PARTNER SERWISU
fxkjxwzv
1 2 3

DIGITAL []

kozi76
0
Wpisów: 99
Wysłane: 27 sierpnia 2008 22:05:28 przy kursie: 1,60 zł
Według mnie jedna z najlepszych spółek na New Connect.Na dzien dzisiejszy smieszna cena.Zachecam do zainteresowania sie ta społka,bo według mnie warto zaczac sie jej przygladac.

14 Lip, 19:56

Jak podaje dzisiejsza Gazeta Giełdy Parkiet notowana na NewConnect Digital Avenue SA zrezygnowała z dalszej konsolidacji rynku rozrywki cyfrowej. Prezes Spółki Andrzej Jasieniecki zmianę planów tłumaczy złą koniunkturą giełdową, która znacznie ograniczyła dostęp do kapitału. Przyznaje także, iż jest gotowy sprzedać posiadane aktywa czyli iPlay, Streemo i serwisy Medousy (w tym http://www.fotosik.pl) bez Cant Stop Games, która jest na zbyt wczesnym etapie rozwoju.

Wartość rynkowa Digital Avenue kształtuje się nieco poniżej 12 mln zł. Zarząd spółki uważa, że jest ona warta nie mniej niż 20 mln zł. Jeżeli udałoby się znaleźć kupców po tej cenie, zakup akcji Digital Avenue bedzie dobrą inwestycją krótkoterminową.

Po sprzedaży aktywów Digital Avenue rozważa dwa scenariusze. Zainwestuje w nowe projekty dotyczące cyfrowej rozrywki lub stanie się wehikułem inwestycyjnym do innych pomysłów realizowanych przez MCI Management.

Źródło:
Gazeta Giełdy Parkiet 14.07.2008 Nr 3684, kolumna 6.
Autor Dariusz Wolak, Digital Avenue Podmiot zależny od MCI Management prawdopodobnie jesienią obniży prognozy finansowe na bieżący rok. Poszukiwani inwestorzy dla firm portfelowych.

Przewidywany rozwój Grupy Kapitałowej
...
Zarzad Spółki prowadzi zakrojone na szeroka skale działania majace na celu
podwyzszenie wartosci Grupy Kapitałowej Digital Avenue S.A. jako lidera na rynku rozrywki
mobilnej i online. Aby osiagnac powyzsze cele podwyzszenia konkurencyjnosci spółek
wchodzacych w skład holdingu prowadzone sa działania majace na celu powiekszenie parku
technologicznego (nowoczesne serwery), wprowadzanie innowacyjnych technologii i
funkcjonalnosci czy budowanie wykwalifikowanych struktur sprzedazowych. Stworzenie
specjalnej oferty handlowej dla klientów instytucjonalnych (B2B) powinno z duzym
prawdopodobienstwem przełozyc sie na podpisanie przez Digital Avenue S.A. lub spółki
wchodzace w skład holdingu w drugiej połowie roku 2008 intratnych i długoterminowych
kontraktów, co powinno korzystnie wpłynac na wyniki finansowe Emitenta.
Strategia grupy Medousa Sp. z o.o. to ciagłe zwiekszanie ruchu na serwisach (szczególnie na
Fotosik.pl oraz SmS.pl.), jak równiez ich rozbudowa o nowe funkcjonalnosci jak np. fora czy
blogi. Spółka systematycznie poszerza swój park technologiczny, który poprawia jakosc
zarzadzania szeroko rozumianym kontentem cyfrowym (m.in. zdjecia, dzwonki) jak i zasobami
w portalach oraz obnizy koszty utrzymania. Jednoczesnie trwaja prace zmierzajace do zmiany
profilu portalu supergry.pl w dwóch kierunkach: dedykowanego portalu dla dzieci oraz czesci
dla dorosłych. Zostały uruchomione nowe bardziej elastyczne mozliwosci reklamowe zgodne
z wymogami rynku oraz oferty skierowane specjalnie pod klientów instytucjonalnych (B2B).
Spółka rozszerza swoja funkcjonalnosc o działalnosc e-commerce - działa juz sprzedaz
akcesoriów do telefonów komórkowych, a niebawem zostana wprowadzone aparaty oraz
akcesoria fotograficzne. Wszystkie te działania zostały ukierunkowane na mozliwosc
zwiekszenia i poszerzenia struktury przychodów.
Strategia, która Iplay Sp. z o.o. zamierza kontynuowac jest ugruntowywanie pozycji lidera na
rynku polskim poprzez rozszerzenie oferty produktowej i technologicznej. Prowadzony przez
spółke serwis Iplay.pl juz pod koniec 2008 roku chce wprowadzic pliki mp3 wraz z własna
platforma do ich obsługi. Planowane sa równiez działania rozbudowujace Iplay.pl o
funkcjonalnosci społecznosciowe tj. fora i blogi. Spółka w drugiej połowie roku 2008 zamierza
zainwestowac w nowa platforme dystrybucji kontentu cyfrowego (przede wszystkim muzyki),
która zwiekszy funkcjonalnosc serwisu, a takze pomoze we wprowadzeniu innowacyjnych
funkcjonalnosci (np. oferta subskrypcji) i rozwiazan zarówno dla klientów B2C, jak i B2B. Aby
maksymalizowac dochody z tytułu reklamy internetowej Iplay.pl w drugiej połowie roku 2008
wprowadzi system pozwalajacy na elastyczne dopasowywanie sie serwisu do wymogów
rynku.
Can’t Stop Games zamierza w drugiej połowie 2008 roku uruchomic własna gre MMO.
Równiez w zamierzeniu jest przygotowanie portalu agregujacego gry MMO od wielu
dostawców.

Adres do strony DGL http://www.digitalavenue.pl/

Jak to wszystko wyjdzie o czym jest mowa to ta spółeczka moze dac sporo zarobić.
Edytowany: 3 maja 2009 15:46

niedzwiedz
0
Wpisów: 119
Wysłane: 27 sierpnia 2008 22:17:06 przy kursie: 1,60 zł
nu smatri tawariszcz, a ja jak raz czytalem na tym forum ze akurat ten rynek to zawlaszczyla zupelnie inna firma... no i komu tu wierzyc, panie, komu wierzyc... moze zatem cos napiszesz o ich cash flowach, zysku, przychodach, wskaznikach... bo takich artykulow to jest mnostwo, tylko nic z nich zwykle nie wynika... /;-((((

szooler
0
Wpisów: 2 112
Wysłane: 27 sierpnia 2008 22:48:06 przy kursie: 1,60 zł
Nie sposób mówić o wskaźnikach spółki ,która dopiero co się wykluła.choć pewnie przychody będą rosły skokowo,o to łatwo przy b. niskiej bazie.
Kupowanie czegokolwiek z New Connect,jet już z definicji obarczone wysokim ryzykiem.Natomiast na plus jest,że inwestorem jest cokolwiek sprawdzony fundusz,wylansowali już takie ''marki''jak Bankier.pl czy ONE2One-MCI.
Jak posiejesz,tak zbierzesz :)
"Fortuna favet fortibus"

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 27 sierpnia 2008 23:09:45 przy kursie: 1,60 zł
dla maluchów z NC analiza fundamentalna zawodzi :(
to rynek seed investment. wrzucasz i zapominasz. jedno na dziesięć urośnie stukrotnie.

szooler
0
Wysłane: 27 sierpnia 2008 23:35:01 przy kursie: 1,60 zł
WatchDog napisał(a):
dla maluchów z NC analiza fundamentalna zawodzi :(
to rynek seed investment. wrzucasz i zapominasz. jedno na dziesięć urośnie stukrotnie.

I tu mi sie przypomina bajka o gigantycznej fasoli. :)
Na NC można kupić te ziarnka,na przyszłą hossę,na razie mam upatrzoną jedną. ;)

"Fortuna favet fortibus"

niedzwiedz
0
Wpisów: 119
Wysłane: 28 sierpnia 2008 00:52:12 przy kursie: 1,60 zł
No to skoro juz wzielismy sie za NC, to nie ma zadnych regul na podstawie ktorych mozna spolke wybrac???? Tylko artykuly prasowe????? Toz to panie na pewno niemozliwe. Przeciez pismaki glupie sa. I pisza co im slina jezyk przyniesie. Najlepiej na Tajlandii, testujac porsche cayenne :-)

kozi76
0
Wysłane: 28 sierpnia 2008 22:20:18
niedzwiedz napisał(a):
nu smatri tawariszcz, a ja jak raz czytalem na tym forum ze akurat ten rynek to zawlaszczyla zupelnie inna firma... no i komu tu wierzyc, panie, komu wierzyc... moze zatem cos napiszesz o ich cash flowach, zysku, przychodach, wskaznikach... bo takich artykulow to jest mnostwo, tylko nic z nich zwykle nie wynika... /;-((((

Ach Ty tak ostro o tych fundamentach i wskaznikach.Przeciez wiadomo ze o wskazniki na rynku NC jest ciezko.Mysle,że jezeli chodzi o wskazniki i analize fundamentalna to szeryfem tutaj jest WatchDog,którego naprawde ciekawie sie czyta i którego pozdrawiam,bo naprawde stworzył ciekawa stronke.Na razie mało znana,ale to juz niedługo;)
Niedzwiedz Ja tylko skromnie chciałem zasygnalizowac o istnieniu takiej spółki jak DGL.Wiadomo ze rynek NC jest bardzo specyficznym rynkiem (wiele kiepskich społek,małe obroty itd...),ale co nie oznacza ze na tym rynku w przyszłosci nie bedzie mozna zarobic.Mozesz powiedziec teraz ze opieram sie o artykuły prasowe i o marzenia.Duzo jest w tym racji,ale powiem tylko tyle.Pamietasz Ganta po 2-3 zł.? albo ZNTK Łapy z Ceto gdzie nie było zainteresowania papierem jak był za kilkanascie groszy 3 lata temu?Gant kiedys był gówniana społka a spojrz za ile przy wysokich obrotach mozna było go sprzedac w czasie hossy??Tak samo np Łapy jak wchodziły na głowny rynek to były juz po 5zł...po 3 kolejnych miesiacach po 140zł!!! spojrz jakie wtedy były obroty...:)Przykładow jest wiele.Według mnie taką społka na ktorej mozna bedzie zarobic jest np.DGL.Wystarczy ze sprzedadza Medouse to mysle ze wtedy o takich poziomach jak dzisiaj to bedzie mozna pomarzyć.Juz sie zaczeło porzadkowanie grupy o czym swiadczy wczorajszy komunikat.
Kolejna społka z NC ktorej warto sie przygladac jest Mera...tam rowniez mozna bedzie realnie zarobic.Ale mysle ze o tym bedzie mozna napisac na watku społki Mera.
Pozdrawiam i zycze powodzenia:)
Edytowany: 5 września 2008 16:57

WatchDog
50
Wysłane: 28 sierpnia 2008 22:25:49
Chyba czas podpiąć też notowania z New Connect pod forum...

kozi76
0
Wysłane: 28 sierpnia 2008 23:03:49
WatchDog napisał(a):

podepnij,podepnij,bo przyjdzie czas na NC i beda wzrosty jak swego czasu na CetoBoo hoo! Boo hoo! Boo hoo!

szooler
0
Wysłane: 19 stycznia 2010 14:31:52 przy kursie: 0,88 zł
kozi76 napisał(a):
WatchDog napisał(a):

podepnij,podepnij,bo przyjdzie czas na NC i beda wzrosty jak swego czasu na CetoBoo hoo! Boo hoo! Boo hoo!

Może to już teraz?!Zabawa na NC trwa.occasion9
Naprawdę miło zrobi się dopiero jak przebije 96 gr w cenach zamknięcia.
Że przebije,to pewnik,tylko kiedy.
"Fortuna favet fortibus"

mikeb
0
Wpisów: 87
Wysłane: 20 stycznia 2010 16:55:43 przy kursie: 0,83 zł
Nic nie można założyć na pewno. Cieszy niewątpliwie gigantyczny jak na tę spółkę wolumen na wzrostach. Troche martwi dzisiejsze zamknięcie z wielą czarna świeczką. Ale czy do tak mało płynnych spólek jak te z NC mozna tak naprawdę stosować analizę techniczną? Tzn można na pewno, ale wydaje mi się, że bardziej należy w tym wypadku patrzeć na wolumen niż na wskaźniki. Ciekawe co najbliższe dni przeniosą.

szooler
0
Wysłane: 8 lutego 2010 00:37:48 przy kursie: 0,99 zł
Wzrosty.
"Fortuna favet fortibus"

mikeb
0
Wpisów: 87
Wysłane: 8 lutego 2010 00:42:30 przy kursie: 0,99 zł
Wreszcie 0,90zł pokonane na zamknięciu. Jak myślisz, do jakich wartości będziemy się zbliżać? Najbliższy cel szczyt z sierpnia (1,48zł)?

szooler
0
Wysłane: 8 lutego 2010 00:52:27 przy kursie: 0,99 zł
Odpowiem dyplomatycznie:osiągniemy,prędzej czy później.
Po co sugerować.wave
"Fortuna favet fortibus"

szooler
0
Wysłane: 3 kwietnia 2010 19:16:10
Komuś w czwartek puściły zwieracze.Nie umknęło to mojej uwagi,spółka jest w obserwowanychblackeye.
Tu,z racji płynności,nie można za bardzo ufać AT,cenowo wydaje się atrakcyjna.Szkoda,że nie dało mi się kupić.W czwartek na fixie.Nie było mnie,jak komuś puszczały ...nerwy.angry9
-19% to dużo,nawet jak na NC.
Ktoś w panice sprzedawał,komuś się udało kupić. :)
"Fortuna favet fortibus"

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 23 lipca 2010 19:44:07 przy kursie: 0,70 zł
Witam na pokładzie. Akcje planuję zakopać. Kiedyś odpali... Pytanie tylko z jakiego poziomu. Mam nadzieję że z niewiele niższego niż dziś.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 5 sierpnia 2010 20:46:58 przy kursie: 0,81 zł
Z jakiegoś powodu przy wątku nie jest uaktualniony kurs akcji Eh?
Przynajmniej ja widzę 0,77
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

WatchDog
50
Wysłane: 5 sierpnia 2010 21:02:09 przy kursie: 0,81 zł
Stoi cena z 3 sierpnia.
Bossa zmieniała strukturę swojego serwisu, pozmieniały się ścieżki... Sprawdzałem wszystko po kilka razy, czy jest zaktualizowane, ale widać nie wszystko. Szable w dłoń, buga szukać.

orzech
98
Wpisów: 915
Wysłane: 19 sierpnia 2010 14:54:43 przy kursie: 0,72 zł
się tu dzisiaj wyprawia...najpierw spory ruch powyżej 80gr ze sporym jak na spółkę obrotem,potem zjazd o 15% na niewielkim wolumenie i ....cisza....wyglądało jak chwilowa promocja w markecie na którą udało mi się załapać...no czy to smaczny zakup to się zobaczy,tak czy inaczej spółka mi się podoba więc dobrałem a co dalej się okaże..

Hetman
0
Wpisów: 20
Wysłane: 26 października 2010 13:32:22 przy kursie: 0,78 zł
PANIKA Spadek na 67groszy

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,190 sek.

okmdxxhw
ydeohrjn
tecknfoo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vtxozero
fwobfzyh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat