PARTNER SERWISU
uiepqzzf
23 24 25 26 27
kraul
0
Wpisów: 127
Wysłane: 9 listopada 2009 17:28:40 przy kursie: 25,00 zł
chce coś sprostować. Otóż otrzymałem niedawno telefon od Pani Raczkiewicz z biura prasowego Biotonu. Odbyliśmy długo kulturalną rozmowę o Biotonie. Oczywiście nie zgodziłem się z argumentacją ale jednak jakiś kontakt uzyskałem i miałem okazje zaprezentowania swoich poglądów na spółkę.
Edytowany: 9 listopada 2009 17:29

klipperek
0
Wpisów: 167
Wysłane: 11 listopada 2009 18:47:20 przy kursie: 26,00 zł
Jednak firma Bioton SA traktuje poważnie inwestorów. To jest poważna sprawa. Spółka z takim podejściem ma szansę na dalszy wzrost. Realizują poważne plany, osiągają dobre wyniki swej działalności i do tego są kompetentni i znajdują czas nawet dla nas, często rozgorączkowanych graczy, spekulantów, inwestorów...

kraul
0
Wysłane: 11 listopada 2009 20:04:55 przy kursie: 26,00 zł
Kliperek daj spokój Angel Pani zadzwoniła po wymianie paru maili. Bynajmniej nikt tam się nie palił aby mi choć minutę poświęcić. Była miła ale jej argumenty w ogóle mnie nie przekonały. Podejście do inwestorów to Bioton ma najgorsze z całej giełdy.

Żeś sie zachwycił tym Biotonem.

O mnie można powiedzieć wiele rzeczy ale rozgorączkowany akurat nie jestem.

Bioton gra nie fair. To spółka nie poważna. Wszystko co robi to to jakoś dziecinadą zachodzi. Otrzymałem już pare mail z poparciem dla moich poglądów. Może uda się coś z tym zrobić bardziej kreatywnego....

"osiąga dobre wyniki w swej działalności". Można wiedzieć co autor ma na myśli???????

Ja jak żywo nie widzę tam jakiś dobrych wyników. Trudno powiedzieć czy kiedykolwiek takie były. Rychu przyłoży Ci jeszcze z dwie emisje akcji (oczywiście nawet bez prawa poboru) i zmienisz pogląd na spółkę. blackeye
Edytowany: 11 listopada 2009 20:08

Phenomen79
0
Wpisów: 166
Wysłane: 12 listopada 2009 00:40:07 przy kursie: 26,00 zł
mnie kiedys zastanowilo co innego. Krauze kiedys utopil sporo w biotonie i innych spolkach. Jest ich akcjonariuszem. to z kad on bierze kase z\eby ciagle te akcje dokupowac. skoro dywidend z jego spolek to jakos nie widac :). Jestem ackjonariuszem i niech mi bioton wreszcie wyplaci dywidende tak z 2 zlote na akcje ... Boo hoo!
Swoja droga ja lubie popierac polskie projekty ale qrw... polskiego robienia w trabe to nie popieram.

klipperek
0
Wpisów: 167
Wysłane: 12 listopada 2009 17:32:09 przy kursie: 25,00 zł
Kraul widzisz pewnie się mylę , a co jeśli racja jest po środku ? Zresztą zobaczymy już niebawem...

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 12 listopada 2009 18:04:37 przy kursie: 25,00 zł
klipperek napisał(a):
Kraul widzisz pewnie się mylę , a co jeśli racja jest po środku ? Zresztą zobaczymy już niebawem...

Jeśli racja jest... pośrodku, to kurs zatrzyma się na 0,13 blackeye Prawie idealny środek pomiędzy 0 a 0,25 :) Dorzuciłem grosik, w przewidywaniu pomyślnej restrukturyzacji i definitywnego zakończenia emisji na literze Z.
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

kraul
0
Wysłane: 14 listopada 2009 14:30:17 przy kursie: 24,00 zł
Mam szczerze dość tej spółki. Mam dość tego jednego wielkiego kantu, tego oszukiwania ludzi i mydlenia im oczu. Cały ten interes z Biotonem to jedna wielka lipa. Po prostu paru ludzi powinno jakoś presje wywrzec albo na spółce albo na KNF. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 14 listopada 2009 14:32:06 przy kursie: 24,00 zł
Och to nie jedyna spółka "tego typu". Po prostu tę dobrze znasz.
A wolność jest tak blisko. Jedno zleconko z literką S... Anxious

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 14 listopada 2009 14:36:02 przy kursie: 24,00 zł
WatchDog napisał(a):
A wolność jest tak blisko. Jedno zleconko z literką S... Anxious

właśnie miałem napisać to samo. sprzedaj to dziadostwo w cholere i po problemie. jest tyle spółek na giełdzie a jak nie maluchy to w wigu20 jeszcze 19 zostało. nikt tu żadnej presji nie wywrze bo to bezcelowe. pzdr.
EEX

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 14 listopada 2009 15:06:09 przy kursie: 24,00 zł
Widać, że nie rozumiecie prawdziwego rewolucjonisty. Nie sprzeda, dopóki pod jego domem nie zjawi się Rychu wraz z zarządem, odziani w pokutne wory, na bosaka i w śniegu, pod transparentem „Lżyjcie nas, myśmy naciągacze!”. I dopóki, tonąc we łzach nie odkupią od niego akcji po złotówce. Lub drożej. Gdy to nastąpi, usatysfakcjonowany Kraul za uzyskane fundusze uroczyście i z namaszczeniem nabędzie akcje Atlantisu albo Dragowskich, w celu podtrzymania rewolucyjnego zapału :P
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

kraul
0
Wysłane: 14 listopada 2009 15:30:22 przy kursie: 24,00 zł
irfy napisał(a):
Widać, że nie rozumiecie prawdziwego rewolucjonisty. Nie sprzeda, dopóki pod jego domem nie zjawi się Rychu wraz z zarządem, odziani w pokutne wory, na bosaka i w śniegu, pod transparentem „Lżyjcie nas, myśmy naciągacze!”. I dopóki, tonąc we łzach nie odkupią od niego akcji po złotówce. Lub drożej. Gdy to nastąpi, usatysfakcjonowany Kraul za uzyskane fundusze uroczyście i z namaszczeniem nabędzie akcje Atlantisu albo Dragowskich, w celu podtrzymania rewolucyjnego zapału :P

TU NIE CHODZI O MNIE !!!!!!!!!!! MAM TROCHĘ AKCJI BIOTONU KTÓRYCH JESZCZE NIE SPRZEDAŁEM ALE KUPIŁEM JE DO SPEKULACJI. Na groszowych spekulacjach na Biotonie raz na jkiś czas trafię stówkę także naprawdę to nie jest kwestia "moich akcji"

Tu nie chodzi o moje pieniądze !!!!!!!!!!!!!!!

Po prostu chodzi o grę fair play o jakieś zasady, o uczciwość. Tylko to. Aby kanciarzom powiedzieć wprost to kim są i ochronić innych przed tego typu praktykami.
Edytowany: 14 listopada 2009 15:33

krewa
PREMIUM
1 363
Wpisów: 11 962
Wysłane: 14 listopada 2009 16:27:51 przy kursie: 24,00 zł
kraul napisał(a):

Po prostu chodzi o grę fair play o jakieś zasady, o uczciwość. Tylko to. Aby kanciarzom powiedzieć wprost to kim są i ochronić innych przed tego typu praktykami.

kraul, skoro Twoje dotychczasowe metody zwrócenia uwagi na problem zawodzą - może należy je zrewidować? miast pełnych gniewu postów, które jednak pozostawiają wiekszość inwestorów obojętnymi, warto pójść inną drogą? pamiętaj, że umiejętność uczenia się na cudzych błędach posiadają nieliczni (lub mniejszość).
np. do mnie bardziej przemawia humorystyczny post kolegi jakobza (mam nadzieję, że nie przekręciłem nicka) z 18 października.

maciejl
0
Wpisów: 19
Wysłane: 14 listopada 2009 19:45:37 przy kursie: 24,00 zł
Protestuje! Kraul to tez dowcipny gosc. W poscie z 25 pazdziernika pisal ze Biotek bedzie po 3,10/akje - to NIE czeski blad, a zakamuflowany sarkazm - najnowsze przecieki, o ktorych Kraul musial wiedziec, wskazuja przeciez ze to 10,3/akcje...

Angel

PS. Kraul - bez obrazy wave

krewa napisał(a):
kraul napisał(a):

kraul, skoro Twoje dotychczasowe metody zwrócenia uwagi na problem zawodzą - może należy je zrewidować? miast pełnych gniewu postów, które jednak pozostawiają wiekszość inwestorów obojętnymi, warto pójść inną drogą? pamiętaj, że umiejętność uczenia się na cudzych błędach posiadają nieliczni (lub mniejszość).
np. do mnie bardziej przemawia humorystyczny post kolegi jakobza (mam nadzieję, że nie przekręciłem nicka) z 18 października.

kraul
0
Wysłane: 16 listopada 2009 11:28:34 przy kursie: 25,00 zł
A propo dowcipu, znacie to:

Jest kumulacja w LOTTO do wygrania 5 mln zł. Reporter wyrusza na ulice robić sonde. Zatrzymuje przeciętnego Kowalskiego i pyta:

-co by Pan zrobił jakby wygrał te 5 mln.
-oooo wie Pan kupiłbym sobie extra dom

Reporter się usmiecha i mówi
-no dobrze ale co z resztą?
-ooo wie Pan kupiłbym sobie jakiś dobry samochód
-no dobrze ale co z resztą
-wie Pan pojechałbym na wycieczke na Nową Zelandie
......

Z banku tymczasem wychodzi Rysiu Krauze. Reporter go nie poznał i pyta:
-co by Pan zrobił jakby wygrał Pan te 5 mln w Lotto
-wie Pan przeznaczyłbym na spłate zadłużenia

Reporter uśmiecha się i mówi

Rychu upuszcza ręce i ciężko wzdycha
-no dobrze....musiałbym zrobić jeszcze pare emisji

Edytowany: 16 listopada 2009 11:30

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 16 listopada 2009 12:18:00 przy kursie: 25,00 zł
kraul, a ty wciaz tylko o jednym blackeye
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

maciejl
0
Wysłane: 16 listopada 2009 12:50:07 przy kursie: 25,00 zł
Kraul,

przedni dowcip. Szkoda tylko ze czarny....

kraul napisał(a):
A propo dowcipu, znacie to:

Jest kumulacja w LOTTO do wygrania 5 mln zł. Reporter wyrusza na ulice robić sonde. Zatrzymuje przeciętnego Kowalskiego i pyta:

-co by Pan zrobił jakby wygrał te 5 mln.
-oooo wie Pan kupiłbym sobie extra dom

Reporter się usmiecha i mówi
-ooo wie Pan kupiłbym sobie jakiś dobry samochód
-no dobrze ale co z resztą
-wie Pan pojechałbym na wycieczke na Nową Zelandie
......

Z banku tymczasem wychodzi Rysiu Krauze. Reporter go nie poznał i pyta:
-co by Pan zrobił jakby wygrał Pan te 5 mln w Lotto
-wie Pan przeznaczyłbym na spłate zadłużenia

Reporter uśmiecha się i mówi

Rychu upuszcza ręce i ciężko wzdycha
-no dobrze....musiałbym zrobić jeszcze pare emisji

wkm3
0
Wpisów: 468
Wysłane: 16 listopada 2009 21:09:50 przy kursie: 25,00 zł
21 a raportu nie ma:) ciężka sprawa raport po takiej inżynierii ,,wydrukować''

maciejl
0
Wysłane: 16 listopada 2009 21:14:57 przy kursie: 25,00 zł
WD spac pojdzie, i kto pozniej ten "majstersztyk" Ryska obejrzy?????

wkm3 napisał(a):
21 a raportu nie ma:) ciężka sprawa raport po takiej inżynierii ,,wydrukować''

Phenomen79
0
Wpisów: 166
Wysłane: 17 listopada 2009 03:41:19 przy kursie: 25,00 zł
Jak dla mnie 40% spadek rpzychodow. Strata dosc spora. Przeplywy pieniezne o polowe mniejsze. Jedynie nieznaczny wzrost zobowiazan krotkoterminowych. Spadek zobowiazan dlugoterminowych. To chyba splacone zostalo z emisji nie bardzo rozumiem skad zwiekszenie kapitalu wlasnego skoro byla strata? czy to tylko ksiegowosc przesuwa cyferki z jednej tabelki do drugiej ? hmm. no coz jakos specjalnie nie widac dramatu w spolce pomimo spadku wartosci na akcje. jak dla mnie to wyglada wrecza na jakies proby prostowania sytuacji z zadluzeniem. Oczywiscie nie mowimy tu o prostowaniu zobowiaqzan wobec akcjonariuszy :)
Ja odbieram ten raport osobiscie lepiej niz gorzej.
Edytowany: 17 listopada 2009 03:42

WatchDog
50
Wpisów: 8 588
Wysłane: 17 listopada 2009 17:07:06 przy kursie: 24,00 zł
Ja się nie znam na medycynie...
Ale działalność w skali globalnej, która daje 279 mln zł rocznie to jakiś żart.
I to jeszcze w farmaceutykach, które są rynkiem potężnym i zyskownym.
Coś jest nie tylko źle od strony przejrzystości, ładu korporacyjnego, ale coś jest źle ze strategią albo z modelem biznesowym, tak u podstaw.
Chcąc naprawdę wniknąć w Bioton, zacząłbym od analizy rynku światowego, dynamiki, konkurencji, łańcucha dostaw, przewag konkurencyjnych, nowych technologii itd. - czyli od biznesowego przedszkola.
Wiedza kosztuje, a ja jej nie mam. Tutaj na przykład chcą 1400 dolarów za raport:
www.marketresearch.com/product...
A to pewnie dopiero wstęp do prawdziwej analizy. Ja nie wiem czy Bioton ma szansę na te 10% światowego rynku insuliny. Teraz ma jakiś 1%, ale ma przychody nie tylko z insuliny, bo także z antybiotyków. I większość przychodów robi mu Bioton Trade, czyli dystrybucja.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE BIOTON
  • 3 ciekawe spółki z obszaru technologii medycznych pod lupą analityków
    3 ciekawe spółki z obszaru technologii medycznych pod lupą analityków

Zdaniem Katarzyny Kosiorek z Trigon DM warto obserwować akcje Pure Biologics, prezes Genomtecu natchnął akcjonariuszy swojej spółki optymizmem, a zdaniem Krzysztofa Radojewskiego z Noble Securities Bioton może skorzystać na niedoborach insuliny wywołanych przez popularny Ozempic.

• Prognozy wyników za III kwartał dla pięciu giełdowych maluchów
    Prognozy wyników za III kwartał dla pięciu giełdowych maluchów

Sezon wyników za III kwartał nabiera tempa, a listopad pod względem liczby publikacji zapowiada się niezwykle gorąco. W przyszłym miesiącu kilkaset spółek z GPW podsumuje wyniki osiągnięte tego lata. Analitycy Noble Securities i DM BOŚ w ramach Giełdowego Programu Wsparcia Pokrycia Analitycznego 4.0 przygotowali prognozy dla pięciu parkietowych maluchów.

23 24 25 26 27

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,325 sek.

mrogikoe
rrwgnmsq
qlonlmxz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 429,91 zł +382,15% 96 429,91 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kzewyvxi
uggwxwoc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat