PARTNER SERWISU
rlfncmjj
397 398 399 400 401

Kiedy szczyt hossy?

kokospl
46
Wpisów: 1 795
Wysłane: 17 listopada 2011 16:26:58
Jeśli to takie proste jak uważasz to dlaczego wg Ciebie Niemcy sprzeciwiają się tak bardzo luzowaniu polityki monetarnej?
Edytowany: 17 listopada 2011 16:27

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 17 listopada 2011 16:42:22
Bo zyskują inwestorzy, a tracą przeciętni ludzie. Ty zyskasz na druku, bo kupisz akcje i inne drożejące aktywa, ale przeciętny człowiek po psrotu będzie płacił coraz więcej za żywność i paliwo. To nie jest żadne rozwiązanie problemu zadłużenia.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 17 listopada 2011 16:43

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 17 listopada 2011 17:17:15
a na złocie mamy potencjalny ładny podwójny szczyt, jeżeli odpali to teoretyczny zasięg około 1680$.

mathu
0
Wysłane: 17 listopada 2011 17:20:55
Dokładnie, a ZH dalej nagania:

www.zerohedge.com/news/eu-gold...
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

GregGoldi
0
Wpisów: 375
Wysłane: 17 listopada 2011 17:53:44
kokospl napisał(a):
Jeśli to takie proste jak uważasz to dlaczego wg Ciebie Niemcy sprzeciwiają się tak bardzo luzowaniu polityki monetarnej?

Co prawda nie do mnie ale postaram się wytłumaczyć obrazowo dlaczego akurat Niemcy najmocniej protestują:

W latach trzydziestych mieli u siebie hiperinflację, była ona tak wielka że ktoś kto całe życie zbierał pieniądze żeby kupić np. dom w ciągu kilku miesięcy dysponując tymi samymi środkami mógł co najwyżej kupić butelkę wina żeby utopić smutki.... W tym momencie rządzą tam ludzie których rodzice to przeżyli i na pewno w opowieściach rodzinnych takie historie funkcjonują... To bardzo wielka trauma... Można to porównać doi naszej traumy na temat wojny... Ja nic do Niemców nie mam,ani mnie oni ziębią ani grzeją, za to mój dziadek jak słyszy język niemiecki to go paraliżuje.

mdtrader
0
Wpisów: 749
Wysłane: 17 listopada 2011 17:59:30
Niemcy sie boja- bo maja traume z histori odnosnie inflacji, bo kilkanascie lat temu z rzadu,jesli dobrze pamietam Schredera-jakkolwiek by sie jego nazwisko nie pisalo,byly podjete decyzje ktore ich kosztowaly sporo zachodu i po tym czasie gospodarka niemiecka narodzila sie na nowa z nowa sila.

Najlepsze,ze koszty pracy w niemczech w ostatnich latach spadaly w porownaniu z innymi panstwami europejskimi gdzie rosly.

Po drugie ECB wedlug nich powinien byc niezalezny(choc i tak juz skupuje)ale jesli mialby wejsc na rynek i powiedziec" uzyjemy kazdej dostepnej opcji by utrzymac rentownosc obligacji panstw europejskich na poziomie pozwalajacym zapanowac nad dlugiem" to po prostu nie bylby ECB tylko drukarnia co sie kloci z podejsciem niemieckim,podjesciem ktore mowi,ze czesc powinny odczuc podmioty ktore podejmowaly niedopowiednie ryzyko.

Po srodku nie widze rozwiazania, no chyba ze powiedza ze beda pilnowac i rynki beda baly sie zaatakowac-choc ciezko mi w to uwierzyc.

Jesli jednak nie zrobia cos z rentownoscia obligacji S-I-F(spain,italy i france) to jeszcze w listopadzie zdarzy sie cos czego nikt by sie nie spodziewal.

EDIT: Goldi w tym samym czasie wrzucilismy wpis,
Edytowany: 17 listopada 2011 18:00

GregGoldi
0
Wpisów: 375
Wysłane: 17 listopada 2011 18:19:16
Zupełnie offtopowo ale strasznie mnie to rozbawiło pomimo że sama racja:

weszło.com:

Aż chciałoby się wrzasnąć: skoro Platforma Obywatelska utrzymała władzę i skoro Donald Tusk dalej będzie premierem, to dlaczego wymienia ministrów? Źli byli? Skoro źli, to dlaczego nie wymienił ich wcześniej? Skoro dobrzy - po co w ogóle wymieniał? Jak to jest, że wybory, które niczego nie zmieniły, zmieniają rząd? Czy przez ostatni rok premier świadomie otaczał się ludźmi gorszymi od tych, którzy czekali w korytarzu? Czy to może zmiany dla zmian i w sumie wszystko jedno, kto czym się w tym rządzie zajmuje?

Niech będzie, zmiana ministrów, w porządku.

Ministrem Sportu została Joanna Mucha i premier stwierdził, że ma "doświadczenie związane ze sportami walki", czyli prawdopodobnie umie przyrżnąć patelnią. Kobieta jest doktorem ekonomii, więc pasowałaby raczej na ministra gospodarki, ale nim zostać nie może, bo gospodarką po układzie zarządza strażako-rolnik. Przymierzano ją też na ministra zdrowia, bo w końcu napisała pracę pod tytułem "Racjonalizacja publicznej służby zdrowia w Polsce poprzez system dopłat pacjentów do usług medycznych". Niestety, zdrowie zaklepał sobie Arłukowicz, który dopiero co był ministrem ds. ludzi odrzuconych (niedługo będzie też ministerstwo ds. osób z płaskostopiem), a tak w ogóle - dopiero co był w SLD. Wydaje nam się, że istnieją pewne ideologicznie różnice między PO i SLD, a także różnice między ministerstwem ds. ludzi wykluczonych i ministerstwem zdrowia. Albo inaczej - wypadałoby chociaż udawać, że jakieś różnice rzeczywiście istnieją.

Ostatecznie Musze dali jednak sport. A co. Rząd fachowców. Fachowców, czyli - wszyscy się na wszystkim znają, teki ministrów można losować. Co trafiłeś? MSW? O, to miałeś farta. Ja niestety wyciągnąłem karteczkę z rozwojem regionalnym. Taki Marcin Korolec dopiero co był podsekretarzem stanu w ministerstwie gospodarski, a teraz dali mu tekę ministra środowiska.

mathu
0
Wysłane: 17 listopada 2011 18:21:40
To jedziemy:

kliknij, aby powiększyć

mdtrader, co się stanie z kursami EURPLN i USDPLN w przypadku dużej rozróby w UE? Czy PLN może się w nieskończoność osłabiać?

mathu
0
Wysłane: 17 listopada 2011 18:36:04
Mamy też wybicie z trójkąta:

kliknij, aby powiększyć

Ale jak pisałem wcześniej - prawdopodobnie FAŁSZYWE. W tym momencie wszyscy w USA ładują S i zaraz zacznie się ich masakrowanie.

mathu
0
Wysłane: 17 listopada 2011 18:50:18
ZH już szczytuje :)

www.zerohedge.com/news/market-...

Tak, collapses, -1.6%.

Ale może oszuści napisalibyście coś o cenach złota? -2.60%, a jeszcze dziś rano naganiali na zakupy.

mdtrader
0
Wpisów: 749
Wysłane: 17 listopada 2011 19:00:26
Mathu wychodze z biura i ide na dobra kolacje i lampke wina, poki w PL jeszcze jest ok-:))

A tak powaznie,to cos napisze-tylko mam problem. Pisalem prace o sekurytyzacji-ale nie sadzilem,ze tak to skomplikowane bedzie i po kilku stronach dalem sobie spokoj.

Ma ktos z Was pomysl na temat,ktory moglby byc ciekawy ,cos powiazanego z dlugiem,lewarowanie i kryzysami

Ma ktos pomysl na tytul pracy i co chcielibyscie by taka praca zawierala, na co Wam odpowiedziala. Z gory dzieki za wiadomosc na priv!

a tak przed wyjsciem wrzuce jeszcze jeden wykres, a co tam-bo ciekawy

Poziom inflacji do cen ropy czy mi sie wydaje czy sie nakladaja na siebei,albo ja zle dowidze?

kliknij, aby powiększyć

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 17 listopada 2011 19:18:06
Czysto technicznie wygląda mi to na tym etapie nadal na korektę, wręcz książkową ABC.. warunek ukształtowania całej formacji - spadek poniżej 1215 został właśnie spełniony.. chociaż w zasadzie powinien spaść poniżej 1200 (1194) ale niedźwiedzie powinny uważać..:) salute

kliknij, aby powiększyć

ps opcja optymistyczna dla niedźwiedzi jest taka, że właśnie zaczyna się kolejny impuls spadkowy bessy po ruchu powrotnym do SK200.. okaże się w ciągu kilku dni..Think

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“
Edytowany: 17 listopada 2011 19:32

mathu
0
Wysłane: 17 listopada 2011 19:33:56
Eurodolar nie osłabia się i jest w klinie spadkowym.

doncarlos
0
Wysłane: 17 listopada 2011 19:35:30
Dokładnie.. mam wrażenie, że amerykańce ściemniają i mogą zrobić gwałtowny odwrót.. brakuje tylko zejścia poniżej 1200 ale tego chyba dzisiaj nie zrobią..Think chociaż kto wie..Think

Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
Edytowany: 17 listopada 2011 19:45

mathu
0
Wysłane: 17 listopada 2011 19:47:13
Sreberko zaraz -7%.

Safe haven, he he.

doncarlos
0
Wysłane: 17 listopada 2011 19:55:14
Zanosi się chyba na "małą" panikę..

mathu
0
Wysłane: 17 listopada 2011 19:57:45
Ale DAX jest dużo silniejszy od SPX, chyba zaczynamy grać teraz w problemy budżetowe USA. EURUSD może pod to iść w górę.
Edytowany: 17 listopada 2011 19:58

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 17 listopada 2011 19:58:14
Don, ja się trzymam scenariusza, że SPX zrobił podejście do SMA200 (+fibo +trend +linia RGR) i wracamy do bessy. Ale całkowicie obiektywnie patrząc na wykres, wybicie w górę jest również bardzo prawdopodobne. Na wykresie mamy twór flagopodobny, z którego aż się prosi, żeby wyjść górą. Nie mniej jednak za spadkami przemawia korelacja ECRI i SMA200 Angel
Klika się i sprzedaje ;-)

doncarlos
0
Wysłane: 17 listopada 2011 20:04:36
mathu napisał(a):
Ale DAX jest dużo silniejszy od SPX, chyba zaczynamy grać teraz w problemy budżetowe USA. EURUSD może pod to iść w górę.

Nieprawda.. dax jest zdecydowanie słabszy od spx.. wcześniej oba indeksy chodziły mniej więcej razem, od połowy lipca dax jest dużo słabszy od sp500 i sytuacja ta generalnie nie uległa zmianie..

doncarlos
0
Wysłane: 17 listopada 2011 20:11:06
v3nom napisał(a):
Don, ja się trzymam scenariusza, że SPX zrobił podejście do SMA200 (+fibo +trend +linia RGR) i wracamy do bessy. Ale całkowicie obiektywnie patrząc na wykres, wybicie w górę jest również bardzo prawdopodobne. Na wykresie mamy twór flagopodobny, z którego aż się prosi, żeby wyjść górą. Nie mniej jednak za spadkami przemawia korelacja ECRI i SMA200 Angel

Logika podpowiada, że masz rację, ale wg mnie jest spora szansa, że UE czy raczej ECB jednak ugną się pod presją rynków i zaczną drukować.. przedział do 1180 na sp500 jeszcze bez paniki dla byków potem można faktycznie myśleć o 3 cyfrowym poziomie na spx.. ale w końcówce roku?? chyba nie..

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

397 398 399 400 401

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,554 sek.

jwyxpnfr
qdgyiudt
rhfrujbl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
eoyccnye
xdjdvapl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat