0 Dołączył: 2008-12-05 Wpisów: 228
Wysłane:
19 lutego 2010 11:07:32
przy kursie: 0,65 zł
summus napisał(a):o ile dobrze pamiętam w jednym z wywiadów dla CNBC prezes TRIONA wspominając o planach związanych z giełdą paryską napomknął o związkach spółki z ORCO, jako jednym z głównych zleceniodawców. O ile wiem, ORCO jest praktycznie bankrutem, a wieżowce m.in w Budapeszcie i Warszawie stoją nieukończone. Może ktoś wie coś więcej o związkach obu spółek ? bankrut który rośnie dziś 7% ,a to ciekawe...
|
|
0 Dołączył: 2009-07-16 Wpisów: 1 746
Wysłane:
19 lutego 2010 11:11:22
Arlemen napisał(a):bankrut który rośnie dziś 7% ,a to ciekawe... co w tym dziwnego, Techmex tez rosl... Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
0 Dołączył: 2009-11-30 Wpisów: 241
Wysłane:
19 lutego 2010 11:11:57
Arlemen napisał(a):summus napisał(a):o ile dobrze pamiętam w jednym z wywiadów dla CNBC prezes TRIONA wspominając o planach związanych z giełdą paryską napomknął o związkach spółki z ORCO, jako jednym z głównych zleceniodawców. O ile wiem, ORCO jest praktycznie bankrutem, a wieżowce m.in w Budapeszcie i Warszawie stoją nieukończone. Może ktoś wie coś więcej o związkach obu spółek ? bankrut który rośnie dziś 7% ,a to ciekawe... techmex też potrafi drygnąć, mimo że sztywny...
|
|
|
|
Wysłane:
19 lutego 2010 11:19:39
summus napisał(a):Arlemen napisał(a):summus napisał(a):o ile dobrze pamiętam w jednym z wywiadów dla CNBC prezes TRIONA wspominając o planach związanych z giełdą paryską napomknął o związkach spółki z ORCO, jako jednym z głównych zleceniodawców. O ile wiem, ORCO jest praktycznie bankrutem, a wieżowce m.in w Budapeszcie i Warszawie stoją nieukończone. Może ktoś wie coś więcej o związkach obu spółek ? bankrut który rośnie dziś 7% ,a to ciekawe... techmex też potrafi drygnąć, mimo że sztywny... widzę że chęć kupienia papiera już tak przecenionego na maksa wzrasta do rozmiarów pisania coraz gorzej o tej spółce,ale to norma  że każdy dorzuci swoje dwa słowa by skorzystać na słabych psychicznie i zachęcić do powielania kroku jednego czy drugiego grajka tygodniowego
|
|
Wysłane:
19 lutego 2010 11:25:59
Arlemen napisał(a):summus napisał(a):Arlemen napisał(a):summus napisał(a):o ile dobrze pamiętam w jednym z wywiadów dla CNBC prezes TRIONA wspominając o planach związanych z giełdą paryską napomknął o związkach spółki z ORCO, jako jednym z głównych zleceniodawców. O ile wiem, ORCO jest praktycznie bankrutem, a wieżowce m.in w Budapeszcie i Warszawie stoją nieukończone. Może ktoś wie coś więcej o związkach obu spółek ? bankrut który rośnie dziś 7% ,a to ciekawe... techmex też potrafi drygnąć, mimo że sztywny... widzę że chęć kupienia papiera już tak przecenionego na maksa wzrasta do rozmiarów pisania coraz gorzej o tej spółce,ale to norma  że każdy dorzuci swoje dwa słowa by skorzystać na słabych psychicznie i zachęcić do powielania kroku jednego czy drugiego grajka tygodniowego nie naganiam na spadki. to rodzaj schadenfreude: wchodziłem miesiąc temu po 0,68 po młotku, sprzedałem po 0,73, bo poczytałem o znaczeniu Humdrexu dla spółki. Ty w tym czasie pisałeś tu i na parkiecie o odleszczaniu papiera. ostatnio trochę zmieniłeś ton. widać też naszły cię wątpliwości
|
|
0 Dołączył: 2009-04-02 Wpisów: 687
Wysłane:
19 lutego 2010 11:28:56
@Arlemen - widze, że sporo się spółką interesujesz. Jakich mniej więcej kwotowo przychodów i zysku/strat za IVq się spodziewasz? Czy ktoś inny z posiadaczy akcji pokusi się o prognozę? Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.
|
|
0 Dołączył: 2009-06-16 Wpisów: 131
Wysłane:
19 lutego 2010 11:34:42
Na razie to ma ochotę się wybić z konsolidacji ale w dół. nie naganiam na spadki bo co zyskam jak mnie SL zaraz wywali.
|
|
6 Dołączył: 2008-09-16 Wpisów: 2 876
Wysłane:
19 lutego 2010 11:38:40
pewnie na 0,62 stoi sporo stopów. wydaje się to oczywiste. ciekawe tylko ilu na nie czeka mojeinwestycje.interia.pl/gie/...EEX
|
|
Wysłane:
19 lutego 2010 11:40:15
summus napisał(a): nie naganiam na spadki. to rodzaj schadenfreude: wchodziłem miesiąc temu po 0,68 po młotku, sprzedałem po 0,73, bo poczytałem o znaczeniu Humdrexu dla spółki. Ty w tym czasie pisałeś tu i na parkiecie o odleszczaniu papiera. ostatnio trochę zmieniłeś ton. widać też naszły cię wątpliwości Nie kolego,w żadnym wypadku nie zmieniłem zdania ,sukcesywnie nadal dokupuje  ,tylko jak widzę takie smutki pisane że orco czy inna spółka to bankrut już,może to jedynie świadczyć o tych którzy sprzedali już z stratą łapiąc się na podobne historie różnej maści ludzi.Ja nie kupuję walora na tydzień,gospodarka szczególnie w Polsce zaczyna się podnosić z dołka,więc kupiłem akcje przyszłościowo tej spółki,wahania kursu parę groszy w plusie lub minusie nie robią na mnie wrażenia,dla mnie się liczy ilość posiadanego i planowanego zakupu akcji takiej czy innej spółki w perspektywie zwrotu nie groszowego.Ale dla innych polowanie na dołek by zabawić się w DT tygodniowy,to może być motywacja do wypisywania czarnego scenariusza licząc na leszcza który zazwyczaj sprzedaje tracąc.Więc swoje argumenty kieruj do tego społeczeństwa,a nie do mnie
|
|
0 Dołączył: 2009-03-24 Wpisów: 15
Wysłane:
19 lutego 2010 12:08:24
uuuu Trion pojawił się jako jedna z najpopularniejszych spółek na stronie głównej...
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-07-31 Wpisów: 4 710
Wysłane:
19 lutego 2010 12:12:05
Amistat napisał(a):uuuu Trion pojawił się jako jedna z najpopularniejszych spółek na stronie głównej... Tak. Jaki to ma wpływ na sytuację spółki? A wiesz przynajmniej dlaczego przegrałeś?...
|
|
0 Dołączył: 2009-03-24 Wpisów: 15
Wysłane:
19 lutego 2010 12:24:08
Teresa napisał(a):Amistat napisał(a):uuuu Trion pojawił się jako jedna z najpopularniejszych spółek na stronie głównej... Tak. Jaki to ma wpływ na sytuację spółki? na sytuacje nie ma, ale może wzrasta zainteresowanie spółką albo ktoś się nudzi i godzinami odświeża stronę
|
|
Wysłane:
19 lutego 2010 13:39:41
Arlemen napisał(a):Nie kolego,w żadnym wypadku nie zmieniłem zdania ,sukcesywnie nadal dokupuje  ,tylko jak widzę takie smutki pisane że orco czy inna spółka to bankrut już,może to jedynie świadczyć o tych którzy sprzedali już z stratą łapiąc się na podobne historie różnej maści ludzi. uśredniając ryzykujesz bankructwem. nie lepiej sprzedać, przeczekać spadki i kupić przy wybiciu ? widząc Twoje zaangażowanie emocjonalne podejrzewam, że nawet nie zdywersyfikowałeś inwestycji. Dlatego tym bardziej powinieneś analizować wszystkie pogłoski mogące zaważyć negatywnie na efektach finansowych spółki, a nie odrzucać je nie odnosząc się do meritum. Twoja inwestycja opiera się na wierze; upadek może być bardzo bolesny.
|
|
Wysłane:
19 lutego 2010 14:00:38
summus napisał(a):Arlemen napisał(a):Nie kolego,w żadnym wypadku nie zmieniłem zdania ,sukcesywnie nadal dokupuje  ,tylko jak widzę takie smutki pisane że orco czy inna spółka to bankrut już,może to jedynie świadczyć o tych którzy sprzedali już z stratą łapiąc się na podobne historie różnej maści ludzi. uśredniając ryzykujesz bankructwem. nie lepiej sprzedać, przeczekać spadki i kupić przy wybiciu ? widząc Twoje zaangażowanie emocjonalne podejrzewam, że nawet nie zdywersyfikowałeś inwestycji. Dlatego tym bardziej powinieneś analizować wszystkie pogłoski mogące zaważyć negatywnie na efektach finansowych spółki, a nie odrzucać je nie odnosząc się do meritum. Twoja inwestycja opiera się na wierze; upadek może być bardzo bolesny.
Nie jestem leszczem by ich zachowaniu się dorównywać,a jeśli Ty należysz do nich,to graj swoją taktyką która jest Twoim sposobem na życie.W portfelu mam kilka spółek,ale tylko tych które rokują wzmożone zainteresowanie w przyszłości,a przyszłość kupujemy obecnie a nie na górce jak już wszyscy na hura kupować będą...wówczas się sprzedaje,więc nie ucz mnie inwestycji,bo jak dotychczas moje prognozy rekomendowanych spółek kilka miesięcy temu się sprawdziły  ,a poza tym o moje środki się nie martw,mają się bardzo dobrze,a tylko dlatego że słucham swoich przewidywań a nie pogłosek które w 80% są fabrykowane w jednym tylko celu,a jakim to już chyba wiesz...
|
|
Wysłane:
19 lutego 2010 14:08:20
@Arlemen - ponawiam pytanie - jakie wyniki prognozujesz? Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.
Edytowany: 19 lutego 2010 14:08
|
|
Wysłane:
19 lutego 2010 14:18:51
prezes w którymśtam wywiadzie mówił, że spodziewa się wyniku podobnego do 2008 bądź lepszego z tego co pamiętam EEX
|
|
Wysłane:
19 lutego 2010 14:22:13
A pamiętasz czy chodziło mu o wynik za cały 2008 vs 2009 czy porównując IVq? Zastanawiam się jakie są oczekiwania akcjonariuszy przed raportem... Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.
|
|
Wysłane:
19 lutego 2010 14:30:09
obejzalem jeszcze raz, jak ktos ciekawy to na tvncnbc jest. prezio mówił o II półroczu 2009 porównując do 2008 więc i o IVQ. spodziewa się wyniku niegorszego a nawet lepszego. wywaid z października EEX
|
|
Wysłane:
19 lutego 2010 14:36:21
iktorn napisał(a):@Arlemen - ponawiam pytanie - jakie wyniki prognozujesz? Słabe oczywiście przewiduje ,gdyby miały być inne ,papier nie znajdował by się obecnie na takim niskim poziomie,ale patrząc obiektywnie na wszelakie wskaźniki i wzmożony popyt w okolicy 70-72 groszy wiem że nikt rozsądny na wskutek tych pewnie słabych wyników,nie będzie wywalał czegoś,co już i tak okazyjnie nabył.Teraz na wszystkich forach jest typowa nagonka przed wynikami  ,bo Ci właśnie upodlający spółkę liczą na nieprzemyślane ruchy poważniejszych inwestorów.Pamiętać jednak należy,że nie dla wszystkich starczy papiera w jego zaplanowanej cenie,więc wolę spokojnie sobie dobierać ,aniżeli czekać na złud szczęścia by może 2-5% więcej dokupić  .A jeśli Ktoś sądzi że papier jest przewartościowany w swojej obecnie cenie,to niech uzasadni i przeliczy wszystkie aktywa i zobowiązania spółki,i czy mu wyjdzie tak absurdalna cena na akcję jaka dziś jest wyceniana.Również mimo złego ubiegłego roku,awans spółki z ratingu BB+ do A- również nie jest Kogoś widzimisię ,tylko wyznaczony odpowiednimi wskaźnikami oraz wycenami. Zaznaczam wszem i wobec byście nie opierali się moimi analizami,w końcu Komuś później muszę sprzedać drożej
|
|
Wysłane:
19 lutego 2010 16:23:07
hehe ktoś wziął 10 papierków po 0,65 na koniec  sam to chciałem zrobić, liczmy na dobry raport 26ego EEX
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.