yanek z hor napisał(a):
Moze Tobie wytłumacze coś BOOCIE że to co pisze jest prawdą a nie bredniami które tutaj wypisujesz.
Chylę czoła przed siłą Twojej argumentacji :D :D Ale niestety nie masz racji. To co Ja piszę jest prawdą a nie bredniami, które tu wypisujesz :D :D :D
Cytat:
Łżesz kłamiesz tworzysz jakis alternatywny świat - najsmieszniejsze jest to że nawet o tym nie wiesz bo przecież o tym pisza w lewackich mediach
nie ma 52 płci według lewaków ???
Zależy co rozumiesz przez lewaków. Jeżeli różnych ludzi którzy wypisują w internecie głupoty - to być może tak się zdarzyć. Sam nie widziałem ale nie ma takiego kretynizmu, którego ktoś by w Internecie nie napisał.
Jeżeli chodzi natomiast o jakieś oficjalne "lewactwo" to jedyne co widziałem to ta lista z Facebooka. Sporo określeń tam się powtarza male/man transgender/man transgender/male. Część odnosi się do różnych klasyfikacji takich osób i zróżnicowania pomiędzy przykładowo "chłopem przebranym za babę" a "chłopem po farmakologicznej i chirurgicznej zmianie płci" . Tak z grubsza bo nie wnikałem gdyż średnio mnie to interesuje jak klasyfikują się osoby, które nie uważają się ani za mężczyznę ani za kobietę. No i wreszcie Facebook to prywatna firma i może sobie wprowadzać na swoich stronach co jej się żywnie podoba. Chociaż tak na prawdę to jest raczej lista "określeń na płeć" niż "lista płci". Czy zważywszy na to, że w języku polskim mamy słowa facet, gość, mężczyzna i chłopak oznacza, że są w nim wyróżniane 4 płcie męskie?
Ogólnie przeglądam w Internecie również źródła, które pewnie uznałbyś za lewackie i nigdy nie spotkałem się z narracją, że istnieje 52 płci. "Lewactwo" ogólnie definiuje mężczyzn, kobiety i tzw. osoby niebinarne, które w zasadzie ciężko scharakteryzować, bo jest to pojęcie rozmyte. O ile rozumiem uważają oni że są 100% faceci, 100% kobiety oraz pewna grupa osób uważających się za coś "pomiędzy". Owszem, w tej grupie niebinarnych można się pogubić w liczbie określeń jakie na samych siebie te osoby używają, ale z twierdzeniami, że każde z tych określeń to odrębna płeć spotkałem się tylko w prawicowej narracji.
Ogólnie zatem twierdzenie "lewica twierdzi, że jest 52 płcie" jest tak samo prawdziwe jak twierdzenie, że "prawica twierdzi, że w szwedzkich przedszkolach są specjalne pokoje do masturbacji". Czyli typowe Radio Erewań.
Cytat:
nie ma mozliwości konsumpcji robaków ????
No jest. Ktoś kto chce może sobie kupić produkt z owadów. Faktycznie straszne i przerażające. Zabawnie się natomiast robi co prawica zrobiła z tej możliwości i te wszystkie akcje "hurrr, durrrr, Czaskowski każe Polakom jeść robaki".
Cytat:
zaprzeczasz temu że gdy dojdzie prawica do władzy to skończy się najazd muzułmanów ???
Zaprzeczam. Tego problemu nie da się rozwiązać tak łatwo jak sprzedają to swoim zwolennikom prawicowi populiści. Niezależnie od tego kto będzie rządził w Europie problem migrantów dobijających się do granic (nie tylko muzułmanów) będzie wyłącznie narastał. No chyba, że na poważnie rozważasz rozwiązania takie jak "ustawić na granicy karabiny maszynowe i strzelać". Ale w takim razie to w ogóle nie mamy o czym gadać.
Cytat:
Rządowe dekrety podpisano po tym, jak Unia Europejska zatwierdziła sprzedaż takich produktów. Przepisy gabinetu Giorgii Meloni regulują zasady wprowadzania na rynek żywności tego typu. Zadekretowano zakaz używania mąki z owadów do przygotowania dań typowych dla diety śródziemnomorskiej, takich jak makaron i pizza.
Jak wynika z rozporządzenia UE, maksymalna ilość mąki ze świerszczy w postaci dodatku nie może przekraczać 2 g na 100 g tego produktu. Komisja UE zezwoliła również na wprowadzenie na rynek larwy mącznika mniejszego (Tenebrio molitor ) oraz Pleśniakowca lśniącego ( ALphitobius diaperinus)
No i? Gdzie widzisz problem? Ktoś chce produkt sprzedać no to może sprzedawać. Jeżeli będzie na to popyt to sobie zarobi, jak popytu nie będzie to straci.
Produkty zawierające dodatki takiej mąki mają być oznaczone - więc jak ci nie pasuje to po prostu nie kupuj.
Cytat:
już jest 56płci
Agender – „płeć bezpłciowa”, która nie uznaje się za żadną z pozostałych 55 płci (jak się zaraz okaże – wiele innych „płci” to dublowanie agender z powodów mi nieznanych)
Androgyne – „płeć dwupłciowa” – połączenie cech kobiety i mężczyzny
Androgynous – to samo, co androgyne – nie wiem, dlaczego jest to rozbite na dwie osobne płcie, taka sytuacja wystąpi jeszcze wielokrotnie poniżej (zwłaszcza wśród płci „cis” i „trans”)
Bigender – „płeć dwupłciowa”, ale od „androgyne” różni się prawdopodobnie tym, że może to być mix dowolnych dwóch spośród 56 płci, a nie tylko kobiety i mężczyzny
(...)
Wziąłeś to stąd:
monitorpostepu.pl/spis-i-chara...Czyli dowodem na to, że lewacy, wszyscy jak jeden mąż twierdzą że jest 56 płci jest jakaś prawicowa trzeciorzędna stronka wygrzebana z odmętów Internetu?
Cytat:
Tutaj nie chodzi ze dla mnie jest problemem że ktos ma inne poglądy od moich. Tutaj masz 2 osoby ktore nie wiedzą nic nie maja własnego zdania tylko przedrukowuja Tobie narracje z lewackich mediów. .. o jakich argumentach mozna tutaj mówić....
Natomiast taka jedna osoba, która nie wie nic, nie ma własnego zdania, tylko przedrukowuje tutaj narrację z prawackich mediów jest już zupełnie ok :)
Ja już Ci pisałem, że jak chcesz czytać sobie treści wyłącznie z TVP.info i niezalezna.pl to po prostu sobie siedź na TVP.info i niezalezna.pl