@mddano, mam firmę z podobnej branży, trochę i3D przestało mi się podobać. Pierwotny ogromny potencjał firmy zaczął błyskawicznie rozdrabniać się z kolejnymi miesiącami ... znam mnóstwo osób z doskonałymi pomysłami, albo z ogromną wiedzą techniczną, albo naturalną taką innowacyjnością, które mimo to mają spory problem z monetaryzacją swojego potencjału. i3D wygląda że ma też ten problem jako całość.
anyway - nie piszę nic jakiś czas już bo niewiele się dzieje, portfel jest długoterminowy, praktycznie już skompletowany. Czasem skubię małe pakiety akcji, trochę przeważyłem 11bit za dużo ostatnio, więc jeszcze pewnie wyrównam graalem albo actionem.
Obiecałem sobie zacząć prowadzić bardziej precyzyjne wyliczenia i graficzne wizualizacje, ale może w lutym, jak trochę czasu znajdę od pracy ;)
w tej chwili jestem najbardziej zadowolony w inwestycje w
Graala - mam na nim ok. 50% stopę zarobku i w
Kompleks, na którym mam 60% zarobku, mimo dokupywania akcji już drożej (jedno i drugie w pół roku od inwestycji). Ale i tak jak mówię - popatrzymy na to bardziej Buffetowo, na 2-3 lata minimum wszedłem.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD