PARTNER SERWISU
gptcxvie
95 96 97 98 99

Możliwy Pat wyborczy i jego wpływ na giełdę.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 243
Wysłane: 24 maja 2025 11:30:12
Zapłata a cena to dwie różne sprawy.
Zapłata może być gotówka, przelewem przez potrącenie wzajemnych należności jako kompensata oraz barter.
Edytowany: 24 maja 2025 11:48

grum
PREMIUM
101
Wpisów: 916
Wysłane: 24 maja 2025 12:47:10
1ketjoW... ratuj ludzie walą drzwiami i oknami - chcą robić ze mną Biznesy, ale warunek biznes ma być tak jak robi NAWROCKI. To chyba wynik podkreślania przez ciebie uczciwości pana Nawrockiego i uczciwości podejmowania przez niego działań.
Mam już firmę Spółki do obsługi klientów "DPS ". Plusik nieprzypadkowy, będzie się pozytywnie rodakom kojarzył.
Mam już biznes plan Spółki

Biznes plan Spółki DPS

1) wziąć od klienta upoważnienie na sprzedaż mieszkania. Oczywiście klient nie może być z Warszawy - tam numer nie przejdzie. Cham z tego Trzaskowskiego - tak niszczyć moją prywatną inicjatywę;
2) przed notariuszem pomimo że nie zapłaciło się pełnej kwoty za mieszkanie złożyć oświadczenie, że zapłata została uiszczona (tak jak piszesz powyżej: gotówka, przelewem przez potrącenie wzajemnych należności jako kompensata oraz barterem). Jako, że mamy upoważnienie od klienta – nasze oświadczenie jest oświadczeniem zarówno naszym jak i naszego klienta,
3) wiemy, że złożyliśmy nieprawdziwe oświadczenie przed notariuszem, ale jak to już 1ketjoW wyjaśniłeś, biznes uczciwy, a szkodliwość społeczna niska. Przecież byliśmy u notariusza bez klienta (wiecie frontem dla klienta),
• W przypadku gdy nasz klient (target: jest alkoholikiem) to nawet lepiej że kasy nie dostaje, bo wiecie przepije - 1ketjoW wyjaśniłeś pięknie. Jak alkoholik nie ma kasy na wykup w kwocie 10% wartości mieszkania - sami wiecie ....... robimy SPECIAL BIZNES (o special biznesie pisałem już wcześniej)
• W przypadku gdy nasz klient (target: np. rodzic szanownego forumowicza STOCKWATCH) to nawet lepiej że nie dostaje całej kwoty, bo wiecie na duperele wyda.
CASH FLOW biznesu będzie lepszy, a o biznes zwłaszcza tak uczciwy – trzeba dbać, nieprawdaż 1ketjoW?

4) Utrzymujemy dobre kontakty z klientem (każdy target) – no wiecie frontem do klienta. Zatem jak pisze listy – wysyłamy stówcie albo nawet dwie – niech się klient ubierze, w końcu coś tam w promocji zje. Bo przecież podpisujemy zobowiązanie do opieki, ale jak nam to 1ketjoW wyjaśnił, zobowiązanie niezwiązane z mieszkaniem, ba to tylko zobowiązanie moralne. Gra gitara;
5) Jak klient ląduje w końcu w DPSie, bo nie wyrabia – no cóż trzymamy się wersji, że ktoś nam go ukrył. Po kolejnym pół roku twardo trzymamy się, że nam klienta ukryto i nie możemy realizować zobowiązania moralnego.

Tylko 1ketjoW poratuj co dalej. Ludzie złośliwcy wszędzie piszą, gdzie klient jest…. Co wtedy mam robić?

5) Rozumiem trzymam się twardo (jak Nawrocki) że nie wiem, gdzie jest i nie mogę go wziąć, zapłacić rachunki etc., czyli realizować zobowiązanie (pamiętam, że mam podkreślać zobowiązanie moralne, a nie prawne), ktoś klienta ukrył....

Tylko 1ketjoW poratuj co dalej. Ludzie złośliwcy wszędzie piszą numer rachunku bankowego gdzie trzeba zapłacić za opiekę na panem Jerzym (Klientem). Tu już nie wiem co robić? Nie będę mówił, że nie potrafię od pół roku przelać kasy do DPS-u....
Udawać Greka? Tak przez kolejne pół roku?
No bo wiesz nie wiem jak długo to potrwa, tj. jak długo ewentualny klient wobec którego zobowiązałem się do opieki (moralne zobowiązanie) będzie żył, a wiesz jak ludzie potrafią być złośliwy i żyć dłużej niż zakłada mój biznes plan???
Edytowany: 24 maja 2025 12:56

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 24 maja 2025 13:12:43
Nawrocki pożyczył kasę alkoholikowi. Proponuję Ci to samo. Angel Twoim zdaniem ma wysoki procent. Oferuję Ci ten sam sposób zarobku. Uczciwy deal. Wchodzisz czy nie? Nawet będziesz miał wyższe oprocentowanie i jak twierdzisz zarobisz. Zrób więc to i zrób to zamiast pisać. Wszyscy widzą że nie chcesz i stawiasz nowe warunki.

Gdybyś chciał czytać to co napisałem wcześniej przestałbyś pisać nieprawdę.

Cenię Twoja wyobraźnię. Treści w tym nie ma jak w przypadku ceny i zapłaty, ale jest zabawa.Angel

Pożyczka była przed zakupem mieszkania. Te operacje nie mają ze sobą związku.

Nie wiem tylko po co deprecjonujesz sam siebie na forum publicznym. Ja mogę nie lubić Trzaskowskiego ale nie wypowiadam się o nim w ten sposób. Proszę przemysł co chcesz osiągnąć. Mnie nie zdenerwujesz, bo nie masz czym.

Nawroccy kupili mieszkanie. Szkody nie ma. Jest poświadczenie nieprawdy w akcie notarialnym. Dla Ciebie najważniejsza sprawa. Ja mam inne zdanie i tyle.
Edytowany: 24 maja 2025 13:27

grum
PREMIUM
101
Wysłane: 24 maja 2025 13:35:14
1ketjoW napisał(a):
Nawrocki pożyczył kasę alkoholikowi. Proponuję Ci to samo. Angel Twoim zdanie ma wysoki procent. Oferuję Ci ten sam sposób zarobku. Uczciwy deal. Wchodzisz czy nie? Nawet będziesz miał wyższe oprocentowanie i jak twierdzisz zarobisz. Zrób więc to i zrób to zamiast pisać.
[....]
Pożyczka była przed zakupem mieszkania. Te operacje nie mają ze sobą związku.

Masz rację. Już to uwzględniam w produkcie Special Biznes. To oczywiste, bo przecież najpierw trzeba zrealizować 10% opłaty. 20% oprocentowania pożyczki na to ma sens. Biznes to biznes.

Tylko jak byś mi pomógł tak aby mój biznes na wzór pana Nawrockiego był jak najbardziej zbieżny mojej inspiracji. PROSZĘ. Odnośnie od pkt 5 Biznes planu Spółki DPS :
Wycinek biznes planu poniżej:

5) Jak klient ląduje w końcu w DPSie, bo nie wyrabia – no cóż trzymamy się wersji, że ktoś nam go ukrył. Po kolejnym pół roku twardo trzymamy się, że nam klienta ukryto i nie możemy realizować zobowiązania moralnego.

Tylko 1ketjoW poratuj co dalej. Ludzie złośliwcy wszędzie piszą, gdzie klient jest…. Co wtedy mam robić?

5) Rozumiem trzymam się twardo (jak Nawrocki) że nie wiem, gdzie jest i nie mogę go wziąć, zapłacić rachunki etc., czyli realizować zobowiązanie (pamiętam, że mam podkreślać zobowiązanie moralne, a nie prawne), ktoś klienta ukrył....

Tylko 1ketjoW poratuj co dalej. Ludzie złośliwcy wszędzie piszą numer rachunku bankowego gdzie trzeba zapłacić za opiekę na panem Jerzym (Klientem). Tu już nie wiem co robić? Nie będę mówił, że nie potrafię od pół roku przelać kasy do DPS-u....
No bo wiesz nie wiem jak długo to potrwa, tj. jak długo ewentualny klient wobec którego zobowiązałem się do opieki (moralne zobowiązanie) będzie żył, a wiesz jak ludzie potrafią być złośliwy i żyć dłużej niż zakłada mój biznes plan???

Mógłbyś zasugerować jak najlepsze (najuczciwsze rozwiązanie)? płacić? realizować zobowiązanie moralne? udawać Greka twierdząc, że klienta ukryli, nie potrafię przelać kasy od pół roku? Jesteś dla mnie kompasem moralnym - liczę na twoje sugestie.

Edytowany: 24 maja 2025 13:35

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 24 maja 2025 13:52:59
Napisz mi uwzględniając informacje na tym forum dotyczące oszukiwania przez Trzaskowskiego milionów wyborców w czasie wczorajszej debaty i wcześniej w czym on jest Twoim zdaniem lepszy od Nawrockiego. Chodzi mi o kłamstwa w sprawie Paktu Migracyjnego, mieszkań komunalnych, rewelacyjnymi relacjami z Republikanami, którzy określają je jako laughable, o tym że PiS nie blokował zboża z Ukrainy - rozporządzenie z kwietnia 2023 r. (przed przepisami unijnymi w tej sprawie), w sprawie braku informacji w dokumencie „Strategia Bezpieczeństwa Narodowego Rzeczypospolitej Polskiej” jeżeli chodzi o obronę cywilna, drony czy AI, twierdził, że wojny na Ukrainie nie będzie a była za kilka dni później, uważał projekt NS2 za projekt komercyjny itd.

Ucieczka przed Braunem to rejterada podobnie jak oddanie tęczowej flagi Biejat. On nie wytrzymuje ciśnienia a prezydent musi to potrafić.

Podaj swoje argumenty za Rafałem.
Edytowany: 24 maja 2025 13:54

grum
PREMIUM
101
Wysłane: 24 maja 2025 14:54:47
1ketjoW napisał(a):
Napisz mi uwzględniając informacje na tym forum dotyczące oszukiwania przez Trzaskowskiego milionów wyborców w czasie wczorajszej debaty i wcześniej w czym on jest Twoim zdaniem lepszy od Nawrockiego. Chodzi mi o kłamstwa w sprawie Paktu Migracyjnego, mieszkań komunalnych, rewelacyjnymi relacjami z Republikanami, którzy określają je jako laughable, o tym że PiS nie blokował zboża z Ukrainy - rozporządzenie z kwietnia 2023 r. (przed przepisami unijnymi w tej sprawie), w sprawie braku informacji w dokumencie „Strategia Bezpieczeństwa Narodowego Rzeczypospolitej Polskiej” jeżeli chodzi o obronę cywilna, drony czy AI, twierdził, że wojny na Ukrainie nie będzie a była za kilka dni później, uważał projekt NS2 za projekt komercyjny itd.

Ucieczka przed Braunem to rejterada podobnie jak oddanie tęczowej flagi Biejat. On nie wytrzymuje ciśnienia a prezydent musi to potrafić.

Podaj swoje argumenty za Rafałem.

1ketjoW i do tych "milionów oszukanych wrócimy". TYLKO NAPISZ MI MÓJ KOMAPASIE MORALNY jak to widzisz kolejne punkty biznesplany Spółki DPS tak aby była na wzór działań pana Nawrockiego - mojej inspiracji. Odnośnie od pkt 5 Biznes planu Spółki DPS :
Wycinek biznes planu poniżej:

Mógłbyś zasugerować jak najlepsze (najuczciwsze rozwiązanie)? płacić? realizować zobowiązanie moralne? udawać Greka twierdząc, że klienta ukryli, nie potrafię przelać kasy od pół roku? Jesteś dla mnie kompasem moralnym - liczę na twoje sugestie.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 24 maja 2025 15:07:02
Moje zdanie znasz. Więcej nie mam w sprawie Nawrockiego do dodania. Powtarzałem się już kilka razy.

Nie ma poszkodowanego. Niech DPS podpisze z Nawrockim umowę o opiekę i sprawa załatwiona. Proste i do zrobienia.

Postaram się zmienić mój nick na 1ketjoW (kompas moralny gruma) Zgadzasz się? Angel

Edytowany: 24 maja 2025 15:24

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 24 maja 2025 21:05:37
Po debacie. Czy Trzaskowski przekonał we wyborców Mentzena? Wątpię.

Rzecznik LBTG którego nie ma, mimo że zapisał w swoim programie. Podobno jest urzędnik, który dostał nowe obowiązki i zajmuje się tymi sprawami.

Ze złych wiadomości. Zielony Ład jednak jest. Z dobrych. Będzie zmieniony. Ze złych. Nie wiadomo kiedy.

Edytowany: 24 maja 2025 21:10

szarlej81
178
Wpisów: 1 398
Wysłane: 24 maja 2025 23:38:15
Wygląda na to, że ostatni tydzień kampanii będą sponsorowały literki J jak "Jacek" i M jak "Murański". Oczywiście powiedzieć można wszystko, to tylko słowa więc kwestia rozbije się o to czy wśród tego co przekazał dziennikarzom śledczym są jakieś rzetelne dowody na poparcie jego bardzo odważnych tez. Bo oczywiście równie możliwe, że będzie to kapiszon, przynajmniej taką mam nadzieję, że to kapiszon i to po prostu gadanie starszego pana szukającego atencji.
Edytowany: 24 maja 2025 23:54

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 25 maja 2025 08:50:09
Ja mam inną uwagę. Niemcy i Francja nie pomagały Ukrainie na początku wojny na Ukrainie. Moim zdaniem wskazuje to na rozbieżności w celach polityki zagranicznej w dłuższym okresie między Polską a tymi krajami. Dlaczego w tym kontekście Trzaskowski uważa, że realnym jest przyjęcie Ukrainy do NATO? Rosja od dawna twierdzi, że się na to nie zgodzi i można zakładać, że wojna jest właśnie wyrazem tego sprzeciwu. Cel jaki sobie stawia Trzaskowski jest dlatego nierealny i umowa gospodarczą USA Ukraina to potwierdza. To jest umowa, która zmienia zasady gry ponieważ daje USA realne podstawy do zaangażowania w obronie swoich interesów.

Przyjęcie Ukrainy do UE w kontekście polityki rolnej to oczywisty błąd. Patrząc na poparcie obecnej koalicji przez rolników można dostrzec motywy tej decyzji.

Oczywiście Trzaskowski twierdząc, że to PiS zgodził się na budowę 49 centrów dla migrantów mija się z prawdą. PiS prowadził tylko program pilotażowy dotyczący dwóch centrów. Decyzję co do budowy centrów zapadły w 2024 r.
Edytowany: 25 maja 2025 08:50

szarlej81
178
Wpisów: 1 398
Wysłane: 25 maja 2025 09:01:39
Kluczowe tu jest zdanie Stanów Zjednoczonych. Obecna administracja mówi twarde "nie" ale ona nie będzie trwać wiecznie. Poprzednia nie podchodziła do tego entuzjastycznie, ale też nie było twardego sprzeciwu, raczej lawirowanie, które można odczytywać jako "to nie jest właściwy moment". Przypominam, że na początku lat 90 za nierealne wydawało się wstąpienie Polski do NATO a nasi politycy powinni patrzeć bardziej długoterminowo niż najbliższe wybory i aktualne słupki sondaży.

Jeżeli chodzi o członkostwo Ukrainy w NATO to zdecydowanie bliżej mi tutaj do Trzaskowskiego, Dudy czy Kaczyńskiego niż Nawrockiego i Mentzena. Polska nie powinna sprzeciwiać się członkostwu Ukrainy w NATO co nie oznacza, że nasze poparcie musi być bezwarunkowe.

Zgadza się, też, że Centra Integracji Cudzoziemców to projekt wymyślony i rozpoczęty przez PIS ale oni zdążyli zbudować tylko dwa z nich w ramach pilotażu.

Tutaj są zdjęcia z tego co dzieje się w jednym z tych centrów zbudowanych już za PO:
tuwroclaw.com/artykul/centrum-...
gazetakrakowska.pl/centrum-int...
Ostrzegam! Wyłącznie dla osób o mocnych nerwach!
Edytowany: 25 maja 2025 09:21

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 25 maja 2025 11:00:27
szarlej81 napisał(a):

Tutaj są zdjęcia z tego co dzieje się w jednym z tych centrów zbudowanych już za PO:

Proszę, nie idź tą drogą, nie bądź Trzaskowskim. We WRO centra powstawały w 2022 oraz 05.2023, czyli przed październikiem. Wówczas już było zaplanowane "otwarcie" kolejnego centrum przy Ruskiej, na bazie Instytutu Praw Migrantów - po prostu zmiana szyldu.

Cytat:
Zgadza się, też, że Centra Integracji Cudzoziemców to projekt wymyślony i rozpoczęty przez PIS ale oni zdążyli zbudować tylko dwa z nich w ramach pilotażu.

Z własnego podwórka i okolic - w roku 2022 istniały już CIC w Opolu, Wrocławiu, Kaliszu, Lesznie i Poznaniu. To są centra, o istnieniu których wiedziałem nie z googla.
Edytowany: 25 maja 2025 11:30

007
007
PREMIUM
131
Wpisów: 578
Wysłane: 25 maja 2025 12:04:38
W rozmowie z Mentzenem Trzaskowski potwierdził, że jest za ustawą o mowie nienawiści. Czy damy sobie wprowadzić tego rodzaju przepisy?

Cytat:
Norweska feministka powiedziała, że mężczyźni nie mogą być matkami – grozi jej więzienie.

bialykruk.pl/wydarzenia/norwes...

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 25 maja 2025 12:18:39
Cytat:

Z własnego podwórka i okolic - w roku 2022 istniały już CIC w Opolu, Wrocławiu, Kaliszu, Lesznie i Poznaniu. To są centra, o istnieniu których wiedziałem nie z googla.

Te centra powstały w ramach pilotażu. Ostateczne decyzje zostały podjęte w 2024 r. Zresztą wtedy doszło też finansowanie z UE okolo 430 mln zł.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 25 maja 2025 12:39:25
Cytat:

Tylko dwa to istniały w samym Wrocławiu

grum
PREMIUM
101
Wysłane: 25 maja 2025 13:31:31
1ketjoW napisał(a):
Cytat:

Te centra powstały w ramach pilotażu. Ostateczne decyzje zostały podjęte w 2024 r. Zresztą wtedy doszło też finansowanie z UE okolo 430 mln zł.

Centra w ramach pilotażu powstały na skutek również "ostatecznych decyzji" ;-). Cytując klasyka... "przymiotniki domeną głupców"

grum
PREMIUM
101
Wysłane: 25 maja 2025 13:44:54
1ketjoW napisał(a):

Ze złych wiadomości. Zielony Ład jednak jest.

Wojciechowski z PIS-em wrócił do władzy???? 1ketjoW - powiedz komu chcesz ten kit sprzedać??
Edytowany: 25 maja 2025 13:45

ryszardchor
PREMIUM
0
Wpisów: 1
Wysłane: 25 maja 2025 15:27:35
To jakieś forum bankiera boże z róbcie z tym coś.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 25 maja 2025 16:11:16
grum napisał(a):
1ketjoW napisał(a):

Ze złych wiadomości. Zielony Ład jednak jest.

Wojciechowski z PIS-em wrócił do władzy???? 1ketjoW - powiedz komu chcesz ten kit sprzedać??

Kit. To wciska Trzaskowski twierdząc że Zielonego Ładu nie ma.

Cytat:

Centra w ramach pilotażu powstały na skutek również "ostatecznych decyzji" ;-). Cytując klasyka... "przymiotniki domeną głupców"

Nie to napisałem, ale osoba która nie rozumie różnicy między ceną a zapłata zawsze wyciąga niepoprawne wnioski. Pilotaż to nie są ostateczne decyzje. Obecnie projekt jest finansowany przez UE. Za PiS nie było o tym mowy. Cel zapewne Twoim zdaniem jest ten sam ale ja mam wątpliwości. Twój głos moralny.
Edytowany: 25 maja 2025 16:13

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 25 maja 2025 17:11:07
Grum,

Masz wieści od Demagoga. Poczytaj może zrozumiesz.
Cytat:

[Debata TVP] Nie ma już Zielonego Ładu? Fałsz Rafała Trzaskowskiego.

demagog.org.pl/wypowiedzi/deba...

KPO jest częścią Zielonego Ładu.
Edytowany: 25 maja 2025 17:22

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

95 96 97 98 99

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,393 sek.

vrykzdaf
fdflzlkf
mqzzxreo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cmzrtuwq
vlxbmrjt
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat