trzeba chyba spisać na straty obligacje.pl/pl/a/3-32-mld-zl-...rada wierzycieli to jakiś kabaret - Michael / Ström DM wsadził w rynek obligacji jak lodu, a teraz ma reprezentować ludzi którym je opylił nowa propozycja będzie pewnie wyglądać w ten sposób, że 50% zobowiązań w akcjach, a reszta spłata rozłożona według dotychczasowej propozycji to jest jakaś makabra, jeszcze uokik chce na spółkę nałożyć karę - mamy naprawdę ułomne prawo spółka, która ma walczyć o przetrwanie ma jeszcze dostać sporą karę, a zarząd (były) w zasadzie zatrzyma majątki bez żadnego szwanku ciekawi mnie jedna rzecz, w jaki sposób wyprowadzali ze spółki najlepiej ściągalne wierzytelności i gdzie one poznikały oby jeszcze kilka trupów z szafki nie wyskoczyło z tymi długami jak nadzór nie zauważył 3.3 mld zł emisji???
|
|
Temat:
kangoor
gbk pierwszy ruch w dobrym kierunku obligacje.pl/pl/a/getback-wpla...no coż, teraz zamiana obligacji na akcje i rozłożenie na raty i spółka wraca do gry, albo upadłość
|
|
Temat:
kangoor
orange poszło na stopach tpe long i nie mam stopów na tym
|
|
Temat:
CAPITEA
www.parkiet.com/Firmy/30614981...jedyne rozwiązanie, żeby odzyskać więcej niż 15% przez obligów niestety wszyscy utopiliśmy kasę i trzeba cierpliwości, żeby cos odzyskać w obecnej sytuacji zawieszenie kursu powinno trwać do odzyskania przez spółkę płynnosci - dwa, może trzy kwartały KK kłamał we wszystkim, KNF klepał co dostał, a audytor - no coż... skubał ile się da
|
|
Temat:
JWCONSTR
nieco zapomniany wątek według mnie dobry moment na kupno akcji cena niska i niestety płynność też, ale wydaje się że powoli pozostaje już tylko twardy akcjonariat poza jw swoją drogą ciekaw jestem ile zebrał na słupy od wezwania
o ile dobrze pamiętam jwc ma 4165 mieszkań w budowie
|
|
Temat:
CAPITEA
Nanako napisał(a):_Tomasz_ masz rację.
Sam popełniłem błąd kupując akcje, różnica jest taka, że miałem świadomość, że tutaj będzie albo wystrzał, albo klapa - wyszła klapa cóż... inwestycja nieudana.
Nie mam problemu, że ktoś inwestuje z chciwości, pewnie to samo kierowało mną, denerwują mnie "inwestorzy" niezależnie od segmentu rynku kapitałowego, którzy teraz po fakcie przedstawiają się jako tych .... my tylko pozyczaliśmy pieniądze, nie Wy zawarliście umowę z nieodpowiednim kontrahentem i co ważne nie jesteście sami.
Druga sprawa to fakt, że Ci ludzie dalej się nic nie uczą, próbują przeforsować jakieś układy, które najlepiej dadzą im 100% kapitału i jeszcze jakieś odsetki... oni cały czas nie rozumieją, że mają szanse odzyskać część (szanse bo układ niczego nie gwarantuje), albo stracić praktycznie wszystko forsując swoje nie adekwatne do obecnej sytuacji roszczenia.... i nie ma tutaj nic do rzeczy, czy firma się przewróciła przez kreatywna księgowość, oszustwo czy niezależnie...
... firma leży. Albo wszystkie strony pogodzą się ze stratą część kapitału, albo wszyscy stracimy prawie wszystko.
Nie mam obligacji, ale mając możliwość odzyskania 60% vs. upadłość.... wybrał bym szanse. Bo przy upadłości 15% o których mówimy.... Panowie.... bądźmy poważni. głos rozsądku niestety też grałem pod wystrzał, a wyszedł niewypał - rozumie osoby którym sprzedano obligacje, bo te z samej nazwy kojarzą się z czymś pewnym, pozbawionym ryzyka układ to jedyny sposób na przetrwanie firmy i to na zasadach zaproponowanych przez spółkę - abris nieźle to wszystko wykombinował - zyska podwójnie - może ściągnie spółkę z giełdy zobaczymy - ale na obecną chwilę można odzyskać część kasy tylko przy układzie
|
|
Temat:
CAPITEA
leonek7 napisał(a):Na chwilę obecną to największym zagrożeniem jest brak chęci dofinansowania spółki przez głównego akcjonariusza czyli Abris i plan okradzenia obligatariuszy na maxa. bez układu nic nie dołożą układ jest podstawą dalszego funkcjonowania spółki bez układu akcjonariusze nic nie odzyskają, a obligi może 20% - 30% z nominału obligacji i sporo czasu upłynie zanim coś odzyskają - chociaż, jeżeli ktoś świadomie wyprowadzał pieniądze ze spółki, jak wejdzie do spółki syndyk - to pożyje jak bąk na.... Abris nie dołoży grosza bez układu to są niezdrowe mrzonki, że zamiana obligacji na akcje nastąpi po 5 gr w interesie nas wszystkich jest układ Abris traci kontrolę - nie dokłada pieniędzy spółka upada sądzę, że Abris swoje interesy w spółce zabezpieczył i wszyscy poza Abrisem umoczymy
|
|
Temat:
kangoor
pora odrewać się od gbk - cóż czasem się zyskuje czasem traci - a czasem nawet tak jak na gbk znając siebie nie wyciągnę z tego żadnych wniosków skład portfela na dzień dzisiejszy cln-dzisiaj kupione jwc ciech - wczoraj wypadł orange tauron
|
|
Temat:
CAPITEA
fre0n napisał(a):Leonek7: Cytat:Obligatariusze w ogóle nie chcą akcji .Nie po to inwestowaliśmy w obligacje ,że by teraz nas zmuszano do konwersji na akcje.Do tego po cenie z kosmosu. zgadzam się w 100%, skoro już Pan/Pani nazwał/nazwała poprawnie co zostało zrobione - tj "inwestowaliśmy" w obligacje to trzeba sobie jasno powiedzieć, Inwestowanie wiąże się z ryzykiem wiec proponuje przyjąć na siebie umorzenie obligacji o procentową wartość tak jak akcjonariusze tj od 18,5zł do kursu z przed zawieszenia. niestety układ jest niezbędny, spółka jest na dnie, nie dlatego, że ma kiepski model działania, czy też biznes, ale wygląda na to, że idioci nią zarządzali żeby spółka przetrwała musi obniżyć sporo koszty i zacząć się koncentrować na działalności operacyjnej, a nie zdobywaniu nagród na gpw niestety koszt tego poniesiemy wszyscy,albo spółka pójdzie na dno wejście syndyka to koniec biznesu tutaj są potrzebni profesjonaliści i dąbrowski jest ok, trzeba się z tym pogodzić, że albo wszyscy się uzbroimy w cierpliwość, albo obligi dostaną, może 20% nominały, a reszta nic sam z siebie się śmieję, że się na coś takiego dałem nabrać, ale coż... to są mrzonki, że ktoś z obligów w najbliższym czasie odzyska 100% kasy spółka w zasadzie właśnie zaczyna prowadzić podstawową działalność
|
|
Temat:
CAPITEA
aic71 napisał(a):tak naprawdę to jedyna nadzieja w arbisie, że znajdzie sposób żeby emisja dla obligatariuszy była za jakąś sensowną cenę bo jak będzie po 5gr to sobie to w ogóle odpuszczą bo po co im pakiet warty 3mln pln. abris jest w trochę kłopotliwej sytuacji - na podstawie sprawozdań spółki bez wglądu w dokumenty źródłowe trudno oszacować ile wyciągnęli ze spółki spółka była dojona przez wszystkich którzy mieli tam dostęp do pieniędzy kluczową kwestią jest teraz emisja 70 mln akcji dla abris - jeżeli obligi będą głosować za jakimiś śmiesznymi 5 gr i do tego będą kombinować nad przejęciem władzy w spółce to jedyne co można pogratulować - to tym z których kasę próbuje ściągnąć gbk dokapitalizowanie spółki na działalność operacyjną i do tego układ to klucz do jej przetrwania
|
|
Temat:
kangoor
żadnych nowych informacji z gbk nie ma niemniej jednak chciałbym zwrócić uwagę na jedną rzecz gbk działało na zasadzie piramidy finansowej z wpłat od nowych członków finansowano bieżącą działalność
dzisiaj w powietrzu wisi układ wszyscy obligatariusze zgodnie twierdzą, że jest dla nich niekorzystny i nie chcą się na ten układ zgodzić z jednej strony ich rozumiem, ale jako realista widzę, że propozycja układu nie bierze pod uwagę nowo zaistniałej sytuacji sprawozdania finansowe jakby delikatnie mówiąc przestrzelone - zwłaszcza w zakresie wpłat - z których spółka powinna żyć strata za ubiegły rok 1.2 mld zł - oczywiście w znacznej części skutek przewietrzenia bilansu, ale też jeszcze kilka niespodzianek może się pojawić trudno jest teraz gdybać o odzyskach, bo cała ta afera napewno nie wpływa pozytywnie na firmę, ale spółka jest dosyć droga w funkcjonowaniu i układ w zaproponowanej formie musi zostać przyjęty, bo inaczej upadłość likwidacyjna przy czym, albo, że tak powiem spodziewano się takiego rozwoju wydarzeń i propozycje układowe leżały w szufladzie, albo nadal zapisy układu mogą być przestrzelone czas pokaże
|
|
Temat:
kangoor
|
|
Temat:
kangoor
zanim tutaj syndyk by coś zrobił i zorientował się w sytuacji portfele gbk by znacznie straciły na wartości dziwna jest ta sytuacja z spadkiem działań operacyjnych spółki (str. 67 raportu) - zupełnie bez powodu dziwne są również braki możliwości ustalenia dat przedawnień (str. 50 raportu) to jak oni kupowali, no chyba, że tutaj naprawdę w czarnecki wpakował swoje przedawnione należności zobowiązania krótkoterminowe nie do udźwignięcia, a oprocentowanie papiery dłużne z terminem wykupu 2012 - średnio 9,33% zakres oprocentowania obligacji prezentowanych w nocie do 28% łączna wartość emisji obligacji z opcją put ponad 622 mln zł, a wartość emisji w 2017 orku 2008 mln zł (str. 74 raportu) firma żyła z emisji obligacji w 2018 roku
|
|
Temat:
kangoor
warunki do restrukturyzacji zaproponowane we wniosku niestety do pełnej akceptacji obligatariuszy gdzie był knf i rada nadzorcza no i oczywiście audytor do dzisiaj tego nikt nie wie czytam sprawozdanie i luka płynności jest olbrzymia w okresie do roku brak układu oznacza, że dzisiaj mogą zwijać biznes
|
|
Temat:
kangoor
minął kolejny tydzień w sprawie gbk nic nie ruszyło powiększają stratę - jest mowa i 1,2 mld za ubiegły rok sytuacja co najmniej dziwna - trzy kwartały zysk koniec roku taka strata wygląda na to że wszyscy zostaną postawieni pod ścianą trochę dziwi mnie bierność abrisa,ale czas działa na ich korzyść i niestety tylko na ich można powiedzieć 1.2 mld to niewyobrażalna kwota i tak jest jak można na stres-testach tak drastycznie zmienić wynik finansowy - okazuje się że można kluczową kwestią jest bieżąca działalność firmy i uspokojenie sytuacji wyniki za ubiegły rok nie mają już większego znaczenia, bo jakie by nie były i tak nic nie pomogą, ani też nie zaszkodzą niestety porozumienie z obligami będzie ich dużo kosztować no cóż trzeba dalej czekać... ja czekam na informacje dotyczące bieżącej działalności - na bieżące odzyski jak tutaj będzie ok to jestem poprostu inwestorem długoterminowym istnieje jeszcze nikła szansa na nową emisję skierowaną do abris - ale oni też nie są jeleniami
|
|
Temat:
kangoor
moje spojrzenie na GBK: -kluczową kwestią jest teraz zawarcie układu z obligatariuszami - tutaj trochę spółka postawiła (na chwilę obecną) wszystkich pod ścianą, bo jak nie będzie układu to zamiast zakładanych akcji plus gotówki w perspektywie kilku lat dostaną syndyka, który będzie żył wiele lat na spółce jak przysłowiowy bąk na..., uważam, że pomimo, iż nie jest to korzystne rozwiązanie dla osób które zostały wmanewrowane w obligacje GBK, to jednak jest lepsze niż upadłość, -sądzę, że po zatwierdzeniu układu abris - rzuci trochę kasy, dobrze by było, żeby się uwiarygodnić wzięli akcję po około 10 zł - chociaż o takiej kwocie mówił poprzedni prezes - więc mało wiarygodne, niemniej jednak celem utrzymania kontroli na spółką abris będzie musiał dokupić akcji lub zorganizować nową emisję, -kluczową sprawą będzie raport za I i II kwartał tego roku - odzyski i koszty funkcjonowania, -niestety na chwilę obecną ścierają się interesy dwóch grup - akcjonariuszy i obligatariuszy - im w gorszej sytuacji zostaną postawieni ci drudzy, tym lepiej dla tych pierwszych i tutaj złotego środka nie ma, -sam stress test i strata na poziomie 1 mld (jej wykazanie) wbrew pozorom jest nie jest jakąś makabrą, stress test to najgorsza możliwa sytuacja, więc tutaj pesymizm jest bardzo wskazany, a wszytko inne może tylko zaskoczyć in plus. Niepewność i brak informacji paradoksalnie działają na korzyść samej spółki, zaufania inwestorów długo nie odzyska, chyba, że jakimś cudownym sposobem (co jest też możliwe) po zawarciu układu zacznie wykazywać sporą rentowność, a rządzocy w obliczu porażki wizerunkowej, dodatkowo nie będą zmieniać prawa na niekorzyść firm windykacyjnych. Państwo Polskie niestety zawiodło i to jest bezsprzeczne, sporo ludzi w legalny (lub mniej legalny) sposób zostało wmanewrowanych w obligacje, które z samej nazwy wielu osobom kojarzą sie z bezpieczną, gwarantowaną przez państwo lokatą kapitału.
|
|
Temat:
kangoor
|
|
Temat:
kangoor
Koruptos napisał(a):kangoor napisał(a): nadal uważam, że spółka stanie na nogi prowadzi dalej normalną działalność, a ta strata to czyszczenie bilansu
Co do charakteru straty owszem zgoda (+ oczywiście jest to świetny sposób nacisku na obligatariuszy), ale co do normalnej działalności są wątpliwości. Skala cięć kosztów przeznaczonych na wynagrodzenia wskazuje, że Spółka szykuje się nie tyle na wstrzymanie premii, co na zwolnienia grupowe. Trochę to dziwne w świetle prowadzonych rekrutacji ale na to wskazują liczby. jeżeli chodzi o kontynuację działalności - to jak na nasze realia ta spółka jest zbyt duża żeby upaść nawet może być tak - tak by było na normalnym rynku, że przy takiej upadłości - żeby zapobiec - pozostali uczestnicy rynku by kombinowali, żeby spółkę postawić na nogi - tak jak dzwonili do Buffeta w sprawie Lehmanna jej dalsze funkcjonowanie opłacą obligatariusze - niestety - albo się zgodzą na proponowane w postępowaniu ustępstwa albo Nasdaq ma rację - poprostu będzie po spółce szkoda tylko, że tyle ludzi wystawili ze znacznymi oszczędnościami i sprawa ta nie będzie miała finału prokuratorskiego, bo jeżeli sparwozdania za cały ubiegły rok były lipą - to i audytor i zarząd powinni beknąć fala też - nie może tylko w zasadzie już się rozlewa na wybitne spółki ze stajni LC, a jeżeli jest prawdą, to co niektórzy piszą o swoich zakupach obligacji GB, że przedstawiano im to jako 100% lokatę kapitału - to wcale mnie to nie dziwi osobiście - może to się wydawać śmieszne, ale przenoisłem swoje rachunki z jednego z banków, który handlował tymi obligacjami pewnie to mało znaczące, ale jako konsument mogę tylko tyle zrobić trzeba czekać na sprawzdanie z opinią, wtedy da się bardziej ocenić co dalej wczoraj i dzisiaj kupiłem eex i bioton
|
|
Temat:
kangoor
notowania powinny być zawieszone przynajmniej do układu, a nawet publikacji wyników za drugi lub nawet trzeci kwartał tego roku, tak żeby ustabilizować sytuację wokół spółki
|
|
Temat:
kangoor
Raport bieżący nr 66 / 2018 Data sporządzenia: Skrócona nazwa emitenta GETBACK S.A. Temat Zmiana daty publikacji SF/SSF Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: W uzupełnieniu do raportów bieżących 6/2018 z dnia 23 stycznia 2018 r. i 58/2018 z dnia 30 kwietnia 2018 r. Zarząd GetBack S.A., działając na podstawie § 80 ust. 2 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 marca 2018 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2018 r., poz. 757), informuje o zmianie terminu przekazania do publicznej wiadomości raportu rocznego dla GetBack S.A. za 2017 rok i skonsolidowanego raportu rocznego dla Grupy Kapitałowej GetBack za 2017 rok i podjęciu decyzji o przekazaniu tych raportów do publicznej wiadomości w dniu 21 maja 2018 roku.
Zgodnie z informacją zawartą w raporcie bieżącym nr 6/2018 z dnia 23 stycznia 2018 roku, pierwotna data publikacji raportu rocznego GetBack S.A. za 2017 rok i skonsolidowanego raportu rocznego Grupy Kapitałowej GetBack za 2017 rok, ustalona została na dzień 30 kwietnia 2018 roku, następnie - o czym GetBack S.A., wraz ze wskazaniem przyczyn takiego działania, informował w treści raportu bieżącego 58/2018 z dnia 30 kwietnia 2018 roku - GetBack S.A. podjął decyzję o przesunięciu daty podania do publicznej wiadomości raportu rocznego GetBack S.A. za rok 2017 i skonsolidowanego raportu rocznego Grupy Kapitałowej GetBack za rok 2017 na dzień 15 maja 2018 r.
Następnie - w dniu dzisiejszym, tj. w dniu 15 maja 2018 r. - GetBack S.A. uzyskał informację od firmy audytorskiej, zgodnie z którą firma audytorska nie była w stanie (ze względu na trwające nadal badanie) sporządzić opinii potwierdzającej to, iż roczne sprawozdanie finansowe GetBack S.A. i roczne sprawozdanie finansowe Grupy Kapitałowej GetBack za 2017 rok. zostały sporządzone zgodnie z obowiązującymi zasadami rachunkowości i zbadane przez firmę audytorską, zgodnie z obowiązującymi przepisami i standardami zawodowymi. Brak ten jest rezultatem okoliczności obiektywnych, na których wystąpienie GetBack S.A. nie miał i nie mógł mieć jakiegokolwiek wpływu (tj. firma audytorska nie zdążyła zakończyć badania, ze względu na trwające nadal prace związane z weryfikacją wycen portfeli wierzytelności oraz wartości innych aktywów, a w rezultacie przygotować wyżej wskazanej opinii do dnia 15 maja 2018 r.). Z informacji uzyskanych przez GetBack S.A. od firmy audytorskiej wynika to, że firma audytorska przedstawi do GetBack S.A. opinię potwierdzającą to, iż roczne sprawozdanie finansowe GetBack S.A. i Grupy Kapitałowej GetBack sporządzone zostały zgodnie z obowiązującymi zasadami rachunkowości i zbadane przez firmę audytorską, zgodnie z obowiązującymi przepisami i standardami zawodowymi, w dniu 21 maja 2018 roku. W konsekwencji GetBack S.A. przedstawi raport roczny GetBack S.A. za rok 2017 i skonsolidowany raport roczny Grupy Kapitałowej GetBack za rok 2017 r. w dniu 21 maja 2018 roku.
GETBACK SA (67/2018) Informacja na temat istotnej zmiany sytuacji finansowej GetBack S.A. 2018-05-15 23:49:06 W związku z realizacją przyjętej polityki informacyjnej GetBack S.A. ("Emitent") informuje o powzięciu przez zarząd GetBack S.A. w dniu 15 maja 2018 r. informacji o wstępnym, szacunkowym wyniku finansowym GetBack S.A. i wstępnym szacunkowym wyniku finansowego Grupy Kapitałowej GetBack za 2017 rok, które to wyniki będą znacząco odbiegać in minus od wyników finansowych za rok obrachunkowy 2016 r., a także od wyników finansowych publikowanych w okresach pierwszy do trzeci kwartał roku obrachunkowego 2017 r. Tym samym zarząd GetBack S.A. powziął wiedzę na temat istotnej zmiany sytuacji finansowej GetBack S.A., która to zmiana sprowadza się do pogorszenia sytuacji finansowej GetBack S.A. Emitent w związku z powzięciem przez zarząd GetBack S.A. w dniu 15 maja 2018 roku informacji o wstępnym, szacunkowym wyniku finansowym GetBack S.A. i Grupy Kapitałowej GetBack w ramach odpowiednio jednostkowego sprawozdania finansowego i skonsolidowanego sprawozdania finansowego sporządzonych przy założeniu kontynuacji działalności GetBack S.A. i Grupy Kapitałowej GetBack, podjął decyzję o jego przekazaniu do publicznej wiadomości. Wstępna szacunkowa skonsolidowana strata netto Grupy Kapitałowej GetBack za rok 2017 wyniesie ok. 1 mld zł. Emitent jednocześnie wskazuje, że zarząd GetBack S.A. - stosując zasadę ostrożności - dokonał korekt i odpisów aktualizujących na aktywa Grupy Kapitałowej GetBack w tym: portfele wierzytelności; wartości niematerialne; inne aktywa oraz utworzył rezerwy zgodnie z Międzynarodowym Standardem Rachunkowości 37 celem zapewnienia rzetelności sprawozdania finansowego. W zakresie wyceny portfeli wierzytelności Emitent określając wartość godziwą portfeli wierzytelności zastosował metodologię "stress - test" . Na wyżej wskazaną stratę składają się następujące czynniki (w nawiasie został podany ich udział procentowy w stracie): Portfele wierzytelności (60%); Wartość firmy oraz wartości niematerialne (22%); Rezerwy, zobowiązania warunkowe (13%) oraz udział w jednostkach stowarzyszonych (5%). Emitent zastrzega przy tym to, że wstępny szacunkowy wynik finansowy może ulec zmianie. Aktualnie Emitent prowadzi na ten temat rozmowy z firmą audytorską. Emitent informuje, iż ostateczne wyniki finansowe za 2017 rok zostaną przekazane w jednostkowym raporcie GetBack S.A. oraz w skonsolidowanym raporcie rocznym Grupy Kapitałowej GetBack za rok 2017, których publikacja została przewidziana na dzień 21 maja 2018 roku, o czym Emitent informował w treści raportu bieżącego 66/2018 z dnia 15 maja 2018 r.
sytuacja na pierwszy rzut oka beznadziejna to oznacza, że wszystkie wcześniejsze sprawozdania też były lipą czegoś takiego się nie spodziewałem oczywiście nikt za nic nie będzie odpowiadał ale wracając do meritum na dzień dzisiejszy obligatariusze nie mają innego wyjścia jak zaakceptować zaproponowane warunki nadal uważam, że spółka stanie na nogi prowadzi dalej normalną działalność, a ta strata to czyszczenie bilansu oczywiście trochę mnie to kosztowało i rzeczywiście trzeba było wyrzucić,ale jak się waliło byłem za granicą i w zasadzie pobieżnie czytałem co się dzieje niemniej jednak takiej straty nikt się chyba nie spodziewał (ja się nie spodziewałem straty) jednak poprzedni prezes to .... rozdmuchał spółkę i na rynku na którym ciężko stracić porostu załatwił 1 mld w plecy - aż sam się z siebie śmieje
|
|
Temat:
kangoor
www.stockwatch.pl/wiadomosci/s...jednocześnie z samego wniosku o układ wynika, że Abris Capital Partners zaczął powoli przelewać umówione 100 baniek na konta GB jest teraz wiele wariantów tego co się dalej wydarzy i tutaj niestety wszystko zależy od sprawozdania końcowego za ubiegły rok nie chcę gdybać, co w nim będzie, ale na obecną chwilę sprawa jest zbyt głośna, żeby ktoś sobie mógł pozwolić na jakieś schwindelki jednak wydaje mi się, że cena 8,63 spowoduje zbytnie rozwodnienie, aby ktokolwiek był zainteresowany tak niską ceną jutro siądę i poczytam, wszystkie infa jakie zostały opublikowane, bo na obecną chwilę przeglądam je pobieżnie niestety na obecną chwilę, pomimo, że nam sie wydaje, że coś możemy - to wszystkie karty trzyma zarząd
|
|
Temat:
kangoor
www.wroclaw-fabryczna.sr.gov.p...Wartość obligacji objętych układem 2,815 mld - str 4 Wypłata 65% wartości obligacji (bez odsetek) w 8 ratach do 31.12.2025 - str 36 Pozostałem 35% zamienione na akcje po kursie 8,63 zł str 37 a więc obligi - lipa zobaczymy, w weekend siądę jak będę miał czas i coś więcej naskrobię
|
|
Temat:
kangoor
nie marzę szkoda mi kasy ale liczyłem się z taką ewentualnością mam nadzieję, że jednak coś z tych pieniędzy się uratuje
|
|
Temat:
kangoor
najlepszą decyzją wobec gbk było porostu powstrzymanie się od kupna niemniej jednak dla mnie za późno był moment, że było trochę do przodu teraz jest sporo na minusie no cóż, trzeba wycisnąć co się da w obecnej sytuacji skala zadłużenia jest do ogarnięcia dla spółki przy 30% ściągalności bez problemu ale przy dzisiejszej prasie - osoby posiadające obligacje z opcją przedterminowego wykupu pewnie już wszystkie stanęły w kolejce po wykup czym to może skutkować - otóż porozumieniem ws. obniżenia oprocentowania lub redukcją zadłużenia trudno mi w to uwierzyć, że spółka która ściąga tyle kasy nie miała na spłetę odsetek i wykup bieżący www.pb.pl/getback-szykuje-cos-...wydaje się, że redukcja z przesunięciem terminu spłaty będzie tym co zaproponują dla akcjonariuszy to dobrze, ale po tak nadwyrężonej cierpliwości większość marzy o tym, żeby sie pozbyć swoich papierów za ułamek wartości moim zdaniem w perspektywie roku cena powinna wrócić w okolice 10 zł (wiem, że większości wyda się to śmieszne, ale w ciągu pierwszych kilku tygodni od odwieszenia notowań, większość wyrzuci ten papier z portfela i ten okres mam zamiar cierpliwie przeczekać problemem jest owa emisja otóż po redukcji obligów, celem ratowania spółki nikt nie będzie protestował przeciwko cenie 5 zł i tutaj obawiam się, że spółka zostanie ściągnięta z giełdy za przysłowiowe grosze w perspektywie kilku najbliższych tygodni okaże się co dalej ale podstawą są teraz dobre wyniki 30 kwietnia w które i tak mało kto uwierzy
|
|
Temat:
kangoor
fatalnie że gbk w żaden sposób się nie komunikuje z rynkiem nie wiem, czy to działanie celowe, czy też poprostu zarząd nie wie na czym stoi - chociaż, to jest o tyle dziwne, że przecież całego nie wymienili czytam po rożnych forach domysły odnośnie przyszłości tej spółki,a le tak naprawdę nikt z nas nie wie co będzie dalej ja zakładam kontynuację działalności spółki przy dofinansowanie przez głównego udziałowca
trzeba się uzbroić w cierpliwość nie wydaje mi się, żeby ktoś pozwolił sobie na inny scenariusz niż kontynuacja działalności chociaż jak czytam ile oni obligacji wypuścili, to rzeczywiście chyba już sami nad tym nie panują odnoszę wrażenie, że muszą mieć tam niezły bałagań i wychodzili z założenia że obligacje zawsze uplasują
|
|
Temat:
kangoor
gbk - sytuacja po weekendzie - dalej brak jakiejkolwiek informacji ze storny spółki taki brak komunikacji to fatalna sprawa pytania, które się same nasuwają - jeżeli to prawda, że gbk utraciło płynność jak to możliwe, żeby zebrać z rynku około 2 mld zł i żadna państwowa instytucja się tym nie interesowała? nie wiem dlaczego - ale w sprawie gbk jestem optymistą myślę, że abris jeżeli spółka ma kłopoty z płynnością powinien wyłożyć kasę, w formie pożyczki albo wykupić nową emisję, a przynajmniej te pierwsze 20 mln akcji wiele przemawia za tym, że nikt nie jest zainteresowany, żeby ta spółka poszła na dno sam abris by utopił ponad 500 mln, nie mówiąc o jego reputacji, a także tym, że natychmiast pewnie by wszyscy, którzy tam wpłacili kasę zażądali jej zwrotu na chwilę obecną sytuacja jest patowa, a nowy zarząd powinien przynajmniej rzucić w rynek informację co robi no cóż pewnie notowania odwieszą po długim weekendzie, jak nie później
|
|
Temat:
kangoor
ogólnie wyniki za poprzedni rok powinny być dobre jak nie bardzo dobre - takie miałem założenie kupując GB podstawowy problem spółki teraz to fakt, że WSZYSTCY PISZĄ, ŻE TO JUŻ BANKRUT i to, że każdy kto tylko może będzie chciał jak najszybciej odzyskać chociaż część swoich pieniędzy ubiegły rok ogółem wierzytelności w posiadaniu GB - około 27-28 mld zł, może nawet więcej - czego do odzyskania 1/4 może więcej teraz najważniejsze dla spółki to uspokoić nastroje i kontynuować działalność
skąd potrzeba dokapitalizowania - przeinwestowali w ostatnim kwartale 2017 i pierwszym kwartale 2018 i w końcu utracili płynność - i to jest pewne - ale utracili ją na skutek bardziej głupoty byłego prezesa niż z własnej winy - przy dobrej, rzetelnej komunikacji z rynkiem nie utracili by wiarygodności jechali bez zabezpieczenia, aż tu nagle odcięli im kroplówkę z kasą do utrzymania płynności w pierwszym kwartale niezbędne im było oceniam do 150 mln
jak to mówią pożyjemy zobaczymy powinni notowania puścić dopiero po uspokojeniu sytuacji a po wynikach 30 kwietnia nowy zarząd powinien szybko zacząć dobrą komunikację z rynkiem celem uspokojenia sytuacji, chyba, że spiszą spółkę na straty - ale w to nie wierzę, bo spółka ma spory potencjał
w weekend, może jak będę miał więcej czasu to coś więcej naskrobię, ale na tym etapie nie ma już co panikować, cierpliwość powinna popłacić,
gdyby nie utrata płynności - chociaż, może zacznie spływać jakaś kasa do spółki, to uważam, że za ubiegły rok było pomiędzy 2,5 a 3 zł zysku na akcję - i mam nadzieję, że się nie mylę
|
|
Temat:
kangoor
są dwie opcje: 1. spółka zostanie dofinansowana 2. koniec spółki. Odnosząc się do pkt 2 - tragedia ogólnonarodowa, media, pier..., i różne inne sprawy roboty dla różnych organów na lata i oczywiście wzajemne oskarżenia o niekompetencje idt. nawet nie chce o tym myśleć - ale jest to scenariusz mniej prawdopodobny pkt 1 - w interesie wszystkich leży, żebby spółka jakoś wyszła z tych kłopotów nowi członkowie zarządu t-eraz siedzą i analizują sytuację miejmy nadzieję, że skończy się rolowaniem obligacji i obniżeniem ich oprocentowania do rozsądnych rozmiarów osobiście obstawiam, że notowania powinny być zawieszone przynajmniej jeszcze przez weekend - conajmniej no chyba, że wyniki za ubiegły rok będą słabe - to nie pozostaje nic innego jak robić stratę i odrabiać ją
|
|
Temat:
kangoor
wtopiłem w gb zyski z ostatnich trzech lat nie będę raczej sprzedawał owszem, jak przy każdej inwestycji było ryzyko tutaj większe, niż zazwyczaj akceptuje, ale co zrobić zaryzykowałem i nie wyszło chwilowo zobaczymy co pokażą 30 w raporcie kupując zasugerowałem się jednym z wywiadów, w którym prezes wspominał o zysku na poziomie około 250 mln zobaczymy co główny akcjonariusz zrobi sądzę, że będzie ratował spółkę - ratował w sensie wykupu obligacji - dania kasy na to poprzez nową emisję problemem będzie cena w nowej emisji
|
|
Temat:
kangoor
ciech na stopach wyleciał kilka dni temu ale GBK mam dalej dzisiaj komunikat, że NN zeszło poniżej 5% w zasadzie mozna założyć, że całkiem już wyszli najgorsza inwestycja jaką zrobiłem trudno pewnie kasa zamrożona na lata
|
|
Temat:
kangoor
dzisiaj Getback dokupione
|
|
Temat:
kangoor
Getback - pierwszy raz w życiu straciłem tak dużo w tak krótkim czasie - no nie straciłem. bo nie sprzedałem i trzymam ze średnią około 10 zł sytuacja na spółce patowa i w zasadzie niewiele wiadomo niemniej jednak sytuacja fundamentalna spółki uzasadnia dla mnie ryzyko inwestycje, a potencjonalny zysk może być naprawdę wysoki nic kupiłem to siedzę
|
|
Temat:
kangoor
Getback - ze sporego plusika zrobił się równie spory minus
pewnie trzeba się nastawić na długoterminową inwesycję
zupełnie niezrozumiałe zachowanie kursy
|
|
Temat:
kangoor
kupiłem dzisiaj ciech odnośnie Getback uważam, że to nie jest zła spółka, tylko źle się komunikuje z rynkiem, oglądając sprawozdania nie widzę tam przesłanek do jak to niektórzy piszą bankructwa wręcz przeciwnie moim zdaniem nowa emisja, choć rozwodni akcjonariat, w tak rentownym biznesie jest nieodzowna, dla wykrojenia jak największego kawałka tortu obstawiam, że będzie inwestor, a robiąc analizę porównawczą, najprostszą w zakresie wskaźników widać, że spółka ma potencjał - kupił, owszem dzisiaj przy okazji zobaczyłem jak notowania, ale mam czas żeby - uważam, że jak histeria trochę ustanie pokaże się być może nowy inwestor i cena powinna w przypadku nowych akcji wynosić około 14 zł - ale to jest moje prywatne zdanie
sorki kolego - jeżeli chcesz mogę swój tok rozumowania przedstawić, ale dopiero w czasie weekendu, bo mam trochę pracy
|
|
Temat:
kangoor
getback dokupione po 9,62 zobaczymy co to na kursie tej spółki wyrabiają takie sypanie od czerwca mógł zorganizować tylko jakiś fundusz
|
|
Temat:
kangoor
ciech wczoraj i dzisiaj wyskoczył
kupione getback - nieduży pakiecik tak na poczatek
|
|
Temat:
kangoor
troszkę orange kupiłem
|
|
Temat:
kangoor
przedwczoraj i wczoraj ciech kupiony
|
|
Temat:
kangoor
ciech wyskoczył w ubiegłym tygodniu dla mnie powoli rynkowi należy się korekta już nie ma pod co rosnąć obecnie mam już tylko jwc - ale tego choć bym chciał nie idzie sprzedać w takiej ilości
|
|
Temat:
kangoor
Celinka wyskoczyła w ubiegłym tygodniu pozbyłem się jej chwilowo i pewnie za jakiś czas wrócę przerażająca jest niska płynność
|
|
Temat:
kangoor
orange poszło na stopach
|
|
Temat:
kangoor
a i celinki dzisiaj dokupiłem
|
|
Temat:
kangoor
unimot poszedł na stopach za kasę dokupiony ciech
ogólnie od roku siedzę z ręką w nocniku na jwc mocno przyblokowany niemiło się patrzy jak wszystko rośnie, a ciebie oszust roluje ale takie jest życie - zaryzykowałem to mam ale wytrzymałem tyle to do połowy tego roku trzeba się uzbroić w cierpliwość
|
|
Temat:
kangoor
boś out dokupiony ciech
unimot kupiony za wcześnie - ale zobaczymy
|
|
Temat:
kangoor
unimot od dzisiaj boś skrócony o połowę
|
|
Temat:
BOS
addison napisał(a):nie obawiam się o kondycję dm boś a po emisji akcji i boś banku. chociaż zakładałem, że poprzednia emisja będzie wystarczająca, jak się okazuje nie była.
w przypadku jak upada bank z automatu nie jest tak, że upada dom maklerski. chociaż może tak być poprzez jakieś różne wzajemne zobowiązania, np. obligacje.
jak już napisałem, to bank państwowy więc nie ma ryzyka, zawsze jest skąd dosypać. nie upadnie cos mi sie wydaje że pzu moze sie tutaj dobierac do banku
|
|
Temat:
kangoor
i ciech
|
|
Temat:
kangoor
od dzisiaj BOS
|
|