PARTNER SERWISU
zfrtfkcp
36 37 38 39 40
bernie
43
Wpisów: 603
Wysłane: 21 maja 2012 16:37:28 przy kursie: 0,05 zł
hello1 ciekawe jest że po pół roku jedynym sukcesami tej gry jest zajmowanie topowych miejsc w rankingach na stronach którym delikatnie mówiąc daleko do opiniotwórczych....

spojrz na ten TOP10 i zejdź na ziemię czlowieku, na pierwszy rzut oka brakuje tak 10 tytułów blackeye wklejanie takiego czegoś to bezczelne naganianie i nic więcej

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 21 maja 2012 16:42:47 przy kursie: 0,05 zł
handel akcjami "perełki" został właśnie zablokowany przy -33% spadku...

chyba sie tym niemieckim TOP10 ktoś przejął za mocno blackeye
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 21 maja 2012 16:47

Kasia Stefanska
4
Wpisów: 1 251
Wysłane: 21 maja 2012 17:29:54 przy kursie: 0,05 zł
Walu-osp napisał(a):
W mojej opinii, spółka bez SOLIDNEJ kampanii marketingowej, przed repremierą na x360 zbankrutuje na przestrzeni roku.
P.S. Jest co zlicytować ??

Wycena likwidacyjna w serwisie tutaj: www.stockwatch.pl/gpw/nicogame... pokazuje, że cena zbliża się do wartości likwidacyjnej właśnie...

rybeusz
23
Wpisów: 243
Wysłane: 21 maja 2012 18:44:29 przy kursie: 0,05 zł
Dr Acula napisał(a):
widzę że zaklinacze spadków przenieśli się z forum B na Stockwatch - tylko wątpię żeby nadużywanie słowa "bankructwo" kogokolwiek przestraszyło i spuściło kurs na 2 gr - ale próbujcie dalej - nie życzę powodzenia
zastanawiam się też przy okazji jak taka słaba (Waszym zdaniem) gra znalazła się Top 10 najlepszych gier maja w Niemczech

www.4players.de/4players.php/t...

Zgadzam się Acula, ci naganiacze-zaklinacze z forum na B są najgorsi Eh?

Dr Acula napisał(a):
cytat z 14 grudnia przy kursie 12 gr
FF08 - z tego co wiem to sytuację w spółce najlepiej odzwierciedla kurs akcji na GPW - jeśli jest taka katastrofa to dlaczego nie widać paniki na akcjach Nico ?

Dr Acula napisał(a):
cytat z 25 grudnia
wystarczy że w każdym 30- czy 40- tysięcznym mieście na świecie grę kupi chociaż jedna osoba i jest sukces - wtedy kurs akcji jedzie na 30 gr

Dr Acula napisał(a):
cytat z 27 grudnia
gra nie powstaje jako kultowa tylko taką się staje - skąd wiesz że Afterfall nie będzie grą kultową ? dziś podpisali umowę z Macro Games na platformy cyfrowe na trzech niezależnych kanałach więc będzie łatwiej i szerzej dostępna - jak dla mnie ta gra już jest kultowa chociaż dopiero zaczynam grać

Dr Acula napisał(a):
cytat z 31 grudnia
to jest pierwszy produkt na taką skalę tej spółki więc mają prawo popełnić kilka błędów marketingowych - sprzedaż pewnie podadzą za 3 miesiące

Sprzedaży wprawdzie nie podali, kurs niestety się dalej stacza, w okolicach 30 groszy też nawet nie był, opinie osób które kupiły grę są mówiąc oględnie słabe (tak przynajmniej wynika z komentarzy w linkach do artykułów, które wklejasz tutaj na forum), raport zupełnie nie rozwiał moich wątpliwości. Opublikowali, bo musieli, ale żeby coś więcej od siebie napisać, to już jakoś niekoniecznie. Trudno, może innym razem.

Powtórzę to co już raz napisałem jakieś 3 miesiące temu - życzę firmie jak najlepiej, ale zabrali się do tego jak do sprzedaży jaj na targu, a produkt jest nieco bardziej złożony i po drodze zbyt wiele rzeczy po prostu niedopilnowano: licha dystrybucja, słaba kampania marketingowa, brak zapewnienia wsparcia u dziennikarzy prasy lokalnej (przy zapowiedziach produktu widać było jeszcze promyk nadziei, recenzje były już chłodne), nieprzemyślana akcja "gry za dolara" (fajna w założeniu, ale jak rozumiem, jednak tych 10 mln egz nie sprzedali. Czy gracze dadzą się nabrać na to ponowie?), potem spaprana akcja z Amnesty International zakończona wycofaniem akredytacji i lekki smrodek który po tym został. To wszystko buduje opinię firmy wśród graczy i wśród udziałowców. Może kolejne odsłony będą lepsze salute

PS. Z tymi kilkoma tysiącami sprzedanych egz. to chyba też przesadzacie Panowie. Pewnie dużo więcej to tego nie poszło, ale w październiku prasa informowała o 16 tysiącach Liar O np tu: gry.onet.pl/wiadomosci/nietypo...
I jeśli rzeczywiście jest to sprzedaż, a nie liczba egz dostarczonych do sklepów (zwyczajowo z prawem zwrotu po 3/6 miesiącach) to u ludzi powinno być już przynajmniej te 16 000+ sztuk

I jeszcze cytat:
"Bardzo słabe wyniki (dotychczas sprzedano zaledwie około 16350 kopii gry) spowodowały, że Nicolas Games postanowił dodać nieco pieprzu do prowadzonej przez siebie akcji charytatywnej. Z tego tytułu przygotowano serię plakatów, mających zachęcić graczy do zakupu. Poniżej prezentujemy galerię wspomnianych posterów, poza dwoma, które nie mogły znaleźć się w zestawieniu ze względu na ich wyjątkowo wulgarny i nieobyczajny charakter...
Sami oceńcie, czy poziom zaprezentowany przez osoby odpowiedzialne za kampanię marketingową "Afterfall: InSanity" można uznać za wysoki, czy wręcz przeciwnie..."
Edytowany: 21 maja 2012 18:54

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 21 maja 2012 19:41:33 przy kursie: 0,05 zł
To nie sprzedaż, tylko liczba preorderów w akcji za dolara, które do niczego nie zobowiązywały.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

rybeusz
23
Wpisów: 243
Wysłane: 21 maja 2012 21:47:47 przy kursie: 0,05 zł
OK, dzięki za wyjaśnienie mathu.
W takim razie jeśli to były tylko deklaracje (i to przy cenie ~3 zł/grę), a nie faktyczna sprzedaż to jeszcze marniej to wygląda niż sądziłem.
Edytowany: 21 maja 2012 21:51

bernie
43
Wysłane: 21 maja 2012 22:17:52 przy kursie: 0,05 zł
dokładnie, rozumiem to tak samo jak mathu

a te 16k to też jest z nawiązką bo tam był jakiś trick tego rodzaju że na początku "akcja charytatywna" wzbudziła takie "zainteresowanie" że w przeciągu paru minut znalazło się chyba 5k chętnych blackeye blackeye blackeye

ręce opadająking

mathu
0
Wysłane: 22 maja 2012 00:58:34 przy kursie: 0,05 zł
Włażę na tego Bankiera i czytam, że Nicolas wchodzi aktualnie na nowe rynki - na jakieś Niemcy, Czechy, coś tam jeszcze. Ktoś, kto pisze takie rzeczy, pokazuje tylko, że nie ma zielonego pojęcia jak działa rynek gier w 2012 roku.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

qguar
0
Wpisów: 262
Wysłane: 22 maja 2012 14:11:23 przy kursie: 0,05 zł
Dzisiaj podali komunikat o umowie dystrybucji wersji francuskojęzycznej. Linka nie podam, bo mi się nie chce tego szukać :)

Dr Acula
0
Wpisów: 99
Wysłane: 22 maja 2012 14:21:59 przy kursie: 0,05 zł
Cytat:
W takim razie jeśli to były tylko deklaracje (i to przy cenie ~3 zł/grę), a nie faktyczna sprzedaż to jeszcze marniej to wygląda niż sądziłem.

a może warto wziąć pod uwagę iż ogromna rzesza ludzi wyszła z założenia że i tak nie zbiorą miliona chętnych na grę i nie wpłaciła tych 3 zł - sam jestem tego najlepszym przykładem: grę kupiłem a w akcji pre-order udziału nie brałem

Scarry
193
Wysłane: 22 maja 2012 15:20:25 przy kursie: 0,05 zł
stary kawał ale po przerobieniu pasuje do spółki jak ulał..

Spotyka się dwóch producentów gier na ulicy:
- cześć, kupiłem niedawno Twoją grę
- a ... to Ty....

* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 22 maja 2012 15:37

mathu
0
Wysłane: 22 maja 2012 17:59:48 przy kursie: 0,05 zł
Dr Acula napisał(a):
Cytat:

a może warto wziąć pod uwagę iż ogromna rzesza ludzi wyszła z założenia że i tak nie zbiorą miliona chętnych na grę i nie wpłaciła tych 3 zł - sam jestem tego najlepszym przykładem: grę kupiłem a w akcji pre-order udziału nie brałem

Tak, z pewnością ogromna rzesza ludzi kupiła Afterfalla.

A jak na jesieni wyjdzie duży patch, to kupi jeszcze drugie tyle. A jak Nicolas wejdzie na rynek Tajlandzki, to tamtejsi gracze NARESZCIE będą mogli kupić grę i rzucą się do sklepów wykupując miliony pudełek.

Fantomas
0
Wpisów: 379
Wysłane: 22 maja 2012 19:56:44 przy kursie: 0,05 zł
mathu napisał(a):
Włażę na tego Bankiera i czytam, że Nicolas wchodzi aktualnie na nowe rynki - na jakieś Niemcy, Czechy, coś tam jeszcze. Ktoś, kto pisze takie rzeczy, pokazuje tylko, że nie ma zielonego pojęcia jak działa rynek gier w 2012 roku.

To jeszcze nic - na bankierze piszą ludzie, którzy uważają, że wyniki sprzedażowe są świetne tylko prezes specjalnie ich nie podał żeby sztucznie zaniżyć kurs bo chce za darmo zebrać akcje. Po prostu komedia ze starego kina petrola.
Dla niektórych urojenia są ważniejsze niż rzeczywistość.

Swoją drogą to dystrybutorzy muszą się o tą grę zabijać skoro po pół roku od premiery wydają kolejną wersję językową.

Edytowany: 22 maja 2012 19:57

bernie
43
Wysłane: 22 maja 2012 21:42:19 przy kursie: 0,05 zł
co do wyników sprzedaży to po raporcie za Q1 nie zastanawia mnie nawet to jakie one będą tylko to czy kiedykolwiek będziemy mieli okazje je poznaćblackeye

Walu-osp
0
Wpisów: 105
Wysłane: 23 maja 2012 20:53:56 przy kursie: 0,05 zł
Wydaje mi się, że do czasu następnych wyników spółka będzie grana na grosz - czyli kupowana za 5 i sprzedawana za 6 i tak w kółko do kolejki będą się inwestorzy ustawiać. Perspektyw na wzrosty żadne, a możliwości zarobku jakieś istnieją... Czy spadnie niżej ?? jest dość płynna więc może się obroni :)

Dr Acula
0
Wysłane: 25 maja 2012 14:44:54 przy kursie: 0,05 zł
wiem że spółka popełniła szereg błędów marketingowych (albo tak mi się wydaje) ale bzdury ktoś pisze że gra się nie sprzeda więcej bo najważniejszy jest pierwszy miesiąc czy dwa od wydania i częściowo jestem w stanie się z tym zgodzić ale...
przy takiej polityce marketingowej spółki gra ciągle to wchodzi na kolejne rynki czy platformy i tych pierwszych miesięcy czy dwóch jest w tym przypadku cały szereg więc nie kasuj gry za to że upłynęły więcej niż dwa miesiące od daty wydania

mathu
0
Wysłane: 25 maja 2012 15:14:44 przy kursie: 0,05 zł
W dzisiejszych czasach są tylko trzy rynki: Japonia, UE i USA. Nie ma innych ograniczeń w dostępności. Nie ma czegoś takiego jak "rynek czeski". Jak ktoś chce kupić grę, to kupuje w dniu premiery w dystrybucji cyfrowej, ewentualnie zamawia pudełko przez internet. Jeżeli ktoś nie kupił Afterfalla przez pół roku od premiery, to teraz nie pobiegnie do sklepu po pudełko. Bo wyszły już zupełnie inne, nowsze i lepsze gry, i to one będą teraz kupowane. To nie jest napój gazowany, który się sprzedaje przez cały czas na stałym poziomie. Jakbyś sam był graczem, to nie musiałbym ci tego pisać.

Dr Acula
0
Wysłane: 25 maja 2012 15:40:07 przy kursie: 0,05 zł
jestem graczem i większość gier kupuję po roku od premiery a poza tym chyba nie sądzisz że Czech kupi sobie grę z polską albo rosyjską wersją językową

Scarry
193
Wysłane: 25 maja 2012 15:50:07 przy kursie: 0,05 zł
Acula

jeśli jesteś to doskonale powinieneś wiedzieć jak ogromny jest:
- spadek cen od premiery po roku czasu,
- spadek zainteresowania graczy średnim statystycznie produktem po takim czasie,
- i jak dużo osób gra w wersje international a nie czeka na swoje narodowe.

uwielbiam spółki softwarowe, chętnie w nie inwestuje i jak daaaawno temu NG zapowiadało gre spodziewałem się czegoś nieszablonowego i dopracowanego na niedużym polskim rynku. Ale firma przy jej produkcji, reklamie i sprzedaży popełniła chyba wszystkie możliwe błędy. Ja tam ich przyszłośc widzę bardzo źle.
Edytowany: 25 maja 2012 15:50

mathu
0
Wysłane: 25 maja 2012 17:43:28 przy kursie: 0,05 zł
Dr Acula napisał(a):
jestem graczem i większość gier kupuję po roku od premiery

Tak jak i ja, ale z powodu ceny, nie? Bo zamiast płacić za hit 200 zł, wolę zapłacić za ten sam hit 70 zł, albo 20 na Steamie. Tylko że najpierw te hity sprzedają się w milionowych nakładach po cenie 50 EUR. A tu w ogóle nie było sprzedaży, więc kto ci to kupi po roku? I co da Nicolasowi sprzedaż Afterfalla po 20 zł i to w śladowych ilościach? Ile z tego będzie, 200 000 zł przychodu? Przy kosztach produkcji gry liczonych w kilkunastu milionach?

Powiedz skąd wezmą kilkanaście milionów zł na kolejną produkcję? To jest najlepsze pytanie dla fanatyków NGS.
Edytowany: 25 maja 2012 17:45

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

36 37 38 39 40

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,877 sek.

glhfroot
fxuaxqic
fltzacud
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 403,86 zł +387,02% 97 403,86 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
yofbhwht
ozrwepae
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat