pixelg
arkusz excela do zarządzania kapitałem na giełdzie - Warsztat - Forum StockWatch.pl
Witamy Gościa Szukaj | Popularne Wątki | Użytkownicy | Zaloguj | Zarejestruj

1 2 3 4 5 6 7 8 9

arkusz excela do zarządzania kapitałem na giełdzie

Hornet
0
Dołączył: 2010-05-28
Wpisów: 14
Wysłane: 13 września 2010 15:17:30
kijekjjk napisał(a):

Arkusz mi się także spodobał i próbuję go sobie. Mam w zwiazku z tym parę pytań.

1. Czy mogę go nieco zmodyfikować - np. dodałem w portfelu obliczenie kwoty jaką ryzykuję stawiając SL. Wiem wtedy na jakie ryzyko narażam portfel
2. Czy możesz go tak zmodyfikować aby nowy rok był dalszym ciągiem obecnego.Koniec roku jest umowny i raczej wszyscy ciągną dalej Podejrzewam , że trzeba do tego zmienić makra.

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 13 września 2010 17:44:33
mając na głowie dwie uczelnie i pracę..plus sprawy osobiste..naprawdę trudno znaleźć siły i czas na rozrywki tutaj;)

dajcie mi jeszcze "chwilę" -> tak w październiku odżyję sądzę ;d
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"

krishic
20
Dołączył: 2009-10-05
Wpisów: 557
Wysłane: 23 września 2010 15:32:44
kijekjjk napisał(a):
mając na głowie dwie uczelnie i pracę..plus sprawy osobiste..naprawdę trudno znaleźć siły i czas na rozrywki tutaj;)

dajcie mi jeszcze "chwilę" -> tak w październiku odżyję sądzę ;d


Widze, ze arkusz wykorzystuje srednia cene zakupu do liczenia zysku/straty z czego pozniej liczony jest podatek. W zwiazku z tym bez uwzglednienia kolejki FIFO wynik z PITu moze byc zupelnie rozny od arkuszowego. W podsumowaniu zamiast straty moze byc zysk czyli byc albo nie byc podatku Eh?

>> Ponad 160% zysku od początku 2017 r. – sprawdź ofertę portfela wzorcowego Cztery Fazy Rynku w StockWatch.pl


toopaz
0
Dołączył: 2009-05-20
Wpisów: 19
Wysłane: 6 października 2010 09:00:46
Hornet napisał(a):
kijekjjk napisał(a):

Arkusz mi się także spodobał i próbuję go sobie. Mam w zwiazku z tym parę pytań.

1. Czy mogę go nieco zmodyfikować - np. dodałem w portfelu obliczenie kwoty jaką ryzykuję stawiając SL. Wiem wtedy na jakie ryzyko narażam portfel
2. Czy możesz go tak zmodyfikować aby nowy rok był dalszym ciągiem obecnego.Koniec roku jest umowny i raczej wszyscy ciągną dalej Podejrzewam , że trzeba do tego zmienić makra.


Przyłączam się do prośby o zmodyfikowanie arkusza zgodnie z pkt. 2

s2007
0
Dołączył: 2010-11-09
Wpisów: 1
Wysłane: 9 listopada 2010 11:54:04
a czy ja moge prosic o haslo do tego RAR na PRV.
Nie mam abounamentu bo jestem totalnym 0 gieldowym i nie mam kasy oraz potrzeb na aboument.

Z gory dziekuje

skunk
0
Dołączył: 2009-08-19
Wpisów: 6
Wysłane: 9 listopada 2010 14:37:59
Co za gość :)
Jak masz taki tupet to zwróć się do autora w/w programu może ci poda hasło.
Edytowany: 9 listopada 2010 15:25

karolserba
0
Dołączył: 2010-11-08
Wpisów: 1
Wysłane: 18 listopada 2010 16:48:47
Witam.
Mógłby ktoś wrzucić screeny tej bardzo ciekawej aplikacji z excela. Zależy mi na tym aby samemu zrobić takie cudo, o wiele prostsze oczywiście. Chodzi mi tylko o szablon czyli jakie tabelki i ich tytuły, arkusze. Generalnie wygląd i forma.
Pozdrawiam

Grizzo
0
Dołączył: 2010-11-11
Wpisów: 8
Wysłane: 25 listopada 2010 22:27:05
Jestem zainteresowany pozyskaniem/nabyciem tego arkusza. Czy jeśli będę posiadał konto premium to prześlecie mi arkusz? Pozdrawiam.

alex1975
0
Dołączył: 2010-11-13
Wpisów: 24
Wysłane: 25 listopada 2010 23:22:12
Jak będziesz miał abonament to sam sobie ściągniesz z hasłem

alex1975
0
Dołączył: 2010-11-13
Wpisów: 24
Wysłane: 28 listopada 2010 11:03:58
Mam pytanie dotyczące rozliczeń PP i zamiany ich na akcje. W jaki sposób należy zrobić to w arkuszu kalkulacyjnym (a także w innych portfelach np. bankier, PT itp). PP zostały już rozliczone a w portfelu dalej widnieją z daną ceną kupna (dotyczy to Boryszewa w moim przypadku).
Czy PP rozliczamy sprzedając je w ostatnim dniu notowań po takiej samej cenie jak kupna (wtedy nasz bilans wynosi 0)a 8 grudnia kupujemy do portfela akcje w cenie odpowiedniej po sprzedaży i rozliczeniu PP?


emer
0
Dołączył: 2010-05-11
Wpisów: 6
Wysłane: 3 grudnia 2010 19:42:34
Wczoraj po aktualizacji strony GPW, chyba adresy z danymi do arkusza się pozmieniały, bo arkusz zamarł - przynajmniej u mnie. Jak u Was ?
Edytowany: 3 grudnia 2010 19:43

WatchDog
WatchDog PREMIUM
35
Grupa: Bus Driver
Dołączył: 2008-07-25
Wpisów: 8 584
Wysłane: 3 grudnia 2010 20:05:07
Trzeba wywołać Autora, żeby zaktualizował kod arkusza.

del-20111222
0
Dołączył: 2008-09-18
Wpisów: 69
Wysłane: 4 grudnia 2010 03:43:55
trzeba zaktualizować adres kwerendy (edytuj), ten adres niestety działa tylko do 8-go
dalej nie wiadomo jak, bo nowa strona gpw z notowaniami nie ma ramek i nie daje się
zrobić z tego źródła do Excela ;(


old.gpw.pl/wyniki/tabelki.asp?...

Frog
6
Dołączył: 2009-08-06
Wpisów: 5 488
Wysłane: 4 grudnia 2010 07:54:30
Cytat:
nowa strona gpw z notowaniami nie ma ramek i nie daje się
zrobić z tego źródła do Excela ;(


Mi się wczoraj udało, musiałem nieco przerobić plik konkursowy, ale jednak poszło thumbright
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

del-20111222
0
Dołączył: 2008-09-18
Wpisów: 69
Wysłane: 4 grudnia 2010 13:18:00
ale ze strony "old.gpw.pl" czy nowej?
Jak z nowej, to może jakaś podpowiedź?
Próbowałem wczoraj na Excel2007 i nic z tego nie wychodziło, kwerenda pobiera tylko nagłówek z menu. Danych nie.

A z "old" rzeczywiście jest więcej kolumn i formuły wyszukiwania trzeba poprawić.
Edytowany: 4 grudnia 2010 13:19

v3nom
0
Dołączył: 2009-03-06
Wpisów: 3 045
Wysłane: 4 grudnia 2010 13:33:19
Próbowaliście ten adres (mWIG40):
www.gpw.pl/ajaxindex.php?actio...

Dla innych, trzeba odpowiednio podmienić ticker: tab=XXX

Dla akcji i PDA: tab=all
Klika się i sprzedaje ;-)

Frog
6
Dołączył: 2009-08-06
Wpisów: 5 488
Wysłane: 4 grudnia 2010 13:58:29
mike05 napisał(a):
ale ze strony "old.gpw.pl" czy nowej?
Jak z nowej, to może jakaś podpowiedź?
Próbowałem wczoraj na Excel2007 i nic z tego nie wychodziło, kwerenda pobiera tylko nagłówek z menu. Danych nie.

A z "old" rzeczywiście jest więcej kolumn i formuły wyszukiwania trzeba poprawić.


Z nowej: www.gpw.pl/akcje_i_pda_notowan...
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

del-20111222
0
Dołączył: 2008-09-18
Wpisów: 69
Wysłane: 4 grudnia 2010 20:36:40
Chyba kopiuj, wklej...

Frog
6
Dołączył: 2009-08-06
Wpisów: 5 488
Wysłane: 4 grudnia 2010 20:52:49
No niestety. Kopiuj, wklej, a przygotowane formuły załatwiają resztę.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

del-20111222
0
Dołączył: 2008-09-18
Wpisów: 69
Wysłane: 4 grudnia 2010 21:49:15
i właśnie nie oto chodzi, w ich skrypcie jest jakiś błąd, próbowałem importować kwerendą wszystkie dane, jakie w odnośnikach są i wszystkie wchodzą do Excela oprócz "ciągłych" i "indeksy"
przy akcjach ciągłe pokazuje mi błąd w wierszu 18, znak 13540 w javasript

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Nie możesz tworzyć nowych wątków.
Nie możesz odpowiadać w wątkach.
Nie możesz usuwać swoich wpisów.
Nie możesz edytować swoich wpisów.
Nie możesz tworzyć ankiet.
Nie możesz głosować w ankietach.

Kanał RSS głównego forum : RSS

Forum wykorzystuje zmodfikowany temat SoClean, autorstwa J. Cargman'a (Tiny Gecko)
Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 2,655 sek.

PORTFEL STOCKWATCH
Data startu Różnica (%) Różnica (zł) Wartość
01-01-2017 +168,25% +33 649,63 zł 53 649,63 zł
Logowanie

Zaloguj
Zapamiętaj | Rejestruj | Aktywuj | Odzyskaj hasło