Nie no, to jest jakiś koszmar, spłodziłem dorodnego posta na kilkanaście linijek, a nasze ukochane forum zamiast opublikować najwyraźniej go zjadło

Ktoś już raportował ten błąd

Spróbuję go jakoś odtworzyć.
Wracając do meritum, świeżo zainteresowanych Gantem ostrzegam przed nadchodzącym pogorszeniem się wskaźników C/ZO i C/Z. Przy podliczaniu tych wskaźników zniknie 4Q 2008 w którym jest zapisane 100 mln zł "wirtualnego zysku". Oprócz tego liczba akcji wzrośnie z 15,33mln do 19,13mln. Przyjąłem 2 warianty optymistyczny i pesymistyczny. Zakładając zysk w 4Q 2009 na poziomie średniej z poprzednich 3 kwartałów 2009 roku C/ZO wyniesie 4,01. Wariant pesymistyczny to okrągłe zero za 4Q i C/ZO=5,35 To wciąż dobrze, ale przestrzegam przed porównywaniem z wynikami historycznymi. Lepiej będzie porównać z bieżącymi wynikami konkurencji.
Artykuł nt zmian w rachunkowości deweloperów.Warto poczytać inne artykuły na Stockwatch na temat branży deweloperskiej, ostatnio ich sporo. To lepsze niż nasze subiektywne nadzieje.
Versace, trzymasz GNT od lata czy wyskakiwałeś w miedzyczasie? Ja już trzymam 200 dni bez poważniejszych zmian i jestem na minimalnym minusie. Są tu jeszcze inni długoterminowcy czy ich konsolidacja wykruszyła? :-)
Aktualnie: MRB(100%)