1ketjoW napisał(a):Napisz mi uwzględniając informacje na tym forum dotyczące oszukiwania przez Trzaskowskiego milionów wyborców w czasie wczorajszej debaty i wcześniej w czym on jest Twoim zdaniem lepszy od Nawrockiego. Chodzi mi o kłamstwa w sprawie Paktu Migracyjnego, mieszkań komunalnych, rewelacyjnymi relacjami z Republikanami, którzy określają je jako laughable, o tym że PiS nie blokował zboża z Ukrainy - rozporządzenie z kwietnia 2023 r. (przed przepisami unijnymi w tej sprawie), w sprawie braku informacji w dokumencie „Strategia Bezpieczeństwa Narodowego Rzeczypospolitej Polskiej” jeżeli chodzi o obronę cywilna, drony czy AI, twierdził, że wojny na Ukrainie nie będzie a była za kilka dni później, uważał projekt NS2 za projekt komercyjny itd.
Ucieczka przed Braunem to rejterada podobnie jak oddanie tęczowej flagi Biejat. On nie wytrzymuje ciśnienia a prezydent musi to potrafić.
Podaj swoje argumenty za Rafałem.
1ketjoW i do tych "milionów oszukanych wrócimy".
TYLKO NAPISZ MI MÓJ KOMAPASIE MORALNY jak to widzisz kolejne punkty biznesplany Spółki DPS tak aby była na wzór działań pana Nawrockiego - mojej inspiracji. Odnośnie od pkt 5 Biznes planu Spółki DPS :
Wycinek biznes planu poniżej:
5) Jak klient ląduje w końcu w DPSie, bo nie wyrabia – no cóż trzymamy się wersji, że ktoś nam go ukrył. Po kolejnym pół roku twardo trzymamy się, że nam klienta ukryto i nie możemy realizować zobowiązania moralnego.
Tylko 1ketjoW poratuj co dalej. Ludzie złośliwcy wszędzie piszą, gdzie klient jest…. Co wtedy mam robić?
5) Rozumiem trzymam się twardo (jak Nawrocki) że nie wiem, gdzie jest i nie mogę go wziąć, zapłacić rachunki etc., czyli realizować zobowiązanie (pamiętam, że mam podkreślać zobowiązanie moralne, a nie prawne), ktoś klienta ukrył....
Tylko 1ketjoW poratuj co dalej. Ludzie złośliwcy wszędzie piszą numer rachunku bankowego gdzie trzeba zapłacić za opiekę na panem Jerzym (Klientem). Tu już nie wiem co robić? Nie będę mówił, że nie potrafię od pół roku przelać kasy do DPS-u....
Udawać Greka? Tak przez kolejne pół roku?
No bo wiesz nie wiem jak długo to potrwa, tj. jak długo ewentualny klient wobec którego zobowiązałem się do opieki (moralne zobowiązanie) będzie żył, a wiesz jak ludzie potrafią być złośliwy i żyć dłużej niż zakłada mój biznes plan???
Mógłbyś zasugerować jak najlepsze (najuczciwsze rozwiązanie)? płacić? realizować zobowiązanie moralne? udawać Greka twierdząc, że klienta ukryli, nie potrafię przelać kasy od pół roku? Jesteś dla mnie kompasem moralnym - liczę na twoje sugestie.