PARTNER SERWISU
nborwhjx

czy ktoś z forumowiczów gra w USA?

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 4 sierpnia 2009 16:39:26
A jeśli tak to na jakiej platformie?
pograłbym, ale odstraszają mnie wysokie prowizje....

Becket
0
Wpisów: 52
Wysłane: 6 sierpnia 2009 12:42:12
no ja też się nad tym zastanawiałem już :-) pewnie dałoby jakoś rade, tylko pytanie właśnie co i ile kosztuje
jakby ktoś kto gra się wypowiedział byłby mile widziane konkrety king

greg12
0
Wpisów: 94
Wysłane: 8 sierpnia 2009 11:28:54
Ja gram w USA za pomocą CFD na akcje i indeksy.I po wielu przemyśleniach .........wracam na GPW.Dancing
Granie tam jest o wiele bardziej stresujące,utrudniony dostęp do informacji.Pewnie każdy pomyśli sobie że zagram w CFD to zabezpieczę się przed spadkami bo mogę grać na krótko,ale prawda jest taka że duże spółki w stanach są tylko do day-tradingu ewentualnie do swing tradingu.
Grałem na walutach indeksach akcjach zagranicznych kontraktach terminowych i wniosek jest jeden pieniądze robi się tylko na analizie FUNDAMENTALNEJ !! i na naszej cierpliwości oczywiście analiza techniczna czasami jest pomocna.
Ale jak zabierzecie się za kontrakty czy inne wynalazki to gwarantuje wam że będziecie mieli więcej stresu niż pieniędzy.
Większość ludzi którzy zarabiają na giełdach po pierwsze INWESTUJĄ A NIE GRAJĄ.Shame on you
A dla mnie o wiele ciekawszym zajęciem jest czytanie raportów przy porannej herbatce czy kawie ,niż,ślęczenie cały dzień przy durnych świeczkach przy których jedno zlecenie Morgana może zburzyć całą naszą koncepcję techniczną.d'oh!
Przepraszam za barak przecinków

broker79
0
Wpisów: 5
Wysłane: 27 sierpnia 2009 03:19:10
Mam dla was dobre wiesci!!!! Jestem w trakcie tworzenia strony do grania na gieldzie w USA. Prowizje sa duzo mniejsze niz obecne bo $10 za tranzakcje, mozna robic tranzakcje 24 godziny na dobe, ja dostarczam duzo informacji na temak roznych spolek i firm, oraz o akcjiach ktore moga pojsc w gore. Minimum do grania jest jedynie $1000. Lecz zanim ta strona powstanie i chcielybyscie sprobowac swojego szczescia, mozecie zagrac na niby. Powiedzmy ze macie do dyspozycji $10,000. Sprobujcie swojego szczescia i przetestujcie moje przepowiednie. Kto jest zainteresowany prosze o e-mail, bym mogl przeslac wam informacjie o goracych akcjiach i dobrych investycjiach. Jako ze sa to fikcyjne pieniadze i caly moj service jest darmowy, bede sie ograniczal tylko do najwazniejszych informacji. Wiec zacznijmy zabawe, na koniec kazdego miesiaca dam wam znac kto zarobil najwiecej. Zainteresowanych prosze o kontakt: marcinwk21@yahoo.com Pozdrawiam Marcin

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 27 sierpnia 2009 08:51:08
Wrzuć jakieś typy na dzisiaj, wystarczą ze trzy, zobaczymy coś wart.

broker79
0
Wysłane: 27 sierpnia 2009 13:07:44
Akcje na ktore warto zwrocic uwage na dzisiaj to:
AEO, planuja oglosic dzis raport zarobkow w wysokosci +0.14 na akcje
JCG, planuja oglosic dzis raport zarobkow w wysokosci +0.15 na akcje
MRVL, planuja oglosic dzis raport zarobkow w wysokosci +0.14 na akcje
NOVL, planuja oglosic dzis raport zarobkow w wysokosci +0.07 na akcje
ACAS, oglosili ze sprzedaja czesc slabych investycji w wysokosci 1.5 billiona dollarow by splacic czesc kredytobiorcow
DD,

Akcje ktore warto kupic na dluzsza mete i ktore moga przynies zysk po paru miesiacach to:
ACAS
CSIQ
FSLR
Powodzenia

WatchDog
50
Wysłane: 27 sierpnia 2009 13:50:10
Na pewno sprawdzimy.
Czuć, że miałeś długi kontakt z obcym językiem - nie obraź się bo to nie krytyka ani uwagi - po prostu po polsku billion to miliard (jedyne 1000x mniej), a earnings report to wyniki, inaczej sprawozdanie finansowe - słowa zarobki używa się raczej w kontekście salary.
Edytowany: 27 sierpnia 2009 13:50

Teresa
0
Wpisów: 4 710
Wysłane: 27 sierpnia 2009 14:07:39
No. Mnie się podoba Panie.

Powiesz czemu właśnie tak obstawiasz akcje ktore warto kupic na dluzsza mete i ktore moga przynies zysk po paru miesiacach?
Tak na słowo, że urośnie mam wierzyć?
Tak nie postawił bym nawet jednego dołka.

Co do reszty, to cóż... wydaje mi się że wejście na http://finance.yahoo.com/ wystarczy by zobaczyć dane które podałeś.
To taka trochę zabawa w głuchy telefon. Nie lepiej u źródła sprawdzić?
biz.yahoo.com/research/earncal...

A wiesz przynajmniej dlaczego przegrałeś?...
Edytowany: 27 sierpnia 2009 14:08

broker79
0
Wysłane: 27 sierpnia 2009 14:11:22
Dzieki Watchdog, nieobrazam sie , przeciwnie, jestem ci wdzieczny za zwrocenie mi uwagi. Staram sie pisac po polsku najlepiej jak umiem. Mieszkam w USA i nieuzywam polskiego na codzien stad moje braki i bledy.wave

broker79
0
Wysłane: 27 sierpnia 2009 14:30:56
FSLR jest jedna z najwiekszych firm na swiecie produkujaca panele sloneczne (solar panels) i podpisala kontrakt w europie z Niemcami by dostarczac dla nich te panele. Niemcy i Hiszpania sa przodownikami w Europir jrsli chodzi o wprowadzanie paneli slonecznych. Poza tym zaczynaja budowe elektrowni zasilanej energia sloneczna w Kaliforni. Na zysk bedzie trzeba poczekac moze nawet do przyszlego roku, ale prognozy sa obiecujace. Musimy jednak pamietac ze to jest gielda i nic nie jest gwarantowane na pewno.

CSIQ jest w tej samej branzy co FSLR, tyle tylko ze z Kanady. Jest to najwiekszy dostawca paneli slonecznych do USA. Obecny rzad w USA na czele z Prezydentem propaguja zwiekszenie uzywalnosci energi slonecznej. Juz teraz jesli ktos chce zalozyc panele w swoim domu w USA, rzad zwraca 50% kosztow.

ACAS jest firma inwestycyjna, ktora w zeszlym miesiacy wyplacila diwidents w wysokosci 35%. Jest to firma ktora co roku wyplaca wysokie dividenta i na kilka tygodni przed wyplata akcje ida w gore do 80%. Pozatym jest to firma ktora wciaz ma duzo gotowki by splacac dluznikow na bierzaco. Jej obecne problemy wiaza sie z zalamania rynku w USA a nie ze zlej polotyki investycyjnej, jak zreszta wiekszosci firm na wallstreet.

broker79
0
Wysłane: 27 sierpnia 2009 14:39:50
....Teresa, oczywiscie ze lepiej korzystac z informacji u ich zrodla, lecz jak sama z pewnoscia zauwazylas jest tam dziesiatki firm kazdego dnia ktore oglaszaja swoje wyniki. Moim planem jest udostepnienie gry na gieldzie w usa dla kazdego po nizszych kosztach. Jako pomoc, zwracam uwage na kilka obiecujacych firm ktore maja , mio zdaniem, szanse na wzrost. Oczywiscie , zaczecam kazdego do szukania jak najwiekszej ilosci informacji na roznych portalach by moc podejmowac jak najtrafniejsze decyzje. Jesli ktos ma jakies inne dobre typy, to nie musi sie sugerowac moimi, jak powiedzialem na poczatku, moim celem jest udostepnienie gry na wallstreet.
Pozdrawiam

martinezo
0
Wpisów: 498
Wysłane: 27 sierpnia 2009 14:45:44
broker79 napisał(a):
Jestem w trakcie tworzenia strony do grania na gieldzie w USA.

Jak zrobisz to daj znać i daj linka.

Powoli do celu

WatchDog
50
Wysłane: 27 sierpnia 2009 14:51:46
broker79 napisał(a):
....Teresa, oczywiscie ze lepiej korzystac z informacji u ich zrodla, lecz jak sama z pewnoscia zauwazylas jest tam dziesiatki firm kazdego dnia ktore oglaszaja swoje wyniki. Moim planem jest udostepnienie gry na gieldzie w usa dla kazdego po nizszych kosztach. Jako pomoc, zwracam uwage na kilka obiecujacych firm ktore maja , mio zdaniem, szanse na wzrost. Oczywiscie , zaczecam kazdego do szukania jak najwiekszej ilosci informacji na roznych portalach by moc podejmowac jak najtrafniejsze decyzje. Jesli ktos ma jakies inne dobre typy, to nie musi sie sugerowac moimi, jak powiedzialem na poczatku, moim celem jest udostepnienie gry na wallstreet.
Pozdrawiam

Trzymam kciuki i jeszcze tylko radzę skonsultować się z prawnikiem, bo działalność brokerska czy też maklerska podlega w Polsce ograniczeniom, są też sankcje, które nie tyle że mogą wpakować Cię za kratki, ale po prostu podciąć skrzydła w połowie lotu, jeśli się odpowiednio nie zabezpieczysz.

Teresa
0
Wpisów: 4 710
Wysłane: 27 sierpnia 2009 15:09:08
Dzięki za wyjaśnienia.

Oczywiście zgadzam się że ludzie szukają sposobu zdjęcia z siebie odpowiedzialności za wejście :)
Niektórym nie chce się też szukać.
Ja jednak wolę unikać rekomendacji. To duża odpowiedzialność.

Powodzenia wave
A wiesz przynajmniej dlaczego przegrałeś?...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,168 sek.

ujdgrjvr
zcqnjosy
ovvabyun
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vrkefcwu
mhovfety
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat