PARTNER SERWISU
vredjcvg
95147

95147

Ostatnie 10 wpisów
Nic nie wiem więcej w sprawie tego programu
oprócz tego co jest w linku. Widzę to tak że nawet jeśli Agroton
nie będzie brał w tym udziału, jakoś to może wpłynąć na rynek
przez podwyższenie popytu na pszenicę. Ale to tylko domysły Think

Dobry wieczór.
Przyłączam się do zapytania kolegi @investkid.
I jednocześnie zgadnę:
Analiza chyba niewykonalna z racji faktu,
że inwestycje funduszu to spółki niepubliczne.
I, moim zdaniem, trochę niewyjściowe - ale to, zastrzegam, subiektywna opinia.

Dzień dobry,
wtrącę się do dyskusji. Przytoczony artykuł dotyczy zdarzenia
ze str. 8 raportu okresowego spółki. I zresztą nawiązuje do niego,
więc nie jest to nic nowego. Chodzi o spółki Ługastan i jakąś inną.

Znalazłem dziś inny ciekawy link:

http://stooq.pl/n/?f=676835

cyt: "...Ukraina przymierza się do wymiany barterowej pszenicy w zamian za dostawy gazu z Kataru - poinformowała Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa (FAMMU/FAPA) powołując się na rosyjską agencję ITAR-TASS oraz inne źródła...."

Ciekawe czy to się przełoży na jakieś konkrety.

discopolo napisał(a):
... Może Rysiek sprzedał swoim, tak jak swoim pożyczał? Nie wiem czemu nie podano nabywców tego potężnego pakietu. Prawdopodobnie są rozproszeni tak żeby żaden nie przekraczał 5% i dzięki temu nie ma obowiązku informacyjnego...

Jest przecież wyraźnie napisane:

"(iii) sprzedaż w dniu 29 marca 2010 roku przez Prokom na rzecz osób trzecich łącznie 3.000.000 akcji Spółki, na podstawie dwóch umów sprzedaży akcji, zawartych w dniu 29 marca 2010 roku pomiędzy Prokom a osobami trzecimi ("Umowy sprzedaży akcji"). "

żródło: www.bankier.pl/wiadomosc/PETRO...

Jest zarejestrowanych ponad 30 mln akcji, więc zakładając że te 2 umowy są po 1,5 mln nic nie muszą ujawniać. Sprytnie to rozegrali... pograją sobie a akcjonariusze będą gryźli paluchy. Trzeba traktowac papier jako walor wysokiego ryzyka i to od dawna wiadomo.

luk2022 napisał(a):
Wie może ktoś kiedy zostanie rozstrzygnięte kto kupi Remag?

Najpierw chyba z ofert wiążących zostaną wybrane dwie do kolejnego etapu, w przypadku
jednej z ostatnich prywatyzacji (Centrozłom) trwało to około 2 tygodnie od ogłoszenia
o wpłynięciu ofert wiążących. Moim zdaniem przejdzie do tego etapu Kopex i Famur lub
jego właściciel. Węglokoks odpadnie"

" – Jeżeli już, to Węglokoks mógłby być jedynie inwestorem finansowym, nie będzie przecież uczestniczył w zarządzaniu Remagiem, bo nie ma ku temu ludzi oraz kompetencji - ocenia w rozmowie z portalem wnp.pl Jerzy Markowski, były wiceminister gospodarki."

źródło:

www.rp.pl/artykul/309907,41958...

Przyjrzałem się jeszcze raz raportowi...

Niestety, nie wygląda to dobrze.
Wszystko nie tak. Strata, spadające przychody, suma zobowiązań co prawda r/r spadła,
jednak ich struktura nawet znacznie pogorszyła się.

Rozsądek mówi: wywalić.
Obym nie był złym prorokiem.

koszyk napisał(a):
BBZ, od lat, czyli od zawsze, pod górkę mają.

Emocjonalna wypowiedź, ale, niestety masz sporo racji.

Tylko teorie spiskowe wyjaśniają opieszałość i beztroskę zarządu.
Kolega aabbcc świetnie to udowodnił, wysyłając im zapytania za pośrednictwem pb...
Odpowiedzi - żenujące.

Długo się zbierałem żeby tu znowu napisać...

Jestem na GPW aktywnie prawie 2 lata i okazało się że jestem nadal kompletnym leszczem,
potencjalnym dawcą kapitału.

Dzięki prywatnej informacji (pierwotnie zaczerpniętej z tego forum) w wiadomym
dniu wyszedłem z tej "inwestycji" z sensownym zyskiem... Bo stop loss mógł zadziałać
albo wpaść w lukę na widłach Think

Jednak nauczyło mnie to coś. Co do Techmexu pomyliłem się i to bardzo, decyzja sądu zaskoczyła mnie kompletnie. d'oh! A były sygnały (choćby szczątkowe przychody w ostatnim kwartale) które mówiły, że spółka nie wyjdzie na prostą.

SirHoe napisał(a):
Pisanie, że jak będzie zysk to nie będzie już okazji jest naginaniem rzeczywistości.(...)Dlatego pisałem w poprzednim poście o doświadczeniu w inwestowaniu.

Mam rozumieć, że to doświadczenie ma polegać na tym żeby czekać aż spółka zacznie wykazywać zyski i wtedy właśnie czekać na moment aż będzie niedowartościowana?

Bardzo pokrętna strategia...

Ja wolę zaryzykować... nie więcej niż 20% mojego portfela akcji, właśnie teraz, kiedy rynek nie oczekuje po spółce niczego dobrego, nie wierzy w ani jedno słowo zarządu i nie spodziewa się realizacji ambitnych planów.

Jeszcze w sprawie Wałcza, z tego co piszą na stronie BBIZen,

"Z uwagi na wspomnianą ścieżkę proceduralną, zawarcia aneksu do umowy wsparcia należy oczekiwać w terminie najbliższych 3 tygodni."

Info jest z 1 grudnia, czyli teoretycznie jest szansa na aneks jeszcze w tym roku.
Myślę że kurs powinien wyprzedzić oficjalne info... ale nadal nie mamy finansowania Think
Chyba że potencjalny kredytodawca uzależnia zapięcie umowy kredytowej od aneksu?

SirHoe napisał(a):

Jak przez 5 nieprzerwanych lat pojawi się tutaj prawdziwy zysk, to można się będzie zastanowić czy inwestować.

Jak się pojawi zysk to trzeba będzie sprzedawać... bo będzie tak drogo...

Dajcie spokój z tymi przepychankami. Każdy z Was ma trochę racji ale tylko małe trochę Whistle
Ja osobiście jestem sceptyczny co do Biotonu,
jednak perspektywy branży są wg mnie na tyle kuszące więc mały pakiet zakupiłem i trzymam.

A że ryzyko jest? Dotyczy rynku akcji zawsze i wszędzie. Jeśli ktoś uważa że lepiej nie zarobić to są lokaty i obligacje.

siekoo napisał(a):
dlaczego z notowaniami jest tak zle, skoro z biotkiem jest tak dobrze? (...) aaa - podany link nie dziala/

Dlaczego z notowaniami jest tak źle? Bioton ma b. zły PR wśród inwestorów (i słusznie !!!).
Obiecywali wiele razy - podbój Rosji i rynku chińskiego... nie spełniło się.
Nic tylko straty i straty pokrywane kolejnymi emisjami, przejadanie kapitału.

Jednak fakt - branża JEST perspektywiczna, bilans powoli "zdrowieje", współpraca z Bayerem
wydaje się mieć ręce i nogi. Co do przejęcia Polpharmy - dla mnie to wydaje się kuriozalne,
a ponadto niesie ryzyko wielkiej emisji, na której stracą akcjonariusze...

Krótko mówiąc, moim zdaniem niepotrzebne są skrajne opinie. Są plusy i minusy tej inwestycji, chyba przy tych poziomach cenowych jednak wartej ryzyka.

A link działa...

WatchDog napisał(a):
Tak jak obiecałem, będę analizował Jupitera, ale na raty. Dzisiaj poświęciłem parę godzin na wycenę projektu KCI Krowodrza.

Dzięki WD za analizę thumbright

Ja jestem z Krakowa, przejadę się tam żeby zobaczyć jak to na miejscu wygląda,
opiszę niebawem wrażenia.

Mamy coś jakby zalążek informacji

www.bbizeneris.pl/pl/centrum-i...

Piszą m.in. że:

"Zgodnie z informacjami uzyskanymi przez Spółkę w PARP – ie, zaopiniowany wniosek Spółki został przekazany do instytucji zarządzającej, którą dla SPO WKP jest Ministerstwo Rozwoju Regionalnego, a które to Ministerstwo w dniu 27 listopada 2009 r. odesłało do PARP – u, z pozytywną dla Spółki rekomendację zawarcia przez PARP aneksu do wydłużonego terminu zakończenia realizacji projektu."

Rozumiem że nie będzie żadnej informacji dopóki nie zatwierdzą oficjalnie zgody.
Chyba że jest tu jakiś trup w szafie?

Po Techmeksie jakby bardziej podejrzliwy jestem...Think

Technicznie wygląda to na razie wyśmienicie.

Piękna biała świeca a obrót tylko nieco niższy niż wczoraj.Boo hoo!

kraul napisał(a):

Co sądze o połaczeniu z Polpharmą? Dziwna sprawa. Jeszcze się nie połączyli. Kto wie jak to będzie.

Trudno mi się w ogóle odnieść do tego...
Ale pokrótce:
Że spółka przynosi straty...
Że było ileś tam emisji z pominięciem pp...
To wszyscy wiemy Whistle

Ja zastanawiam się nad jednym, co mówi ten news który cytują wszystkie portale:

"Wstępnie właściciele obu podmiotów skłaniają się do tego, żeby połączone spółki były notowane na giełdzie. Plan połączenia przewiduje podwyższenie kapitału Biotonu. – Nowe akcje trafiłyby do Jerzego Staraka w zamian za Polpharmę – wyjaśnia Ryszard Krauze, szef Biotonu. To oznacza, że mniejszy Bioton byłby w tej transakcji stroną przejmującą."

Nie ukrywam że delikatnie wszedłem.
Znam ryzyko, że jak zwykle się nie uda, jednak gdyby te plany doszły do skutku
mogłoby być ciekawie.

kraul napisał(a):
Bioentuzjaści, kiedy w końcu otworzycie oczy. Wasz geniusz finansowy Rysiek żyje jak milioner z Waszych pieniędzy !!!! Spółka nie przynosi zysku i nic nie wzkazuje na to, iż może go przynieść

Kolego, nie potrzebujemy tu stylu z bankiera.
Pisz merytorycznie co sądzisz o możliwości połączenia z Polpharmą.
To jest temat istotny.

Co to, wszystkich wywiało? Teraz, kiedy lada dzień NWZA w sprawie emisji?
A może właśnie o to chodzi...

Próbuję powoli analizować sprawę nowej emisji i coraz bardziej zaczyna mi się to
podobać. Dawno nie miałem żadnego banku w moim portfelu, a tutaj intuicja podpowiada mi
że będzie ciekawie. Czy ktoś coś podpowie?

Ciekawe...

Wygląda na to że rynek nie wierzy już w jakiekolwiek pozytywne scenariusze
na Biotonie, a obawia się dalszego rozwadniania kapitału.

Chyba to dobry moment aby powoli i ostrożnie zacząć zbierać papier. Think

Podpowiedzcie coś.

aabbcc napisał(a):
ja mam swoj pakiet po 3,9 - 100% portfela. Przetrwalem najgorsze i bede trzymal do tych 5-6, moze 7 zlotych. Trzeba czekac na dobra decyzje sadu.

A ja sądzę że tutaj znowu sprawdzi się nieśmiertelne: "kupuj plotki, sprzedawaj..."
I spekuła jeszcze zdrowo podpompuje przed decyzją, kiedy będzie info z sądu akurat
nadejdzie czas na korektę.

Ja w najbliższych dniach zacznę realizować zyski. Już w piątek zredukowałem 20% posiadanych akcji Techmexa... obserwuję kilka spółek i zamierzam znowu mocno dywersyfikować.

Podsumowując.

Oczywiście nie mamy dostępu do danych co kryje się za poszczególnymi pozycjami bilansu.
Znamy tylko niektóre elementy, tzn. że prawie 30 mln należności pochodzi od SCOR, kilka
mln od Sygnity itd.

KAŻDY bilans jest tylko bilansem.

Istota jest gdzie indziej:

Z jednej strony mamy wartość aktywów w momencie ewentualnej likwidacji.
Z drugiej - ewentualne przyszłe zyski odchudzonej spółki

Dzisiaj wyrysowała nam się piękna szpulka, prawie doji.
Jutro poproszę gwiazdę poranną Silenced

Oczywiście... jest to naciągana interpretacja - świece pokazują tylko
że siła ostatniej fali spadkowej wygasa salute

afro87 napisał(a):
niedawno pisałem ze to koniec który to był taki mądry pisał ze to dopiero początek :D

To ja pisałem i nadal to podtrzymuję.

Przypominam że czy to koniec, rozstrzygnie Sąd.

aabbcc napisał(a):
powiem tak - zaczynam wymiękać. Choć na orco uśredniałem od 33zł do 22zł i sprzedałem po 46.

Czyżby największy ze wszystkich twardziel w postaci agenta JKM z licencją to kill wymiękał?

Toż to kolejny silny sygnał analizy behawioralnej Whistle

A tak poważnie, rynek po prostu próbuje się uporać z ryzykiem upadłości spółki.
Odrzućmy teorie spiskowe, to jest po prostu gra, w której (prawie) wszystkie chwyty dozwolone... Dla akcjonariuszy nie ma teraz znaczenia jaki będzie kurs jutro czy pojutrze.
Ważna będzie decyzja Sądu - a po ogłoszeniu decyzji otwarcie pewnie z wielką luką.

Widzę że coraz więcej emocji na forum.
Ja interpretuję to tak:

Jeśli ktoś nie rozumie sytuacji na spółce, pisze że to ruletka.
Jeśli ktoś nie ma odwagi, by podjąć ryzyko, pisze że hazard.
I jeszcze pojawiają się dobre rady, jak chronić kapitał... a jednemu z drugim
przypomniało się jak odradzał zakup po tyle to a tyle... i sprawdziło się.
Ciekawe czy odezwał by się, gdyby kurs podążył w drugą stronę Whistle
Z reguły jest tak, że zmiana trendu następuje wtedy, gdy większość
jest przekonana o jego kontynuacji. Więc te głosy na forum to dobry znak Dancing

Ja dla odmiany podam dwie najprostsze liczby:

Obecna kapitalizacja spółki - ok.22,7 mln, wartość księgowa z bilansu ok 133 mln

Zastanówcie się , jaka będzie wycena niebawem, jeśli zostanie rozpoczęte postępowanie układowe. Moim zdaniem jest to prawdopodobne.

mir_oslaw napisał(a):
nie zastanwiasz się już nad tym co to za miasto. (pewnie ta dedukcja a wcześniej sugestia jest skomplikowana :( )

Nadal nie otrzymałem odpowiedzi jakie jest źródło plotek o odroczeniu rozprawy. Na razie zakładam więc że nie mają wiarygodnych podstaw.

mir_oslaw napisał(a):

2) Jeśli dokumentacja jest nie wystarczająca jak te plotki głoszą z daleko wysuniętego miasta na południu to chyba dobrze

Nie wiem co to za plotki ale mogą je rozpowszechniać podmioty zainteresowane zdobyciem okazji do upłynnienia swoich pakietów. Jeśli im się uda możliwe że skorzystam z okazji żeby zredukować pozycję po rozsądnej cenie salute

genHH napisał(a):
a tak naprawdę niczego się nie dowiecie, bo krążą na mieście słuchy, że sprawa będzie odroczona z powodu niekompletnej dokumentacji. Ale czy to prawda?

Ciekawe w jakim mieście... może w Gdańsku?

WatchDog napisał(a):
Ja nie straciłem pieniędzy na TEX'ie, ale też jestem poszkodowany, bo mi popsuł reputację ratingu Eh?

Nie popsuł... Tex był w strefie niepewnej. Gdyby nie nadgorliwość banków, agresywne działania COWI i inne czynniki, których liczby nie uwzględniają, być może nie doszłoby do
ostatecznej rozgrywki w postaci wniosków o upadłość przed spadkiem ratingu.

Nikt rozsądny nie podejmuje przecież decyzji inwestycyjnych wyłącznie w oparciu o jeden wskaźnik, choćby najdoskonalszy.

WatchDog napisał(a):
Tekst jakiś dziwny. (...)
Pewnie element gry.

Parkiet po raz kolejny pokazuje, że tylko udaje poważne pismo.
Tuż przed decyzją o upadłości likwidacyjnej Krosna pisali, że układ bardzo prawdopodobny,
a później okazało się, iż od początku było wiadomo, że na układ nie było szans.

Ten tekst nic nie wnosi, ma tylko pobudzić emocje części publiczności.
Oczywiście, o COWI ani słowa.

Jeszcze o raporcie: jak słusznie zauważył WD, poziom sprzedaży w III kw był mizerny.
To by wskazywało może na fakt, że z dystrybucji IT niewiele już zostało zapasów?
Poza tym strata jest związana właściwie wyłącznie z zawiązaniem rezerw Think, pytanie czy spółka odzyska zdolność do prowadzenia bieżącej działalności...

Prześledziłem też zachowanie kursu Pronoxu i Odlewni, w obu przypadkach wybicie nastąpiło
tuż przed lub w dniu ogłoszenia otwarcia postępowania. Potem było posprzątane.
Z kolei na Krośnie było tak, że najlepiej można było zarobić kupując w największej panice
po decyzji o upadłości likwidacyjnej. Dudy nie porównuję, bo tam wszystko poszło inną drogą.

Wniosek dla mnie taki, że jeśli do czwartku kurs osiągnie zakładane przeze mnie minimum,
nie ma co czekać do decyzji Sądu.

Napiszcie co o tym sądzicie salute

Cytat, źródło: CRN, 10 listopada, co ciekawsze:

"SCOR (...) nawet na siebie nie zarabia. Jest winien Techmexowi 28 mln zł".

Oprócz tego piszą m.in., że "TechData nie ujawnia, za jakim trybem upadłościowym się opowiada"

i

"zabezpieczeniem weksli (w rękach Karena - mój przyp.) jest zastaw na 530 tys. akcji prywatnych Jacka Studenckiego, (...) a także na 50% akcji SCOR"

Cały art:

www.crn.pl/art,Wierzyciele-boj...

Witajcie.

Ja z innej beczki: mam jeszcze na rachunku pp Dudy z tej zawieszonej emisji. Nie śledzę spółki od pewnego czasu (akcje sprzedałem), czy możecie mi powiedzieć jaki przewidujecie dalszy los tej emisji, czy ktoś zna podobne przypadki z przeszłości, ewentualnie przepisy mówiące np.
czy te pp mogą przepaść i na jakich warunkach?

Z góry dziękuję i pozdrawiam Akcjonariuszy salute

cela22 napisał(a):
O ABC nam sie w koncu pokazal. Trzeba bylo tak odrazu to nie krzyczalbym na Ciebie za ta zabawe w detektywa i donosicielstwo do sila:) Teraz widze ze poprostu jako agent specjalny masz taki fach:)

No to wszystko jasne... laughing5

Jaki będzie następny komunikat? 5% przekroczyła... Jej Królewska Mość laughing9

No, to na poprawę humoru... bo kto wie, może za parę dni nie będziemy już mieli ochoty żartować Silenced Z takim walorem jak Tex nigdy nic nie wiadomo... i z polskimi sądami Shhh

pawul0n napisał(a):
zawne najwiekszy sypiacy też jest obecny na tym forum i zaciera rączni - wcale bym sie nie zdziwił heheShhh

To akurat jest spiskowa teoria... a może zaciera rączki zbierający? Bo przyznasz że wolumen ostatnich sesji wskazuje na systematyczne zbieranie sporych pakietów. Tak samo prawdopodobne, lecz ja nie forsuję tego przekonania.

Nikt się na serio nie obraża. Jednak naganiaczy tu nie zauważyłem, chociaż poziom emocji
coraz wyższy salute

pawul0n napisał(a):
ktos tu chyba jednak ciągle nagania na bankruta...Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick

Hola, hola, kolego pawulOn angry6
Chyba zapędziłeś się za daleko...

Na wątku jest sporo merytorycznych wpisów.
Nikt nie twierdzi tutaj że Tex to bezpieczna inwestycja.

Wręcz przeciwnie, publikujemy informacje o możliwych zagrożeniach dla spółki i akcjonariuszy. Co więcej, Forumowicze podejmują konkretne działania, ktoś dzwonił do firmy żeby zasięgnąć informacji, ktoś inny zgłosił do SII niedopełnienie obowiązku informacyjnego. Jakim prawem i komu zarzucasz naganianie?
Ja uznaję to za obelgę Shame on you

Dzisiaj widać było wyraźnie - duży (duzi) wywala (ją), duży (duzi) zbierają.
Bardzo dużo z obu stron spadło/wpadło z ukrytych zleceń.

Najbliższe sesje będą pełne spektakularnych ruchów.

nocnygracz napisał(a):
Nie jesteśmy chyba już bezbronni względem Pana Prezesa. Sam nam rozdał pistolety.

Jestem przekonany że pewne podmioty chcą przejąć spółkę a ta sprawa to element gry.
Studencki zrobił to specjalnie, żeby wprowadzić element dezinformacji.

aabbcc napisał(a):
co do wywalania akcji przez prezesa, zglosilem sprawę do sii- tak czy inaczej miedzy 01.07.2009 a 26.09.2009 powinien informowac o wywalaniu akcji. Mam juz odpowiedz z sii ze wstepnie wyglada to na zlamanie paragrafu.

Ech, literki, to strzał w stopę d'oh!

A tak poważnie, to przecież on zrobił to celowo. Wiedział że gdyby puścił
info zgodnie z paragrafem, wpłynęłoby to destrukcyjnie na kurs.
A teraz to już nic nie zmienia Think
Cała filozofia... Prezes gra vabank...

topol2 napisał(a):
1,90 zł

Chyba pomyliłeś wątki? Anxious

Upieram się że dzisiejsza świeca to odwrócony młot i basta.
Trzeba tylko jutro potwierdzić Whistle

Vox napisał(a):
i jeszcze ukarzą spółkę. znowu WK spadnie blah5

Jeśli już to ukarzą Prezesa,
spółka nie ma nic do tego jeśli się nie mylę? scratch

Co sądzicie o dzisiejszej sesji?

Wolumen znowu niesamowity... zaczęło się dobrze a skończyło "jak zwykle" Sick

Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat dzisiejszej sesji z punktu widzenia AT?

Każdy widzi co chce widzieć, ja na przykład... odwrócony młot Boo hoo!

Vox napisał(a):

moim zdaniem oznacza akcjonariuszy którzy zarejestrowali akcje na WZA. ING TFI
mógł po prostu nie brać udziału w WZA i tym samym nie jest na liście. blackeye

pytanie czemu ING TFI nie chciał brać udziału w walnym? żeby nie blokować akcji?

Pomyślałem o tym samym ale uprzedziłeś mnie. ING TFI nadal trzyma walor. Oni nie pozwoliliby sobie na to aby nie wykonać obowiązku informacyjnego. Po prostu nie wykonali praw wynikających z udziałów, to wszystko. Dlaczego? Tym bym się nie przejmował. To jest
w końcu TFI, głupie duże ryby... A może wykonali polecenie z góry?
A może zrobili to w celu dezinformacji? Think

cela22 napisał(a):
Dziwna ta spolka. Ludzie sie smieja zartuja chociaz sytuacja jest ciezka. Inni zapakowani po korek naganiaja na spadki...

I tu trafiłeś w sedno: ponieważ zagmatwana sytuacja budzi wielkie i do pewnego stopnia sprzeczne emocje, można interpretować to tak, że rynek nieracjonalnie wycenia walor. Ja staram się to robić na chłodno Think , i stwierdzam że jest tanio.

cela22 napisał(a):

WD to Ty tez jestes posiadaczem akcji tej spolki i nie zamierzasz sie wycofywac po takich komunikatach tylko trzymac do rozstrzygniecia?

Chyba nie zrozumiałeś: WD liczy na wpływy z abonamentu thumbright
Prawdę powiedziawszy szkoda żeby stawiał na szalę swój autorytet rekomendując takie coś jak Techmex, przynajmniej wprost. Shhh

aabbcc napisał(a):
to ze prezes cichaczem wywala nie informujac rynku to info wrecz tragiczne - swiadczy o tym ze trzeba wywalac, bo prezes moze sypac reszta akcji, ratujac resztki kapitalu. Byc moze teraz trzeba wszystko wywalaic ze strata i zainteresowac sie dopiero po upadlosci likwidacyjnej kupic spekulacyjnie jak na krosnie

Tutaj moim zdaniem wcale nie chodzi o kapitał, tylko o kontrolę nad spółką. Może to "wywalanie cichaczem" jest elementem negocjacji o których nic nie wiemy? Albo, na przykład, gdyby miało dojść do emisji, a prezes zobowiązał by się do objęcia jakiejś jej części, musi zabezpieczyć gotówkę w tym celu?

Wywalać teraz można tylko w ramach przekonania że będzie upadłość likwidacyjna,
banki wyciągną z tego najlepsze aktywa a akcjonariat zostanie z niczym.
Ale dla mnie fakt że bank ING zajął i spieniężył akurat to co obecnie najmniej cenne w jego
zabezpieczeniach, czyli akcje prezesa, świadczy wyłącznie o tym, że nie spodziewa się
likwidacji.

Nie chce mi się wierzyć że spółce, która jeszcze w ostatnim raporcie zanotowała zysk operacyjny, pozostała tylko upadłość likwidacyjna.

maciejl napisał(a):
Czy ktos moze wie jaki jest rezultat odwolania zlozonego do PARP w sprawie dofinansowania projektu ENERGO-EKO?

Rezultat chyba powinien być opublikowany na Emitencie?

Ale kluczową sprawą jest sfinansowanie inwestycji w Wałczu a nadal nic nie wiemy.
Moim zdaniem nawet rozwodnienie związane z jakąś większą emicją bez pp byłoby dobrą informacją w średnim terminie.

mathu napisał(a):

Jakbym chciał poubierać leszczy to zostawiłbym to 2.36 do końca i na drugi dzień po takiej świeczce zrobiłaby się pompka minimum do 2.50

Mamy kilka sesji do raportu, czy będzie gra pod wyniki?

nocnygracz napisał(a):

Poza tym najbliższy poniedziałek będzie raczej mało istotny dla przyszłości spółki. Ważne co wydarzy się 19.11, prawda? Chyba, że info przyjdzie wcześniej.

Przeciwnie, poniedziałek będzie bardzo istotny, bo pokaże jak rynek zinterpretował
ostatnie informacje. Ponadto 13go w piątek confused2 mają być wyniki (o ile nie przełożą publikacji, o czym jestem prawie już przekonany) a zostały jeszcze tylko cztery sesje do ich teoretycznej daty publikacji (zakładając że będą w piątek po sesji).
Pod te wyniki będzie ostra gra.

Więc będzie się działo, to na pewno.

P.S. @Watchdog: Część zysku z inwestycji w Techmex mam zamiar przeznaczyć na abonament, bynajmniej nie RTV salute

aabbcc napisał(a):
i jeszcze jedno za pare dni nie zdziwia mnie komunikaty o wywalania akcji przez raner, teran, studenckiego i tfi

Mnie nie zdziwi nawet że w pewnym momencie okaże się że wywalili a komunikatów nie było

aabbcc napisał(a):
moim zdaniem nie zostalo nam juz nic - nawet marzenia prezesa o uratowaniu spolki skoro sam prezes nie wierzy w te firme, bo wywalil 3% to juz nikomu z nas nie wolno wiezrzyc w te spolke.

Postanowiłem nie kierowac sie emocjami.
Mój mały pakiecik trzymam do bólu bandhead

Zastanawia mnie jeszcze jedno. Z hipotez spiskowych - po wolumenie widać że kapitał spekulacyjny mocno "wsiadł" na papier... Jeszcze będzie bujać. W tej skali obrotu 200 tys akcji które wywalił prezes
nie ma wielkiego znaczenia. Dno na 2,9 było bardzo mocno testowane i wydaje się teraz pełnić rolę wsparcia. Jak do tej pory broniło się ładnie 2,3 i 6 listopada.
Dopiero z hukiem przełamane 2,9 wskaże kierunek w dół, przeciwnie jest szansa na spekulacyjne odbicie.

aabbcc napisał(a):
a nie wydaje wam sie ze prezes wywala? W akcjonariacie na bankierze jest ze prezes ma 14% akcji a tu w espi komunikat ze zaangazowanie spadlo z 11 do 6??

Chyba masz rację w temacie.
Tu tez było tyle:

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 42 / 2009
Data sporządzenia: 2009-06-30
(...)
1. Jacek Studencki
1.201.709 (jeden milion dwieście jeden tysięcy siedemset dziewięć) akcji zwykłych na
okaziciela, co daje 1.201.709 głosów na Walnym Zgromadzeniu i stanowiło 38,14 % głosów na Walnym Zgromadzeniu oraz stanowi 14,36 % ogólnej liczby głosów.

Albo "zapomniał" opublikowac komunikat że sprzedał, albo błąd jest w tym ostatnim raporcie

d'oh! juz mnie powoli przestaje to dziwić Sick

aabbcc napisał(a):
moim zdaniem abrdzo zle info, w poniedzialek zwala

Literki, nie naganiaj na spadki. Shame on you
Jest ryzyko, jest zabawa Dancing

A tak poważnie, jest tutaj paru dużych graczy, w najgorszym wypadku możesz podłączyć się
pod odbicie które na pewno nastąpi.

aabbcc napisał(a):
czyli jak to jest tfi nie wywalało? a TFi nie jest podmiotem zaleznym ING?

Są dwa podmioty - ING TFI SA i ING Bank Śląski SA.
Oba należą do Grupy ING ale jeden od drugiego zależny nie jest z tego co wiem.

To że Grupa ING ma problemy wiadomo od wielu miesięcy, może to ma jakiś związek?

Moim zdaniem całe info nie przesądza niczego. Jest możliwe że ING TFI ma nadal cały pakiet.
Gra toczy się nadal i co ważniejsze zaczęło się coś dziać.Dancing

aabbcc napisał(a):
a jak myslicie tfi tez juz nie ma akcji? jedyne co w tym pozytywne ze ktos te akcje skupil, ale w poniedzialek raczej zwala chyba ze prees cos powie. jestem umoczony mam 6k po4 zl = 100% portfela.

Czy ING TFI nie ma tego nie wiadomo. W każdym razie jeśli zmniejszyli poziżej 5% muszą poinformować

bywalec napisał(a):

sygnity im nie wisi bo jest proces w tej sprawie, to byla kara za niewywiazanie sie texa z terminu zakonczenia prac nad jakims projektem gisowym. co ciekawe tex nie zrobil rezerwy tylko przeforwardowal 10 baniek na podwykonawcow ktorzy takiej kasy nigdy nie mieli i nie beda miel.. moze to takie naleznosci maja

10 mln tutaj nie robi wielkiej różnicy.
Już za kilka dni dowiemy się czegoś więcej... o ile nie przełożą publikacji raportu.
W każdym razie będzie ciekawie.
Ryzyko duże ale jeśli będzie jakieś dobre info to też zarobek sowity.

enforces napisał(a):
Cytat:
Część należności jest nieściągalnych, może nie były ubezpieczone i zobaczymy w kolejnych raportach odpisy. Pytanie brzmi, jaka część?

a wiadomo czemu są nieściągalne? z powodu podobnych kłopotów kontrahentów? ogólnie niech tex złoży też im wnioski o upadłość

wiem że sygnity wisi im jakieś 9mln

Podkreślałem że to tylko moja hipoteza że w ogóle mają dużo nieściągalnych należności,
lub po prostu nieudolnie działają w kwestii windykacji.
W każdym razie coś jest na rzeczy że należności w bilansie 111 mln a w kasie pusto?

Odnośnie działu dystrybucji: on nie ma przyszłości.

Pytanie jest inne, pisałem już o tym ale jeszcze raz:

Wg mnie kluczową sprawą są należności.
Zerknijcie do raportu półrocznego. W bilansie widzimy należności krótkoterminowe
111 mln zł. Ta kasa rozwiązałaby problemy płynnościowe spółki, jeśli udałoby się ją ściągnąć tak? Gdyby mieli ponad 100 baniek w cashu nie byłoby wniosków o upadłość, tak?

Otóż moim zdaniem w tym tkwi cały szkopuł... trup w szafie... jak chcecie to nazwać.

Część należności jest nieściągalnych, może nie były ubezpieczone i zobaczymy w kolejnych raportach odpisy. Pytanie brzmi, jaka część?

Sporo firm z branży ma/miało kłopoty i jestem pewien że dotknęło to klientów Techmexu.
Pytanie jak mieli to ubezpieczone i jak rozważnie rozdawali kredyt kupiecki..

Wszystko powyżej to moje domysły ale wg mnie to najbardziej prawdopodobny scenariusz.

Andrzej-inwestor napisał(a):
Witam, jak dla mnie za dużo sprzecznych informacji , wyszedłem z małą stratą, pora przeczekac ,pozdrawiam.

Jakich sprzecznych informacji?

Tutaj nie ma absolutnie żadnych informacji.
Wszystko to praktycznie domysły...

Zastrzegam że mam papier, żeby nie było nieporozumień.

Moim zdaniem jest jedno najważniejsze niebezpieczeństwo dla spółki a mianowicie
należności nie do odzyskania. Nie wiemy czy/ile ich jest. Jeśli w tym temacie nie wyjdą
jakieś większe trupy z szafy, Techmex wyjdzie na prostą.

afro87 napisał(a):
to juz jest koniec :d

Nie wiem co masz na myśli, ale cokolwiek to jest, mylisz się.
To dopiero początek.

Czy ktoś z Was zna się na teorii fal? Widać, że rozpoczęła się
kolejna fala spadkowa, czy można z tego wysnuć jakieś wnioski?

despersky napisał(a):
Jesli nie to za co oni chcą spłacić wierzycieli???

Moim zdaniem kluczową sprawą jest to, jak odbywa się odzyskiwanie należności z dystrybucji.
W tej branży jest naprawdę sporo niewypłacalnych firemek - pewnie wśród odbiorców Techmexu też... Pytanie brzmi ile wyniosą odpisy z tego tytułu. Następnie - jak szła wyprzedaż zapasów i na jakim minusie to się odbywało. Generalnie 20-30 mln straty netto nie zdziwi mnie.

Vox napisał(a):
no ale takie zagrywki mogą sugerować,
że pozytywne info jest już komuś znane.
po co fatygować się w takie gierki na rzeczywistym bankrucie?

chociaż może to zbyt daleko idące przemyślenia...

Jest to całkiem możliwe co piszesz.
Tymczasem za kilka tygodni decyzja sądu, tylko upadłość likwidacyjna
mogłaby spowodować dalszy znaczący spadek - szacuję prawdopodobieństwo takiej możliwości
na mniej niż 10%. Spółka generuje spory zysk operacyjny, biznes ma perspektywy...
Jest tyle wariantów ratunku dla spółki - od rolowania kredytów, przez emisję akcji dla banków, aż po przejęcie... thumbright

Vox napisał(a):
ładna próba odleszczania na stop-lossach była.
kto się złapał?

bo w info nie wierzę - podciągnęli na koniec.

Mam dokładnie takie samo odczucie jak Vox,
ten papier trzeba zakopać na kilka tygodni. Whistle
Ustawianie stop lossów tutaj może okazać się pułapką.
Ryzyko jest spore ale potencjalny zysk powinien się opłacić.Dancing

Vox napisał(a):
Cytat:
W przypadku likwidacji mam jasność - dla akcjonariuszy nic.

jak nic? WK=190 mln, kredyty 92 mln. Zostaje 100 mln dla akcjonariuszy.
100 mln/8mln akcji daje 12,50 PLN.

Uzwględniając to że nie wyprzeda się majątku wedle wartości księgowej, niech majątek pójdzie
na licytacji tylko za 1/3 wartości. Mamy wciąż ponad 4zł, czyli więcej niż dzisiejsze notowania.

moim zdaniem tex to okazja.

Zerknij w bilans. Koło 50 mln to "wartości niematerialne..." A reszta - palcem po wodzie wyceniane aktywa.
Mieli dość czasu żeby wyciągnąć kasę ze spółki.
Ale ja sądzę że upadłości nie będzie.

Taurus80 napisał(a):
Co masz na mysli taka spolka za 30 mln ??? Jezeli mialbys kase to najprawdopodobniej taniej byloby zalozyc nowa firme przejac ludzi i zaczac od nowa anizeli splacac takie zadluzenie. Niestety nie interesowalem sie ile ewentualnie moze byc warty majatek w razie likwidacji.

Co mam na myśli? Jest to po prostu kawał firmy, może źle zarządzanej, może ma problemy... Ale ma potencjał generowania kilkunatu mln zysku rocznie. Zapewniam... nie byłoby taniej.
Ile byłby wart majątek? W przypadku likwidacji mam jasność - dla akcjonariuszy nic.

nocnygracz napisał(a):
bialoczerwony napisał(a):
proponuje dokładnie zapoznac sie z raportem polrocznym,bo ja tam widze zupelnie cos innego.ja mysle,ze wiekszosc ze sprzedajacych nie liczy na pozytywne rozwiazanie,bo inaczej by nie sprzedawali.

To chyba oczywiste, że większość ze sprzedających nie liczy na pozytywne rozwiązanie, podobnie jak większość kupujących właśnie dobrego zakończenia się spodziewa. A kupiono i sprzedano tyle samo akcji.

bialoczerwony napisał(a):
A tutaj na forum moze i tak na 10 postow 8 osób za,ale to jest jakas setna promila akcjonariatu

Trochę nas z tymi promilami przeceniasz.
Możemy się za jakiś czas ustawić się ze sprzedażą na powiedzmy 22,22 zł. lub innej odległej liczbie (aby nikt nas czasem nie wykupił) i sprawdzimy swoją siłę. Ale ta Twoja jedna setna promila akcjonariatu (pakiet 84 akcji) może rzeczywiście być dla nas granicą trudną do pokonania.

Cieszyć się czy martwić że coraz więcej z Was myśli tak jak ja? Że "większość niema..."

Ktoś tu pisał o dystrybucji IT. Ciężki kawałek chleba, muszę dorabiać na GPW puke_l
To że się wycofali to dobrze - było to nierentowne i angażowało kasę, a obecnie sporo dealerów ma problemy
i opóźniają płatności w najlepszym przypadku.
Ryzyko jest duże ale taka spółka za 30 mln zł Think Ja myślę tak: gdybym miał 200 mln: czy nie zaryzykowałbym 30? I tak robię, tylko w mniejszej skali.

cukier napisał(a):

(...)

tutaj jest jeszcze akcjonariusz amerykanski, nie zapominajcie o tym : Templeton Asset Management Ltd., amerykańscy przyjaciele...od gwiezdnych wojen...:)

~Kanoniers,
Gratulacje :)

Skąd niby wiemy że jest Templeton bo przecież zszedł poniżej 5% i nie musi informować.

Wg mnie jest możliwe że wywalili wszystko.

Natomiast jest ING TFI i jestem ciekaw czy zredukowali. Jeśli tak na dniach powinno być info.

Co sądzicie bo może się mylę.

Przy tej płynności spokojnie mogli wychodzić i to byłby zły sygnał.

I dołączam się... o łapaniu dołków są na SW inne wątki... kozetki i te sprawy...
Wiadomo, jest to spółka wysokiego ryzyka... nie rozpisuję się bo to oczywiste.

discopolo napisał(a):
mroman napisał(a):
ja tez melduje sie na pokładzie, w koncu jest promocja ;-) moze na obiad sie jutro zarobi z małym piwkiem. Wielu juz nadzieje straciło i to moze byc ten moment.

A nie przeszkadza Ci że prezes jest kompletnym idiotą?

Ta ostatnia uwaga była akurat niepotrzebna. Czy jest on taki czy siaki pozostawmy dyskutantom innych platform salute
Zgadzam się natomiast z mromanem:
większość nie ma racji i to jest moment żeby wejść.
Dziś powróciłem na walor, traktuję to raczej spekulacyjnie na krótki okres. Pozdrawiam odważnych.

andypaton napisał(a):

Jupiter to deweloper, ktory jeszcze niczego nie wybudowal. Malo tego - Jupiter to deweloper, ktory jeszcze niczego nawet nie zaczal budowac. Silenced

Czytając powyższe sceptyczne wypowiedzi, w tym moją własną, mam ochotę kontrariańsko zwiększyć zaangażowanie Whistle

WatchDog napisał(a):
Na razie to luźne związki.

Cytat:
W ten weekend redakcje „Przekroju” i „Sukcesu” zmienią siedzibę. Oba pisma będą odtąd wydawane w siedzibie NFI Jupiter, funduszu należącego do Grzegorza Hajdarowicza, a ich wydawcą będzie nowo powstałe Wydawnictwo Przekrój.

Znalazłem kolejny ciekawy artykuł:
www.parkiet.com/artykul/7,8562...

"Trinity Management, firma zarządzająca NFI Jupiterem i kontrolująca 33 proc. akcji funduszu, znalazła się w posiadaniu firm Grzegorza Hajdarowicza jesienią ubiegłego roku. W tym czasie kurs giełdowej spółki zachowywał się podobnie jak główne indeksy GPW. Hajdarowicz chce wnieść do NFI Jupitera wszystkie swoje polskie aktywa. Zdradza też, że fundusz rozmawia o przejęciu jednej spółki giełdowej i jednej pozagiełdowej."

Z tego by wynikało, jeśli dobrze rozumiem, że docelowo Jupiter ma objąć też gazety...
Ja to odczytuję tak że każdy grubas ma swojego "konika" który czasami jest ciężarem dla całego powiązanego biznesu.
Czy nie jest tak np. w przypadku Pana R. Krauzego i jego Petrola?
Oby tutaj tak nie było.
Póki co, KCI Krowodrza i tak pozostaje najważniejszym aktywem Jupitera i dlatego ten fundusz traktuję w moim portfelu
jak dewelopera. Uważam że i tak ewentualną głębszą korektę walor przetrwa lepiej niż papier jakiegokolwiek dewelopera na GPW.

Czegoś tu nie rozumiem... czy przegapiłem info o wyjściu ING TFI?

"...TECHMEX SA wykaz akcjonariuszy na NWZ

Raport bieżący 57/2009
Zarząd Techmex SA przedstawia wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% ogólnej liczby głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki, które odbyło się dnia
21 września 2009 roku w Bielsku-Białej

1. Jacek Studencki
980.000 (dziewięćset osiemdziesiąt tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela, co daje 980.000 głosów na Walnym Zgromadzeniu i stanowi 49,55 % głosów na Walnym Zgromadzeniu oraz 11,71 % ogólnej liczby głosów.

2. TERAN Sp. z o.o.
565.300 (pięćset sześćdziesiąt pięć tysięcy trzysta) akcji zwykłych na okaziciela, co daje 565.300 głosów na Walnym Zgromadzeniu i stanowi 28,58 % głosów na Walnym Zgromadzeniu oraz 6,75 % ogólnej liczby głosów.

3. RANER Sp. z o.o.
420.494 (czterysta dwadzieścia tysięcy czterysta dziewięćdziesiąt cztery) akcji zwykłych na okaziciela, co daje 420.494 głosów na Walnym Zgromadzeniu i stanowi 21,26 % głosów na Walnym Zgromadzeniu oraz 5,02 % ogólnej liczby głosów....."

Depesza pochodzi z Serwisu Ekonomicznego PAP z 26.09.2009 22:25

A może po prostu nie wykonali swoich praw wynikających z udziałów?

IST53 napisał(a):
Niestety ostatnio dowiedziałem się, że komornik zabrał część sprzętu z Techmexu (mąż siostry żony tam pracuje, lecz szuka obecnie pracy po tym jak nie płacą mu pensji od jakichś 3-4 miesięcy).
Albo dojdzie do wykupienia firmy za grosze przez kacyków albo na co stawiam zakończy jak inni - Toora ...

No to mamy przyczynę spadków: Komornik zajął konta Techmexu ale nie znalazł ani złotówki bandhead i co zrobił ? Zajął sprzęt: 3 rolki papieru toaletowego i szre mydło w klozecie na II piętrze.

A po co Cowi miałoby własne struktury budować jeśliby chodziło o przejęcie TEXa?
Chyba, że chodzi nam (zakładam, że nie) o przejęcie za jakieś dwa lata, o którym ze strony TEXa rozmawialibyśmy z pozycji leżącej.

Raczej należy się obawiać, że zlecenie sprzed dwóch lat, o którym wspominasz było ostatnim, które TEX od Cowi otrzymał.

[/quote]

Te informacje to jak dla mnie tylko luźne elementy układanki.
Myślę że budowanie własnych struktur nie wyklucza planów przejęcia.
To powyżej to tylko luźne spekulacje, jednak coś chyba w tym jest że Cowi
planuje otworzyć oddział akurat w Bielsku? W branży raczej niszowej, w której
specjalistów nie ma zbyt wielu? Tak to widzę.

pablo_n napisał(a):
Maniek napisał(a):

Ciort wie, ale przypuszczam że gdyby o jakąś bliższą współprace chodziło to kurs TEXA by był już bardzo wysoko, a z resztą w tej branży jak się chce współpracować to odległość nie gra roli.

O ile się orientuję to współpraca już jest tu wydaje mi się będzie przejęcie...

Przecież Techmex już realizował projekty na zlecenie Cowi w przeszłości, bodajże 2 lata temu.
Jednak przejęcie wydawałoby się najbardziej logiczne. Czyżby restrukturyzacja działalności Techmexa
była krojona pod inwestora?

Na Kopexie wciąż brak rozstrzygnięć.
Obroty mizerne, intuicja podpowiada mi że poniżej 20 zł warto zwiększać zaangażowanie.
Traktuję spółkę jako wyjątkowo stabilną.

nocnygracz napisał(a):
A może to trochę inwestycja w przyszłość?

Microsoft też "rozdaje" swoje oprogramowanie w szkołach.

Myślę że Techmexa akurat na to nie stać. A może paradoksalnie tak ;-)

Rzeczywiście fundamentalnie wygląda to wszystko niespecjalnie. Templeton wiedział
co robi... na długo przed raportem.
Natomiast technicznie walor wygląda arcyciekawie. Moim zdaniem szczyty z czerwca stały się teraz wsparciem
w okolicach 8 zł. Ponatdo wchodzimy do sWIG - u co powinno się przełożyć na zainteresowanie spółką.
Z tych powodów trzymam papier licząc że "będzie się działo"

Przejrzałem raport i tylko się upewniłem - losy Jupitera praktycznie zależą od jednego projektu.
To jest minus z punktu widzenia dywersyfikacji działalności. Jednak długów praktycznie nie ma, więc jeśli projekt się powiedzie a dodatkowo będzie ożywienie w branży to zysk może być trzycyfrowy.

Technicznie ostatnie spadki widzę jako naturalną realizację zysków. Walor bezwzględnie ma miejsce do wzrostów.

mihara napisał(a):
Bosman napisał(a):
Na BZWBK pojawiła się analiza i rekomendacja dotycząca Techa - cena docelowa 14-16 zł (metoda DCF i porównawcza ) ważny opór w okolicach 8.80 - 8.90, wsparcie 5.70 -5.80. Szans w poprawie sytuacji spółki upatrują w restrukturyzacji sektorowej, więcej GIS mniej INFO, co powinno przełożyć się na redukcję kosztów finansowych dość w znacznym stopniu umniejszających wynik.

my wszyscy to wiemy juz dawno, nie zmienia to faktu ze panowie z Templetona jeszcze troche maja do opylenia, no chyba ze dzis poszla niezla paczka:)

Można stwierdzić że ZAWSZE ktoś ma akcje hipotetycznie do "opylenia"
Jednak nie przeceniałbym znaczenia redukowania przez fundusz... oni miewają powody
kompletnie oderwane od fundamentów spółek.
W sumie: dzisiejszy wolumen wskazuje jednoznacznie na siłę waloru.
Osobiście siedzę w Techmexie z 15% portfela i jeśli tylko spadnie poniżej 7 zł będę akumulować.

nocnygracz napisał(a):
Chcesz wygrać z większością?

Znasz jakiegoś rekina, który pomoże?

Tylko się zastanawiam... osobiście wczoraj zredukowałem o 50%
dotychczasowego zaangażowania... jednak nie ukrywam że w razie
ruchu powrotnego do wsparcia będę znowu akumulować.

nocnygracz napisał(a):
Powtórka z rozrywki?

Cytat:

A może "większość" oczekuje właśnie "powtórki" i należy teraz zagrać kontrariańsko? Think

Witam,

Orco kupiłem pierwszy raz przed wynikami za 2008 rok.

Obecnie też mam niewielki pakiet, lubię uśredniać w dół ;-)

Przeglądając bilans Orco kilka miesięcy temu zadziwiło mnie ogromne zadłużenie.
Prawdę mówiąc - nie znam drugiej takiej spółki... Czy ktoś z Was może orientuje się
jak ogólnie wygląda struktura pasywów podobnych spółek za Zachodzie?

pozdrawiam

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 17 stycznia 2019 09:26:03
Liczba wpisów: 82
[0,02% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,204 sek.

ovcuosoo
qhkzpcne
ycymzcgu
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xwwxzeiy
panhwegg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat