Jak mam rachunek w DM Boś. Podoba mi się nowy design, prowizje K,S 0.39% (min 5PLN) FW20 to 9.90PLN, zlecenia DDM+ (do dyspozycji maklera) i bezawaryjność. Ta ostatnia ma teraz duże znaczenie dla mnie. Pamiętam jak w 2008r zdarzały się tam jakieś awarie/zwiechy, średnio co 2-3 tygodnie wyłączali system na weekend w celu "konserwacji systemu" co było dość męczące momentami. Myślę, iż w tamtym czasie były to "przymiarki" związane z wprowadzaniem nowości: BossaNova, API.
Obecnie to nie pamiętam kiedy boś nawalił - działa bez zarzutu już dłuższy czas
Wprowadzono wreszcie modyfikacje zleceń (czego wcześniej nie było), możliwość gry na forexie (dla bardziej obrotnych) oraz możliwość handlu FW20 na MT4. Analizy w ciągu dnia (także walutowe m. in Pana Rogalskiego, którego bardzo cenię)
Najtańszy rachunek w BOś ma pakiet żółty (jest darmowy co jest bardzo dobre dla osób rozpoczynających przygodę z giełdą), ale by uznać to im na plus zobaczymy po 1 lipca 2011r. Także dla innych DM.
Cytat:I tak, dostęp do jednej najlepszej oferty z arkusza zleceń (standardem jest udostępnianie za darmo) kosztować będzie miesięcznie w przypadku pierwszego tysiąca klientów biura 13,80 zł od rachunku. Opłata sukcesywnie będzie maleć do 90 gr, jeżeli liczba obsługiwanych osób przekracza 15 tys. Przykładowo, broker, który obsługuje 50 tys. rachunków zapłaci przez rok prawie 840 tys. zł. Do tej pory płacił 420 tys. zł. W skali całego rynku (1,44 mln rachunków) mówić można o wzroście łącznych opłat o kilka milionów złotych.
www.parkiet.com/artykul/102673...Dlatego polecam bosia (ocena oczywiście subiektywna)