aktualizacja:
nudą wieje a bedzie jeszcze nudniej
w okresie styczeń-czerwiec 2014r sprzedane wszystkie spółki za wyjatkiem jednej w której zwiększyłem zaangażowenie do nierozsądnego poziomu.
wyniki na spółkach mniej lub bardziej średnie
-
Quercus sprzedany z
zyskiem ok 30% po 8,17 (dzis ok 6,50) powód sprzedaży genialnie rozegrany skup akcji własnych
-
Helio poszło ze
strata ok 4-5% po ok 7 (dzis 4,70) brak SL pozbawił mnie niezłego zysku. Helio zawiodło co było widać na półkach hipermarketu gdzie obserwowałem sprzedaż, niestety czekałem za długo na okreś Świat Welkanocnych i potenjalne "żniwa dla spółki.
-
Ciech poszedł z
zyskiem ok 10% po 26,7 i ok 30 (dzis 45) sprzedałem tylko dlatego bo potrzebowałem gotówkę. Na tej spółce sie dużo nauczyłem przez ponad 3 lata w portfelu doświadczyłem emisji z PP, zmian strategii, zmian zarządu, poznalem do czego prowadzi brak SL, doświadczyłem okresowo dużej straty ok 60% bo nie słuchałem doświadczonych inwestorum z tego forum. Finalnie poszło zgodnie z planem i Ciech wyszedł na prostą. Przygody i nauki nie załuje
-
Plasma System sprzedana z symbolicznym
zyskiem ok 8-9% w przedziale 13,50-14,50 (dzis chyba ok 9-10) nie wiem co sie z ta spółka podziało ja sam popełniłem bład i nie postawiłem SL kroczącego i spory zysk przeszedł mi koło nosa ale innowacyjne projekty zapowiadały się naprawdę ciekawie i wierzyłem w nie.
-
Wistil sprzedany po ok 48,50
zysk ok 30% fajna spółka ale bez płynności łatwo było na niej zarobić jeśli nikt jej nie ma zamiaru trzymać dłużej
-
Lentex kupiony spekulacyjnie (nie wzbudza zaufania u mnie ta firma) 2x transakcje K/S
zysk ok 5% i papa
-
Relpol sprzedany mniej wiecej na zero
zysk 0% -
Prochnik spekulacja kupowanie/sprzedawanie z zyskiem 1 grosz. W sumie niezły
zysk ok 20% (przy małym kapitale) o spółce miałem i mam złe zdanie co widać po kursie
-
Polimeks sprzedaż po 0,13 (dzis ok 0,08-0,09)
strata 40% przez brak stopa.
-
SSI kupione za drobna kwotę pod zmianę sposobu likwidacji na układową ale przegapilem moment sprzedaży i zostało teraz
oddam za darmo jak ktoś chce
Dwie ostatnie spółki kupowane w celach spekulacyjnych za drobne kwoty więc straty były nieznaczące.