lgscjhyn
Advertisement
PARTNER SERWISU
vqmfobhi
503 504 505 506 507

Kiedy dno bessy?

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 12 maja 2010 20:47:22
serpico napisał(a):
już jeden z naszych przyjaciół został wypędzony z tego forum, Alfredzio. może pora się ulotnić

serpico nikt nikogo nie wypędzał, Alfredzio sam odszedł po tym jak jego bzdury oparte na eliocie zawiodły
EEX

krewa
PREMIUM
1 364
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 967
Wysłane: 12 maja 2010 20:49:32
nie ma w tym konfabulacji... śledzę bardzo uważnie wpisy Kolegów i często podziwiam po fakcie ich wyczucie, gdyż sam dostrzegam konieczność zmiany pozycji nieco lub znacznie później.
nie ma sensu porównywanie gry z rzeczywistością - rządzą zupełnie inne emocje i kompletnie inne podejście do sprawy. niekoniecznie lider rankingu gry może pochwalić się podobnymi sukcesami na rachunku rzeczywistym i odwrotnie.

Kamil
0
Wpisów: 637
Wysłane: 12 maja 2010 20:52:23
SirHoe podsunął dobry pomysł. A co do oskarżeń Wujka, to się z nimi nie zgadzam. Serpico przyznał się do porażki na lkach w ubiegłym tygodniu, do porażki na skach w tym tygodniu, a o przesiadce na lki pisał wcześniej i planuje na nich zostać do 2500. Mam rację? thumbright Osobiście nie tykam kontraktów, bo to wg mnie trąci z lekka hazardem. Podobnie Forex. Ale podziwiam ludzi którzy na nich grają i wciąż pływają na powierzchni. Trzeba mieć stalowe nerwy i refleks żeby cokolwiek na tym zarobić. W sumie to trochę dziwne, że osoby takie jak Serpico czy Vox, przeświadczone o potędze i nieomylności "grubasa", próbują z nim wygrać. Nie lepiej skubnąć parę złotych na MiSiach i spać spokojnie?
Aktualnie: MRB(100%)

serpico
0
Wpisów: 1 335
Wysłane: 12 maja 2010 20:59:58
SirHoe napisał(a):
już pisałem raz, ale się powtórzę.
zagraj z nami Seprico na
http://gra.invest24.pl

SirHoe, z tego co wyczytałem w regulaminie, zlecenia są realizowane z opóźnieniem 15 minutowym. dobrze zrozumiałem? jeśli tak to jak na kontrakty, to baaaaaaaardzo duuuuuzo czasu i nie do końca da się grać na konikach tam czas i reakcja na zmiany, odgrywa decydującą rolę

SirHoe
0
Wpisów: 708
Wysłane: 12 maja 2010 21:03:30
zlecenie jest realizowane po aktualnym kursie, natomiast wynik w grze jest prezentowany po 15 minutach.

nikt Cie nie będzie rozliczał co do konkretnych wyników, to jest zabawa.

niemniej ciekawe będzie czy Ci się uda wyjść z jakimś zyskiem na koniec gry :)

serpico
0
Wysłane: 12 maja 2010 21:12:43
SirHoe napisał(a):
zlecenie jest realizowane po aktualnym kursie, natomiast wynik w grze jest prezentowany po 15 minutach.

nikt Cie nie będzie rozliczał co do konkretnych wyników, to jest zabawa.

niemniej ciekawe będzie czy Ci się uda wyjść z jakimś zyskiem na koniec gry :)

ok, spróbuje w weekend się zarejestruje

serpico
0
Wysłane: 12 maja 2010 21:17:39
wujek_staszek napisał(a):
Serpico, na prawdę lubię Twoje wpisy ale z całym szacunkiem coraz częściej mam wrażenie, że to Twoje szybkie przesiadki z elek na eski i odwrotnie to czyste konfabulacje. Nie chce mi sie Cie łapać za słówka ale może przestań już pisać o swoich pozycjach bo to już robi się co najmniej śmieszne. Jakoś zawsze jedziesz w odpowiednim pociągu. Albo więc jesteś wielkim mistrzem albo trochę przesadzasz. Niestety za długo tu na rynkach niektórzy siedzą, żeby w takiego fenomena uwierzyć.

a tak na marginesie, to trzeba byłoby być niespełna rozumu, by ujeżdżać ciągle tego samego konia. zmienność i czas, to dwie wypadowe sukcesu

limagraf
0
Wpisów: 412
Wysłane: 12 maja 2010 21:17:58
Wydaje mi sie ze Serpico czasami widzi wszystko zbyt czarnych kolorach i doszukuje sie wszedzie spisku na jego wczesniej zajete pozycje, ale nie uwazam zeby jego argumentacja czy tez sposob przedstawiania sytuacji byl smieszny. Kazdy z nas ma inne spojrzenie na rynek i jezeli chce sie nim podzielic tutaj na SW to super, gdyz przy obecnym natloku info latwo samemu wiele rzeczy pominac/nie zauwazyc. Dyskusja Panowie/Panie i wzajemny szacunek to sa wartosci, ktore powinny charakteryzowac SW i dolozmy wszelkich staran aby tak sie stalo.

Jezeli chodzi o gre na koniach, to probowalem swoich sil w styczniu zeszlego roku i po podliczeniu rachunku wyszlo mi ze kase ktora zarobilem na akcjach stracilem na koniach.
Zaznacze ze nie mialem zadnego przygotowania, ot tak uslyszalem ze mozna sporo zarobic (stracic niekoniecznie :)) i postanowilem zaryzykowac. Teraz wczytuje sie w te wasze posty i staram sie opracowac jakas technike/plan na gre koniach co by przyniosl dobre rezultaty.
Jak bedzie zobaczymy.
Pozdr
salute
Płyń za rekinem trafisz do ludzi.

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 12 maja 2010 21:18:04
Swoje wiem. Nie będę Ci nic udowadniał bo nie ma sensu ani tez nie będę grzebał po wpisach. Nie raz zadawałem Ci niewygodne pytanie to pomijałeś je milczeniem. Napisałem grzecznie jak to widzę Z resztą juz nie raz, nie jeden dawał tu podobne wnioski do zrozumienia, że z Twoją wiedza byłbyś milionerem. Ale ok, pewnie nim jesteś.
Pisanie o ulatnianiu się z forum jest gimnazjalnym uderzeniem poniżej pasa rodem z piaskownicy. Nie mam zamiaru odpowiadać na tę zaczepkę bo co mam Ci napisać? Dziecinada i tyle.
Sukcesów życzę.
Albo my ich, albo oni Was.
Edytowany: 12 maja 2010 21:19

ami
ami
0
Wpisów: 197
Wysłane: 12 maja 2010 21:35:16
serpico napisał(a):
wujku staszku, mój wpis z 11.05.2010 godz. 15.35

ja tu konfabulacji nie widzę

serpico napisał(a):

zmiana na elki po 2399 i chyba zastanę na noc, pod tego orgra i słabnącego dolara

a w dyskusje z Tobą nie będę wchodził, czy to śmieszne, czy nie bo stałaby się bezprzedmiotowa. wcześniej ktoś mi zarzucał, że powinienem podawać moment wejść, bo nie jestem wiarygodny. zacząłem podawać, też źle. wiem, że w tym kraju czyjś sukces boli. już jeden z naszych przyjaciół został wypędzony z tego forum, Alfredzio. może pora się ulotnić

Ale jeśli Serpico podajesz "info" że fundusze masowo wychodzą z MiŚków i nie odpowiadasz na zadawane pytania, skąd masz takie informacje to moim zdaniem jest to dezinformacja. Do tego nie raz Serpico nabijasz się aż nieprzyzwoicie z innych więc się nie dziw.

Cenię to forum bo można na nim wymienić poglądy i podzielic się informacjami. Więc jeśli podajesz informacje to niech one będą prawdziwe a jeśli nie jesteś tego pewien, czy są prawdziwe to przynajmniej zaznacz to.
Panic sale?!! Buy! Buy! Buy!

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 12 maja 2010 21:40:20
Widzisz Serpico, dopóki piszesz że w kolejnym dniu spadniemy lub wzrośniemy, jest OK.

Ale jak pod zajętą przez siebie S-kę zaczynasz prognozować megazwałę, kpisz z tych którzy nie zmieniają zdania o długoterminowej hossie, po raz setny piszesz o "ostatniej szansie" na dobranie "tłustych" esek, a po kolejnych szczytach nie potrafisz przyznać się do błędu, to już nie jest OK.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 12 maja 2010 21:42

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 12 maja 2010 21:42:48
Cytat:
W sumie to trochę dziwne, że osoby takie jak Serpico czy Vox, przeświadczone o potędze i nieomylności "grubasa", próbują z nim wygrać. Nie lepiej skubnąć parę złotych na MiSiach i spać spokojnie?

kwestia wielkiego ego, i przeświadczenia że jest się mądrzejszym od wszystkich.
pewnie ze lepiej, ale adrenalinka już nie ta. chociaż teraz gdy sprzedałem PZU,
będę się rozglądał też za małymi spółkami do portfela. Z okazji tego debiutu sprzedałem
wszystko co miałem i zamieniłem na naszego ubezpieczyciela... a ponieważ mroziłem pieniądze
na dwa tygodnie, a nie mogłem sobie odpuścić gry (jestem uzależniony), z resztką wolnego kapitału
pozostawały jedynie FW.

Angel

a co do długoterminowych perspektyw giełdy jestem rozdarty między totalną zagładą a scenariuszem inflacyjnej hossy... Ten trylion euro przybliża scenariusz 2. EBC mając zwiazane ręce - stopy 0-1% na zawsze, plus spadek wartości euro (i złotówki - korelacja) oznacza że będziemy płacić więcej i więcej za surowce (popyt na nie zapewnią Chiny i spółka), płacąc wyższe podatki (bailout), UE może obciąć dotacje dla Polski (bailout)...

Abstrahując od tego rynek pragnie korekty rzędu conajmniej 30%, pytanie kiedy,
teraz jesteśmy trochę za nisko, może od 2800-3000 ? Ale jak mamy tam dociągnąć mając Grecję na karku...Eh?
Edytowany: 12 maja 2010 21:49

ami
ami
0
Wpisów: 197
Wysłane: 12 maja 2010 21:54:34
serpico napisał(a):

a tak na marginesie, to trzeba byłoby być niespełna rozumu, by ujeżdżać ciągle tego samego konia. zmienność i czas, to dwie wypadowe sukcesu

Nie prawda. Ja nie gram na koniach co nie znaczy, że ich czasem nie posiadam. Jak nie zdążę czasem dobrze sprzedac akcji a sytuacja jest niepewna i uważam, że jesteśmy za wysoko to biorę kilka S jako zabezpieczenie akcji. Jak sytuacja się klaruje to zamykam pozycje. I robię to bez SL.
Kiedys tez trzymałem kilka kontraktów prawie rok rolując co kwartał i wcale źle na tym nie wyszedłem. Przynajmniej nie tracę 1/3 na prowizje jak Vox Angel
Panic sale?!! Buy! Buy! Buy!

Fiszka
0
Wpisów: 57
Wysłane: 12 maja 2010 21:58:21
Hej Krewa, w odpowiedzi na Twoje wcześniejszy pytanie: niestety, od złożenia porannego zlecenia na sprzedaż PZU nie siedziałam przy kompie (może pora zainstalować wersję na komórkę, ale wtedy nie będzie juz chwili spokoju (:.

Co do esek - po powrocie akurat na fixing zastanawiałam sie czy nie sprzedać, ale liczyłam na codzienne ostatnio, popłudniowe spadki w Usiech... Tak więc eski zostały jeszcze. (Co do SL, przy tak rozchwianym rynku - boję się chwilowego wzrostu i jazdy w dól).
BTW, jak pisałam wcześniej, eski nabyte w ostatni piątek pierwotnie służyły mi do hedging’u akcji na wypadek dalszych spadków, ale w poniedziałek i wtorek przeważyłam się w stronę esek (takie chwilowe czarnowidztwo, perspektywy globalne wyglądają mi ponuro, wliczając w to sytuację w Chinach).
Daytraderem nie jestem i doświadczenia w kontraktach nie mam :(

ORGR’a u nas, owszem, widzę, jak i RGR’a na S&P500, ale AT wydaje mi się nie odgrywa obecnie kluczowej roli, wszystko zależy od raczej nieprzewidywalnych news’ów dnia, np. przy braku dobrych wieści z Niemiec i Hiszpani dzisiejsze wzrosty byłyby pewnie pod znakiem zapytania. Dodatkowo Estonia, z klepniętym planem na Euro przypieczętowała sprawę.
Z drugiej strony na 20-maja zapowiedziany jest już nowy strajk generalny w Grecji...., mimo to oceanem coraz bardziej zielono. A oczywiście do 20-go na eskach w razie wzrostów nie doczekam...(:
W Stanach wieści mieszane, złoto wciąż coraz wyżej.
W zasadzie wszystkie scenariusze możliwe Think , żyjemy w ciekawych czasach...

wujek_staszek
0
Wysłane: 12 maja 2010 22:20:24
wujek_staszek napisał(a):
Amerykanie uwielbiają średnie 50. Dziś to 1073 na SP dziennym. Myślę, że tak z biegu tego nie pokonamy. Pare dni trzeba tu powalczyć, tak myślę. Jak przejdziemy to wtedy tylko nowe szczyty.

I oto stanęli pod ową średnią (niebieska). Pora na krótką przerwę.

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 12 maja 2010 22:21

mathu
0
Wysłane: 12 maja 2010 22:27:10
U mnie to wygląda tak:

kliknij, aby powiększyć

Kierunek jeden - góra. Opory już przeszliśmy. RSI ciągle bardzo nisko. Nie ma obecnie sensu ryzykować S.

Zwracam uwagę na megawsparcie na poziomie około 1065 punktów - zaznaczyłem je kilkoma kreskami. Na początku było silnym oporem (dwie nieudane próby przebicia, potem wyskok powyżej i spadek, i znowu odbicie jak od sufitu), a teraz uratowało nas już po raz drugi. Jeżeli to padnie, to mamy bessę.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 12 maja 2010 22:28

Vox
Vox
297
Wysłane: 12 maja 2010 22:58:46
dopóki nie wyjdziemy powyżej 1180-90,
sugeruję ostrożność. dalsze wzrosty są wątpliwe
jeśli euro będzie dalej tanieć, podobnie jak ropa.

coś dla byków - rewelacyjne wyniki CISCO

Cytat:
Cisco sales jump 27% in quarter CEO calls best ever

to dzisiaj ciągnęło Amerykę.

@ mathu, twoje wsparcie zostało już raz połamane na gigantycznym wolumenie.
jest więc już niewiele warte. większą uwagę zwróciłbym na średnie kroczące.
Edytowany: 12 maja 2010 23:01

mathu
0
Wysłane: 12 maja 2010 23:04:40
Niby kiedy, w lutym? Co z tego, skoro na koniec sesji kurs odbił do góry?

wujek_staszek
0
Wysłane: 12 maja 2010 23:11:49
Cytat:
dopóki nie wyjdziemy powyżej 1180-90,
sugeruję ostrożność

To mniej więcej sie pokrywa ze średnią o której pisałem.

Cytat:
dalsze wzrosty są wątpliwe
jeśli euro będzie dalej tanieć, podobnie jak ropa.

Tu właśnie widać siłę rynku akcji, szczególnie w stosunku do Euro. Ropa, surowce nie wyglądają tak źle. Z resztą po edku może byc widać ze korelacje mogą sie zmieniać.

Edytowany: 12 maja 2010 23:12

Vox
Vox
297
Wysłane: 12 maja 2010 23:16:18
raz w lutym, a drugi raz w maju wave
AT nie robi wyjątków i dyskontuje wszystko.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

503 504 505 506 507

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,378 sek.

knccopwu
ccccycke
irgmypiz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 461,17 zł +382,31% 96 461,17 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qkyipcfy
cafiabvi
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat