Wiem że temat jest mocno drażliwy, bo widziałem jaką reakcję Jurka wywołały pytania o rozliczenia finansowe, oraz jaka reakcja nastąpiła prawie natychmiast w mainstremowych mediach w obronie Owsiaka, dlatego chciałem zapytać czy sądzicie na podstawie tego ogólnodostępnego raportu
s2.wosp.org.pl/uploaded/files/... , że Minister Pracy który również włączył się w ten temat miał racje pisząc
Cytat:Jak poinformowało Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej, w 2012 r. Fundacja WOŚP zebrała 51,3 mln zł. 91,6 proc. tej kwoty Fundacja przeznaczyła na prowadzenie nieodpłatnej działalności pożytku publicznego. Koszty administracyjne wyniosły ok. 8 proc
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosc...Co sądzicie o rosnącym bilansie, czy to normalne w przypadku Fundacji?
Z czego rosną odsetki które wyniosły w 2012 roku prawie 3mln?
Czy raporty nie powinny dla czytelności lub z mocy ustawy zawierać również rachunku przepływów pieniężnych?
Czy wg Was Złoty Melon, spółka którą kupił kiedyś WOŚP i przedstawione w raporcie rozliczenia z nią są wystarczająco transparentne?
Może wystarczy odpowiedzieć na parę pytań by całą tę drażliwą sytuację załagodzić.