PARTNER SERWISU
vupmfucs
10 11 12 13 14
mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 6 listopada 2009 15:25:13 przy kursie: 2,27 zł
Ale wyceny spółki masz dalej dostępne, płacisz za porównanie wszystkich jednocześnie...
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

mathu
0
Wysłane: 6 listopada 2009 16:16:07 przy kursie: 2,27 zł
Dziś znów na fixingu ktoś większą paczuszką podbija chwilowo cenę na 2.28, a raz było nawet 2.36

Ubieranie przed wynikami?
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 6 listopada 2009 16:17

andypaton
0
Wpisów: 279
Wysłane: 7 listopada 2009 23:52:00 przy kursie: 2,27 zł
mathu napisał(a):
Dziś znów na fixingu ktoś większą paczuszką podbija chwilowo cenę na 2.28, a raz było nawet 2.36

Dokładnie. Mam wrażenie, że do 13-tego podbijanie może potrwać. I kurs może trochę podskoczyć. Cały czas jednak zachodzę w głowę: skąd Jupiter może mieć dobre wyniki za 3Q? Tylko chyba jakieś magiczne sztuczki księgowego to sprawią Liar

mathu
0
Wysłane: 8 listopada 2009 00:04:40 przy kursie: 2,27 zł
No ale z drugiej strony może ktoś po prostu chce zebrać większą paczkę akcji poniżej 2.28?Think

Jakbym chciał poubierać leszczy to zostawiłbym to 2.36 do końca i na drugi dzień po takiej świeczce zrobiłaby się pompka minimum do 2.50

95147
0
Wpisów: 82
Wysłane: 8 listopada 2009 09:36:17 przy kursie: 2,27 zł
mathu napisał(a):

Jakbym chciał poubierać leszczy to zostawiłbym to 2.36 do końca i na drugi dzień po takiej świeczce zrobiłaby się pompka minimum do 2.50

Mamy kilka sesji do raportu, czy będzie gra pod wyniki?

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 8 listopada 2009 09:54:48 przy kursie: 2,27 zł
andypaton napisał(a):
mathu napisał(a):

Dokładnie. Mam wrażenie, że do 13-tego podbijanie może potrwać. I kurs może trochę podskoczyć. Cały czas jednak zachodzę w głowę: skąd Jupiter może mieć dobre wyniki za 3Q? Tylko chyba jakieś magiczne sztuczki księgowego to sprawią Liar

Wyniki Jupitera będą zależały w najbardziej od wyniku KCI Krowodrza, a sprzedaż mieszkań można obserwować na stronie http://www.mieszkaniowy.as/pl. Budynki są praktycznie wybudowane więc sprzedaż powinna z paromiesięcznym opóźnieniem wpływać na wynik. Osoby, które się spółką interesują będą wiedziały ile mieszkań udało się sprzedać w IIq, a z tego da się szacować wynik KCI w III. Do tej pory w JPR nie było magicznych sztuczek z księgowością, więc raczej nie z tego powodu będą dobre, o ile będą. Ja spodziewam się raczej wyników słabych, ale lepszych niz w IIq.

andypaton
0
Wysłane: 8 listopada 2009 17:23:37 przy kursie: 2,27 zł
Zgadza się Anty Tereso budynki "Wrocław", "Gdańsk" i "Poznań" stoją już przy ulicy Poznańskiej w Krakowie i sprzedaż ich mieszkań trwa. Ale budynki te wybudowała spółka KCI Łobzów. Spółka KCI Krowodrza (w której to większościowe udziały posiada Jupek) powstała w celu realizacji "miliardowego" projektu zlokalizowanego na terenie obok tych budynków. Na dzień dzisiejszy projekt ten jeszcze nie ruszył wogóle z miejsca (chyba wciąż nawet nie wiedzą, który wariant będą realizować). Tak więc na jakiekolwiek zyski z tej inwestycji nie można liczyć w tym, czy nawet przyszłym roku. Inna sprawa, że w relacjach własnościowych pomiędzy spółkami KCI Łobzów, KCI Krowodrza, KCI Developement,Trinity Management etc. pogubiłem się. Zdaję sobie natomiast sprawę, że pan Grzegorz Hajdarowicz wie doskonale o co chodzi w tych wszystkich spółkach-matkach, córkach, czy wydmuszkach (łacznie z Forum XIII Gamma, Delta lub innymi literami alfabetu greckiego).

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 8 listopada 2009 19:08:07 przy kursie: 2,27 zł
andypaton napisał(a):
Zgadza się Anty Tereso budynki "Wrocław", "Gdańsk" i "Poznań" stoją już przy ulicy Poznańskiej w Krakowie i sprzedaż ich mieszkań trwa. Ale budynki te wybudowała spółka KCI Łobzów. Spółka KCI Krowodrza (w której to większościowe udziały posiada Jupek) powstała w celu realizacji "miliardowego" projektu zlokalizowanego na terenie obok tych budynków. Na dzień dzisiejszy projekt ten jeszcze nie ruszył wogóle z miejsca (chyba wciąż nawet nie wiedzą, który wariant będą realizować). Tak więc na jakiekolwiek zyski z tej inwestycji nie można liczyć w tym, czy nawet przyszłym roku. Inna sprawa, że w relacjach własnościowych pomiędzy spółkami KCI Łobzów, KCI Krowodrza, KCI Developement,Trinity Management etc. pogubiłem się. Zdaję sobie natomiast sprawę, że pan Grzegorz Hajdarowicz wie doskonale o co chodzi w tych wszystkich spółkach-matkach, córkach, czy wydmuszkach (łacznie z Forum XIII Gamma, Delta lub innymi literami alfabetu greckiego).

Tak ale na stronie kcikrowodrza.pl znajdziesz fragment:
Cytat:
W ścisłym centrum Krakowa powstaje prestiżowy kompleks apartamentowo – biurowy, którego całkowita powierzchnia użytkowa wyniesie prawie 100 tysięcy m2. Wartość inwestycji szacowana jest na miliard złotych. Inwestor, spółka KCI Krowodrza, ma na swoim koncie tak prestiżowe realizacje, jak Kamienice: „Wrocław”, „Gdańsk” i „Poznań”.
Edytowany: 8 listopada 2009 19:09

andypaton
0
Wysłane: 8 listopada 2009 20:04:29 przy kursie: 2,27 zł
anty_teresa napisał(a):
andypaton napisał(a):

Tak ale na stronie kcikrowodrza.pl znajdziesz fragment:
Cytat:
W ścisłym centrum Krakowa powstaje prestiżowy kompleks apartamentowo – biurowy, którego całkowita powierzchnia użytkowa wyniesie prawie 100 tysięcy m2. Wartość inwestycji szacowana jest na miliard złotych. Inwestor, spółka KCI Krowodrza, ma na swoim koncie tak prestiżowe realizacje, jak Kamienice: „Wrocław”, „Gdańsk” i „Poznań”.

Zgadza się. Ale czuje się wprowadzony w błąd, bo to KCI Łobzów wybudowało nie Krowodrza. Zresztą, tak jak wspominałem wcześniej, strasznie to wszystko jest pokręcone teraz.

rmz
rmz
0
Wpisów: 51
Wysłane: 9 listopada 2009 16:58:13 przy kursie: 2,25 zł
ARTHMAEL napisał(a):
WatchDog napisał(a):
rmz napisał(a):
Od kiedy to "Skaner" na SW jest płatny?

Od 20 października, a już tak definitywnie to będzie od 16 listopada, jeśli użyłeś kodu, który dostałeś mailem.
Cytat:
Sorry ale 366zł za oglądanie tego to lekkie przegięcie protest

Ja też sorry, ale sprawa jest prosta: jak nie zaczniemy zarabiać, zamykamy serwis. Więc tak czy tak nie będziesz miał tego skanera, jeśli zakładasz zerokosztowe pozyskiwanie wiedzy i danych o spółkach.

Watchdog za twoją robotę niewątpliwie należy ci się jakaś kasiura, tym bardziej, że ponosisz określone koszty za utrzymanie strony itd. Proponuję ci zamiast abonamentu wprowadzić jednorazowe opłaty na smsa odnośnie określonej spółki, tak jak to funkcjonuje na parkiecie. Jest to o wiele lepsze i bardziej funkcjonalne rozwiązanie.
Pozdrowienia
Arthmael

No tak, ale ja jestem prostym konsumentem. Ze skanera korzystałem raz, a gdy po paru miesiącach chciałem drugi raz to poproszono mnie o 366zł. Część osób może zapłaci, ja niestety jestem skąpy ;) Dla mnie cena usługi musi być adekwatna do jej wartości.

mathu
0
Wysłane: 9 listopada 2009 17:22:49 przy kursie: 2,25 zł
Przecież nie trzeba płacić za cały rok z góry...

Ale popieram pomysł dostępu na 24h za pomocą SMS.

WatchDog
50
Wpisów: 8 588
Wysłane: 9 listopada 2009 17:23:20 przy kursie: 2,25 zł
Nie musisz kupować na rok. Spojrzyj jeszcze raz, co ile kosztuje.
Poza tym sprawdź swoją skrzynkę mailową. Znajdziesz tam kod na darmowe 14 dni.
Prosty jak prosty - ale to nie znaczy, żeby od razu wyciągać portfel i płacić maksa.

WatchDog
50
Wysłane: 9 listopada 2009 23:40:28 przy kursie: 2,25 zł
"100% satysfakcji" to rzeczywiście dużo. O ile wystarczą Ci analizy około 180 spółek, a nie potrzebujesz wszystkich, aktualizowane raz w tygodniu a nie kilka razy dziennie, no i polegasz na jednej wycenie metodą DCF, a nie dwunastoma różnymi.
Edytowany: 10 listopada 2009 06:01

Bobass
0
Wpisów: 78
Wysłane: 10 listopada 2009 00:13:01 przy kursie: 2,25 zł
Ja również popieram pomysł dostępu na jeden dzień, to szczególnie dla inwestorów którzy nie spędzają codziennie po kilka godzin na analizowaniu sytuacji i spółek, a wolą zalogować się raz żeby sprawdzić w co aktualnie warto zainwestować na dłużej. Ja sam loguję się dość często żeby zerkać na forum, a wyceny czy skaner analizę jedynie co jakiś czas. Wykupienie całego abonamentu na miesiąc czy też rok nie ma dla mnie większego sensu, za to kilka razy w roku chętnie przeznaczę po kilka złotych, żeby prześledzić aktualne wyceny. I to chyba też jest z korzyścią dla portalu, ponieważ bardziej zaangażowanym graczom na pewno dłuższy abonament będzie się bardziej opłacało wykupić.

Zdecydowanie zachęcam do rozważenia propozycji.

andypaton
0
Wysłane: 10 listopada 2009 00:56:13 przy kursie: 2,25 zł
Wszystko fajnie, też lubię WD, ale to jest forum Jupka, doooobrze salute Offa żeście zrobili strasznego. Shame on you

mathu
0
Wysłane: 10 listopada 2009 09:20:20 przy kursie: 2,32 zł
Jest pięknie hello1

Trend spadkowy pożegnaliśmy już chyba na dłużej.
Edytowany: 10 listopada 2009 09:21

rmz
rmz
0
Wpisów: 51
Wysłane: 10 listopada 2009 14:07:59 przy kursie: 2,32 zł
dżupiter rośnie i to pomimo spadającego WIGu i popaprańca który sprzedaje po 1-10 akcji aby obniżyć kurs.

P.S. Admina proszę o usunięcie OFFowych postów - a do płatności SW się już przyzwyczaiłem ;) Pierwsza reakcja była po prostu zbyt emocjonalna.

mathu
0
Wysłane: 13 listopada 2009 15:38:31 przy kursie: 2,36 zł
Jest, jest raporcik hello1

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...
Edytowany: 13 listopada 2009 15:39

WatchDog
50
Wysłane: 13 listopada 2009 16:24:47 przy kursie: 2,36 zł
Moja maszyna analityczna kompletnie się nie sprawdza na takich przypadkach jak Jupiter.
Najkrócej rzecz biorąc, w III kwartale Jupiter wydał 9 mln zł.
Jego zdaniem, osiągnął zysk 4,8 mln zł, wartość księgowa wzrosła mu o 9 mln, i tak samo ogólna suma bilansowa.
Podatku zapłacił 105 tys zł.
Ale to nie jest tak, że jak nie wpłynęła gotówka, to zysku nie osiągnięto. W wypadku funduszu, który - tak jak my tutaj - zajmuje się obrotem m.in. akcjami, wystarczy że rosną kursy, a rośnie wycena. I to bez dokonywania żadnych operacji.

Ponieważ ta spółka wychodzi ciągle na mocno niedowartościowaną oraz niezwykle stabilną, sprawa nie daje mi spokoju. Pomijam pytanie, czy rynek chce posiadać akcje spółki, która zajmuje się tym, że posiada akcje. Zastanawia mnie, czy rating AAA jest na pewno odpowiedni (pamiętamy obrót subprime credits opakowanymi w fundusze z najwyższymi ratingami) oraz na czym oprzeć wycenę majątku Jupitera. Gdy to się zrobi, reszta jest prosta, bo on nie ma żadnych zobowiązań, tylko kapitały własne.
Jest to zadanie, którego pewnie długo nie wykonam, gdyż zajęłoby mi z tydzień, którego nie mam.

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 13 listopada 2009 16:46:23 przy kursie: 2,36 zł
Cytat:
Zastanawia mnie, czy rating AAA jest na pewno odpowiedni (pamiętamy obrót subprime credits opakowanymi w fundusze z najwyższymi ratingami) oraz na czym oprzeć wycenę majątku Jupitera. Gdy to się zrobi, reszta jest prosta, bo on nie ma żadnych zobowiązań, tylko kapitały własne.

a może rating fudnduszu powinien być średnią ważoną ratingu jego aktywów (spółek które posiada)?
Edytowany: 13 listopada 2009 16:47

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

10 11 12 13 14

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,211 sek.

ccprrlcn
elildpmw
jbspueqv
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
yeblxtnv
itzkbibf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat