pixelg
BOSSA.pl - Warsztat - Forum StockWatch.pl
Witamy Gościa Szukaj | Popularne Wątki | Użytkownicy | Zaloguj | Zarejestruj

1 2

BOSSA.pl

TheBlackHorse
1
Dołączył: 2008-10-09
Wpisów: 1 410
Wysłane: 27 marca 2009 10:44:01
Może taki ogólny stały temat się przyda.

W notowaniach NOL3 można sobie ustawić ileś tam zakładek. Tyle, że po dwukrotnym kliknięciu w którąś z nich otwiera się ona w osobnym oknie. Wie ktoś może jak ją przywrócić z powrotem do panelu głównego notowań bez jego wyłączenia?
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

WatchDog
WatchDog PREMIUM
35
Grupa: Bus Driver
Dołączył: 2008-07-25
Wpisów: 8 584
Wysłane: 27 marca 2009 15:17:33
Spróbuj schwycić to nowe okno i nim "pojeździć" w okolicach górnego paska z ikonami - tak jakbyś chciał w Wordzie wsadzić na miejsce odklejoną paletę narzędzi - może chwyci i wróci na miejsce.

TheBlackHorse
1
Dołączył: 2008-10-09
Wpisów: 1 410
Wysłane: 27 marca 2009 15:36:02
king WD jesteś genialny, hehe. Dzięki wszystko gra Dancing .
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

>> Ponad 160% zysku od początku 2017 r. – sprawdź ofertę portfela wzorcowego Cztery Fazy Rynku w StockWatch.pl


TheBlackHorse
1
Dołączył: 2008-10-09
Wpisów: 1 410
Wysłane: 12 sierpnia 2009 12:29:19
Ostatnio mam problem z notowaniami. Kilka razy dziennie zwieszają się i nic nie można kliknąć, dopóki nie odpali się ich powtórnie. Wyłączenie możliwe tylko poprzez menadżer urządzeń. Czy ktoś jeszcze ma podobnie? Co może być przyczyną?
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 12 sierpnia 2009 13:37:05
TheBlackHorse napisał(a):
Ostatnio mam problem z notowaniami. Kilka razy dziennie zwieszają się i nic nie można kliknąć, dopóki nie odpali się ich powtórnie. Wyłączenie możliwe tylko poprzez menadżer urządzeń. Czy ktoś jeszcze ma podobnie? Co może być przyczyną?

mialem tak samo..ale w lipcu..Think
fakt-teraz mniej siedze przy gieldzie..a wtedy calymi dniami..moze sie z przemeczenia nol wieszalblackeye blah5
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"

TheBlackHorse
1
Dołączył: 2008-10-09
Wpisów: 1 410
Wysłane: 12 sierpnia 2009 13:56:56
kijekjjk napisał(a):
TheBlackHorse napisał(a):
Ostatnio mam problem z notowaniami. Kilka razy dziennie zwieszają się i nic nie można kliknąć, dopóki nie odpali się ich powtórnie. Wyłączenie możliwe tylko poprzez menadżer urządzeń. Czy ktoś jeszcze ma podobnie? Co może być przyczyną?

mialem tak samo..ale w lipcu..Think
fakt-teraz mniej siedze przy gieldzie..a wtedy calymi dniami..moze sie z przemeczenia nol wieszalblackeye blah5

Częstotliwość spędzania czasu mam cały czas tą samą. W sumie to zaczęło się chyba jak wprowadzili nową Bossę. Ale czy faktycznie ma związek jedno z drugim? Nie wiem.
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

Vox
134
Dołączył: 2008-11-23
Wpisów: 6 641
Wysłane: 12 sierpnia 2009 14:27:05
może wyjątkowo duży obrót na wig jest przyczyną...
serwer nie wyrabia?

parasite
0
Dołączył: 2009-02-02
Wpisów: 67
Wysłane: 12 sierpnia 2009 14:35:44
TheBlackHorse napisał(a):
Ostatnio mam problem z notowaniami. Kilka razy dziennie zwieszają się i nic nie można kliknąć, dopóki nie odpali się ich powtórnie. Wyłączenie możliwe tylko poprzez menadżer urządzeń. Czy ktoś jeszcze ma podobnie? Co może być przyczyną?
To chyba wina najnowszej wersji NOLa. Kilka razy zdarzyło mi się dokładnie to samo, a rachunek mam w Aliorze.

TheBlackHorse
1
Dołączył: 2008-10-09
Wpisów: 1 410
Wysłane: 14 sierpnia 2009 14:22:09
A czy jest możliwa zmiana zleceń podczas ich trwania bez anulacji Eh? ? Chodzi mi o to, że czasem cena ucieka o grosik i zanim dokonamy anulaty, grosik zamienia się w kilka.
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!
Edytowany: 14 sierpnia 2009 18:35

del-20130531
0
Dołączył: 2009-01-31
Wpisów: 757
Wysłane: 16 sierpnia 2009 21:01:49
TheBlackHorse napisał(a):
A czy jest możliwa zmiana zleceń podczas ich trwania bez anulacji Eh? ? Chodzi mi o to, że czasem cena ucieka o grosik i zanim dokonamy anulaty, grosik zamienia się w kilka.


W BOŚ nie ma opcji modyfikacji zleceń. Będziesz musiał je anulować i wystawić ponownie. Jest to trochę uciążliwe i traci się "miejsce w kolejce" zleceń.

Przy okazji ja mam pytanie: w nol isnieje okienko "indeksy"(nie mylić z tikerem), zamknąłem je i nie mogę go znowu wywołać z opcji, nie wiem jak włącza sie z powrotem


kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 16 sierpnia 2009 21:11:21
moze stworz sobie po prostu ponownie taka zakladke z indeksami..tez nigdzie nie widze jak ja wlaczyc
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"

SlawekW
0
Dołączył: 2009-01-09
Wpisów: 878
Wysłane: 16 sierpnia 2009 21:13:56
misza napisał(a):

W BOŚ nie ma opcji modyfikacji zleceń. Będziesz musiał je anulować i wystawić ponownie. Jest to trochę uciążliwe i traci się "miejsce w kolejce" zleceń.


Jesli sie nie myle, to miejsce w kolejce sie traci po kazdej modyfikacji. Natomiast powazna wada takiego rozwiazania, to koniecznosc zaplacenia minimalnej prowizji.
Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....

del-20130531
0
Dołączył: 2009-01-31
Wpisów: 757
Wysłane: 16 sierpnia 2009 21:31:41
nie wiem czy dobrze rozumiem: za modyfikację zlecenia już wprowadzonego do systemu dopłaca się dodatkowo jakąś prowizję?
Mam rachunek w Bosiu i tam nie ma takiej opcji z modyfikacją i nigdy nie przeprowadzałem takiej "operacji". A można wiedzieć gdzie masz rachunek?dzięki

del-20130531
0
Dołączył: 2009-01-31
Wpisów: 757
Wysłane: 16 sierpnia 2009 21:34:54
kijekjjk napisał(a):
moze stworz sobie po prostu ponownie taka zakladke z indeksami..tez nigdzie nie widze jak ja wlaczyc


Dzięki, chodziło mi raczej o istniejące okno INDEKSY (takie jak np monitor rynku), które jest włączone na "włączonej zakładce

SlawekW
0
Dołączył: 2009-01-09
Wpisów: 878
Wysłane: 16 sierpnia 2009 21:36:36
misza napisał(a):
nie wiem czy dobrze rozumiem: za modyfikację zlecenia już wprowadzonego do systemu dopłaca się dodatkowo jakąś prowizję?
Mam rachunek w Bosiu i tam nie ma takiej opcji z modyfikacją i nigdy nie przeprowadzałem takiej "operacji". A można wiedzieć gdzie masz rachunek?dzięki


Mam rachunek w ING. Za modyfikacje nie pobiera sie tam oplat.

Natomiast jesli w BOS nie ma mozliwosci modyfikacji, to w sytuacji, kiedy musisz anulowac zlecenie i wstawic nowe, zeby pozbyc sie jakiejs resztki, wydaje mi sie, ze musisz zaplacic prowizje minimalna. Stad sugestia, ze jesli tak jest w istocie, to dosc powazna wada.
Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....

Miwik
0
Dołączył: 2009-01-08
Wpisów: 253
Wysłane: 17 sierpnia 2009 08:54:00
Ja mam rachunek w PKO BP i o ile mi wiadomo prowizję pobiera sie od zrealizowanych zleceń a nie od modyfikacji zlecenia. To obowiazuje wszystkie domy maklerskie. Bede zdziwiony (i to bardzo) jeśli płacicie prowizję od modyfikacji zlecenia które nie zostało zrealizowane.
Akcje są tyle warte na ile wyceni je rynek

股票是这么多的价值,市场将会尽可能多

SlawekW
0
Dołączył: 2009-01-09
Wpisów: 878
Wysłane: 17 sierpnia 2009 10:25:37
Miwik napisał(a):
Ja mam rachunek w PKO BP i o ile mi wiadomo prowizję pobiera sie od zrealizowanych zleceń a nie od modyfikacji zlecenia. To obowiazuje wszystkie domy maklerskie. Bede zdziwiony (i to bardzo) jeśli płacicie prowizję od modyfikacji zlecenia które nie zostało zrealizowane.


To jasne, ale nie w tym rzecz. Chodzi mi o sytuacje, ktorej brak mozliwosci modyfikacji moze powodowac dodatkowe koszty.

Dla przykladu:

Skaladam zlecenie na sprzedaz 1000 akcji po 1 PLN. Ktos kupuje tylko 999, a cena spada potem do 0,80 PLN. Jesli moge zmodyfikowac zlecenie, i sprzedac w jego ramach ta nieszczesna jedna akcje, to nie ma sprawy.

Ale jesli jest tak, jak pisze kolega wyzej, ze nie ma mozliwosci modyfikacji, tylko trzeba anulowac i zlozyc nowe, to od sprzedazy tej jednej akcji trzebaby zaplacic prowizje minimalna (nie wiem jaka jest w BOS u mnie 5 PLN + 1 PLN).
Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....

nocnygracz
0
Dołączył: 2009-02-02
Wpisów: 2 104
Wysłane: 17 sierpnia 2009 10:38:44
Pół biedy, jeśli będzie to akcja LPP.
Oby nie była to akcja Biotonu Angel

Miwik
0
Dołączył: 2009-01-08
Wpisów: 253
Wysłane: 17 sierpnia 2009 10:51:46
SlawekW napisał(a):
Miwik napisał(a):
Ja mam rachunek w PKO BP i o ile mi wiadomo prowizję pobiera sie od zrealizowanych zleceń a nie od modyfikacji zlecenia. To obowiazuje wszystkie domy maklerskie. Bede zdziwiony (i to bardzo) jeśli płacicie prowizję od modyfikacji zlecenia które nie zostało zrealizowane.


To jasne, ale nie w tym rzecz. Chodzi mi o sytuacje, ktorej brak mozliwosci modyfikacji moze powodowac dodatkowe koszty.

Dla przykladu:

Skaladam zlecenie na sprzedaz 1000 akcji po 1 PLN. Ktos kupuje tylko 999, a cena spada potem do 0,80 PLN. Jesli moge zmodyfikowac zlecenie, i sprzedac w jego ramach ta nieszczesna jedna akcje, to nie ma sprawy.

Ale jesli jest tak, jak pisze kolega wyzej, ze nie ma mozliwosci modyfikacji, tylko trzeba anulowac i zlozyc nowe, to od sprzedazy tej jednej akcji trzebaby zaplacic prowizje minimalna (nie wiem jaka jest w BOS u mnie 5 PLN + 1 PLN).



W DM PKO BP opisany przykład wyglądał by tak (sprawdzone na własnej skórze):
z 1000 akcji sprzedano 999 szt. - od sprzedaży 999 szt. akcji prowizja,
z 1 akcji która została w momencie jej sprzedaży zostanie naliczona minimalna prowizja.
Oczywiście modyfikacja zlecenia np. obniżka/podwyżka ceny pozostałych akcji przeznaczonych do sprzedaży gratisowaAngel

Wszystko odbywa się zgodnie z zasadą że prowizja liczona jest od przeprowadzonej transakcji nieważne czy ta transakcja objęła wszystkie przeznaczone do sprzedaży/kupna akcje czy tylko część akcji. Zabezpieczeniem przed tego rodzaju "wypadkami" jest podanie ilości minimalnej akcji jaka chcemy sprzedać ale wtedy może nie dojśc do transakcji.
Akcje są tyle warte na ile wyceni je rynek

股票是这么多的价值,市场将会尽可能多

SlawekW
0
Dołączył: 2009-01-09
Wpisów: 878
Wysłane: 17 sierpnia 2009 17:19:28
Chyba jednak to nie tak dziala.

Zalozmy dosc ektremalna sytuacje: wystawiasz megabaton w postaci 1000 akcji wspomnianego Biotka. Baton zostaje rozebrany po jednej sztuce, czyli 1000 transakcji. Nie placisz chyba prowizji minimalnej od kazdej transakcji z osobna?

Wstawienie warunku minimalnej ilosci dziala w ten sposob, ze jesli w danym momencie zlecenie na te ilosc nie moze byc wykonane, jest anulowane. W ogole sie nie pojawi w arkuszu.

Czyli jest skuteczne w sytuacji, jesli na przyklad sie spodziewasz, ze pod tym co widac wisi ukryte, ale nie masz pewnosci, wiec "sprawdzasz" wlasnie w ten sposob.

Nie bardzo sobie wyobrazam inaczej, bo jak? Wstawiasz 1000 akcji, ale chcesz sprzedac min. 500. Pojawia sie chetny na 400 i co? Twoje zlecenie widnieje w arkuszu, a on nie moze kupic? Cos to nie tak chyba.
Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....
Edytowany: 17 sierpnia 2009 17:20

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
1 2

Nie możesz tworzyć nowych wątków.
Nie możesz odpowiadać w wątkach.
Nie możesz usuwać swoich wpisów.
Nie możesz edytować swoich wpisów.
Nie możesz tworzyć ankiet.
Nie możesz głosować w ankietach.

Kanał RSS głównego forum : RSS

Forum wykorzystuje zmodfikowany temat SoClean, autorstwa J. Cargman'a (Tiny Gecko)
Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,574 sek.

PORTFEL STOCKWATCH
Data startu Różnica (%) Różnica (zł) Wartość
01-01-2017 +168,55% +33 710,63 zł 53 710,63 zł
Logowanie

Zaloguj
Zapamiętaj | Rejestruj | Aktywuj | Odzyskaj hasło