Cześć, tak byłem ponad rok temu - nawet w dniu w ktorym sie narodzilem x lat temu
Na pierwszy raz nie łatwo było się dostać pod drzwi Galvo ale zaraz w sekretracie, jak powiedziałem, że jestem umowiony, od razu zostałem zaproszony do pokoju Pana prezesa. Spotkanie z Panem Ryszardem od pocztku było bardzo miłe, wymieniliśmy się krotkimi historami o sobie, po czym przeszlismy do tematu. Proste pytania, szczere odpowidz i na ile Pan prezes mogl odpowiedziec na tyle odpowiedzial. Potem spacer po zakladzie, od wiedzy techonologicznej do ciekawostek, ze konkurencja podkradla know how w zakladzie plus rozne agnedotki i przedstawienie pracownikom.
Spolka i jej wizja na przyszlosc jest bardzo przejrzysta, najwazniejsze jest utrzymanie, utrzymanie zalogi, zarabianie i rozwoj. Miejsce(hale) ograniczaja dalszy rozwoj spolki, jest tam troche ciasno wiec latwo i tanio nie bedzie mozna postawic nowej hali. Plusem sa stale zamowienia + bardzo madra polityka zarzadu odnosnie utrzymania marzy.
Minusem jest wzrost kosztow(prad+srebro+inflacja+wynagordzenia+rzadRP), jak i konkurencja z Czech, Słowacji i Niemiec. Nieciekawy sektor(dla spekuly), ktory nie przyciagnie kapitalu + cmentarz jakim jest NC.
Moim zdaniem nadzieja na dalszy rozwoj spolki jest fuzja z jakims podmiotem, spolka rozwaza takie cos ale juz od ponad 7 lat - bez rezultatu, wiec teraz bedzie ciezko. Plusem jest oczywiscie kondycja finansowa.
Potmokowie Wlasciciela Galvo, ktorzy teraz powinni kierowac statkiem prowadza swoje sprawy, a Galvo jest jak dzialka - tutaj najwiecej spada Pracy na Pana Ryszarda.
Moim zdaniem fair dla akcjonariuszy by było jakby Galvo przeprowadzilo wykup po 3-4zl i dalej prowadzilo swoj zywot.
Trzeba pamietac, ze to nie jest wina spolki, ze jest w sektorze nudnym - ciezki przemysl, malo kogo interesuje, a perspektywy sa dobre ale ciezko bedzie o zwiekszenie zyskow diametralnie r/r.
To sa moje osobiste odczucia, firma bardzo dobra - jako spolka z punktu widzenia akcjonariusza juz gorzej. Dla 90% inwestorow bedzie po prostu nudna.
edit
Jak ktos jest zainteresowany spolka, polecam bardzo nawiazc kontakt z spolka + wycieczke po zakladzie - miły tour :)