hglqvctw
Advertisement
PARTNER SERWISU
zqmehyfm
33 34 35 36 37

Giełdowy "Blog of the Frog"

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 6 października 2010 08:12:01
mila napisał(a):
Frog napisał(a):
Kurcze, wykres sWIG80 zaczyna coraz bardziej przypominać wykres z 2005 roku...

sugerujesz mocne wybicie?

Póki co sugeruję jedynie podobieństwo wykresów. Co się z tego urodzi nie wiem na 100%.
Akcje posiadam thumbright
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Frog
13
Wysłane: 6 października 2010 18:12:41
Dzisiaj pierwszy raz od niepamiętnych czasów ktoś kupił akcje Delko z prawej strony arkusza. I to jak na tą spółkę niemało, bo 1200 sztuk. Jaskółka lepszych czasów?

Na EGB Investments jak zwykle mieliśmy dobry początek i końcówkę. W trakcie dnia z kolei transakcje odbywały się na niższych poziomach. Innymi słowy na wykresie świecowym rysujemy każdego dnia dolne knoty. Nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie prognostyczne, ale postanowiłem napisać aby dać możliwość v3nomowi na komentarz blackeye

Na Helio i Centrum Klima nie działo się nic ciekawego...

Za pieniądze z Artefe postanowiłem zakupić inną spekulacyjną spółkę z New Connect... Pozostaje ona w dłuuugiej konsolidacji przy historycznych minimach od wielu miesięcy. Gdy dokupię ile zamierzam, dam znać co to za jedna...
Follow me on Twitter

Abner1984
0
Wpisów: 696
Wysłane: 6 października 2010 18:23:10
Frog napisał(a):
Za pieniądze z Artefe postanowiłem zakupić inną spekulacyjną spółkę z New Connect... Pozostaje ona w dłuuugiej konsolidacji przy historycznych minimach od wielu miesięcy. Gdy dokupię ile zamierzam, dam znać co to za jedna...

Niech zgadnę...opis prawie pasuje do VENO SA - osobiście mojej ulubionej spółki z NClove4
Zgadłem???

Ps. Sorki mam dziś dobry humor i na żarty mi się zebrałoblackeye

"Ekonomista to ekspert który będzie wiedział jutro dlaczego nie sprawdziło się dzisiaj to co prognozował wczoraj..."

Frog
13
Wysłane: 7 października 2010 12:04:02
Martwi mnie Delko.
Nie odpowiadają na maile z zapytaniami, nie ma żadnego sensownego komunikatu od nowego prezesa odnośnie strategii, nowych prognoz...
Czekam na finalizację przejęć, ew. na publikację uaktualnionych prognoz. Jeżeli nic się po tym nie zmieni - mam na oku kilka ciekawych spółek.
Follow me on Twitter

SERG
0
Wpisów: 50
Wysłane: 7 października 2010 13:43:17
Dzisiaj robiąc małe zakupy w lokalnej Biedronce natrafiłem na produkty marki HELIO, a konkretnie na dwa produkty z pod znaku tej firmy: Mieszanka Studencka i Mieszanka Jumbo.
Trochę mnie to zaskoczyło bo przyznając się szczerze nigdy na wyroby tej firmy w żadnym sklepie nie trafiłem. Wykorzystując okazję zakupiłem po jednej paczce obu rodzaju mieszanek.
Jeszcze nie degustowałem, ale wygląda zachęcająco/Angel

Frog
13
Wysłane: 7 października 2010 17:54:19
SERG napisał(a):
Dzisiaj robiąc małe zakupy w lokalnej Biedronce natrafiłem na produkty marki HELIO, a konkretnie na dwa produkty z pod znaku tej firmy: Mieszanka Studencka i Mieszanka Jumbo.
Trochę mnie to zaskoczyło bo przyznając się szczerze nigdy na wyroby tej firmy w żadnym sklepie nie trafiłem. Wykorzystując okazję zakupiłem po jednej paczce obu rodzaju mieszanek.

Czyli nowy dział handlowy działa jak powinien. To super. Firma ma gdzie rosnąć i to robi.
Smacznego thumbright
Follow me on Twitter

mila
0
Wpisów: 716
Wysłane: 7 października 2010 18:27:09
Frog napisał(a):
SERG napisał(a):

Czyli nowy dział handlowy działa jak powinien. To super. Firma ma gdzie rosnąć i to robi.
Smacznego thumbright

w Biedronce te mieszanki są już chyba od jakiegos czasu.... swoją drogą całkiem smaczne - z tych dwóch wolę "Jumbo" bo nie jest taka sucha jak "studencka" :)

tylko czy aby na pewno firmuje je Helio a nie Bakalland?
Edytowany: 7 października 2010 18:29

SERG
0
Wysłane: 7 października 2010 20:15:30
mila napisał(a):

tylko czy aby na pewno firmuje je Helio a nie Bakalland?

U mnie były HELIO.

Frog
13
Wysłane: 7 października 2010 20:33:42
A'propos Helio, to ja już nawet nie patrzę na produkty innych firm. Wprawdzie ciężko smakowo odróżnić produkty różnych producentów, ale jako iż jestem w tą spółkę zaangażowany finansowo, trudno żebym dawał zarabiać konkurencji blackeye

Dzisiaj wróciłem na Artefe. Poranne info o kolejnym ładnym zleceniu nie może przejść bez echa. Drugą spółką z NC w którą postanowiłem "zagrać", jest Epigon. Jutro w podsumowaniu tygodnia wyjaśnię co i jak, ale rzut oka na wykres 3 letni chyba nie pozostawi złudzeń na co liczę w przypadku tej spółki.

Obecnie, po udanym debiucie EGB Investments, największą niewiadomą jest w moim przypadku spodziewany debiut 11 bit studios. O ile w przypadku pierwszej z tych spółek nie mam wątpliwości co do przyszłości, fundamentów i jakości działań Zarządu, o tyle 11 bit pozostaje póki co wielką niewiadomą. Zrealizowanie prognoz na 2011 rok praktycznie gwarantuje zysk na jej akcjach. Ale... nie sztuką jest coś wyprodukować, sztuką jest to sprzedać. Wszystko w rękach potencjalnych klientów...
Follow me on Twitter

nemooo
0
Wpisów: 375
Wysłane: 8 października 2010 09:42:21
Hej, mógłbyś wrzucić tu to info o Artefe bo nie moge znalesc?

Frog
13
Wysłane: 8 października 2010 09:55:48
nemooo napisał(a):
Hej, mógłbyś wrzucić tu to info o Artefe bo nie moge znalesc?

Tutaj masz wszystkie raporty tej spółki link
Follow me on Twitter

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 8 października 2010 10:44:27
Można poznać cenę po jakiej obejmowaliście emisje w 11bit?
Albo my ich, albo oni Was.

Frog
13
Wysłane: 8 października 2010 10:46:42
wujek_staszek napisał(a):
Można poznać cenę po jakiej obejmowaliście emisje w 11bit?

No niestety ja powiedzień raczej nie mogę. Wszystko będzie upublicznione w swoim czasie. Ale... Pisałem już na wątku jak można korzystając z powszechnie dostępnych informacji policzyć tą cenę.
Follow me on Twitter

Frog
13
Wysłane: 8 października 2010 11:31:43
SERG napisał(a):
Dzisiaj robiąc małe zakupy w lokalnej Biedronce natrafiłem na produkty marki HELIO...
Wykorzystując okazję zakupiłem po jednej paczce obu rodzaju mieszanek.

Chyba Ci nie posmakowały - dzisiaj kurs na sporym minusie Eh?
Follow me on Twitter

SERG
0
Wysłane: 8 października 2010 12:39:25
Frog napisał(a):

Chyba Ci nie posmakowały - dzisiaj kurs na sporym minusie Eh?

Jeszcze nie kosztowałem, ale paczuszka ich spogląda na mnie z półki.
Na pokładzie nie jestem, ale firmie życzę wszystkiego najlepszego.

mila
0
Wysłane: 8 października 2010 16:55:11
a ja korzystając z dzisiejszej korekty zakupiłem niewielki pakiet akcji,
jeszcze się zaraz okaże że od Ciebie Frogu:) już raz się wymieniliśmy pakietami ... na CKL:)
sam wiesz co się potem działo z kursem CKL:) a że historia lubi się powtarzać...:)
Edytowany: 8 października 2010 17:09

Frog
13
Wysłane: 8 października 2010 17:57:05
Dlaczego? Dlaczego mi to zrobiliście? Eh?

Helio na 3 miejscu w najbardziej spadających, a moja antyperła Oponeo wiceliderem wzrostów. d'oh! Do tego minus na EGB Investments, na Centrum Klima, tylko symboliczny wzrost na Delko, zaniżone Artefe (1 akcja na fixingu)...

Zepsuliście mi weekend angry3

mila napisał(a):
a ja korzystając z dzisiejszej korekty zakupiłem niewielki pakiet akcji,
jeszcze się zaraz okaże że od Ciebie Frogu:) już raz się wymieniliśmy pakietami ... na CKL:)
sam wiesz co się potem działo z kursem CKL:) a że historia lubi się powtarzać...:)

Nie przyjacielu, nie oddałem CKL. Jestem za to coraz bliższy decyzji o zamianie posiadanych akcji DEL właśnie na akcje CKL...
Po ostatnich "testach" PR, jakie przeprowadziłem wysyłając maile do interesujących mnie spółek, to właśnie CKL obok HEL i EGB zasługuje na przebywanie w moim portfelu "fundamentalnym". Pozostałe spółki pozostające w moim obszarze zainteresowania nie spełniają moich wyśrubowanych kryteriów przejrzystości. Chociaż jak pokazuje przykład Oponeo - nie zawsze sugerowanie się dobrym PR służy podejmowaniu poprawnych decyzji inwestycyjnych...

Ale chyba jeszcze się wstrzymam - technicznie Delko wydaje się w lepszej pozycji niż Centrum Klima. Ale tutaj prosiłbym o Wasze opinie - o spojrzenie techniczne na te dwie spółki. Jest ktoś chętny podzielić się spostrzeżeniami?

Follow me on Twitter
Edytowany: 8 października 2010 17:57

mila
0
Wysłane: 8 października 2010 18:37:24
Frog napisał(a):

Nie przyjacielu, nie oddałem CKL. Jestem za to coraz bliższy decyzji o zamianie posiadanych akcji DEL właśnie na akcje CKL...

chyba się nie zrozumieliśmy. Chodziło mi o zakup Helio:) king

Spoglądając na historie notowań widać, że Helio szybko wychodziło z tego typu "wypadków przy pracy".

Frog
13
Wysłane: 8 października 2010 19:05:16
mila napisał(a):
chyba się nie zrozumieliśmy. Chodziło mi o zakup Helio:) king
Spoglądając na historie notowań widać, że Helio szybko wychodziło z tego typu "wypadków przy pracy".

Jak mogłeś pomyśleć że sprzedałem Pearl of the Frog's porttfolio?! Angel

A tymczasem pora na małe podsumowanie:

Pojedynek Frog vs WIG (za okres 26 tygodni - od założenia wątku):
Frog: 21,75%
WIG: 4,54%

Follow me on Twitter

Frog
13
Wysłane: 8 października 2010 19:32:39
Frog napisał(a):
... technicznie Delko wydaje się w lepszej pozycji niż Centrum Klima. Ale tutaj prosiłbym o Wasze opinie - o spojrzenie techniczne na te dwie spółki. Jest ktoś chętny podzielić się spostrzeżeniami?

Po kolei nie pchać się Angel
Follow me on Twitter

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

33 34 35 36 37

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,921 sek.

scnthumq
ubfkfvkd
cavpecnu
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
blxrcqbe
beyhtgpt
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat