26 Dołączył: 2008-08-30 Wpisów: 1 968
Wysłane:
10 października 2011 11:18:21
hydrobudowa walczy dziś z linią trendu, drugi raz, tylko ten obrót nie powala
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
10 października 2011 11:32:21
mathu ja przymierzam się do Lubawy, Synthosa, KOV i Borka ale jeszcze nie kupiłem, czekam na sygnał z DAXa * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
|
|
0 Dołączył: 2010-09-29 Wpisów: 1 491
Wysłane:
10 października 2011 11:35:39
Scarry napisał(a):popatrzcie jak KOV miał ostatnio parę ładnych dni odbicia, Boryszew równiez elegancko... ale ja kompletnie nie jestem przekonany, niepokoi mnie słaby DAX i bardzo słaba ropa, poczekam jeszcze i poobserwuje rynek Scarry KOV nie ma ropy :). Ale może ją mieć. Masz czego żałować. Od dołka poszedł 30-40%. Dla swingowca/DT takiego jak Ty zarobek wręcz idealny. Jak będzie dalej się zobaczy. Ja jestem dobrej myśli, bo spółka poszukiwawczo-wydobywcza która wydobywa i ciągle zwiększa przychody to nowość na GPW. Zwłaszcza w tej cenie. Jedyny problem to ogólnoświatowa koniunktura. Zielonych wysp nie ma.
Edytowany: 10 października 2011 11:36
|
|
|
|
Wysłane:
10 października 2011 11:37:40
@onochi zgadza się, przeoczone. A szkoda bo spółkę obserwuję uważnie. Mimo wszystko mam jakiś tam woreczek poniżej złotówki i myśle że jeszcze wpadnie ;) na razie nic nie kupuję, czekam na sygnał kupna z DAXa. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
|
|
0 Dołączył: 2009-05-16 Wpisów: 457
Wysłane:
10 października 2011 11:51:32
cos interesujace liczby dzisiaj www.gpw.pl/krotka_sprzedaz_pel...Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ... It’s just money. It’s made up.
Edytowany: 10 października 2011 11:52
|
|
Wysłane:
10 października 2011 12:41:41
przygotowałem sobie transkacje na: CITY INTERACTIVE, SYNTHOS, GETIN, LUBAWA, BORYSZEW i KOV ale bez sygnału ze świata nie mam zamiaru dzisiaj wchodzić... rano była okazja na Borku i KOV ale trudno powiedzieć jak przez dzień będzie wyglądać cena ropy i niemiecka giełda, które zdecydują o kursach obydwu firm.. równocześnie mam przygotowane takei same transakcje na shorty, jak zwykle - DAX, CECE, ropa. Czekam. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 10 października 2011 12:46
|
|
Wysłane:
10 października 2011 12:48:29
A nie wydaje Ci się City Interactive trochę za drogi na dobry zarobek. Lubię takie spółki, bo lubię gry  , ale chyba większy potencjał ma Optyk albo 11-bit. Co prawda gry 11-bit wyglądają jak totalny crap, ale podobno zarabiają na nim i mają ciekawe plany. Niestety wadą jest za mała płynność.
|
|
0 Dołączył: 2009-03-06 Wpisów: 3 042
Wysłane:
10 października 2011 12:51:21
Zielarz, jakie wnioski wyciągnąłeś z tabeli szortów? Bo ja nie mogę wyrobić sobie zdania, ale być może jestem zbyt głupi, aby zrozumieć  Po za tym nie śledzę tabelek... EDIT: W pytaniu SW na Facebooku: Czy wzrośnie czy spadnie, większość obstawia wzrosty w tym tygodniu. Próbka statystyczna jednak mała... Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 10 października 2011 12:52
|
|
PREMIUM
1 363 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
10 października 2011 12:54:19
v3nom, looknij se na BRS - KS całkiem przyzwoita, tak z 8 mln
|
|
0 Dołączył: 2010-07-14 Wpisów: 235
Wysłane:
10 października 2011 12:55:32
v3nom napisał(a): EDIT: W pytaniu SW na Facebooku: Czy wzrośnie czy spadnie, większość obstawia wzrosty w tym tygodniu. Próbka statystyczna jednak mała...
Punkt dla niedźwiedzi  Gramy dalej.
|
|
|
|
Wysłane:
10 października 2011 12:56:14
onochi napisał(a):A nie wydaje Ci się City Interactive trochę za drogi na dobry zarobek. Lubię takie spółki, bo lubię gry  , ale chyba większy potencjał ma Optyk albo 11-bit. Co prawda gry 11-bit wyglądają jak totalny crap, ale podobno zarabiają na nim i mają ciekawe plany. Niestety wadą jest za mała płynność. 11-bit odpada, nieprzejrzysta polityka, akcje bez PP. Do tego nie wierzę w duże zarobki na rynku mobilnym (potworna konkurencja). Podziękował. CDRed na razie odpada bo do najbliższej dużej premiery sporo czasu i ma bardzo słabo zdywersyfikowany portfel (tak naprawdę to jedna gra i sklep internetowy, dopiero na dorobku). na marginesie - sam lubię grać ;) raczej rasowe strategie (nie RTSy, lubie gry Paradoxu jak Hearts of Iron czy Victoria 2) i rpgi, choć od pół roku ostresowywuję się po giełdzie w genialnym World of Tanks (darmowa gra z mikropłatnosciami). Polecam tak btw :), można odpocząć a gra nie uzależnia i nie wymaga dużo czasu (najwazniejsze). Teraz męczyłem bete BF3 ale wrażenia delikatnie mówiąc średnie. BF BC2 było dla mnie fajniejsze w kategorii takich militarnych fpsów . Gdyby Polacy wymyślili taką grę jak Islandczycy - EVE online, czy Białorusini - własnie World of Tanks, teraz to maszynki do robienia olbrzymiej kasy, duzo większej niz klasyczne gry pudełkowe single-player.... * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 10 października 2011 13:04
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
10 października 2011 12:56:24
Jak przejdą 57, to misie na BRS będą zamykać S :) The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
10 października 2011 13:03:00
zerohedge zebrał newsy z Reutersa i Bloomberga.. kolejne banki do nacjonalizacji. No nie mam dzisiaj nastroju na akcje nic a nic. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
|
|
0 Dołączył: 2009-03-06 Wpisów: 3 042
Wysłane:
10 października 2011 13:08:25
Na BRS zwróciłem uwagę, ale szorcić teraz na Borku, to jak kłaść się na torach Klika się i sprzedaje ;-)
|
|
Wysłane:
10 października 2011 13:11:29
Scarry napisał(a):na marginesie - sam lubię grać ;) raczej rasowe strategie (nie RTSy, lubie gry Paradoxu jak Hearts of Iron czy Victoria 2) i rpgi, choć od pół roku ostresowywuję się po giełdzie w genialnym World of Tanks (darmowa gra z mikropłatnosciami). Polecam tak btw :), można odpocząć a gra nie uzależnia i nie wymaga dużo czasu (najwazniejsze). Teraz męczyłem bete BF3 ale wrażenia delikatnie mówiąc średnie. BF BC2 było dla mnie fajniejsze w kategorii takich militarnych fpsów . Gdyby Polacy wymyślili taką grę jak Islandczycy - EVE online, czy Białorusini - własnie World of Tanks, teraz to maszynki do robienia olbrzymiej kasy, duzo większej niz klasyczne gry pudełkowe single-player.... To prawda EVE jest fajne. Kolega mocno tłukł w to w swoim czasie. Ja niestety nie mam aż tyle czasu. Praca, giełda, trzeba mieć trochę miejsca na życie prywatne. Przerzuciłem się z piecyka na PS3. Sporo frajdy z takich zabawek jak PS Move. Z fajnych gierek ostatnio Uncharted Drake Fortune 2 skończyłem. Mimo, że już trochę stare to fajne. Drugą staruszkę którą zamierzam teraz przejść to Red Death Redemption (takie GTA na dzikim zachodzie zrobione przez tą samą firmę rzeczjasna). Po za tym przerzuciłem się na gry odmóżdżające typu Alien Nation czy Renegate Ops (takie gry powinni nasi robić do sprzedaży elektronicznej a nie jakiś crap typu Warzone). BF3 jakoś do mnie nie przemawia. Wolę MW3. Na PS3 tłukę w to na split-screen z bratem. Nasze połowice dziwnie na nas patrzą wtedy, ale frajda jest nieziemska. To taki off top od naszej giełdy bananowej. Nasi producenci gier są po prostu słabi i nie innowacyjni. Popatrz na Stalkera. To jest coś. Jak dla mnie po prostu rewelacja. No a druga rzecz godna uwagi to Fallout 3, który jak dla mnie miażdży. Jest tak rozbudowany i tak wielki, że granie jest czystą przyjemnością. Jeśli nie grałeś polecam. I nie jest to naganianie  . Tylko ostrzegam. Obie tak mocno wciągają, że możesz mieć parę tygodni wyjęte z życia. Na piecyka wrócę jak będzie Diablo 3  .
Edytowany: 10 października 2011 13:14
|
|
Wysłane:
10 października 2011 13:15:43
@onochimam PS3, gram na MOVE z dziećmi często, frajda przednia choć bardzo casualowa. Sam wolę PC jednak, bo ja to raczej strategie i rpgi (choć Uncharted 2 przeszedłem ;)) wracając do tematu: Erste Bank ogłasza spore straty* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 10 października 2011 13:17
|
|
0 Dołączył: 2009-05-16 Wpisów: 457
Wysłane:
10 października 2011 13:30:52
v3nom napisał(a):Zielarz, jakie wnioski wyciągnąłeś z tabeli szortów? Bo ja nie mogę wyrobić sobie zdania, ale być może jestem zbyt głupi, aby zrozumieć  Po za tym nie śledzę tabelek... EDIT: W pytaniu SW na Facebooku: Czy wzrośnie czy spadnie, większość obstawia wzrosty w tym tygodniu. Próbka statystyczna jednak mała... czasami na nia lookam i glownie te 16% na brs zrobilo ma mnie wrazenie (niedzwiedzie) Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ... It’s just money. It’s made up.
|
|
0 Dołączył: 2010-07-14 Wpisów: 235
Wysłane:
10 października 2011 13:30:54
Scarry napisał(a): Hearts of Iron Rewelacyjna gra, ale strasznie trudna. Mi jakoś bardziej odpowiadała seria Europa Universalis. Może przez to że było (zwłaszcza w pierwszych wersjach) mnóstwo błędów których samo znajdowanie dawało radochę
|
|
Wysłane:
10 października 2011 13:35:55
Scarry napisał(a): mam PS3, gram na MOVE z dziećmi często, frajda przednia choć bardzo casualowa.
Na Move polecam The Fight. Można się zmachać po 15 minutach.
|
|
Wysłane:
10 października 2011 14:16:51
onochi, mam, faktycznie można :) ale jak mówię ja wole trudne ambitne strategie na PC niż takie gry (chyba ze jako przerywnik). Hmm.. nie moge zdecydowac się na wejście w akcje, niby ropa i miedź powoli rosną, ale DAX cały czas nie daje mi spokoju * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.