Interesowałem się tą jednoosobową spółką ponieważ byłem ciekaw jak potoczą się losy filmu animowanego, o którym tak prezes roztaczał przepiękne wizję od paru lat. Tak więc ukazał się raport i już chyba wszystko wiadomo... po kolejnych wstępnych umowach współpracy z różnymi podmiotami wycofał się kolejny koproducent - Platige Image.
Raport za IV kwartał 2011 rokuCytat:Zarząd Emitenta otrzymał od PLATIGE IMAGE pismo z datą 16 stycznia 2012 o decyzji odstąpienia od umowy koprodukcyjnej dot. realizacji filmu BUG MULDOON, usasadniające brak dalszego zaagażowania w projekt wyborem Emiteta Prof. Gerhada Hahna do wykonywania funkcji i nadania mu uprawnień, które zamierzał zlecić mu Emitent przy relizacji filmu. Podczas pobytu na Festiwalu BERLINALE , dnia 13 lutego 2012, Emitent podjął wstępne konsultacje z PISF co do dalszych dycyzji o produkcji pełnometrażowego filmu animowango w zaistniałej sytuacji.
Spółka od samego początku podejrzana, ale skuteczne mamienie prezesa dużymi liczbami, chodliwymi nazwami współodpowiedzialnych za projekt, przejściem na rynek główny (można napisać naprawdę sporą pracę na ten temat) pozwoliło ograbić z pieniędzy nie jednego akcjonariusza (patrz inne fora internetowe). Jakby było jeszcze tego mało... wyrzucanie akcji w rynek przez prezesa na sztucznej podbitce.
Jest to kolejny twór na NC, który od paru lat nie przynosi żadnych przychodów. Nie wiadomo skąd pojawiają się lub znikają liczby z raportów kwartalnych - prawdopodobnie umiejętne żaglowanie akcjami.
Szkoda czasu na dłuższe rozpisywanie się, ale jeśli ktoś pisze pracę o machlojkach na GPW ma tutaj idealny przykład oszustwa.
Umieściłem ten wpis tylko i wyłącznie dla przestrogi.