Pora na podsumowanie pierwszego tygodnia portfela
Finansowo wygląda to całkiem przyzwoicie - kapitał urósł do 14,6k. Oznacza to wzrost o 3,9k (36%). Niby nieźle, ale w piątek zrobiłem kilka bezsensowych ruchów

Zamiast trzymać rosnący Orlen zacząłem skakać po spółkach - oczywiście skończyło się to stratą. Zdecydowanie muszę ograniczyć ruchy w trakcie sesji i wracanie do spółek, które wyrzuciłem z portfela (na tej samej sesji, WTF?!

).
Trochę nie podoba mi się rynek ostatnio - wszystko rośnie i trwa wzrostowy bal. Najchętniej bym tu widział korektę spadkową. W związku z tym w piątek otworzyłem S na W20. Generalnie wykres w bardzo ważnym miejscu - na 3 letniej linii trendu spadkowego i na poziomie, który w ostatnich latach bronił wykresu 5 razy. Wydaje się to ważnym poziomem, choć nie takie opory rynek ostatnio przebijał z marszu. Trochę się obawiam, że skończy się to wtopą jak krótka na KGH, no ale zobaczymy już jutro.Tę pozycję traktuję trochę jako zabezpieczenie - jak będzie rósł szeroki rynek to zarobię na XTB, jak spadnie to W20 powinien dać zarobić. Taki trochę bieda hedge, no ale taki mamy klimat
tygodnie:

kliknij, aby powiększyćdni, tutaj widać lukę do zakrycia i taką święcę 'zawahania' na niemałym wolumenie.

kliknij, aby powiększyćPozostałe pozycje:
XTB - kurs po dynamicznych wzrostach zaczął korektę. Świeca nie jest straszna - wolumenowo mniejsza niż ostatnie wzrostowe.

kliknij, aby powiększyćMRC - tutaj po wybiciu linii trendu spadkowego kurs się cofnął. Dość duży wolumen, jak spadnie do 440 może wyskoczę z obawy na pułapkę.. (ostatnio się na taką nadziałem i oberwałem porządnie..)

kliknij, aby powiększyćKolejny tydzień rozpoczynam z:
-560 zł

pierwszy margin call w tym roku. Pewnie po prostu zamknę w ciągu dnia pozycję na WIG20. BOŚ daje czas jakośdo 12 na uzupełnienie. Jutro podejmę decyzję co z tym zrobić.
12 FXTBH21 (25k)
3 FMRCH21 (15k)
-1 FW202120 (-40k)