PARTNER SERWISU
xtsqdpko
1 2
Spin
14
Wpisów: 364
Wysłane: 29 lipca 2022 01:57:36 przy kursie: 1,41 zł
Cześć, tak byłem ponad rok temu - nawet w dniu w ktorym sie narodzilem x lat temu blah5

Na pierwszy raz nie łatwo było się dostać pod drzwi Galvo ale zaraz w sekretracie, jak powiedziałem, że jestem umowiony, od razu zostałem zaproszony do pokoju Pana prezesa. Spotkanie z Panem Ryszardem od pocztku było bardzo miłe, wymieniliśmy się krotkimi historami o sobie, po czym przeszlismy do tematu. Proste pytania, szczere odpowidz i na ile Pan prezes mogl odpowiedziec na tyle odpowiedzial. Potem spacer po zakladzie, od wiedzy techonologicznej do ciekawostek, ze konkurencja podkradla know how w zakladzie plus rozne agnedotki i przedstawienie pracownikom.

Spolka i jej wizja na przyszlosc jest bardzo przejrzysta, najwazniejsze jest utrzymanie, utrzymanie zalogi, zarabianie i rozwoj. Miejsce(hale) ograniczaja dalszy rozwoj spolki, jest tam troche ciasno wiec latwo i tanio nie bedzie mozna postawic nowej hali. Plusem sa stale zamowienia + bardzo madra polityka zarzadu odnosnie utrzymania marzy.

Minusem jest wzrost kosztow(prad+srebro+inflacja+wynagordzenia+rzadRP), jak i konkurencja z Czech, Słowacji i Niemiec. Nieciekawy sektor(dla spekuly), ktory nie przyciagnie kapitalu + cmentarz jakim jest NC.

Moim zdaniem nadzieja na dalszy rozwoj spolki jest fuzja z jakims podmiotem, spolka rozwaza takie cos ale juz od ponad 7 lat - bez rezultatu, wiec teraz bedzie ciezko. Plusem jest oczywiscie kondycja finansowa.

Potmokowie Wlasciciela Galvo, ktorzy teraz powinni kierowac statkiem prowadza swoje sprawy, a Galvo jest jak dzialka - tutaj najwiecej spada Pracy na Pana Ryszarda.

Moim zdaniem fair dla akcjonariuszy by było jakby Galvo przeprowadzilo wykup po 3-4zl i dalej prowadzilo swoj zywot.

Trzeba pamietac, ze to nie jest wina spolki, ze jest w sektorze nudnym - ciezki przemysl, malo kogo interesuje, a perspektywy sa dobre ale ciezko bedzie o zwiekszenie zyskow diametralnie r/r.

To sa moje osobiste odczucia, firma bardzo dobra - jako spolka z punktu widzenia akcjonariusza juz gorzej. Dla 90% inwestorow bedzie po prostu nudna.

edit
Jak ktos jest zainteresowany spolka, polecam bardzo nawiazc kontakt z spolka + wycieczke po zakladzie - miły tour :)
Edytowany: 29 lipca 2022 02:01

W tym miejscu znajdowała się analiza spółki, której wątek dotyczy.

Podjęliśmy decyzję o przeniesieniu wszystkich analiz do dedykowanych wątków spółek w nowej sekcji STREFA PREMIUM, którą znajdziecie na głównej stronie forum.

Zmiana ta, ma na celu ułatwić zapoznawanie się z treściami analiz, pozostawiając dotychczasowe wątki spółek jako miejsce do publicznej dyskusji użytkowników.

Już teraz zamów abonament, aby uzyskać dostęp do wszystkich treści serwisu.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 244
Wysłane: 24 marca 2023 23:21:41 przy kursie: 1,91 zł
Apartamenty dodadzą. Zobaczymy za ile sprzedadzą to wtedy będzie wiadomo czy dodadzą. Dla mnie inwestycja od czapy. Powinni rozwijać core business skoro im tak dobrze idzie. Dla mnie ich działania są dziwne.

Any
Any
PREMIUM
6
Wpisów: 62
Wysłane: 25 marca 2023 11:03:59 przy kursie: 1,91 zł
Spółka ciekawa, ale tylko do tych apartmentów...

Any
Any
PREMIUM
6
Wpisów: 62
Wysłane: 11 maja 2023 16:30:21 przy kursie: 2,74 zł
Trza było brać, byłoby zarobione i jeszcze apartmenty by były...

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 244
Wysłane: 12 maja 2023 07:47:10 przy kursie: 2,74 zł
Ostatnie wyniki tylko pokazują w jaka działalność trzeba inwestować bo tam jest kasa. Niestety nie są to apartamenty w budowie.

Tym bardziej nie rozumiem inwestycji spółki w niepłynne aktywa. Raczej wygląda to na finansowanie ich budowy i transfer środków ze spółki. To moja prywatna ocena nie poparta żadnymi informacjami.
Edytowany: 12 maja 2023 07:47

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,374 sek.

dbpbvjgi
ehydebhx
vzfcgmut
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
oaklrtjk
hsqxkrtb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat