PARTNER SERWISU
fhwjgybd
12 13 14 15 16

Giełdowy "Blog of the Frog"

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 4 lipca 2010 14:50:11
Abner1984 napisał(a):
O jakich perełkach z NC myślisz? Masz już jakieś konkretne spółki upatrzone?

Ponieważ nie mam gotówki, nie przykładam się zbytnio do dogłębnych analiz. Jeżeli upłynnię CKL, to zapewne zabiorę się do tego nieco lepiej.
Co do NC, to zapewne wybiorę kilka spółek mających większe ambicje niż wyciąganie kasy od inwestorów, kupię niewielkimi kwotami 3-5 walorków i zakopię.
Możliwe też, że poczekam na powrót wzrostów na tym rynku i postaram się załapać na kilka typowo spekulacyjnych "odpałów".
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Frog
13
Wysłane: 5 lipca 2010 10:31:07
W tym tygodniu minie 3 miesiąc od kiedy założyłem ten wątek.
Jest to również trzeci miesiąc spadków na GPW.
W tym tygodniu najprawdopodobniej mój portfel przejdzie podobnie jak WIG na czerwoną stronę mocy...
W sobotę wyjeżdżam na 5 dni z rodzinką. Kilka dni bez dostępu do Internetu i giełdy dobrze mi zrobi. Mam nadzieję że po powrocie na rynku będzie panował większy optymizm.
Follow me on Twitter

mila
0
Wpisów: 716
Wysłane: 5 lipca 2010 16:41:10
CKL chyba się wystraszyło tym że chcesz je sprzedać i od razu zaczęlo zachowywać się przyzwoicie:) kurs zamknięcia prawie 4,5% na plusie...

iktorn
0
Wpisów: 687
Wysłane: 5 lipca 2010 16:51:51
Frog napisał(a):
W tym tygodniu minie 3 miesiąc od kiedy założyłem ten wątek.
Jest to również trzeci miesiąc spadków na GPW.
W tym tygodniu najprawdopodobniej mój portfel przejdzie podobnie jak WIG na czerwoną stronę mocy...
W sobotę wyjeżdżam na 5 dni z rodzinką. Kilka dni bez dostępu do Internetu i giełdy dobrze mi zrobi. Mam nadzieję że po powrocie na rynku będzie panował większy optymizm.

Frog, jeśli to jest portfel na b. długo to co Ty tak zerkasz co dzień na te notowania??? Anxious

Zostaw sobie 10% na pogranie na śmieciuchach dla sportu a resztą się martw raz na dwa tygodnie np. thumbright
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.

Abner1984
0
Wpisów: 696
Wysłane: 5 lipca 2010 17:42:04
Ja z moim portfelem jestem w podobnej sytuacji co Frog...też czasem chciałbym "zapomnieć" na pre dni, szczególnie teraz, i nie zaglądać codziennie. Ale ta ciekawość nie daje spokoju... sprawdza się te notowania kilka razy dziennie nawetblackeye

Swoją drogą to bardzo spokojnie dziś było bez Ameryki...thumbright

"Ekonomista to ekspert który będzie wiedział jutro dlaczego nie sprawdziło się dzisiaj to co prognozował wczoraj..."

Frog
13
Wysłane: 5 lipca 2010 18:58:08
mila napisał(a):
CKL chyba się wystraszyło tym że chcesz je sprzedać i od razu zaczęlo zachowywać się przyzwoicie:) kurs zamknięcia prawie 4,5% na plusie...

No, wystraszyło się. I słusznie, bo sprzedałem połowę na tej podbitce. salute
Postanowiłem też, że nie będzie już pogarszania średniej zakupu na CKL:
Jak wzrośnie wyżej - sprzedam resztę inkasując niewielki zysk (ustawię się tak, aby zarobić 5% netto).
Jak spadnie, odkupię większą ilość taniej.
Póki co cieszę się gotówką i faktem, że nie sprzedawałem odrobinę wyżej niż cena zakupu...

Delko zamknęło się po cenie, po której jestem na minusie Eh?

Helio jak zwykle nie zawiodło - wykres poziomy...

Follow me on Twitter

Frog
13
Wysłane: 5 lipca 2010 20:09:52
iktorn napisał(a):

Frog, jeśli to jest portfel na b. długo to co Ty tak zerkasz co dzień na te notowania??? Anxious

Nałóg? Ciekawość? Nuda? Eh?

iktorn napisał(a):

Zostaw sobie 10% na pogranie na śmieciuchach dla sportu a resztą się martw raz na dwa tygodnie np. thumbright

Taki jest plan...
Follow me on Twitter

Frog
13
Wysłane: 5 lipca 2010 20:54:44
Kolejna nauczka... Gdy widzicie niespodziewany ruch na Waszym walorze - nie podejmujcie szybkich decyzji. Shame on you
Dzisiejszy mini "odpał" na CKL nie był technicznych odbiciem, ale reakcją na informacje prasowe o zwiększonej sprzedaży w II kwartale oraz o tym, że podpisana wczoraj umowa sprzedaży nieruchomości będzie zrealizowana powyżej WK, więc wykażą na tej transakcji zysk.
Ja dowiedziałem się o tym dopiero z newslettera SW, przed chwilą.

Gdybym to wiedział podczas sesji, prawdopodobnie nie spieszyłbym się ze sprzedażą. binky
Follow me on Twitter

Abner1984
0
Wysłane: 5 lipca 2010 21:08:26
Frog napisał(a):
Kolejna nauczka...

Gdybym to wiedział podczas sesji, prawdopodobnie nie spieszyłbym się ze sprzedażą. binky

Też kiedyś tak postąpiłem. Teraz nigdy nie przeprowadzam transakcji w ciągu trwania sesji...

Ale z tego co zrozumiałem to jeszcze Tobie CKL zostało?

"Ekonomista to ekspert który będzie wiedział jutro dlaczego nie sprawdziło się dzisiaj to co prognozował wczoraj..."

Frog
13
Wysłane: 5 lipca 2010 21:43:53
Abner1984 napisał(a):

Też kiedyś tak postąpiłem. Teraz nigdy nie przeprowadzam transakcji w ciągu trwania sesji...

Nocą sprzedajesz? joker

Abner1984 napisał(a):

Ale z tego co zrozumiałem to jeszcze Tobie CKL zostało?

Połowa tego co miałem. Może ta podbitka była ostatnią na długi czas - nie wiadomo. Może się okazać że wraca bessa i tych cen już długo nie zobaczymy... Czas pokaże czy dobrze postąpiłem.
Follow me on Twitter

Abner1984
0
Wysłane: 5 lipca 2010 22:24:59
Frog napisał(a):
Abner1984 napisał(a):

Nocą sprzedajesz? joker

Zle się wyraziłemd'oh! ...nie podejmuje decyzji w ciągu trwania sesji, czekam do zamknięcia i wtedy na spokojnie oceniam sytuacje...emocje to bardzo często zły doradca. To miałem na myśli

Frog
13
Wysłane: 6 lipca 2010 08:19:25
Abner1984 napisał(a):
Frog napisał(a):
Abner1984 napisał(a):

Nocą sprzedajesz? joker

Zle się wyraziłemd'oh! ...nie podejmuje decyzji w ciągu trwania sesji, czekam do zamknięcia i wtedy na spokojnie oceniam sytuacje...emocje to bardzo często zły doradca. To miałem na myśli

Wiem wiem. To był żart, stąd emotikon joker
Follow me on Twitter

Frog
13
Wysłane: 6 lipca 2010 17:30:23
Dzisiaj pomieszałem trochę w portfelu.
Sprzedałem trochę CKL, która kontynuowała odbicie i dopakowałem DEL.
CKL mam teraz tyle i z taką samą średnią, jak po pierwszym zakupie z przełomu 2009/2010 binky Wszystkie transakcje od tamtej pory wyszły na zero d'oh!
DEL - obecnie zdecydowanie przeważa w portfelu.
HEL - bez zmian.

Szczegółowy stan portfela podam na koniec tygodnia.
Follow me on Twitter
Edytowany: 6 lipca 2010 17:31

Frog
13
Wysłane: 7 lipca 2010 18:39:56
Dzisiaj już bez transakcji. Posiadanie gotówki poprawia mi humor :)

Helio otrzymało pozytywną rekomendację KUPUJ od DM Millenium z ceną o 20% wyższą od obecnej... Być może to spowodowało, że popyt sprzątnął całą podaż do 17,5 zł, a na końcu snajper ustalił kurs zamknięcia ponad tą magiczną wartością - 17,6 zł.
Delko niestety w okolicach ceny zakupu. blackeye A było już tak pięknie, prawie 15% wyżej... Zauważyłem dziwne zachowania zleceń sprzedaży. Pojawiają się po pewnej cenie okrągłe ilości (ok 500 sztuk) a potem ktoś obniża je co 5-10 groszy aż znajdzie się nabywca... Tak, jakby sprzedawała jedna i ta sama osoba/instytucja. Podejrzewam, że któryś fund się ewakuuje :(
Centrum Klima, jako iż stanowi niewielką część portfela już tak nie ekscytuje. Dzisiaj bez zmian.
Follow me on Twitter

Frog
13
Wysłane: 8 lipca 2010 18:55:01
Helio odpaliło, znacząco poprawiając moją pozycję w konkursie thumbright To chyba wynik rekomendacji no i AT...
Delko po porannym spadku wzrosło, ale na minimalnych wręcz obrotach. Po prostu podaż nie przyciskała i animator miał dziś łatwe zadanie.

Wg analizy KBC z lipca 2010, zarówno dla Helio jak i dla Delko średnioterminowe prognozy są wzrostowe: thumbright
kbcmakler.pl/pdf/atech/teresa_...

CKL - pozostaje w konsolidacji z malutkimi obrotami

Jutro podsumowanie tygodnia i znikam do przyszłego czwartku wave (wyjazd z rodzinką na kilka dni nad morze) wave
Follow me on Twitter
Edytowany: 8 lipca 2010 18:55

barbus46
0
Wpisów: 165
Wysłane: 8 lipca 2010 20:25:55
Witam,
no piękny odpał Helio. Tak se marzę, że i jedna z moich spółek też pewnego pięknego dnia zrobi mi taką podobną radość.

Frog
13
Wysłane: 9 lipca 2010 08:39:18
Wczoraj przyznam, ze na otwarciu byłem bliski zakupu Neuca. Ktoś PKC wystawił zlecenie sprzedaży i TKO było na minus 4%. Myślałem raczej o skromnym DT, ale przed otwarciem notowań pojawił się spory popyt powyżej mojego zlecenia.
Obecnie gotówka pozostała w portfelu "pracuje" w stronie zleceń zakupu na Delko. Think Jak komuś pójdą stopy i zlecenie się zrealizuje, będę miał zaangażowanie w tą spółkę najwyższe w mojej historii na GPW Anxious
Zobaczymy czy Helio dzisiaj się skorekci czy kontynuujemy wybicie...
Follow me on Twitter
Edytowany: 9 lipca 2010 08:40

Frog
13
Wysłane: 9 lipca 2010 11:29:04
Przed urlopem postanowiłem za gotówkę ustawić kilka zleceń zakupu na niektórych potencjalnych mało ruchliwych perełkach z NC. Po powrocie zobaczymy czy któreś się zrealizuje.

Najbardziej martwię się o Delko. Sypiący zleceniami po 500 sztuk nie odpuszcza. Dzisiaj już było zlecenie po 13,8 i zostało jak zwylke przestawione niżej o 10 groszy. To musi być jakiś fund, bo schemat aż zanadto powtarzalny. Mam nadzieję że się wypstryka z akcji do czwartku i po powrocie zobaczę miłą niespodziankę.

Helio trzyma się dzielnie powyżej 19 zł i tak mam nadzieję zostanie.

Wieczorem wkleję tylko wynik Frog vs WIG i znikam.

edit: Gdy tylko pojawił się na Delko popyt na 500 akcji po 13,5 zł natychmiast zlecenie z 13,7 zostało tam popchnięte. Chwilę później pojawiła się kolejne 500 szt. na 13,8 zł... angry6
Follow me on Twitter
Edytowany: 9 lipca 2010 11:47

Zindo
0
Wpisów: 135
Wysłane: 9 lipca 2010 13:25:04
Ktoś wyraźnie sypie ale widać także że ktoś te papiery odbiera więc nie jest źle. Spadki w ostatnim tyg. wyhamowały. Wsparcie mamy na 13,08 - narazie jednak nie zapowiada się na to żebyśmy mieli do niego dotrzeć.

Jak pamiętam dobrze to wybierasz się nad morze. Pogoda u nas dobra a nawet b. dobra choć ja wolę trochę niższe temperatury.

sunnyday
0
Wpisów: 70
Wysłane: 13 lipca 2010 22:59:28
witam, mam nadzieje, ze jak wrocisz to jeszcze ladnie beda staly te spoleczki i bedzie to mila niespodzianka, bo tak wogole to podziwiam, ze zostawiles tak samopas, ale to pewnie dlatego, ze ja bardziej DT realizuje zeby na waciki uzbierac i tak podgladam je coby sie do nich przymierzyc

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

12 13 14 15 16

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,768 sek.

tygudvdt
lcjzoyzk
gxodmugo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 351,32 zł +386,76% 97 351,32 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qagxfccg
owmvskle
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat