Szanowny Panie Lorenzo,
Sformułował Pan swoją wypowiedź w sposób jednoznacznie wskazujący na:
"łańcuszek" oraz "loterię"
oba te zjawiska występują bądź występowały w Polsce oraz w innych krajach nagminnie wręcz.
Samo porównanie Kokosa do wyżej wymienionych sprawia, że czuję się delikatnie mówiąc urażony.
To tak jakby porównywać GPW do gry w którą gra obecnie moja siostrzenica czyli coś ala pokemony tudzież inne mniej czy bardziej przyjazne "stworzonka".
Otóż uważam, że Pana wypowiedź skomentuje również Pan Kamil który z pewnością poczuje się zniesmaczony podobnymi porównaniami. To on zaprosił mnie do rzeczowej dyskusji którą postaram się tutaj z Państwem prowadzić.
Zatem Panie Lorenzo, jeśli był to żart albo nietrafne porównanie - doskonale rozumiem i z pewnością zaledwie bym się uśmiechnął, gdyby nie fakt, że:
a) jestem inwestorem który znakomitą część swoich środków ulokował właśnie w pożyczki społecznościowe, dywersyfikując oczywiście portfel
b) wraz z wspólnikiem prowadzę portal
http://www.richie.pl który to w dużym stopniu podnosi bezpieczeństwo tego typu inwestycji poprzez rekomendowanie jedynie aukcji spełniających szereg określonych przez nasz zespół kryteriów.
Pozdrawiam
Maciej Ziółkowski
Richie.pl